וולטון היה שם את זה כתב:
לירון האדום כתב:
Kyahs כתב:
לירון האדום כתב:
Perlov כתב:
לירון האדום, פרנק, מקורמן ובנעים (התגייסת בכלל שאתה מדבר?) תמצצו אלף זין סמרטוטים.
על החתום, חייל.
פששש איזה תגובה בוגרת.
שאפו
שלכם לא הרבה יותר בוגרות.
מדוע לא?
אומר זאת בפירוש- מבחינתי מי שלא עושה צבא(ולא מסיבות בריאותיות\ת"ש)- אינו ראוי לחיות במדינת ישראל שמושתת על הצבא.
ללא צבא אין מדינה. אם כל ילד בן 18 יכול להתגייס לצה"ל כפי שאני עשיתי, אז מדוע שאחרים לא יעשו?
מדוע אחרים צריכים לשאת בנטל?
מדוע X צריך ללכת לצבא ולעשות 3 שנים צבא, בעוד Y הולך ללמוד בגיל 18, בגיל 21 הוא עם תואר, בגיל 22 הוא מתחיל בקריירה, בעוד החייל רק בגיל 22 מתחיל ללמוד?
איפה הצדק?
גם ללא חינוך אין מדינה, ואף אחד לא מכריח אותך להיות מורה.
גם ללא שירותי תברואה (פינוי זבל) אין מדינה ואף אחד לא מכריח אותך להיות פועל זבל.
מדוע יש כאלה שצריכם כל החיים שלהם להיות פועלי זבל ואחרים הם לא פועלי זבל אפילו יום אחד?
יש אנשים שלא מתאימים לצבא. זה אומר שלא רק שלא מתאים להם לשרת בצבא, אלא שהם מתפקדים ממש גרוע במסגרות כמו הצבא, והתועלת שהצבא יכול להפיק מהם היא אפסית. לא כל אחד צריך להיות חיל. וכל זמן שהמדינה לא ממש נותנת אופציה לאנשים שרוצים לתרום לחברה בדרכים אחרות, לקרוא להם סמרטוטים, זה כמו להאשים אנשים בזה שהם שחקני כדורגל גרועים, או מהנדסי גרעין גרועים.
אתה באמת משווה בין צבא לבין מורה או עובד תברואה?
האם מכריחים אדם להיות חייל למשך כל חייו?(שירות מילואים זה בנוסף לעבודה\לימודים שלך).
מה הכוונה בהם מתפקדים ממש גרוע במסגרות?
מה הוא יעשה כאשר הוא יהיה בן 30+ איפה הוא יעבוד ויפרנס את עצמו?
האם יש עבודה שהיא לא במסגרת?
איך מישהו יכול לדעת אם הוא מתאים למסגרת הצבא אם הוא לא ניסה?
שינסה, לא יתאים הצבא ישחרר אותו.
אתה לא תיקח את החוק לידיים ותגיד מתאים לי או לא, אלא תציית לחוק !
אני גם יכול להגיד שלא מתאים לי המסגרת של תשלומי מס שבינהם הכסף הולך לחרדים, אז אני מעדיף להעלים מס, מקובל עלייך?
כל עוד יש חוק גיוס חובה(ובצדק) כל מי שמשתמט בעצם מפר את החוק.