עובדיה כתב:
אני התייחסתי לשרביט הקסמים, לחץ וליריחו כמערכות שאליהן צריך לנתב את הכסף של הכיפת ברזל מכיוון שהן מעליה בסדר העדיפויות כרגע
שתבין, על כל טיל גראד אחד נורים שני טילי כיפת ברזל, כל טיל כיפת ברזל עולה 50 אלף דולר משמע כמעט חצי מליון שקל מתבזבזים על כל טיל גראד שנורה לאזורים מיושבים
אחרי שארגוני הטרור קלטו את החולשה העיקרית של כיפת ברזל שאחוזי הדיוק שלה יורדים כאשר שולחים מטח טילים ולא טיל בודד אז ארגוני הטרור בדרך כלל שולחים מטחים של 4-5 ולפעמים יותר טילי גראד
על כל טיל גראד נורים 2 טילי כיפת ברזל
כלומר מליון שקל נזרקים לפח אחרי כל פלוץ מעזה
ואחוזי הדיוק קטנים ככל שהמתח יותר רחב
כיפת ברזל היא פיל לבן ותו לא
שרביט קסמים בפיתוח... אין מה לנתב. וגם כדי לסבר את האוזן, מדובר במערכת למרחקים בינוניים (לכסות את השטח שבין כיפת ברזל לחץ)
מנותב כבר כסף ויש צפי שאמורה להיות מערכת בסביבות 2015.
החץ הוא לטווח הארוך בכלל אבל נכון לעכשיו זה לא חשוב בכלל.
יריחו הוא בכלל, כפי שאמרתי קודם, לא שייך לקטגוריה הזאת של מערכות הגנה. זה כאילו אתה אומר שאתה רוצה לנתב כסף לצוללות ומטוסים.
במידה והיה מידע מודיעיני שיהיה צורך בעוד טילי חץ (תקיפה איראנית שעומדת להגיע), או שהיה חוסר בטילי חץ (קשה לי להאמין), אז כסף היה מועבר כבר. אין לך מה לדאוג.
לגבי מערכת כיפת ברזל, אני לא יודע מנין אתה שואב את המידע שלך, אבל אני יכול לומר לך,שבזמן מטח רקטות, יש לה מערכת שמחשבת איזה רקטה (גראד, קסאם) הולכת לפגוע בשטח מיושב ואיזה לא, ובהתאם לניתוח שהמערכת מבצעת, היא מחליטה איזה רקטות ליירט, אם לא את כולן.
. נכון לעכשיו הטילים היחידים שנורים הם רקטות שכיפת ברזל מיירטת. אז למה לא להמשיך עם המערכת הזאת ?