אדום מטלי כתב:
teknoboy כתב:
שגילו כתב:
teknoboy כתב:
פרנק, נראה לי שאתה טועה.
אלה שנוהגות בג'יפים וברכבי הפרברים השונים הן בהמות לא בגלל קורס העצמה או קורס הגנה עצמת שהן עברו.
קודם כל, רובן נולדו בהמות והתחנכו כבהמות (תעשה סיבוב בכל קניון בארץ ותיווכח בזה שהן בהמות עוד לפני תום גיל ההתבגרות).
שנית, פחות או יותר כל מי שנוהג ברכב גדול וחזק כל כך, שכל כך קשה לראות מבעד לחלון שלו דברים כמו הולכי רגל (כנראה, כי הנהגים האלה לא מצליחים לראות הולכי רגל, רוכבי אופניים וכדומה), הופך כנראה אוטומטית לבהמה.
זה מה שנקרא שכרון כוח.
וואי, לפני כמה חודשים קראתי כתבה שדיברה על "הג'יפאים" כקבוצה וכאייקון- נהגי הג'יפ שטענה כי הנהגים מאופיינים משיכרון כוח, תחושת עליונות(גם הג'יפ עצמו- הומצא כדי להגיע למקומות שמכוניות אחרות לא), אגרסיביות וכו'..
וכן הכלי עצמו- גבוה משאר הסביבה, דור ופוגע גם בטבע בעת טיול וגם בהולכי רגל,אופנועים ומכוניות
לא צריך כתבה בעיתון כדי לשים לב
שכל נהג\ת של כלי כזה חש\ה עצמו\ה מינימום שימון מזרחי בוועדה כלשהי של פיב"א.
בדיוק.
כל נהג של כלי כזה. מבין עשרות אלפי הנוהגים ברכב כזה אין אפילו עשרה, אפילו לא חמישה, שהם נהגים טובים והרכב הזה פשוט מתאים יותר לצרכים שלהם.
מקבל את התיקון.
רובם המוחלט של אלה שנכנסים עם הרכבים האלה לרחובות ולסמטאות של תל אביב נוהגים כבהמות.
אני מניח שאכן יש כמה שלא יכולים להסתדר בלי לנסוע בפורשה קאיין שלהם בסמטאות נווה צדק או בלי לנסוע בהאמר שלהם ברחובות סביב דרך אילת בתל אביב.
אגב, ברמת העיקרון זה שיש אנשים שזקוקים לרכב גדול לא סותר את הטענה שנהגי הרכבים האלה נוהגים כבהמות.
כל הטענה שלי היא שהרכב הזה גורם לאדם לנסוע בצורה בהמית, פשוט משום שהוא מקשה עליו לשים לב לסביבה ומקנה לו תחושת בטחון חזקה במיוחד, שלא בדיוק מעודדת אותו לעשות את המאמץ הדרוש כדי לשים לב טוב טוב מה קורה סביבו.
אז אותו אדם תמים שזקוק לרכב שכזה נכנס אליו ונוסע איתו כשהוא הולך לשתות קפה עם החברות שלו במתחם התחנה, אבל לדאבונו הרכב שלו גורם לו לנהוג בצורה שונה לחלוטין מאשר אם הוא היה נוהג בפיאט פונטו.
בפועל, הרנהגים\ות של הרכבים האלה מתנהגים כבהמות. אמנם לא כולם, אבל בגדול, אם תתקל על הכביש ברכב כזה, סביר שהנהג שלו יתנהג כבהמה (לפחות מהניסיון שלי כרוכב אופניים, האנשים שהכי התקרבו ללהרוג אותי היו נהגי הרכבים האלה).