mkorman1 כתב:
עכשיו ברצינות
למישהו יש פרטים על לימודי משפטים וחשבונאות
במשולב
הבנתי שהמקום היחיד שיש בו מסלול אינטגרלי כזה הוא הבין טחונים
ושבאוניברסיטאות מדובר על דו חוגי רגיל
כמו כן צריך לעשות התמחות כפולה כדי לקבל רשיונות?
לי היה ממוצע בגרויות ממש נמוך (עודף מ- 90), אבל בפסיכו נשקתי לסף העליון, עשיתי מכינה בעברית ובסופו של דבר התקבלתי לרפואה, אבל גם למסלול המשולב במשפטים של העברית (שהיה עדיפות שניה בטופס הרשמה). ידידה שהייתה איתי במכינה ועושה את המסלול הזה דווקא מאוד מרוצה מכל העניין. לגבי הפטור מאנגלית, למיטב ידיעתי הפטור תופס בכל מקום (אם הציון אכן מצדיק פטור), אצלנו בפקולטה כל הספרים באנגלית ויש אפילו מרצה או שניים שמלמדים באנגלית ואין דרישה לקורס אנגלית למי שיש לו ציון פטור (למעשה הדרישה היא שלכל אחד חייב להיות פטור).
אני לא מכיר את המסלול של הבין תחומי, הדבר היחיד שאני יודע על המקום הזה הוא שהוא עמוס לעייפה בבחורות נאות. מה שכן, ממליץ בחום על הפקולטה למשפטים בעברית. יצא לי בעצמי לעשות שם קורס בדיני נזיקין (סתם משעמום) ולהיות בכמה הרצאות של פרופ' רות גביזון, ונהניתי מכל רגע. אחלה מקום. באופן כללי אני חסיד של אוניברסיטאות, יש להן הרבה יותר מה להציע לדעתי בכל החוויה שמסביב ללימודים, ובדרך כלל יש להן הרבה יותר אופי והיסטוריה ממכללות. יש גם את העניין הזה, שאתה בטח מכיר יותר ממני, שבכל שנה מגיעים נציגים מהמשרדים הגדולים בארץ לפקולטה למשפטים תמורת די הרבה כסף ומקבלים זכות ראשונים על גיוס סטודנטים משנה שנייה למשרדים שלהם בראייה לעתיד (זוכר שקראתי על זה בדה מרקר, לא מתחייב).
בכל מקרה, הרבה בהצלחה לילדה.