תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 13:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תותחנים לפה
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 15:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:
Perlov כתב:
חפשן בא מהמילה חפש

טעות.
חפשן זה מחפש חופש.

התכוונת לחפש"ש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 15:21 
סמל אישי של המשתמש
הרוש הודף כתב:
אדום אש כתב:
Perlov כתב:
חפשן בא מהמילה חפש

טעות.
חפשן זה מחפש חופש.

התכוונת לחפש"ש?

אה?
חפש"ש זה חופשת שחרור, מה הקשר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 15:55 
עזבו עכשיו את החפ"ש, דיברו פה על זה שאיכון זה מסרטן בגלל קרינה
אני רוצה לשמוע על זה עוד. אני לא מתכוון ללכת ליחידה שתעשה לי סרטן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 16:30 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
עזבו עכשיו את החפ"ש, דיברו פה על זה שאיכון זה מסרטן בגלל קרינה
אני רוצה לשמוע על זה עוד. אני לא מתכוון ללכת ליחידה שתעשה לי סרטן

תשמע אין לי מושג איך עובד האיכון של MLRS, אבל אני שירתתי בפטריוט שגם כן מבצע איכון שיגורים, ככה שמכ"מ זה מכ"מ.
בכל אופן זה עובד עם קרינת מיקרוגל. כמו המיקרוגל בבית שלך אם פשוט תצמיד את הפרצוף אליו, כמו הטלפון האלחוטי בסלון שלך וכו'.
ההבדל הוא בעוצמה. כאמור, אין מה להשוות בין טלפון אלחוטי לבין לבין עמידה מול מכ"מ שמשדר בעוצמה של 540 קילו וואט (אל תשאל מה זה אומר).
זתאמרת אם תעמוד מול מכ"מ אתה לא תקבל סרטן, אבל זה "מטגן" לך את האיברים. עיניים, אשכים, וכל היוצא בזאת.
אבל בעיקרון יש תחומי בטיחות ואלא אם כן אתה פג אין שום סיבה שתכנס לתוך גזרת שידור של מכ"מ :)
כמובן שאלא אם כן זה מכ"מ שמשדר 360 ואז הזדיינת =)

אני לא איש מקצוע ואל תיקח כל מה שאני אומר לך כמובן מאליו, אבל אתה יכול לקרוא על גלי מיקרו, איך הם עובדים ומה המשמעות שלהם בגוגל, אתה נראה בחור עם ראש על הכתפיים :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 16:35 
דיברתי הרגע עם דוד שלי שהיה קצין שם
הוא אומר שהם פולטים קרינה ברגעים מסוימים (כשמפעילים את המכונה) ולטווח מסוים של כיוונים כשהחיילים נמצאים מאחורה או בתוך הנגמ"ש ושיש הוראות בטיחות שאם לא עוברים עליהם לא אמורים לחטוף קרינה
קצת הרגיע אותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 16:36 
סמל אישי של המשתמש
עמי נאווי כתב:
Noam כתב:
שבטה זה מסתמן כבסיס בסדר גמור

:LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 16:44 
בפעם השלישית, שמישהו יסביר לי מה כל כך רע בשבטה
כבר לא ישנים באוהלים כמו פעם, האוכל סביר, יש מזגנים, בסיס לא גדול. מה רע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 17:35 
סמל אישי של המשתמש
זה חור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 18:22 
לא יודע מה מכל זה עוד רלוונטי להיום, אבל זה מה שהיה בתותחנים של תחילת העשור הקודם (שירתתי 3 שנים כלוחם חפ"ש בוותיקות, מחזור גיוס אוגוסט 1, כן, 01):
מצד אחד יש את התותחנים האמיתיים הארדקור, אלה מהגדודי תומת"ים (תותחים מתנייעים) של 155 מ"מ קוטר קנה. מצד שני יש את כל האלו מהמסביב של התותחנים, כל האיכון, MLRS (שזכורים בתור "הכוסיות" של החיל, ולא מדובר בכך רק על ההחיילות שם), מורן (שהתפרקו כבר והיום זה "מיתר") וכו'. אלה לא באמת תותחנים אמיתיים. הם מנקודת מבט מתנשאת מכנים את התותחנים האמיתיים בשם התואר דחפז"ים - דוחפי פגזים, כלומר מין סבלים פושטים שזה כל מה שהם יודעים.
גדודי הדחפזי"ם של החיל מכונסים בשני אגדים (אגד-ככה קוראים בתותחנים לחטיבה): אגד 282, שזה אגד רמה, כי הוא יושב ברמת הגולן, ובעיני עצמו הוא גם ברמה משל עצמו, ואגד 215, אגד בקעה, שלא באמת יושב בבקעה ולא בשום מקום אלא רק נודדים בלי בסיס קבע ביתי לאימונים וכדומה, ולכן הם מכונים "אגד פלישתים", וגם ידועים (בעיקר בקרב אגד רמה) כמעין חורנים ורעים, סוג של הגולנצ'יקים (בעירבון מוגבל) של החיל.
באגד רמה יש את גדוד 405 נמר (הנאצים? זה לא זכור לי), גדוד 411 קרן (שיושבים בבסיס מפקדת האגד, אז לפחות על הנייר הם אמורים להיות יותר קרובים לצלחת ומדוגמים), והיה גם את גדוד 404 שפיפון (העבדים) שפורק. לאגד גם מסופח MLRS (שאגב אני חושב שהפעם היחידה שהם ירו מבצעי על אמת בכלים שלהם זה היה במלחמת לבנון השנייה).
באגד בקעה-פלישתים יש את 55 (הגנבים), 402 (שבתקופתי היו ידועים בפאשלות המפוארות שלהם), והיה גם 403 שפורק.
אני אישית עד פז"ם שנתיים די סבלתי בראש הקשה של הסוללה הוותיקה שלי בגדוד 404 (שפיפון), ימח שמו וזכרו, עד שהגדוד פורק עקב קיצוצים, ובשנה האחרונה לשירות דווקא ממש נהנתי בגדוד נמר 405, ההוא שאתם קוראים לו הנאצי, ושגם החבר'ה בגדוד הקודם צחקו עלי שאסבול בו.
הייתי שם בסוללה הוותיקה א' שהיו בה תנאים די טובים לוותיקים, אבל זאת לא רק הסיבה שהיה לי שם כיף. עובדה שגם לצעירים שעברו יחד איתי היה לדבריהם גם הרבה יותר טוב ממקודם. בסוללה הוותיקה השנייה של גדוד נמר, סוללה ב', היה הרבה פחות תנאים וכבוד לוותיקים מאצלנו, אבל גם הם די נהנו שם משום מה.

סה"כ לא יודע איך להסביר את זה, אבל יש משהו די מרגש בלהיות תותחן בכלל ודחפ"ז בפרט. מרגש בקטע אפור ולא בקטע זוהר. מין גאוות יחידה לא מובנת של אנדרדוגים ולוזרים. האמת שזה קצת כמו להיות אוהד הפועל. יש בזה איזה דמיון. איך חבר שלי שיצא לו לפגוש הרבה תותחנים בשירות שלו היה אומר לי: אתם התותחנים..זה עם! שוב, קצת כמו אוהדי הפועל. יחד עם אינספור הרגעים המשעממים והמשביזים שסחבתי בשירות - עד היום אני איכשהו סוחב איתי משם כ"כ הרבה מור"קים וסיפורים הזויים וביזארים (ואפילו קצת אקשן) שיכולים לקרות רק בתותחנים, באותם גדודי הדחפ"זים הטוחנים.
אגב אם כבר תותחנים, אז הייתי ממליץ להישאר לוחם שם כל השירות. אם כבר להיות ג'ובניק אז עד הסוף בקריה או משהו, ולא להיות סתם תקוע כמו חרא במפקדות של הגדודים או של האגד בסוף העולם. זה סתם דפוק, זה לא לפה ולא לפה, לא לבלוע ולא לירוק.

לסיום, האתר הדי ישן אך ההמגניב הזה מעביר בצורה די יפה את ההווי של חפש"י סוללות הדחפ"זים של התותחנים. בתקופתי הוא היה להיט:

http://www.oocities.org/hapash_forever/index1.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 18:30 
עמי נאווי כתב:
זה חור.

כבר כתבתי שחוץ מדובר על הבסיס עצמו חוץ מהמרחק, האבק והקור שזהה לגבי כל הבסיסים בדרום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: תותחנים לפה
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 19:29 
סמל אישי של המשתמש
עושה חשק להתגייס,נוצר הרושם אצלי במשך השנים שאני פה שככל שהחברים נמצאים עמוק יותק בתוך השירות הצבאי כך "עולם המושגים" שלהם ושלי מתרחק ובכלל הצבא די מכניסה אנשים לסוג של בועה לפי מספר שנים..אני נתקל או בכאלה שבאמת נשאבים ואני כבר בקושי שומע מהם. או ג'וב חפשים שכל חודש אומרים שהם יצאו על נפשי לברוח אליי לקנדה.

Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 19:32 
שבטה אחלה בסיס, שלא יבלבלו לך את השכל.
יש שק"מ ענק, החדרי אוכל מאוד קרובים אל המגורים של הטירונים ככה שכבר לא צריך ללכת עד המטבח הגדול, שזה באמת לא היה כיף, במגורים של הטירונים יש מזגנים, התורנות מטבח ממש לא קשה, אם אתה בפלחים אז בכלל חגיגה, יש לך תמיד מים חיים(חכה שתגיע לבסיס בצפון, תעדיף לנגב את עצמך עם קרח ולא להכנס למקלחות שם.
אגב, גם המרחק ההיסטרי לא כזה היסטרי, כולה 40-50 דקות מבאר שבע, רכבת או אוטובוס זה עוד שעה ורבע, שעתיים וחצי מקסימום עד שאתה בתל אביב.
מה שיכול להיות באמת עצוב בשבטה זה אימון מתקדם בחורף, שאז אתה נושם שטח כל יום כל היום וכשפודרה נהיית בוץ החיים נהפכים לקשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 19:38 
ושוב, אל תלך למלרס, אתה תקלל כל רגע.
במילים יפות זה גדוד של חנונים, במילים פחות יפות אתה תהיה עם האלה מהכיתה שלך, שהיו עם נזלת מהיסודי עד יב', שפם בר מצווה שלא הורידו כי חשבו שזה גברי, מתקשים לחבר משפט אם יותר מאדם אחד מסתכל עליהם וצוחקים מבדיחות על גיבורי על שלא שמעת עליהם מעולם(סליחה זינק).
מה שיקבע לך איך תעביר את השירות זה בעיקר אילו אנשים איתם אתה תהייה, ואתה לא רוצה במשך שלוש שנים להיות עם האנשים הלא נכונים. אז נכון, יש שם גם אחלה גברים, אבל האחוז שלהם לעומת הגדודים האחרים קטן, ואחוז היצורים(הלא מרגשים) גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 19:52 
zevik כתב:
מה שיכול להיות באמת עצוב בשבטה זה אימון מתקדם בחורף, שאז אתה נושם שטח כל יום כל היום וכשפודרה נהיית בוץ החיים נהפכים לקשים.

אבל זה מה שמבדיל את הגברים מהילדים.
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 22:46 
zevik כתב:
ושוב, אל תלך למלרס, אתה תקלל כל רגע.
במילים יפות זה גדוד של חנונים, במילים פחות יפות אתה תהיה עם האלה מהכיתה שלך, שהיו עם נזלת מהיסודי עד יב', שפם בר מצווה שלא הורידו כי חשבו שזה גברי, מתקשים לחבר משפט אם יותר מאדם אחד מסתכל עליהם וצוחקים מבדיחות על גיבורי על שלא שמעת עליהם מעולם(סליחה זינק).
מה שיקבע לך איך תעביר את השירות זה בעיקר אילו אנשים איתם אתה תהייה, ואתה לא רוצה במשך שלוש שנים להיות עם האנשים הלא נכונים. אז נכון, יש שם גם אחלה גברים, אבל האחוז שלהם לעומת הגדודים האחרים קטן, ואחוז היצורים(הלא מרגשים) גדול.

כמה שטויות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 22:47 
שאלה אחרונה, בבקשה תענו לפני מחר בבוקר כי אני אצא ולא אוכל לקרוא את התשובה
במידה ושמים אותי במקום שאני לא רוצה, חוץ מלדבר עם המפקד ולבקש לדבר עם משקית ת"ש, מה עוד אני יכול לעשות?
אם אני נניח אסרב בכוח לעבור לגדוד (לא אתפנה מהחדר למשל) זה יעשה לי ממש צרות, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 23:23 
לודאי כתב:
כמה שטויות

אני מבין שסיימת שלוש שנים במלרס לאחרונה?

נועם אם לא תעשה בעיות לא יעבירו אותך, נקודה.
גם אם תעשה בעיות זה לא מבטיח לך כלום, כי הכל בעיקר עניין של מזל, למשל אחרי הערבול פתאום צריך להוציא שלושה חיילים מרשף\הרבה מרשף התקבלו למורן, אז יצטרכו בכל מקרה להעביר אנשים, ולשם יעבירו את אלו שיעשו בעיות, ולא אלו שבשעת ט"ש אמרו למפקד שלהם שהם מעדיפים רשף, כי כמוהם יש עוד 40.
עם כמה שזה נשמע מלוכלך, רק מי שיעשה בעיות יעבור, גם אם תעשה בעיות ותשפט, אלא אם כן הרבצת למפקד שלך, פשוט יתנו לך 14 כלא על תנאי, אבל גם יעבירו אותך כי תגיד שאתה באמת לא בעייתי וכו', הכל תלוי אם תבוא למפקד בא"ח טוב בעין, שאף אחד לא יעבוד עליך שיש איזו נוסחת פלאים שתוציא אותך מהגדוד\חיל.
מש"קית ת"ש לא תעזור לך בכלום, את הטופס 55 שתמלא יזרקו לפח דקה אחרי שתצא מהחדר.
תמיד תזכור שהמפקד שלך הוא בסה"כ ילד שהתגייס בדיוק שנה לפניך, או מקסימום שנה ושמונה לפניך, גם המפל"ג(מ"מ) שלך לא בדיוק סבא, ותמיד תבקש שיחה עם המסו"ל, כי הוא זה שבאמת יכול לשנות לך את השיבוץ, לא אף אחד אחר בתוך הסוללה.
אגב, בעיות גם אומר ללכת לאט בשלשות, לזרוק זין על זמנים ובכללי להיות חייל חרא, גם אם אתה חושב שלא שמים לב לזה, בסוף היום יש למפקדים שלך ישיבה עם הקצינים שלהם, והמפקד האישי שלך יעביר דו"ח על כל חייל וחייל שיש לו בצוות.
תזכור שהמפקדים שלך אחרי הערבול מקווים לקבל את החיילים הכי טובים שיש, ולרוב לא ירצו "סרטן" בתוך הצוות שלהם.
עוד טיפ אחרון, כשתגיע לשם החלוקה תהיה באופ רנדומלי לחלוטין לפי סדר האוטובוסים שיגיעו, ואתה תשובץ בסוללה בצבע, על הדלתות או איפשהו בסוללה פשוט יהיה כתוב את שם הגדוד, אם גילית שאתה בגדוד שאתה רוצה, תנסה להשאיר רושם כמה שיותר חיובי(צא חנת"ר, תצעק זמנים ברבאק, תתאמץ בבר-אור), כי לסוללה יש 5 "שריונים" שהיא יכולה לקבוע בערבול, תקווה להיות אחד מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 23:38 
התגייסתי כבר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2011, 23:50 
כל עוד לא היה את הערבול, הכל עדיין תופס :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 01:32 
זאביק, אני עכשיו במלרס.
אתה פשוט טועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 02:06 
אז יכול להיות שנפלת על אחלה מחזור, גם כאלו יש.
עברתי בבא"ח 5 מחזורים, הרס"פים והמשהד"ים שלרוב גברים(טוב, במלרס זאת הייתה בחורה עד לא מזמן), בעצמם היו אומרים שהם מקבלים סוללות של חננות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 05:48 
צפו להקפצת האשכול ביום שישי הבא :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 08:38 
מלרס זה לא בלתי חוקי על פי אמנת ז'נבה או וואטאבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 08:49 
סמל אישי של המשתמש
גדוד 405, 1986.
כבר שכחתי הכל.
בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2011, 15:58 
חבוב.
השתחררתי לפני כמעט שנה מתותחנים.
א' ברוך הבא, אחלה של משפחה
ב' שיבטה זה באמת אחלה של בסיס
ג' אך ורק גדוד רשף MLRS דרקון קרן נמר וכו' זה חרטא.
ד' סיכוי סביר עד גדול מאוד מאוד מאוד שמי שיהיו המפקדים/סמלים/רס"פים שלך הם או טירונים שלי לשעבר או חניכים שלי.
שלח לי פרטית עם כל השאלות אחי ואני אעזור לך בהכל, אם במקרה זה חברים שלי אז גם נטפל בך:)

יאללה הפועל :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2011, 13:41 
הבטחתי והנה אני מקפיץ
בסופו של דבר אני בMLRS אבל לא באיכון, נקווה שיהיה בסדר
בקשר למה שזאביק אמר על האנשים, נכון שיש כמה אנשים שהייתי שם במוזיאון, אבל הרוב הכללי בסדר גמור ועושה רושם של אנשים יותר טובים מבדרקון (מהשבוע שהייתי שם..)
בקשר לשימוש בנשק, אני לא אכחיש שיש לי בעיה אידיאולוגית לא קלה איתו (ובכלל עם תותחנים וקרבי) אבל אחת הסיבות שבחרתי אותו היא שקראתי שהשתמשו בו רק פעם אחת (בלבנון השנייה) ואני די מקווה שזה יישאר ככה
ובקשר לשבטה, אם יכל להיות לי רושם מוטעה אחרי 3 ימים אז אחרי שבועיים וחצי הוא נשאר אותו דבר. מלבד היותו במדבר הבסיס טוב מאוד. המגורים סבבה, המקלחות סבבה והאוכל סבבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 56 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: