Officer Barbrady כתב:
ערן כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
כל העניין היה "תחזיקו אותי" כי ביבי הודיע על קיצוץ בתקציב הביטחון.
זה כל כך שקוף.
איך בטווח של שבועיים מודיעים ש"במחנה" נסגר, ששבוע גדנ"ע מבוטל, שאין יותר רכבות ואוטובים לחיילים - ואף אחד לא עושה את ההקשר.
הצבא משחק אותה קורבן, יותר נכון - הופך את החיילים לקורבן, כדי שהציבור יתקומם ויחזירו לצבא את התקציב, כדי שעוד אנשי קבע יוכלו לפרוש לפנסיה מוקדמת ולא לעשות כלום בשירות שלהם.
ויקבלו שיחות ללא הגבלה, עם רכב חינם ודלק ומענקים ומשכורות מפוצצות, והכול על סידור שק"שים באפסנאות.
אבל הסדירניקים הם הראשונים להיפגע, ברור והגיוני.
הלו הלו, יש גבול להתלהמות. אמנם הנתונים שאני מכיר הם לא עדכניים, אבל לפחות ממה שאני יודע:
א. שיחות מ"מירס" עולות כסף. הצבא הצליח להוציא מחירי הפסד מ"מירס", אבל זו בעיה של "מירס" ולא בעיה של אנשי הקבע.
אף אחד לא משלם להם על השיחות האלה, ולאחר שהתגלה שיש כאלה שמנצלים את זה לרעה יש גם הגבלת דקות (אסטרונומית, אבל יש).
ב. רכב לג'ובניקים מקבלים רק רבי סרנים ומעלה, וגם זה בעלות כלשהי (נמוכה מאוד, משהו כמו 800 שקל, אבל עדין, עלות). כלי רכב
שחולקו "חינם" היו לסגני אלפים ומעלה, ממש לא לכל אנשים הקבע.
ג. מענקים ומשכורות מפוצצות? תלוי איפה ולמי. אין ספק שיש אנשים שלא ראויים לכסף, אבל בוא לא נכפיש את כולם:
לאנשי ההיי טק בצבא זה ממש לא מפוצץ. פי 3 או 4 ממה שאפשר לעשות באזרחות. ללוחמים מגיע גם 20000 שקל בחודש, לדעתי.
רופאים מרוויחים גרושים, בדיוק כמו שהם היו מרוויחים באזרחות. וכו' וכו'.
ד"א, השימוש במילה "סדיר" לתאר אנשי קבע היא נפוצה (אם כי יש לה תמיכה בחלק מהחוקים). סדיר הכוונה לכוח סדיר, ז"א כל הצבא למעט מילואים.