פאביו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
פאביו כתב:
העברת המסר היא שדם יהודי אינו הפקר כמו בשואה.
אם אינך מבין סכבל"א שאנחנו במלחמה אתה בבעיה ולא אני.
יש שם בעזה אנשים שרוצים שאני אסע עם ילדיי לאילת אני אסיים את הנסיעה הזו בבית הקברות,זה אתה קולט ידידי?
אז צריך להעביר מסר שלא ינסו לעשות שוב פיגועים כאלו.
מדוע אין שום פיגוע חבלני מלבנון? האם חיזבאללה נהיה ציוני? האם נסראללה הוא סוכן מוסד?
יש לך הסבר למה אין משם פיגועים ?
ומה אתה מציע אדון נכבד?תכנית מדינית?אולי נפנה את אשקלון ? באמת מקום מיותר
אולי תיתדיין עם אנשי שדרות איך חייהם היו לפני עופרת יצוקה ואיך אחרי ואז תחליט אם המבצע היה לגיטימי או לא ?
סבבה, לך על מבצע, אבל לך על מבצע כולל ותגבש אסטרטגיה לטווח הארוך, לא רק לכבות את השרפה כדי שנהיה בעוד שנתיים בדיוק באותו מצב.
אתה לא יכול להפריד את התהליך המדיני מהתהליך הצבאי.
או שמחסלים את שליטת חמאס(ואז אתה צריך שליטה חילופית שתתפוס את המקום) כאשר יש אופק להליך המדיני בו זמנית או שלא עושים כלום. האמצע הוא לעשות חצי חצי
ואז להיות מופתע שזה קורה שוב.
ולשאלתך על חיזבאללה- לא בדיוק נכון, לחיזבאללה בעיות אחרות פנימיות כרגע- עצם נפילת אסד- רצון לגבש השתלטות על לבנון כולה מול הסונים והדרוזים והנוצרים-חיזוק תשתיות.
על פי אותו היגיון חיזבאללה נרתע לפני לבנון השנייה כי 6 שנים לא נפלו קטיושות(מלבד פה ושם, שגם את זה אפשר לומר על גבול הצפון היום) מאז שיצאנו משם. ברור שזו טענה
לא נכונה.
ואני מציע לך ללכת למשפחות החיילים שנהרגו ואלו שימותו אחרי מבצע ולשאול אותם האם המוות של ילדיהם היה שווה רק כדי שנחזור על אותה סיטואציה עוד שנתיים(גם לא מותר לשחק על הפן האמוציונלי
המנותק מהמציאות).
אל לך ללכת כמדינה ולקבוע מי ישלוט בעזה,לא זה תפקידנו.
התאוריה שלך על חיזבאללה היא קשקוש מוחלט,כיוון שחיזבאללה אם היה יורה טילים ממש הרגע על מדינת ישראל היה מלחץ את פטרונו אסד מדרכו הבטוחה לאבד את שילטונו.
מעולם גבול הצפון לא היה שקט כמו מאז מלחמת לבנון השניה.
הצעתך ללכת לחיילים היא דמגוגיה זולה.
בהיותי חייל מיולאים ואני מניח שאתה חייל או חייל לעתיד,תפקידם של החיילים הוא להגן על אזרחי המדינה ולא ההפך.
לפעמים שוכחים זאת.
דבר ראשון ישראל מנסה לתת תמריצים לפתח כבר שנים בשביל שלא יאבדו את שליטתם בגדה, ככה שישראל כבר לוקחת חלק אקטיבי בניסיון השליטה.
דבר שני, אז אתה מסכים איתי שאם זה לא תפקידנו, אז אנחנו לא באמת נעשה יותר מדיי. חמאס ישתקם, ושוב חזרנו על אותו סיבוב.
אני ממש לא בעד לצאת למבצע, לדעתי, יש להכריז על הפסקת אש, ולהציעה גם לחמאס לגשת לשולחן הדיונים, לפתור את הפינות ולגמור את הסיפור.
אבל אם כבר יוצאים למבצע, לפחות שזה הפעם יעיל.
בנוגע לחיזבאללה- שטויות, אסד בבוץ, לחיזבאללה בעיות פוליטיות עמוקות עקב התמיכה שהם מקבלים מאסד(או יותר נכון קיבלו בעבר) וכרגע סופגים ביקורת רחבה בלבנון.
אם חיזבאללה יפציץ עכשיו על ישראל, העם הלבנוני לא יהיה מספיק מטומטם בשביל להבין את משמעות המהלך. בדיוק כמו בתחילת המלחמה שדווקא חלקו בא בטענות לחיזבאללה
על חטיפת החיילים. אין קשר. מחר יהיה להם אינטרס לירות עלינו, הם יזרקו עלינו כמה טילים. הכל תלוי בשכלול עלות מול תועלת.
חוץ מזה ההשוואה לחיזבאללה היא שונה במהותה, איפה שמלבנון יצאנו ואין באמת דרישות אמיתיות קונקרטיות מצד חיזבאללה(יש את הכפר הדורזי או ווטאבר או המצב של הפלסטינים, אבל זה קונקרטי מספיק
לעם הלבנוני עצמו-מאין ספור בדיקות שעשו, כלומר תפיסת המצב שונה), לעומת הפלסטינים שיש להם תביעות ענייניות וגדולות יותר. כלומר אתה לא יכול להשיג התרעה אבסולוטית לטווח הארוך.
בנוגע לחיילים- ברור שזו דמגוגיה(אם אתה רוצה דמגוגיה יותר מתאימה-לך לאלו שספגו קאסמים בכל רחבי הארץ בעופרת יצוקה ועכשיו שוב מקבלים את אותם קאסמים). כתבתי שזו דמגוגיה ושטויות.
אני רק מראה לך כמה קל לשחק על הפן הרגשי כאילו יש לזה משמעות.
ולשאלתך, חייל הייתי, אני מילאומניק.