תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 01:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 101 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ניסיון ישראלי לבטל את הופעת RHCP
הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 14:42 
ערן כתב:
chimpfive, בוא נלך צעד קדימה עם ההיפותזה. כולנו יודעים שמי שמנהל את המדינה הם הטייקונים. מה לדעתך יקרה אם יום אחד מפסיקים לעשות עסקים עם חברות ישראליות, אוסרים על מסחר שלהן בוול סטריט וכו' וכו'? תוך יומיים הם עולים עם לפידים על משרד ראש הממשלה וצ'יק צ'ק יש הסכם שלום עם פינוי התנחלויות מלא. לא פחות. כמובן שזה לא יקרה - אנחנו רואים כמה זמן לוקח להעניש כלכלית את אירן - אבל ברמה התיאורטית אין לי ספק שזה היה פותר לא מעט.

או שזה רק היה מגביר את המוטיבציה של הפלסטינים לפיגועים וירי קסאמים לישראל.

ואגב, החרמות מהסוג הזה רק מחלישות את הגורמים השפויים במדינה הזו, ומחזקת את הקיצונים והבדלנים. חבל.

מה השלב הבא, חרם של חברות התרופות על ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 14:49 
סמל אישי של המשתמש
איך זה היה מגביר את המוטיבציה של הפלסטינים לפעילות אלימה?
הרי כל השנים הוכיחו שדווקא כשהם מרגישים שיש להם מה להפסיד - במקרה ההיפותטי הזה, חזית עולמית נגד ישראל - הם יושבים בצד מחכים שהעולם יעשה עבורם את העבודה.
הבעיה היא כשהם מרגישים שלארצות הברית ואירופה אין ממש אנרגיות לעזור להם ולהתעסק בסכסוך, ואז הם פונים לאלימות.

ונועם, "הגורמים השפויים" במדינת ישראל הם:
א. לא גדולים מבחינה כמותית.
ב. לא מוכיחים שאכפת להם מספיק (גם כשזה עולה להם במחיר של הופעה של רד הוט צ'ילי פפרז).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 14:50 
למה שזה יגביר את המוטיבציה של הפלסטינאים?

ואגב, אתם מודעים לכך שדברים מהסוג הזה ממש (שהלכו והתגברו כמובן עם השנים) שברו את משטר האפרטהייד בדרא"פ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 15:20 
בתור סמולן שקנה כרטיס ב700 שקל להופעה - לא מבין אותם.
כמו שנכתב קודם, זה רק מעורר עוד יותר אנטגוניזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 15:25 
סמל אישי של המשתמש
כל פעולה שתביא את השלום היא פעולה מבורכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 15:27 
dr.avi כתב:

למה אתה חושב שפעולה כזו היא תביא את השלום או שאתה ציני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 15:42 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
dr.avi כתב:

לא ציני.
אני אוהד גדול של הצ'ילי פפרס ואני אומר שאם זה שיבטלו את ההופעה יתרום ולו בפרומיל לקידום השלום - זה מחיר שאני מוכן לשלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 15:50 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
ofri כתב:
dr.avi כתב:

לא ציני.
אני אוהד גדול של הצ'ילי פפרס ואני אומר שאם זה שיבטלו את ההופעה יתרום ולו בפרומיל לקידום השלום - זה מחיר שאני מוכן לשלם.

ולמה נראה לך שביטול ההופעה יביא לשלום, ולא ההפך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
OrEliaz כתב:
ולמה נראה לך שביטול ההופעה יביא לשלום, ולא ההפך?

לא שאני חושב שביטול ההופעה יביא את השלום, אבל איך בדיוק ההופעה אמורה להביא אותו?
הפלסטינים ישמעו את הקול הכה מעצבן של אנתוני קידיס ויחליטו לוותר על כל תביעותיהם - ירושלים, מים, פליטים - רק כדי שיפסיק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 16:01 
700 שח לכרטיס?
זו שחיתות ורק בגלל זה צריך לבטל את ההופעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 16:54 
ממילא זה לא שווה את הכסף :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 16:56 
סמל אישי של המשתמש
בלי קשר לנושא עצמו, מבחינת רמת כתיבה עיתונאית הידיעה הזאת מביכה ברמות
מצד שני, מהיכרות אישית עם עורך באתר, אני לא מופתע שזאת הרמה אצלהם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 17:27 
סמור כתב:
מה כואב לאמא שלהם הזונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 17:48 
אהה.. לא נורא..(בנימה מזלזלת)
במילא חרא להקה.

(ובהקדשה מיוחדת לאדום אש כי אני מגניב לאללה: :PUKE: :PUKE: :PUKE: )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
איתי כתב:
בתור סמולן שקנה כרטיס ב700 שקל להופעה - לא מבין אותם.
כמו שנכתב קודם, זה רק מעורר עוד יותר אנטגוניזם.

המטרה שלהם זה לא למצוא חן כאן בעיני אף אחד
אלא לכפות בכח החרם את השינוי במדיניות הישראלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 18:18 
סמל אישי של המשתמש
גם אם הדבר הזה יביא לשינוי המיוחל מבחינתם לגבי המדיניות הישראלית (ולדעתי ההיפך הוא הנכון).
זאת ממש לא הדרך. בטח של להקה שיוצרת אומונות מוסיקלית ומעבירה מסרים רעיונים בשירה שלה וצריכה להיות זמינה לכל תושבי העולם. אין שום אבל שום לגיטימציה להחרים מדינה טועה ככל שתהיה ולמנוע מאזרחים שוחרי שלום במדינה להינות מהמוסיקה של הלהקה.

ממש גועל נפש אם זה יקרה. אני מקווה שאני לא יצתרך להחרים בעצמי את הלהקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: ניסיון ישראלי לבטל את הופעת RHCP
הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 18:32 
סמל אישי של המשתמש
ערן, לא מבין למה ההופעה הזאת צריכה לעזור או להרע לשלום... כולה הופעת מוזיקה, לא שום דבר פוליטי. רדו ממנה ותנו לנו להנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 18:35 
סמל אישי של המשתמש
yannay כתב:
אהה.. לא נורא..(בנימה מזלזלת)
במילא חרא להקה.

(ובהקדשה מיוחדת לאדום אש כי אני מגניב לאללה: : )

לא יודע אם שמת לב אבל מגניב\מאגניב או איך שלא תקרא לזה, אף פעם לא קראתי לך.
בשבילי אתה תמיד תהיה הפרובוקטור הבכיין :HEART2:

וזה עוד מבלי להכנס איתך למוזיקה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 23:20 
ערן כתב:
לירון, אתה יודע מה מקור המושג "גיס חמישי"?
אתה חושב שהוא הולם פעולה שהשורה התחתונה שלה היא שאנשים בסך הכל לא יוכלו לראות הופעה?

(אגב, גם אני תכננתי בשנים האחרונות לראות כאן כמה הופעות שבוטלו מסיבות פוליטיות)

קודם כל אני כותב את זה בלי קשר לרד הוט, הם לא מעניינים אותי ואני לא מתעניין במוזיקה סתם ליידע כללי.
לעצם השאלה- כן אני יודע מה מקור המושג, גיס חמישי משמע כבוגד, מילא שפלסטינאים, וזרים אחרים יקראו להחרמה, אבל ישראלים?!
מזה יעזור שיחרימו? בשביל מה עוד יותר להרוס את המדינה?
בידיוק כמו החרם על אריאל, זה גועל נפש, להחרים את המדינה שלך?
אז יאללה סע מהמדינה, תעבור לגור בחו"ל, תחזיר את הת.ז שלך, ולך תפגין נ' ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2012, 23:46 
סמל אישי של המשתמש
1.לא ברור איך מישהו חושב שחרם כזה יכול לעזור במשהו. גם בהנחה שהמשטר פה על הפנים והכל,
גם אם לא יבוא לפה אף אמן מחו"ל זה לא מה שיגרום למשטר הזה להתקפל
(או לזה שיבוא אחריו בבחירות הבאות, ויהיה בדיוק אותו דבר).

2.רד הוט כבר הרבה זמן לא רלוונטים. הלהקה שפעם הייתה לי כבית נהיתה בחלוף השנים פאטתית ומשעממת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 00:35 
סמל אישי של המשתמש
אפילו אם נניח לרגע שהדרישה לחרם מוצדקת, הגברת שפירו ודומיה מוציאים שם רע לצבייעות. היא גרה פה במשך שנים, מממנת במיסיה את השלטון האכזר, אולי גם שירתה בצבא הכיבוש הנורא, ועוד יש לה את החוצפה לדרוש מאחרים לא לבוא לפה ולו לכמה ימים. מה קרה ל"נאה דורש, נאה מקיים"?

והנה משהו לכל אלה שחוזרים שוב ושוב על המנטרה של "עובדה שבדרום אפריקה זה הפיל את משטר האפרטהייד" (גילוי נאות - אני מכיר את הכותב):
ציטוט:
התנועה לחרם על דרום אפריקה התחילה לפעול בבריטניה כעשור אחרי כינון שלטון המיעוט הלבן ב-1948.

ציטוט:
אין חולק על כך שהחרם והסנקציות הבינלאומיות העניקו רוח גבית למתנגדי האפרטהייד לאורך ארבעים שנות מאבקם, אבל המהפך הדמוקרטי של דרום אפריקה היה בראש ובראשונה תוצאה משילוב של לחצים פנימיים חזקים, שינויים ביחסי כוחות עולמיים ומנהיגות מקומית אמיצה ומלאת חזון.

כלומר אפילו בדוגמא הכי מוצלחת לכאורה שתומכי החרם הצליחו למצוא (במאמר גם כתוב על "הצלחת" החרם הערבי על ישראל, והחרם הישראלי על שלטון החמאס בעזה), השינוי היה אחרי יותר מ-40 שנה, בעיקר בגלל שינוי בנסיבות, בלי קשר לחרם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 00:41 
סמל אישי של המשתמש
יורם כתב:
אפילו אם נניח לרגע שהדרישה לחרם מוצדקת, הגברת שפירו ודומיה מוציאים שם רע לצבייעות. היא גרה פה במשך שנים, מממנת במיסיה את השלטון האכזר, אולי גם שירתה בצבא הכיבוש הנורא, ועוד יש לה את החוצפה לדרוש מאחרים לא לבוא לפה ולו לכמה ימים. מה קרה ל"נאה דורש, נאה מקיים"?
אז לדעתך מי שלא לא מוכן ללכת לכלא ושמס הכנסה יעקל לו את הבית למען המטרות הפוליטיות שהוא מאמין בהן הוא צבוע?
נו באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 00:59 
סמל אישי של המשתמש
לא, מי שדורש מאחרים לא לעשות במשך כמה ימים משהו שהוא בעצמו עושה במשך שנים הוא צבוע. קודם שתרד מהארץ ולא תחזור אליה, ואז תתחיל להגיד לאחרים לא לבוא לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 01:07 
סמל אישי של המשתמש
יורם כתב:
לא, מי שדורש מאחרים לא לעשות במשך כמה ימים משהו שהוא בעצמו עושה במשך שנים הוא צבוע. קודם שתרד מהארץ ולא תחזור אליה, ואז תתחיל להגיד לארחים לא לבוא לכאן.

אני לא חושב שהיא דורשת מ RHCP לא לגור בארץ או להגר למדינה אחרת.
החרם הוא על הופעות מחו"ל.
אני לא לגמרי מבין את הטענה שלך (בהנחה שהיא עצמה לא חברה בלהקה בין לאומית שהופיעה בישראל לאחרונה).
אני רק קצת מאכוזב לראות אותך שולח אנשים שאתה לא מסכים איתם פוליטית לחו"ל, כמו אחרון הטוקבקיסטים.

נ.ב.
ומעבר לזה, אשכרה להגר מהארץ זה לא כל כך פשוט, זה לא שמדינות העולם עומדות בתור לתת אזרחות לאנשים מהלבאנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 01:26 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אני לא לגמרי מבין את הטענה שלך (בהנחה שהיא עצמה לא חברה בלהקה בין לאומית שהופיעה בישראל לאחרונה).
אם ישראל היא מדינה כל-כך אכזרית שלא צריך להופיע בה, קל וחומר שלא צריך לגור בה, לשרת בצבאה ולשלם לה מסים. חוץ מזה, ההופעה כאן היא עבודה בשביל להקות מחו"ל, והיא עובדת כנראה בארץ, כך שאפילו את הדבר המאוד ספציפי שהיא דורשת מאחרים לא לעשות היא עושה בעצמה, ולמשך שנים.
אמיר כתב:
אני רק קצת מאכוזב לראות אותך שולח אנשים שאתה לא מסכים איתם פוליטית לחו"ל, כמו אחרון הטוקבקיסטים.
אני לא שולח אותה בגלל הדעות שלה, שכנראה לא רחוקות משלי, אלא בגלל שזה בדיוק מה שהיא דורשת מאחרים לעשות, ורוצה שהיא תשמש להם דוגמא אישית.
אמיר כתב:
נ.ב.
ומעבר לזה, אשכרה להגר מהארץ זה לא כל כך פשוט, זה לא שמדינות העולם עומדות בתור לתת אזרחות לאנשים מהלבאנט.
תראה, אם אותך קיבלו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 01:31 
יורם כתב:

והנה משהו לכל אלה שחוזרים שוב ושוב על המנטרה של "עובדה שבדרום אפריקה זה הפיל את משטר האפרטהייד" (גילוי נאות - אני מכיר את הכותב):
ציטוט:
התנועה לחרם על דרום אפריקה התחילה לפעול בבריטניה כעשור אחרי כינון שלטון המיעוט הלבן ב-1948.

ציטוט:
אין חולק על כך שהחרם והסנקציות הבינלאומיות העניקו רוח גבית למתנגדי האפרטהייד לאורך ארבעים שנות מאבקם, אבל המהפך הדמוקרטי של דרום אפריקה היה בראש ובראשונה תוצאה משילוב של לחצים פנימיים חזקים, שינויים ביחסי כוחות עולמיים ומנהיגות מקומית אמיצה ומלאת חזון.

כלומר אפילו בדוגמא הכי מוצלחת לכאורה שתומכי החרם הצליחו למצוא (במאמר גם כתוב על "הצלחת" החרם הערבי על ישראל, והחרם הישראלי על שלטון החמאס בעזה), השינוי היה אחרי יותר מ-40 שנה, בעיקר בגלל שינוי בנסיבות, בלי קשר לחרם.

ראשית, כמו שאמיר מנסה להסביר, מה שאתה רוצה משפירו לעשות זה לעבור על החוק. מה שהיא רוצה מRHCP לעשות הוא לא עבירה על שום חוק וגם לא יפגע בלהקה בצורה ממשית בשום אופן.
שנית, מה שהושג בדרא"פ היה הרבה הרבה יותר דרמטי מפירוק התנחלויות. ברור שהשגת מהלכים שכאלו באופן לא אלים זה הליך מאוד ארוך וברור שהוא לא הליך יחיד אבל מי שמתכחש לחשיבות של החרם הבינ"ל על השינוי בדרא"פ מעוות את ההסטוריה. החרם הזה תרם מאוד, למרות שהוא בטח לא היה הגורם היחיד, לאותם לחצים פנימיים וחיצוניים שחווה המשטר שם. לפחות זה מה שהבחור הזה חושב. יצא לי לשמוע אותו בפורום קטן לאחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 01:35 
יורם כתב:
אמיר כתב:
אם ישראל היא מדינה כל-כך אכזרית שלא צריך להופיע בה, קל וחומר שלא צריך לגור בה, לשרת בצבאה ולשלם לה מסים. חוץ מזה, ההופעה כאן היא עבודה בשביל להקות מחו"ל, והיא עובדת כנראה בארץ, כך שאפילו את הדבר המאוד ספציפי שהיא דורשת מאחרים לא לעשות היא עושה בעצמה, ולמשך שנים.
זה ממש לא "קל וחומר". האמת שזה די ההפך. הרבה יותר קל לא להופיע במקום א' מאשר לעבור לגור במדינה אחרת. האמת ששני התחומים האלו בכלל לא ברי השוואה. לRHCP ההחלטה אם להופיע או לא להופיע בישראל היא לא קריטית לחייהם. אם הם רוצים למחות נגד המדיניות הישראלית זאת דרך פשוטה לעשות את זה. אתה מבקש ממנה לעשות דבר מסובך פי מאה ממה שהיא מבקשת מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 01:52 
סמל אישי של המשתמש
יורם כתב:

הקל וחומר זו פרשנות שלך ורק שלך, ואם תשאל אותי, פרשנות מוזרה משהו.
כמו כן, זו ראיה די פשטנית להגיד שחרמות כאלו הם בגלל ש"ישראל היא מדינה כל כך אכזרית שלא צריך להופיע בה", חרמות כאלו הם כדי להפעיל לחץ על דעת הקהל בארץ.
באופן אישי אני תמיד חשבתי שזו צורת מחאה לא יותר מדי אפקטיבית (סתם לצרכי המחשה, אם במקום זה מדינות העולם מחליטות לתת לישראל את הטיפול של דאר"פ בשנות השמונים, עשר דקות אח"כ כל ההתנחלויות מפונות, לא תשכנע אותי אחרת) אבל לפי התגובות פה באשכול יש מצב שטעיתי.

אמיר כתב:
אני לא שולח אותה בגלל הדעות שלה, שכנראה לא רחוקות משלי, אלא בגלל שזה בדיוק מה שהיא דורשת מאחרים לעשות, ורוצה שהיא תשמש להם דוגמא אישית.

לא ראיתי שהיא דרשה משום אזרח לעזוב את הארץ.
לבקש מלהקה לא להופיע בארץ שקול בעיניך ללשלוח אזרחים של המדינה לחו"ל?
באמת?
יורם כתב:
תראה, אם אותך קיבלו...
זו הבעיה, הגויים ימ"ש הפיקו לקחים מאז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 05:50 
סמל אישי של המשתמש
שיא חדש של טמטום.
אבל באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2012, 10:33 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
ofri כתב:
dr.avi כתב:

לא ציני.

לקידום השלום? על מה אתה מדבר? עם מי אתה יכול לעשות שלום? עם החמאס? עם אחמדיניג'אד? עם אל קעיאדה?

בחיים אני לא יבין שמאלנים, בחיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 101 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: