תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 00:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יום כיפור מהזווית החילונית
הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:32 
אנשים כמו קומוניסים וכל מיני יהודים כאלו שאוהבים אותי בגלל שאני יהודי, הם בדיוק מהסוג שבגללם כל כיפור מתעורר בי דחף בלתי נשלט להרביץ סטייק חזיר בפיתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:32 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אז טוב שיצא המרצע מן השק אם למישהו היה נדמה שמדובר בוי או די, מדובר על דיון על אופיה היהודי של מדינת ישראל.
לא ייתכן שהיום הקדוש ביותר לעם יחולל ברגל גסה ע"י רשויות המדינה או חברות ציבוריות או שהם עוסקות בממכר מזון שתיה, בידור, עינוגים כאלה ואחרים. כאן קם שלטון ששם לו למטרה להקים בית יהודי לעם ישראל בארץ ישראל.
עזבו נו, באמת שלא בא לי לעורר מחלוקת ביום כזה שצריך לחשוב טוב וללמד זכות.
אדום נחמד, לא. אני חושב שיום אחד בשנה זה משהו יוצא דופן ולא חושב שכל שבת צריך להיות כמו היום הזה שהוא שבת שבתון.
למרות זאת, לא הצעת למנוע מרוכבי אופניים את הנסיעה על אף הפגיעה ברגשותיי.
אבל יש גבול. היום וי או די, מחר קולנוע. איך אומרים? לא בבית ספרנו.
BLIzZaRd, ישראלית זה ישראל זה יהודית.

היום הקדוש ביותר למי שבחר ביהדות.
הוא לא קדוש לי.

זה נראה לך הגיוני שאני לא יכול לקחת אוטובוס בשבת רק כי אתה (!) מאמין (!) בזה שאסור להשתמש במכוניות/אוטובוסים בשבת?
זה נראה לך הגיוני שביום כיפור אני לא יכול ללכת למסעדה רק כי אתה (!) מאמין (!) שצריך לצום?

יחולל? אף אחד לא דחף לך חזיר לפה. מדוע אתה דוחף לי איסורים לאורח החיים?

ישראליות זה ישראל זה לאום יהודי. לא דת.

"היום זה ויאודי מחר זה קולנוע"? אתה רואה את מה שאתה כותב יא חוצפן?
מי אתה שתקבע לי את אורח החיים?
אני פשוט לא מאמין.
אתה מדבר בהתנשאות מגעילה.
כאילו שאתה נותן לנו אצבע ואנחנו רוצים את כל היד.
אתה לא נותן לנו כלום!
אתה לוקח לנו!
וברור שאני רוצה בתי קולנוע. כי זאת זכותי. לחיות את חיי בלי התערבות של הדת שלך.
לא ביקשתי שכל אדם בישראל יאכל ביום כיפור. אני רק מבקש שתניח לי.
חיה ותן לחיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:36 
סמל אישי של המשתמש
אני דווקא יוצא מעודד מהאשכול הזה.
אמנם לנסות לשכנע אנשים כמו קומוניסים כבר התייאשתי, אני רק מאחל לו דבר אחד - גמר חתימה טובה.
אבל תמיד משמח אותי לקרוא תגובות כמו של גמבה. לדעת שיש אנשים כאלה בעולם.
והיי, חוץ מזה, יש לנו יום שלם לדון בפורום בלי קומוניסים או JR12.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:43 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, זה שאתה מסתפק רק בכיפור ולא בשבת לא מעיד על כלום. רבים מחבריך ישמחו להטיל סנקציות על חברות מסחריות כאלה ואחרות אשר מספקות שירותים בשבת. פשוט יש עדיין חילונים שצמים בכיפור, בעיקר כי זו מסורת (לא כי אלוהים יסלח למישהו). אל דאגה, קרב היום בו כיפור יהייה נחלת הדתיים בלבד. ואז גם לך כבר לא תהייה ברירה אלא לקבל את זה

פוגע ברגשותיך שיהודים רוכבים על אופניים. אתה פשוט בנאדם הזוי.
תצום שבוע ולזה לא יעזור לך.

מודה לך שגרמת לי להתנער עוד קצת מהדת. חג שמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 15:43 
סמל אישי של המשתמש
תמיד יש עניין של גבול ודקויות. לדעתי הגיוני שלא יסעו באוטו ביום כיפור כי זה כבר עניין שנכנס למרחב הציבורי של כולם, ומאחר ויש פה ציבור כל כך רחב שצם ובנוסף למדינה הזאת יש אופי יהודי גם בהיבט הדתי. נסיעה באוטו בכיפור היא בדיוק כמו שיש כפייה חילונית של תמונות ענק של דוגמניות על בניינים בת"א. שוואלה אדם דתי לא רוצה להיות חשוף לזה. וזה מה שהבנתי רק לא מזמן משהות עם חברה דתיים בצבא.

עניין הוי או די לדוגמא או הכתוביות הוא כפייה דתית נטו מיותרת ומעצבנת. באמת שאין סיבה לפגוע בחופש של אדם בביתו שלו בלי שהוא מפריע לאף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 16:19 
קומוניסים בד"כ למרות דיעותייך אני איכשהו נהנה לקרוא אותך והפעם אכזבת בגדול

בגלל אנשים שכמותך הדת שלי נראית כמו שנראית
ביום שילמדו את חובשי הכיפה לא לזרוק אבנים על רכב עובר ולא למנוע מאנשים לראות ויאודי (או חס וחלילה קולנוע!!!) אולי יהיה כאן טוב יותר

אני מגיע מבית מסורתי וכל בני הבית מתחזקים בהדרגה כבר שנים על גבי שנים לאט מאד ובדרך אנושית ובכל פעם לראות נבערות כזו בתוך הדת היהודית גורמת לי לחזור אחורה..

היום ויאודי מחר קולנוע? מה אתה מסתלבט? עם שבוכה על אנטישמיות אבל ברגע שיכריזו יום שבתון ברמדאן במדינת ישראל חצי מדינה תעלה באש..
ועכשיו הטיעון האידיוטי שזו מדינה יהודית שווה מבחינתי לטיעון גרמניה נאצית שגרמניה היא לגרמנים

מי שרוצה לצום (או לשמור שבת או וואטאבר) יצום גם אם בתי הקולנוע יעבדו כלי רכב יסעו בכביש ומסעדות יהיו פתוחות
ומי שלא רוצה יצליח לעקוף את הכפייה הדתית המעוותת הזו גם אם בכוח ינסו למנוע ממנו.. רק חבל שבדרך זו אתה גורם לריחוק פילוג ושנאה

מה עם כל שאר התעניות והוצמות? מה עם שבת? אתה רוצה לכפות על אנשים מדינת הלכה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 16:22 
רכיבה על אופניים פוגעת בך?
שב בבית ותצום! מי אתה שתחליט שהרחוב של אבא שלך וכולם ישבו בבית בגללך? אתה זה שהחליט לצום! מפריעים לך רוכבי אופניים? שב בבית! גם לרוכב האופניים מפריע שאתה צם להם ככה באמצע הרחוב בלי לבקש מהם רשות

תעשה לי טובה.. אל תצום.. תעשה חבון נפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 16:27 
סנופקין כתב:
אני דווקא יוצא מעודד מהאשכול הזה.
אמנם לנסות לשכנע אנשים כמו קומוניסים כבר התייאשתי, אני רק מאחל לו דבר אחד - גמר חתימה טובה.
אבל תמיד משמח אותי לקרוא תגובות כמו של גמבה. לדעת שיש אנשים כאלה בעולם.
והיי, חוץ מזה, יש לנו יום שלם לדון בפורום בלי קומוניסים או JR12.

ההבדל ביני לבינך בכל מה שקשור לדת זה ה24 שעות האלו.מה עשית ממני איזה רבי מלובביץ.
שכל אחד יעשה מה שבזין שלו.בא לך לנסוע,תיסע.מה אני אשם שיש ערסים חארות שלא חתכו להם את הידיים שאמא שלהם חרבנה אותם שיזרקו עליך אבנים.
גם אני חושב שצריכה להיות תחבורה בשבת,אבל להלחם על זכויות החופש בשביל 24 שעות שכל מה שמונעים ממך זה VOD ותרגום בנשיונל גאוגרפיק זה קצת פטתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
אנשים פה חיים בסרט, עוד 40 שנה אלה יהיו החיים פה בארץ, כי במאבק הדמוגרפי אנחנו הפסדנו. אז אולי כדאי שנהנה מהימים האלה, נראה סרטים טובים, נלך לים קצת. כי בין אהבת ישראל ואנשים כמו קומוניסים לא היה אף פעם שום דבר משותף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 17:01 
סמל אישי של המשתמש
ברגר כתב:
זה פוסט בפייסבוק שחבר מהעבודה רשם. מזמן לא הזדהיתי כל כך עם עמדה כזו לגבי החילוניות/דת בישראל

"כבד את הזולת. הדתי כמובן"

לאט לאט וושינגטון הופכת לזיכרון רחוק עבורי. כמות הזמן שאני בארץ כבר עברה את כמות הזמן שהייתי שם. יש כבר שמות שאני לא מאוד זוכר, הקלאב הגדול כבר לא קיים והוחלף באחר לטובת מגרש בייסבול, אבל יש משהו אחד שכנראה לעולם לא ירפה ממני, וזה שב ועולה כל פעם מחדש עם פרוץ חגי תשרי – "היי הולידייז" באמריקאית מדוברת.

הדת היהודית היא דבר נפלא ומופלא. את זה מעולם לא הרגשתי בארץ, את זה הרגשתי רק שם. הרגשתי את זה שם. ביהדות מדברים הרבה על כיבוד – לא על כבוד, אלא על כיבוד. צער בעלי חיים, כיבוד ההורים, כיבוד הזולת והחברים. איכשהו יצא שבארץ יש רק זולת אחד שצריך לכבד אותו – הדתיים. אף פעם לא צריך לכבד את רגשותיו של הזולת החילוני, זה תמיד תמיד הזולת חובש הכיפות והמגבעות.

לפני כמה שנים קמה סערה (ששככה בינתיים ולגמרי לא בצדק) על סגירת שירותי ה-וי.או.די ביום כיפור. אתם מבינים? אני, מתוך כבוד לאותם אנשים שצמים, לא אוכל במבה ברחוב ולא אשתה במרחב הציבורי דיאט ספרייט. אבל זה לא מספיק לזולת הדתי. רגשותיו של הזולת הדתי נפגעים עמוקות וקשות מכך שאזמין סרט או פרק לצפייה ב-וי.או.די במרחב האישי שלי.

הזולת הדתי, שכבודו ידוע כדבר רעוע ופגיע במיוחד, לא מסתפק בזה. הזולת הדתי שאני נדרש מדי יום לכבדו נפגע עמוקות מכך שערוצים זרים משדרים כתוביות בעברית בישראל. אז ביום הזה ערוצי בי.בי.סי, נשיונל ג'יאוגרפיק ודומיהם לא מעבירים כתוביות. אמנם בי אישית זה לא מאוד פוגע, האנגלית שלי די סבבה ואני מצליח להבין לא מעט, אבל יש לא מעט אחרים שאפשרויות הצפייה שלהם מוגבלות עוד יותר ביום הזה.

השנה נוספה פגיעה חדשה לזולת הדתי. הזולת הדתי לא יכול לראות אופניים בצבע ירוק עם מנשא מוזר מאחורה נוסע ברחוב. מעניין ממה יהיה לזולת הדתי להיפגע בשנה הבאה.

איך כל זה קשור לשהות שלי בארה"ב? חמש שנים לימדתי שם בבית ספר רפורמי. בכל חמש השנים האלה, בראש השנה וביום כיפור העברתי פעילות מיוחדת לילדים הקטנים, בזמן שההורים שלהם מתפללים בבית הכנסת. כן, ביום כיפור נסעתי לבית הכנסת, כמו כולם. והיה מדהים לראות כמה הילדים האלה, בכיתות א-ד (הגדולים יותר כבר רשאים להשתתף בתפילה הגדולה) אוהבים לבוא לבית הכנסת וללמוד.

אף אחד מהם לא חובש כיפה (חוץ מכמה בנות), הם אמריקאים לכל דבר, אבל הדת והייחוד שלהם מרתקים אותם. והם היו באים בכיף ליום הזה, ממש כמו שהם ויתרו על יום החופש שלהם ביום ראשון, ממש כמו שלפחות פעם בחודש הם היו מגיעים ל"פאמילי שבת" ביום שישי בערב. לכל הפעילויות האלה מגיעים גם התיכוניסטים, גם לתפילות, גם לעזרה למורים.

אחרי יום הכיפורים הראשון שלי שם, שלמרות היותי חילוני גמור ומוחלט שמעולם לא צם היה לי מאוד מוזר לנסוע לבית הכנסת שם, הסתכלתי למעלה לשמיים ונדהמתי – הם לא נפלו. העולם המשיך להסתובב. הוא נראה לי אפילו יפה יותר. אנשים מכבדים איש את המנהג שרעהו בוחר לקיים. מותר לנסוע לבית הכנסת – כי עצם זה שאתה רוצה להגיע לבית הכנסת ולהשתתף בתפילה הופך אותך ליהודי נהדר. גם אם אחר כך אתה הולך הביתה לאכול, זה בסדר. התפללת. לא מלמדים שם להגיד "אני עושה את זה כי ככה כתוב וזהו", אלא מה עומד מאחורי זה. ומתוך זה תבחר את מה שאתה מאמין בו – ותלך עם זה. זה הופך אותך ליותר מסתם יהודי טוב – זה הופך אותך לאדם טוב.

פה לא נגיע לזה. פה הזולת הדתי לא יסתפק בכבוד שאני נותן לו במרחב הציבורי. הוא לא יסתפק בזה שאני משתיק את הסלולרי כשאני ברחוב, הוא לא יסתפק בזה שלא אשים מוזיקה בקולי קולות. הוא ייכנס לי לצלחת בבית, לטלוויזיה שלי ולמה אני מעביר בכרטיס אשראי במרחב האישי לגמרי שלי, תמיד תחת אותו טיעון של פגיעה ברגשות.

אהבתי את היהדות במשך חמש שנים. עצוב לי מאוד שכבר שש שנים אין לי מה לאהוב.
אם הדף שלו פומבי אשמח לחלוק את הפוסט הזה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 17:16 
סמל אישי של המשתמש
אקהויז כתב:
נשמע הזוי שאין. ביום הזכרון לחללי צה"ל וביום השואה יש VOD?
ב YES בימי הזכרון יש ב VOD רק סרטים שקשורים לאותו יום הזכרון. כלומר גם תכני הילדים שזה עיקר השימוש שלנו בשגרה- נעלמים.
סרטי אקשן הוליוודיים על מלחמת העולם השניה נחשבים אצלם קשורים ליום השואה גם אם היא לא מוזכרת שם והם עולים רק באותו שבוע.
ביום הזכרון הם קצת מתקשים יותר למצוא סרטים טובים שכאילו קשורים, אז רוב התכנים ישראלים.

לא מכריחים את הערוצים הזרים להפסיק עם הכתוביות בעברית בימים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 18:10 
סמל אישי של המשתמש
red_gamba כתב:
אתה רוצה לכפות על אנשים מדינת הלכה?

זה לא ברור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 18:15 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
מעבר לכאב הטבעי האוטומטי שמגיע עם קריאת הודעה כזאת, על אח מנותק ומרוחק.
ומעבר לחוסר ההבנה שלי בעניין הגדול שאתה עושה מאי צפיה בתכנים בתקשורת כשאדם סופג בממוצע כל כך הרבה מהם בכל 364 הימים האחרים בשנה.

אני בעיקר חושב שאין לי בעיה עם מה שתעשה בביתך הפרטי. ז"א אכפת לי מאוד כי אח אתה לי, אבל ביתך וגופך הוא בסופו של דבר שלך. אז אני לא אכנס לך לצלחת ולא לחדר השינה. ואתה לא צריך להרגיש יותר מידיי טוב עם עצמך על השתקת סלולרי או אי בליסת אוכל לצד אנשים צמים. זה נראה כאילו בשלב זה אני אמור ללקק לך את הנעליים.
אז ככה,
הבעיה שלי היא לא איתך, אלא אם החברה הישראלית (כלומר החברה העסקית) שמספקת לך שירותי צפיה ביום הקדוש ביותר לעם היהודי בשנה.
אם החברה הזאת רוצה לוותר על פלח שוק אדיר בשביל קומץ קנאים ועקשנים (מישהו כאן באשכול דומה המליץ לאחר לראות בין השאר סרט גרמני בשחור לבן :SHOCK3: ) אז שתפתח את הערוץ .
כלומר, עד שנפעל לשלול לה את רשיונה ממשרד התקשורת, משרד במדינת ישראל, מדינתו היהודית.

באמת בושה. מילא לראות סרט בים כיפור, אבל גרמני? ואם זה לא מספיק אז גם בשחור לבן??????
אנשים איבדו את הצפון. סרט בשחור לבן???? עד מתי ירמס כבוד התורה?
לפחות שימו משהו בצבע, כופרים מטונפים, ואם אפשר באנגלית (ואם זה לא קשה, שיהיו כוסיות).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 18:16 
כפרה על קומוניסים ודומיו.
כפרה על האורתודוקסים.
בזכותכם - יבוא יום והציבור החופשי במדינה הזו יעשה מעשה מרטין לותר, יקח את הסטייה הפרימיטיבית שאתם קוראים לה "דת", יצרור אותה בצרור גדול ויזרוק אותה דרך החלון.
זה לא ישים קץ ליהדות - אבל זה כנראה ישים קץ ליהדות ש ל כ ם. אנחנו נמצא את הדרך הנכונה והמתאימה עבורנו להיות גם יהודים, וגם בני אדם סובלנים ונאורים. זה יהיה דומה למדי ליהדות הרפורמית, כנראה, עם קצת פחות מבטא אנגלוסקסי וקצת יותר פיוטים - וזה יהיה נפלא, וזה ימשוך אחריו המונים, ואתם תישארו מאחור עם הקיצוניות המטונפת שלכם, מיעוט מריר ונכחד. אף אחד לא יתגעגע אליכם.

כפרה עליכם יהודים צדיקים שלי - רק תמשיכו ככה. אתם מזכירים לי את הקהל של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 21:03 
סמל אישי של המשתמש
דל פיירו כתב:
תמיד יש עניין של גבול ודקויות. לדעתי הגיוני שלא יסעו באוטו ביום כיפור כי זה כבר עניין שנכנס למרחב הציבורי של כולם, ומאחר ויש פה ציבור כל כך רחב שצם ובנוסף למדינה הזאת יש אופי יהודי גם בהיבט הדתי. נסיעה באוטו בכיפור היא בדיוק כמו שיש כפייה חילונית של תמונות ענק של דוגמניות על בניינים בת"א. שוואלה אדם דתי לא רוצה להיות חשוף לזה. וזה מה שהבנתי רק לא מזמן משהות עם חברה דתיים בצבא.

עניין הוי או די לדוגמא או הכתוביות הוא כפייה דתית נטו מיותרת ומעצבנת. באמת שאין סיבה לפגוע בחופש של אדם בביתו שלו בלי שהוא מפריע לאף אחד.

הדוגמניות האלה זה פרסומת. לחברה יש זכות לפרסם מה שהיא רוצה ואיך שהיא רוצה. ואם השיקול שלה זה שהדתיים יחרימו אותה בעקבות הפרסומת הזאת, אבל הלקוחות שהיא תביא ייקזזו את הלוקוחות הדתיים שהחברה תאבד, זאת זכותה המלאה לשים אותן.
עדיין יש בארץ חופש ביטוי(מוגבל אמנם, אבל הוא עדיין קיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אני לא חושב לרגע שטעיתי (אולי מלבד עצם הכניסה לדיון הזה בזמן כזה) במה שכתבתי.
אני לא נכנס לאף אחד לשום מקום, אני מצפה מחברה ישראלית ציבורית
או אפילו סתם חברה עם היקף לקוחות כלל ארצי)
לכבד את היום הקדוש ביותר ליהודים ולא לתת שירותי בידור בו.

העקשנות, אדום נחמד..זהלטחון את הנושא הזה כשכל אחד יודע שהאינטרנט מאפשר לך לצפות במספיק תכנים בשביל שתחפור לנו על וי או די .

אז למה לא להשתיק גם את האינטרנט?
למה לא לכבות את הגנרטורים של חברת החשמל?
למה לא לסגור את בתי החולים?
אה, רגע, אתה עדיין משתמש באור בשבת ויום כיפור אז אסור לכבות את זה, וכנראה שאם תזדקק לזה לא יפריע לך שזה שבת או יום כיפור בשביל לנסוע לבית חולים, אבל אינטרנט אזרחי בטח שאפשר וצריך לסגור בשבת.
אף אחד לא מכריח אותך להשתמש בהוט בשבת או יום כיפור, או להפעיל VOD, או לגלוש באינטרנט, או לנהוג, או לאכול, או כל דבר אחר.
אני מנסה להבין מה גורם לך לחשוב שיש לך זכות לאסור עלי, אזרח ויליד המדינה הזאת, לעשות משהו בשם האמונה שלך.
רק נשאר לי לקוות שזה שבלעדינו אין פה כח עבודה או משלמי מיסים יגרום לכך שהתסריט של הבלונדיני הוא זה שיקרה ולא זה של אחד אדום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 21:14 
סמל אישי של המשתמש
BLIzZaRd כתב:
קומוניסים כתב:
אז טוב שיצא המרצע מן השק אם למישהו היה נדמה שמדובר בוי או די, מדובר על דיון על אופיה היהודי של מדינת ישראל.
לא ייתכן שהיום הקדוש ביותר לעם יחולל ברגל גסה ע"י רשויות המדינה או חברות ציבוריות או שהם עוסקות בממכר מזון שתיה, בידור, עינוגים כאלה ואחרים. כאן קם שלטון ששם לו למטרה להקים בית יהודי לעם ישראל בארץ ישראל.
עזבו נו, באמת שלא בא לי לעורר מחלוקת ביום כזה שצריך לחשוב טוב וללמד זכות.
אדום נחמד, לא. אני חושב שיום אחד בשנה זה משהו יוצא דופן ולא חושב שכל שבת צריך להיות כמו היום הזה שהוא שבת שבתון.
למרות זאת, לא הצעת למנוע מרוכבי אופניים את הנסיעה על אף הפגיעה ברגשותיי.
אבל יש גבול. היום וי או די, מחר קולנוע. איך אומרים? לא בבית ספרנו.
BLIzZaRd, ישראלית זה ישראל זה יהודית.

איפה הדמוקרטיה? :bang:

דמוקרטיה?
זה תמיד היה בעדיפות שנייה.
כל הסיסמאות של "ישראל רוצה מנהיג חזק" ודומותיה זאת קריאה חד משמעית לדיקטטורה פאשיסטית.
הדיקטטורות הכי גרועות קמו במדינות דמוקרטיות שלא היו מוכנות לדמוקרטיה, וכשחוק החרם, חקירת ארגוני זכויות האדם, והכפייה הדתית עוברים פה לא רק בשתיקה, אלא גם בתמיכה מובהקת של רוב הציבור בארץ, ברור שגם אנחנו לא מוכנים לדמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 21:17 
למי שפנה אליי, הפייסבוק של אותו אדם סגור. אתם יכולים לקחת את הטור מהפייסבוק שלי etay berger או פשוט לכתוב את הפוסט הזה ולהעביר הלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 21:42 
סמל אישי של המשתמש
ברגר כתב:
למי שפנה אליי, הפייסבוק של אותו אדם סגור. אתם יכולים לקחת את הטור מהפייסבוק שלי etay berger או פשוט לכתוב את הפוסט הזה ולהעביר הלאה.
אני לא רואה את זה בדף שלך.
אני לא רוצה לכתוב את זה כאילו שזה המילים שלי, רציתי לעשות share.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 21:52 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
ברגר כתב:

אז תכתוב את זה בתוך מרכאות, ותוסיף בסוף בסוגריים שראית את זה באינטרנט ושאלת את זה לסטטוס שלך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011, 21:53 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
its-sick כתב:
ברגר כתב:

אז תכתוב את זה בתוך מרכאות, ותוסיף בסוף בסוגריים שראית את זה באינטרנט ושאלת את זה לסטטוס שלך.
אחותי עשתה לי share מהדף של ברגר. ככה זה הכי טוב, כי רואים את המקור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2011, 01:03 
אני כ"כ, אבל כ"כ שמח שנפקחו לי העיניים ונהייתי אתאיסט בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2011, 01:29 
סמל אישי של המשתמש
red_gamba כתב:
קומוניסים בד"כ למרות דיעותייך אני איכשהו נהנה לקרוא אותך והפעם אכזבת בגדול

בגלל אנשים שכמותך הדת שלי נראית כמו שנראית
ביום שילמדו את חובשי הכיפה לא לזרוק אבנים על רכב עובר ולא למנוע מאנשים לראות ויאודי (או חס וחלילה קולנוע!!!) אולי יהיה כאן טוב יותר

אני מגיע מבית מסורתי וכל בני הבית מתחזקים בהדרגה כבר שנים על גבי שנים לאט מאד ובדרך אנושית ובכל פעם לראות נבערות כזו בתוך הדת היהודית גורמת לי לחזור אחורה..

היום ויאודי מחר קולנוע? מה אתה מסתלבט? עם שבוכה על אנטישמיות אבל ברגע שיכריזו יום שבתון ברמדאן במדינת ישראל חצי מדינה תעלה באש..
ועכשיו הטיעון האידיוטי שזו מדינה יהודית שווה מבחינתי לטיעון גרמניה נאצית שגרמניה היא לגרמנים

מי שרוצה לצום (או לשמור שבת או וואטאבר) יצום גם אם בתי הקולנוע יעבדו כלי רכב יסעו בכביש ומסעדות יהיו פתוחות
ומי שלא רוצה יצליח לעקוף את הכפייה הדתית המעוותת הזו גם אם בכוח ינסו למנוע ממנו.. רק חבל שבדרך זו אתה גורם לריחוק פילוג ושנאה

מה עם כל שאר התעניות והוצמות? מה עם שבת? אתה רוצה לכפות על אנשים מדינת הלכה?

:ROSE: :ROSE: :ROSE:
למרות שלדעתי יום ללא מכוניות זה דבר יפה ומדהים כשלעצמו בלי קשר לדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2011, 13:48 
היהדות היא דת שיש לה המון מה להציע לבני האדם, בעיקר מוסר, והרי זה מזל גדול מר קומוניסים, שלך אין שום קשר לדת הזו. נראה דווקא, שאתה וחבריך למדתם את מדרש המסיונריות שלכם מטובי המסיונרים הנוצרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2011, 14:05 
JR12 כתב:
teknoboy כתב:
JR12 כתב:
ואו,אז אין VOD יום אחד בשנה,לא רואים תרגום כששתי זבובים מזדיינים בנשיונל גאוגרפיק,נפל העולם.
איך אנשים בונים הרים וגבעות על כלום.

ואוו, אז מישהו ראה בבית שלו סרט עם תרגום ביום כיפור. ממש סוף העולם. בונים הרים וגבעות על כלום.

תראה ותעשה מה שבא לך.
יום אחד בשנה,אין תרגום לסרט VOD ואין תרגום לנשיונל גאוגרפיק.
זהו?באמת חרב העולם?
יש מספיק דברים שהמגזר החילוני(מצחיק כי אני חלק ממנו)עושה שמפריע לי.אז מה?נתאבד?

באחד הימים שנחשבים בעיני למשעממי בשנה, האופציות היחידות לעניין היו הVOD.
כאשר זה הפסיק לפעול הבנתי שעליי לאמץ לעצמי הרגל של נסיעה לחו"ל בימי כיפור.

ואמשיך ואומר לאנשים, חשבון נפש עושים כל השנה יום אחד אינו באמת מספיק. די פטתי.
יש יהדות חדשה.
היהדות השיעית שאינה עושה צבא אינה עובדת וכל הרגליה הם תלונות והוצאת פסקי דת מגוכחים,אינה מאפשרת אורח חיים תקין

"ראיתי שגם הוא בטירוף ושהוא מנסה לחגוג איתי, הוא קפץ עליי אז כמובן שהרמתי אותו וחגגתי איתו, הוא ילד צעיר שבטח חולם להיות שחקן כדורגל בהפועל ורציתי להראות לו שאנחנו השחקנים והקהל כולנו אותו דבר, כולנו הפועל" ניקוליץ' על חגיגת השער עם מביא הכדורים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2011, 18:39 
חברים, יצא לי לחשוב על זה קצת במהלך היום ואני חושב שאם הייתי מחזיר את הגלגל לאחור הייתי נמנע מלכתוב את הודעותי כפי שכתבתי אותם. בסופו של דבר הייתי רוצה שיהודי יוותר על צפיה לא בגלל שאין לו את האפשרות הטכנית לכך אלא בגלל שהוא מבין את הייחודיות של היום הזה שיהודים שומרים עליו כל כך הרבה שנים, יום של סליחה וכפרה.

אני רוצה בהזדמנות הזאת לבקש סליחה אם פגעתי במישהו במהלך השנה בשוגג או בכוונה. ומקווה מאוד שתיסלחו לי על כך
אוהב אתכם מאוד :HEART2:
אליהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2011, 18:56 
זו ישראל, מדינה שאין בה כבוד לזולת, כיפור רק מעצים את הענין, הציבור הדתי יחליט לך שמהיום חושך בחמש, אין לך זכות לראות טלוויזיה, ובזה זה ניגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: