תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 23:05

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מתקפה כללית בעזה - תתמך על ידי הרוב ?
הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 22:19 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
אם החמאס היה יכול לשלוט עליהם וביחוד בסיני, כל האירועים האלה לא היו מתרחשים. אבל כמו שהם רצחו את האיטלקי הנ"ל לפני שנה ככה הם עושים את הפעולות האלה. ההרתעה מול החמאס עובדת.
ולא החזרנו את הרצועה לאף אחד, אם היינו מחזירים את הרצועה בהסכם החמאס לא היה שולט שם עכשיו. הליכוד בראשות אריאל שרון ובהסכמת שר האוצר שלו נתניהו יזמו את זה

אתה רק מצדיק את דבריי,ההרתעה עובדת,למה תזכיר לי?
איך היא עובדת ?אולי מאיזה שהוא מבצע?

לפחות פה אנו מסכימים :
תהליך ההתנתקות היה מטופש (באיחור של 37 שנים כמדומוני),אבל עדיף בהרבה בהמשך המצב ההוא : הגנה של 5000 פסיכים שתקועים באמצע הגרון של 2 מיליון פלסטינים.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 22:23 
סמל אישי של המשתמש
פאביו יקר,

לא הבנתי מה אתה מציע.
אל תדבר בסיסמאות כי איתם אסכים.
אתה רוצה שמחר בבוקר צהל יצא למבצע ? אני לא מבין מה אתה מציע ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 22:38 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
פאביו יקר,

לא הבנתי מה אתה מציע.

איני אלוף בצבא.
לא יודע את "הערכות המודיעין וכו'"
אבל כן,אני ממליץ לצאת למבצע לפני שהטיל יפול על איזה גן ילדים חס וחלילה.
כנראה שעופרת יצוקה העביר את המסר שעם השלוש שנים האחרונות נעלם לו אט אט.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 22:41 
פאביו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
פאביו כתב:
העברת המסר היא שדם יהודי אינו הפקר כמו בשואה.
אם אינך מבין סכבל"א שאנחנו במלחמה אתה בבעיה ולא אני.
יש שם בעזה אנשים שרוצים שאני אסע עם ילדיי לאילת אני אסיים את הנסיעה הזו בבית הקברות,זה אתה קולט ידידי?
אז צריך להעביר מסר שלא ינסו לעשות שוב פיגועים כאלו.
מדוע אין שום פיגוע חבלני מלבנון? האם חיזבאללה נהיה ציוני? האם נסראללה הוא סוכן מוסד?
יש לך הסבר למה אין משם פיגועים ?

ומה אתה מציע אדון נכבד?תכנית מדינית?אולי נפנה את אשקלון ? באמת מקום מיותר
אולי תיתדיין עם אנשי שדרות איך חייהם היו לפני עופרת יצוקה ואיך אחרי ואז תחליט אם המבצע היה לגיטימי או לא ?

סבבה, לך על מבצע, אבל לך על מבצע כולל ותגבש אסטרטגיה לטווח הארוך, לא רק לכבות את השרפה כדי שנהיה בעוד שנתיים בדיוק באותו מצב.
אתה לא יכול להפריד את התהליך המדיני מהתהליך הצבאי.
או שמחסלים את שליטת חמאס(ואז אתה צריך שליטה חילופית שתתפוס את המקום) כאשר יש אופק להליך המדיני בו זמנית או שלא עושים כלום. האמצע הוא לעשות חצי חצי
ואז להיות מופתע שזה קורה שוב.

ולשאלתך על חיזבאללה- לא בדיוק נכון, לחיזבאללה בעיות אחרות פנימיות כרגע- עצם נפילת אסד- רצון לגבש השתלטות על לבנון כולה מול הסונים והדרוזים והנוצרים-חיזוק תשתיות.
על פי אותו היגיון חיזבאללה נרתע לפני לבנון השנייה כי 6 שנים לא נפלו קטיושות(מלבד פה ושם, שגם את זה אפשר לומר על גבול הצפון היום) מאז שיצאנו משם. ברור שזו טענה
לא נכונה.

ואני מציע לך ללכת למשפחות החיילים שנהרגו ואלו שימותו אחרי מבצע ולשאול אותם האם המוות של ילדיהם היה שווה רק כדי שנחזור על אותה סיטואציה עוד שנתיים(גם לא מותר לשחק על הפן האמוציונלי
המנותק מהמציאות).

אל לך ללכת כמדינה ולקבוע מי ישלוט בעזה,לא זה תפקידנו.

התאוריה שלך על חיזבאללה היא קשקוש מוחלט,כיוון שחיזבאללה אם היה יורה טילים ממש הרגע על מדינת ישראל היה מלחץ את פטרונו אסד מדרכו הבטוחה לאבד את שילטונו.
מעולם גבול הצפון לא היה שקט כמו מאז מלחמת לבנון השניה.

הצעתך ללכת לחיילים היא דמגוגיה זולה.
בהיותי חייל מיולאים ואני מניח שאתה חייל או חייל לעתיד,תפקידם של החיילים הוא להגן על אזרחי המדינה ולא ההפך.
לפעמים שוכחים זאת.

דבר ראשון ישראל מנסה לתת תמריצים לפתח כבר שנים בשביל שלא יאבדו את שליטתם בגדה, ככה שישראל כבר לוקחת חלק אקטיבי בניסיון השליטה.
דבר שני, אז אתה מסכים איתי שאם זה לא תפקידנו, אז אנחנו לא באמת נעשה יותר מדיי. חמאס ישתקם, ושוב חזרנו על אותו סיבוב.
אני ממש לא בעד לצאת למבצע, לדעתי, יש להכריז על הפסקת אש, ולהציעה גם לחמאס לגשת לשולחן הדיונים, לפתור את הפינות ולגמור את הסיפור.
אבל אם כבר יוצאים למבצע, לפחות שזה הפעם יעיל.

בנוגע לחיזבאללה- שטויות, אסד בבוץ, לחיזבאללה בעיות פוליטיות עמוקות עקב התמיכה שהם מקבלים מאסד(או יותר נכון קיבלו בעבר) וכרגע סופגים ביקורת רחבה בלבנון.
אם חיזבאללה יפציץ עכשיו על ישראל, העם הלבנוני לא יהיה מספיק מטומטם בשביל להבין את משמעות המהלך. בדיוק כמו בתחילת המלחמה שדווקא חלקו בא בטענות לחיזבאללה
על חטיפת החיילים. אין קשר. מחר יהיה להם אינטרס לירות עלינו, הם יזרקו עלינו כמה טילים. הכל תלוי בשכלול עלות מול תועלת.

חוץ מזה ההשוואה לחיזבאללה היא שונה במהותה, איפה שמלבנון יצאנו ואין באמת דרישות אמיתיות קונקרטיות מצד חיזבאללה(יש את הכפר הדורזי או ווטאבר או המצב של הפלסטינים, אבל זה קונקרטי מספיק
לעם הלבנוני עצמו-מאין ספור בדיקות שעשו, כלומר תפיסת המצב שונה), לעומת הפלסטינים שיש להם תביעות ענייניות וגדולות יותר. כלומר אתה לא יכול להשיג התרעה אבסולוטית לטווח הארוך.

בנוגע לחיילים- ברור שזו דמגוגיה(אם אתה רוצה דמגוגיה יותר מתאימה-לך לאלו שספגו קאסמים בכל רחבי הארץ בעופרת יצוקה ועכשיו שוב מקבלים את אותם קאסמים). כתבתי שזו דמגוגיה ושטויות.
אני רק מראה לך כמה קל לשחק על הפן הרגשי כאילו יש לזה משמעות.

ולשאלתך, חייל הייתי, אני מילאומניק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
פאביו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
פאביו כתב:
העברת המסר היא שדם יהודי אינו הפקר כמו בשואה.
אם אינך מבין סכבל"א שאנחנו במלחמה אתה בבעיה ולא אני.
יש שם בעזה אנשים שרוצים שאני אסע עם ילדיי לאילת אני אסיים את הנסיעה הזו בבית הקברות,זה אתה קולט ידידי?
אז צריך להעביר מסר שלא ינסו לעשות שוב פיגועים כאלו.
מדוע אין שום פיגוע חבלני מלבנון? האם חיזבאללה נהיה ציוני? האם נסראללה הוא סוכן מוסד?
יש לך הסבר למה אין משם פיגועים ?

ומה אתה מציע אדון נכבד?תכנית מדינית?אולי נפנה את אשקלון ? באמת מקום מיותר
אולי תיתדיין עם אנשי שדרות איך חייהם היו לפני עופרת יצוקה ואיך אחרי ואז תחליט אם המבצע היה לגיטימי או לא ?

סבבה, לך על מבצע, אבל לך על מבצע כולל ותגבש אסטרטגיה לטווח הארוך, לא רק לכבות את השרפה כדי שנהיה בעוד שנתיים בדיוק באותו מצב.
אתה לא יכול להפריד את התהליך המדיני מהתהליך הצבאי.
או שמחסלים את שליטת חמאס(ואז אתה צריך שליטה חילופית שתתפוס את המקום) כאשר יש אופק להליך המדיני בו זמנית או שלא עושים כלום. האמצע הוא לעשות חצי חצי
ואז להיות מופתע שזה קורה שוב.

ולשאלתך על חיזבאללה- לא בדיוק נכון, לחיזבאללה בעיות אחרות פנימיות כרגע- עצם נפילת אסד- רצון לגבש השתלטות על לבנון כולה מול הסונים והדרוזים והנוצרים-חיזוק תשתיות.
על פי אותו היגיון חיזבאללה נרתע לפני לבנון השנייה כי 6 שנים לא נפלו קטיושות(מלבד פה ושם, שגם את זה אפשר לומר על גבול הצפון היום) מאז שיצאנו משם. ברור שזו טענה
לא נכונה.

ואני מציע לך ללכת למשפחות החיילים שנהרגו ואלו שימותו אחרי מבצע ולשאול אותם האם המוות של ילדיהם היה שווה רק כדי שנחזור על אותה סיטואציה עוד שנתיים(גם לא מותר לשחק על הפן האמוציונלי
המנותק מהמציאות).

אל לך ללכת כמדינה ולקבוע מי ישלוט בעזה,לא זה תפקידנו.

התאוריה שלך על חיזבאללה היא קשקוש מוחלט,כיוון שחיזבאללה אם היה יורה טילים ממש הרגע על מדינת ישראל היה מלחץ את פטרונו אסד מדרכו הבטוחה לאבד את שילטונו.
מעולם גבול הצפון לא היה שקט כמו מאז מלחמת לבנון השניה.

הצעתך ללכת לחיילים היא דמגוגיה זולה.
בהיותי חייל מיולאים ואני מניח שאתה חייל או חייל לעתיד,תפקידם של החיילים הוא להגן על אזרחי המדינה ולא ההפך.
לפעמים שוכחים זאת.

דבר ראשון ישראל מנסה לתת תמריצים לפתח כבר שנים בשביל שלא יאבדו את שליטתם בגדה, ככה שישראל כבר לוקחת חלק אקטיבי בניסיון השליטה.
דבר שני, אז אתה מסכים איתי שאם זה לא תפקידנו, אז אנחנו לא באמת נעשה יותר מדיי. חמאס ישתקם, ושוב חזרנו על אותו סיבוב.
אני ממש לא בעד לצאת למבצע, לדעתי, יש להכריז על הפסקת אש, ולהציעה גם לחמאס לגשת לשולחן הדיונים, לפתור את הפינות ולגמור את הסיפור.
אבל אם כבר יוצאים למבצע, לפחות שזה הפעם יעיל.

בנוגע לחיזבאללה- שטויות, אסד בבוץ, לחיזבאללה בעיות פוליטיות עמוקות עקב התמיכה שהם מקבלים מאסד(או יותר נכון קיבלו בעבר) וכרגע סופגים ביקורת רחבה בלבנון.
אם חיזבאללה יפציץ עכשיו על ישראל, העם הלבנוני לא יהיה מספיק מטומטם בשביל להבין את משמעות המהלך. בדיוק כמו בתחילת המלחמה שדווקא חלקו בא בטענות לחיזבאללה
על חטיפת החיילים. אין קשר. מחר יהיה להם אינטרס לירות עלינו, הם יזרקו עלינו כמה טילים. הכל תלוי בשכלול עלות מול תועלת.

חוץ מזה ההשוואה לחיזבאללה היא שונה במהותה, איפה שמלבנון יצאנו ואין באמת דרישות אמיתיות קונקרטיות מצד חיזבאללה(יש את הכפר הדורזי או ווטאבר או המצב של הפלסטינים, אבל זה קונקרטי מספיק
לעם הלבנוני עצמו-מאין ספור בדיקות שעשו, כלומר תפיסת המצב שונה), לעומת הפלסטינים שיש להם תביעות ענייניות וגדולות יותר. כלומר אתה לא יכול להשיג התרעה אבסולוטית לטווח הארוך.

בנוגע לחיילים- ברור שזו דמגוגיה(אם אתה רוצה דמגוגיה יותר מתאימה-לך לאלו שספגו קאסמים בכל רחבי הארץ בעופרת יצוקה ועכשיו שוב מקבלים את אותם קאסמים). כתבתי שזו דמגוגיה ושטויות.
אני רק מראה לך כמה קל לשחק על הפן הרגשי כאילו יש לזה משמעות.

ולשאלתך, חייל הייתי, אני מילאומניק.

משפט המפתח שלך,חותם עליו : "הכל תלוי בשכלול עלות מול תועלת"

לפני יום חמישי 18.8 12:00 בצהריים הייתה סוג של הפסקת אש,אני כמדינה לא היית מקבל זאת,אבל בוא נאמר שהיה פה בממוצע טיל קסאם לשבוע.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 22:47 
ואחרי מבצע יהיה 0, ואז יעבור שנתיים ויהיה שוב 1 לשבוע(אם כמה פיגועים קטנים, תילך כאן משפחת פוגל 2, כאן יפצצו אוטובוס של תלמידים) ואז בום חזרנו לאותו מסלול.
העלות בטווח הארוך > תועל ממבצע שמספק ביטחון לטווח הקצר(בלי שכלול המרכיבים העקיפים של אותו מבצע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 22:50 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
ואחרי מבצע יהיה 0, ואז יעבור שנתיים ויהיה שוב 1 לשבוע(אם כמה פיגועים קטנים, תילך כאן משפחת פוגל 2, כאן יפצצו אוטובוס של תלמידים) ואז בום חזרנו לאותו מסלול.
העלות בטווח הארוך > תועל ממבצע שמספק ביטחון לטווח הקצר(בלי שכלול המרכיבים העקיפים של אותו מבצע).

ידידי,אםםםםם אחרי הטיל הראשון אחרי המבצע "בעל הבית היה משתגע" נשבע לך שלא היה שום טיל.
לגבי הרצח הנורא של משפחת פוגל הוא הגיע מיו"ש ולא מעזה
מבחינתי יש הפרדה ברורה ביניהם!
כל פיגוע שיוצא יו"ש ונגמר ביו"ש נגד סממני המשטר הצבאי המושלט שם:לגיטימי.
כל "גרגר אבק" שמושלך אל מדינת ישראל מעזה:אינו לגיטימי.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 22:54 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פאביו יקר,

לא הבנתי מה אתה מציע.

איני אלוף בצבא.

יקירי,
גם אני לא אלוף וגם לא סגן אלוף..... מה זה בכלל רלוונטי לדיון??
כל עוד הצבא /הממשלה לא תהיה מוכנה להפעיל כח אש פי 10 או 100 או 1000 ממה שהופעל בעופרת יצוקה לדעתי זה ביזבוז זמן לצאת למבצע בוודאי קרקעי.
כל עוד קדימה והעבודה לא יתמכו ביצאה למבצע אסור לצאת למבצע.
ואני לא קורא להפצצות נקודתיות פה ושם שאליהם אני מתייחס כסוג של בת"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:01 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פאביו יקר,

לא הבנתי מה אתה מציע.

איני אלוף בצבא.

יקירי,
כל עוד הצבא /הממשלה לא תהיה מוכנה להפעיל כח אש פי 10 או 100 או 1000 ממה שהופעל בעופרת יצוקה לדעתי זה ביזבוז זמן לצאת למבצע בוודאי קרקעי.

לצערי אין ברירה אלא לצאת למבצע.
הרי שנינו אני מניח מסכימים ש"בסוף" זה יקרה.
או שניגרר למבצע בעקבות איזה "טיל" טועה או שחייל/אזרח ייחטף או שתהיה פעולת טרור שהמדינה תחליט כקפיצת מדרגה (פיגוע מיקוח בתוך קיבוצ הגובל הקצועה)
מה שבטוח - החמאס/עזה תהיה מלאה בנשק יותר ממה שיש שם כרגע.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:03 
סמל אישי של המשתמש
אופסי מעניין למה:
נהרגים להם?
קשה להם?
קצת מפציצים להם?
ציטוט:
ראש ממשלת חמאס בעזה, איסמאעיל הנייה, שוחח בטלפון עם גורמים באו"ם, עם גורמים מצריים, ועם מזכ"ל הליגה הערבית, נביל אל-ערבי, בניסיון להביא להפסקת ההסלמה ברצועה. במהלך השיחות דן הנייה עם הגורמים בהתפתחויות האחרונות באזור
.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:06 
פאביו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

ידידי,אםםםםם אחרי הטיל הראשון אחרי המבצע "בעל הבית היה משתגע" נשבע לך שלא היה שום טיל.

מה? אחרי עופרת יצוקה היו עוד טילים, ראה היום. זה יקרה שוב גם אם נילך לעוד מבצע. נקודה.
בדרך יהיו עוד פיגועים.
אז זה לא יהיה משפחת פוגל, זה יהיה יוסי לוי שקיבל כדור בראש מאיזה חדירה מעזה(או ממצריים?).
אז מה?
שוב מבצע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:06 
סמל אישי של המשתמש
פאביו,
אתה ללא ספק סאן צו של דורנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:07 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
פאביו,

אתה העמקת את הדיון כל כך,תודה לך.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:08 
סמל אישי של המשתמש
פאביו, אני לא בטוח שהאנשים האלה יעזור נגדם מבצע. מדובר באמת בחלאות של החלאות. אנשים שהרגו מישהו שבא להתנדב בעזה וקיבל הגנה מהחמאס. לא איכפת להם מהעם שלהם וההרתעה שהישגנו מול החמאס לא תעזור במקרה שלהם. תן לי פיתרון יותר יעיל מלהיכנס לעזה, תן לי פיתרון שיחסוך את אלפי ההרוגים רק כי בעל הבית ישתגע ולא ימנע את הפיגוע הבא של אותם אנשים דתיים קיצוניים שחיי אדם, גם משלהם, לא חשובים בעינייהם.
הרי ברור לך שהחמאס הוא גוף מתון ביחס עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:08 
פאביו כתב:
KingAlpaca כתב:
פאביו,

אגב בלי קשר להערה הצינית של אלפקה- ממליץ בחום לקרוא את הספר שלו(ללא קשר לדיון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:09 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
פאביו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

מה? אחרי עופרת יצוקה היו עוד טילים, ראה היום. זה יקרה שוב גם אם נילך לעוד מבצע. נקודה.
בדרך יהיו עוד פיגועים.
אז זה לא יהיה משפחת פוגל, זה יהיה יוסי לוי שקיבל כדור בראש מאיזה חדירה מעזה(או ממצריים?).
אז מה?
שוב מבצע?

לא.חלילה.
עדיף לשבת בחיבוק ידיים ולראות את אזרחנו נהרגים.
ואיני פוסל מו"מ, גם אם זה יהיה עם השטן.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:09 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
KingAlpaca כתב:
פאביו,

איזה דיון?

שאתה ממליץ לצאת למלחמה בלי שיש לך יעדים או מטרות?
רק כי אתה ממש עצבני?

כבר מלפני 2000 שנה סיני קטן הבין שזה לא עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:10 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פאביו יקר,

לא הבנתי מה אתה מציע.

איני אלוף בצבא.

יקירי,

או שניגרר למבצע בעקבות איזה "טיל" טועה או שחייל/אזרח ייחטף או שתהיה פעולת טרור שהמדינה תחליט כקפיצת מדרגה (פיגוע מיקוח בתוך קיבוצ הגובל הקצועה)

יקירי,
דעתי הבסיסית הינה שברגע שנורה הטיל הראשון אחרי עופרת יצוקה היו צריכים לגלח את כל השכונה שמימנה נורה הטיל. לא לחכות עד עכשיו.
לכל אורך הדרך אני מניח שהשיקול לא לתקוף מאסיבית שיקולים של דעת קהל עולמית ותמיכה של ארה"ב.

מאחר וזה הדבר שמנחה , לצערי, את מדיניות הממשלה (וזה לא קשור לביבי או ליבני או ברק) לא נכון לצאת למבצע למרות שפה ושם נהרגים אזרחים.
כן אני יודע שאני נישמע כמזלזל בחייהם של תושבי אשקלון/שדרות/ ושאר הישובים שיכולים לחטוף טיל.
אבל אם זאת המדיניות כל עוד לא יהיה מטר ענק והרבה ניפגעים לא יהיה מבצע ולא יהיה נכון לעשות מבצע.

ישנו את התקליט ולא יתרגשו בממשלה אם חלילה בית ספר או בית חולים ימחק ברצועה בגלל שמאיזורו נורה טיל לעבר ישראל אז בהחלט יש טעם לצאת למבצע.

אתה מדבר כל הזמן על הרתעה , את ההרתעה במלחמה האחרונה הישגת כי הם שם וגם בעולם הבינו שהתפוצץ לנו הוווריד.
ברגע שהבלגנו על ירי "מינורי" של טילים איבדנו את כח ההרתעה.
במצב שנוצר הרתעה שעליה אתה כל הזמן כותב יכולה להיות מושגת עם עוצמת הפגיעה תהיה גדולה בסדר גודל מקודמתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:10 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
פאביו, אני לא בטוח שהאנשים האלה יעזור נגדם מבצע. מדובר באמת בחלאות של החלאות. אנשים שהרגו מישהו שבא להתנדב בעזה וקיבל הגנה מהחמאס. לא איכפת להם מהעם שלהם וההרתעה שהישגנו מול החמאס לא תעזור במקרה שלהם. תן לי פיתרון יותר יעיל מלהיכנס לעזה, תן לי פיתרון שיחסוך את אלפי ההרוגים רק כי בעל הבית ישתגע ולא ימנע את הפיגוע הבא של אותם אנשים דתיים קיצוניים שחיי אדם, גם משלהם, לא חשובים בעינייהם.
הרי ברור לך שהחמאס הוא גוף מתון ביחס עליהם.

לצערי אין לי פתרון קסם.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פאביו יקר,

לא הבנתי מה אתה מציע.

איני אלוף בצבא.

יקירי,

יקירי,
דעתי הבסיסית הינה שברגע שנורה הטיל הראשון אחרי עופרת יצוקה היו צריכים לגלח את כל השכונה שמימנה נורה הטיל. לא לחכות עד עכשיו.
לכל אורך הדרך אני מניח שהשיקול לא לתקוף מאסיבית שיקולים של דעת קהל עולמית ותמיכה של ארה"ב.

מאחר וזה הדבר שמנחה , לצערי, את מדיניות הממשלה (וזה לא קשור לביבי או ליבני או ברק) לא נכון לצאת למבצע למרות שפה ושם נהרגים אזרחים.
כן אני יודע שאני נישמע כמזלזל בחייהם של תושבי אשקלון/שדרות/ ושאר הישובים שיכולים לחטוף טיל.
אבל אם זאת המדיניות כל עוד לא יהיה מטר ענק והרבה ניפגעים לא יהיה מבצע ולא יהיה נכון לעשות מבצע.

ישנו את התקליט ולא יתרגשו בממשלה אם חלילה בית ספר או בית חולים ימחק ברצועה בגלל שמאיזורו נורה טיל לעבר ישראל אז בהחלט יש טעם לצאת למבצע.

אתה מדבר כל הזמן על הרתעה , את ההרתעה במלחמה האחרונה הישגת כי הם שם וגם בעולם הבינו שהתפוצץ לנו הוווריד.
ברגע שהבלגנו על ירי "מינורי" של טילים איבדנו את כח ההרתעה.
במצב שנוצר הרתעה שעליה אתה כל הזמן כותב יכולה להיות מושגת עם עוצמת הפגיעה תהיה גדולה בסדר גודל מקודמתה.

הקטע האחרון שלך אופטימי הוא בדיוק מה שאני חושב,ולא אוכל להוסיף כי הוא מדוייק להפליא.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:13 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
פאביו כתב:
KingAlpaca כתב:
פאביו,

איזה דיון?

רק כי אתה ממש עצבני?

לא עצבני,נרגעתי לגמרי מקשטן.
ואתה מזכיר לי את אחרוני הליכודניקים : לא לא לא לא לא ולא.
מה כן?
בוא תציע לי פתרון הגיוני שיגרום לי לסוע שבוע הבא לאילת ככה בכיף עם משפחתי-יש לך?
בוא תציע לי פתרון ששבוע הבא אוכל ליסוע לקרוב משפחתי הגר באחד מקיבוצי הקאסמים בלי לחשוש-יש לך?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:15 
סמל אישי של המשתמש
1. אל תקרא לי ליכודניק.
2. אתה יכול לעשות את זה כבר עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:15 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
פאביו כתב:
KingAlpaca כתב:
פאביו,

איזה דיון?

רק כי אתה ממש עצבני?

אגב,אני הייתי משתגע כבר אחרי הטיל הראשון אחרי עופרת יצוקה.
לא מחכה לזה שאני או אתה או ראש הממשלה שלך נהיה "עצבני"

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:18 
פאביו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
פאביו כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

בדרך יהיו עוד פיגועים.
אז מה?
שוב מבצע?

לא.חלילה.
עדיף לשבת בחיבוק ידיים ולראות את אזרחנו נהרגים.
ואיני פוסל מו"מ, גם אם זה יהיה עם השטן.

אבל זה לא מה שאני אומר לעשות.
או שהולכים למבצע, בדיוק כמו שאתה אומר, רק במבצע הזה שמים פס על העולם, כאשר מדובר במבצע אינטנסיבי לחיסול כל תשתיות הטרור בעזה והחלפת ההנהגה שתוכל לשלוט על המצב הפנים עזתי-
ואז ללכת סוף סוף לשיחות כאשר מתקיימים וויתורים בפועל מצד ישראל(ללא תנאים מפגרים של נתניהו) או הפסקת אש כוללת עכשיו, שילובם של הנהגת חמאס יחד עם הפתח וסיום המשא ומתן והליכה לשם הביצוע.
אתה מציעה פתרון ביניים. התוצאות בהתאם יהיו בינוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:22 
סמל אישי של המשתמש
אין מה לשבת עם החמאס או עם השטן אם הוא לא מכיר במדינת ישראל ובזכותה להתקיים כמדינה עצמאית.

לא לפני מבצע או אחרי מבצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2011, 23:29 
אדום אופטימי כתב:
אין מה לשבת עם החמאס או עם השטן אם הוא לא מכיר במדינת ישראל ובזכותה להתקיים כמדינה עצמאית.

לא לפני מבצע או אחרי מבצע.

ישבנו כבר עם כאלו שלא הכירו בישראל והיום היא כן, יתרה מכך היום אנו פונים לאדם שמצהיר שכלל אינו מכיר במדינת ישראל.
ההכרה היא פורמלית בלבד, ומתבצעת רק בסיום המשא ומתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 02:20 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:

משפט המפתח שלך,חותם עליו : "הכל תלוי בשכלול עלות מול תועלת"

לפני יום חמישי 18.8 12:00 בצהריים הייתה סוג של הפסקת אש,אני כמדינה לא היית מקבל זאת,אבל בוא נאמר שהיה פה בממוצע טיל קסאם לשבוע.

לא הייתה הפסקת אש משום צד.
מה שקרה אתמול זה סך הכל הסלמה מצדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 03:02 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
הזרוע הצבאית של חמאס: "זה טבח בעם הפלסטיני ללא הצדקה"

:bang: :SHOCK:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 03:13 
סמור כתב:
ציטוט:

איזה טבח בדיוק ? מתי טבחנו בהם?
אנחנו לא כמוהם הורגים אזרחים חפים מפשע או ילדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 03:28 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
סמור כתב:
ציטוט:

איזה טבח בדיוק ? מתי טבחנו בהם?
אנחנו לא כמוהם הורגים אזרחים חפים מפשע או ילדים

ילד ורופא נהרגו בעזה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4111240,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: