תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 21:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 130 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הגרמ"י לפקוביץ זצ"ל
הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 07:27 
סמל אישי של המשתמש
האמת, גם אם לי היו קוראים מיכל, הייתי משנה את זה לאיזה גרמנ"י, או גרמנימנ"י.

אבל חלאס להתלוצץ. ניתן קצת כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 07:27 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
למה אתה יוצא מנקודת הנחה שהם עצובים?
יכול להיות שבסך הכל ליוו את הרבי ר"תי בדרכו האחרונה..

איפה כל ה100 אלף.. :D

עריכה:
נשבע שההודעה של רומאריו לא הייתה שם כשהגבתי :SHOCK3:

:bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 07:31 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:
כפיים לתתאבד כבר, הוא צחק על רב שנפטר. זאת החותמת הראשית לכך שהוא נאור ומודרני. כפיים.

ואם נעזוב לרגע את הילד המטומטם הזה,
יהי זכרו ברוך :ROSE:

הוא לא צחק על הרב,
אלא על אותם עשרות אלפים שהשתתפו בהלוויה למרות שלא הכירו אותו, רק כי הם שטופי מח.

אם הם שטופי מח,אז גם אתה שטוף מח

תחשוב על זה

תתאבד כבר אתה הבן אדם הכי דביל שאני מכיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 07:33 
סמל אישי של המשתמש
כל המלעיזים (או אלה שחושבים שזה מצחיק)
אולי תפסיקו עם זה?

מה אתם אומרים?

אחרי זה תבכו שעושים לכם אותו הדבר באשכולות של אנשים "קרובים" לכם יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 07:36 
לא קשור כל כך אבל האם שמתם לב שכל גאוני התורה נפטרים מן העולם בגיל מופלג?
האם זה בגלל היותם צדיקים גמורים או שמא בגלל חוק שימור האנרגיה?
תמהני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 08:23 
"חכם שמת, הכל קרוביו" (שבת קה:)
"כל המבזה תלמיד חכם – אין רפואה למכתו"
"לא חרבה ירושלים עד שבזו בה תלמידי חכמים"
"והוי זהיר בגחלתן שלא תכוה, שנשיכתן נשיכת נחש ועקיצתן עקיצת עקרב וכל דבריהם כגחלי אש"
הרמב"ם בהלכות ת"ת (פ"ו הי"ד), כתב: "עוון גדול הוא לבזות את החכמים או לשנוא אותם"

...וכן ציוה ר' אליעזר לתלמידיו "הזהרו בכבוד חבריכם" (ברכות דף כ"ח:) וכו'.] וק"ו אם הוא גדול ממנו בשנים והוא זקן, שאפילו הקב"ה בעצמו נוהג כבוד בזקנים [דכתיב: "ונגד זקניו כבוד" (ישעיה כ"ד, כ"ג)]. ומקלות דעתו ושכלו נשאו ליבו להעיז פניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 08:31 
סמל אישי של המשתמש
"אין ממליצים להרבות באכילת שזיפים ביום חם" (מסכת אלף עצה ועצה לבית ולמשפחה, כ"א, דף ט"ז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 08:46 
mkorman1 כתב:
לא קשור כל כך אבל האם שמתם לב שכל גאוני התורה נפטרים מן העולם בגיל מופלג?
האם זה בגלל היותם צדיקים גמורים או שמא בגלל חוק שימור האנרגיה?
תמהני

לא מחייב.

האר"י הקדוש ורבי נחמן נפטרו בגיל 38.
צדיק עולה לעולם הבא בגמר תיקונו.
רבי נחמן העיד עצמו שהוא הגיע לכל המדרגות שאפשר בעולם הזה והוא כבר מוכן לעלות.

פרט מדהים הוא ששני התלמידים הקרובים שלהם רבי חיים ויטאל תלמידו של האר"י וכותב תורותיו
ורבי נתן תלמידו של רבי נחמן שהוציא לאור את כל כתביו שניהם נפטרו בגיל 70.

כנראה יש קשר גלגולי בין הארבע.

לגבי חוק שימור אנרגיה אז אין ספק שבן אדם שעוסק בלימוד תורה ובגמרא שומר על צלילות המוח
ואפשר לראות הרבה רבנים ואנשים שעוסקים בתורה עם צלילות דעת מופלגה עד גילאים מאוד מאוחרים.
גם אחוזי האלצהיימר בקרב לומדי התורה הם יותר נמוכים משאר האנשים.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 08:47 
Frank Serpico כתב:
"אין ממליצים להרבות באכילת שזיפים ביום חם" (מסכת אלף עצה ועצה לבית ולמשפחה, כ"א, דף ט"ז)

השזיפים, המיובשים והטריים עשירים בתרכובות נוגדות־חמצון חזקות הקרויות חומצה נאוכלורוגנית (Neochlorogenic Acid) וחומצה כלורוגנית(Chlorogenic Acid), שמחקרים הוכיחו כי כוחן רב בנטרול סוג מזיק במיוחד של רדיקל חופשי הקרוי Superoxide Anion Radical ההורס תאי שומן בגוף. מכיוון שחלק ניכר מהתאים בגוף שלנו, מתאי המוח וגם רבות מהמולקולות המרכיבות אותנו מבוססים על שומנים, ההגנה הכלולה בתרכובות נוגדות־החמצון של השזיפים היא לא משהו שיש לזלזל בו.

גם שזיפים טריים וגם שזיפים מיובשים עשירים בוויטמין A בצורת בטא־קרוטן. למעשה, רבע כוס שזיפים מיובשים מעניקה לך 17% מהכמות היומית הנחוצה של ויטמין זה. בטא־קרוטן הוא נוגד־חמצון המסיס בשומנים ומסייע בחיסול רדיקלים חופשיים שגורמים הרבה נזקים לתאי הגוף ולקרומי התא.

לדוגמה: כולסטרול הופך מסוכן רק לאחר שהוא מתחמצן בגוף על־ידי רדיקלים חופשיים (ואז הוא סותם עורקים – ומתחיל תהליך שעלול להסתיים בהיווצרות של קרישי דם, התקפי־לב ושבץ מוחי). הרדיקלים החופשיים האלה גם מזיקים לשרשראות הדי.אן.איי שלנו ותורמים להיווצרות של דלקות בגוף. התרומה של הבטא־קרוטן מתבטאת בכך שהוא "מכבה" את פעולתם של הרדיקלים החופשיים. מחקרים העלו, כי לאכילת שזיפים מיובשים תרומה במניעת טרשת העורקים, מחלות לב, סוכרת וסרטן המעי הגס. אכילה של שזיפים מיובשים הוכחה כתורמת להטבה במחלות דלקתיות כמו אסתמה, שיגרון ודלקת־פרקים.

שזיפים מיובשים הם גם מקור טוב לאבץ. רבע כוס תספק לך, בממוצע, 9% מהכמות היומית המומלצת. לרמות מיטביות של אבץ תרומה ללחץ דם טוב ולתפקוד טוב של הלב. באותה רבע כוס של שזיפים מיובשים (שמומלץ להוסיף לדגני הבוקר) אפשר למצוא 317 מיליגרם אבץ, אבל רק 1.7 מיליגרם מלח. מחקרים הראו שמזונות עשירים באבץ מסייעים במניעת יתר לחץ דם ובהגנה מפני טרשת העורקים. לאבץ תרומה גם לבריאות העצמות, כיוון שהוא מסייע במניעת אובדן סידן בשתן.

אחד הדברים ששזיפים מיובשים הכי מוכרים בגללם הוא תרומתם ליציאות סדירות. הסיבה: הם מהווים מקור טוב לסיבים תזונתיים (12% מהכמות היומית המומלצת ברבע כוס) ומצמצמים את זמן המעבר של הצואה במעיים. בכך הם מעלים תרומה למניעת טחורים ולבריאותה של מערכת המעיים - ותורמים למניעת סרטן המעי הגס. הסיבים הבלתי־מסיסים שבשזיפים היבשים מספקים גם "מזון" לחיידקים הידידותיים שהנדל"ן המועדף עליהם הוא המעי הגס שלנו. כאשר חיידקים אלה ניזונים מהסיבים הבלתי־מסיסים האלה, הם מייצרים חומר שומני הקרוי חומצה בוטירית (Butyric Acid) הנספגת כמזון בתאי המעי הגס ותורמת לבריאותו.

אכילת שזיפים מיובשים מאטה את הקצב שבו המזון מתרוקן מהקיבה ובכך מסייעת להגברת תחושת השובע. הסיבים המסיסים שבשזיפים היבשים גם מעכבים את הספיגה של גלוקוז בקיבה והם נקשרים למיצי המרה ומופרשים החוצה מהגוף באמצעות הצואה. מיצי המרה הם תרכובות המשמשות לעיכול שומן ומיוצרות בכבד מכולסטרול רע. כאשר הם נקשרים לסיבים המסיסים שבשזיפים, ומופרשים בצואה, הגוף חייב ליצור מיצי מרה חדשים. לשם כך עליו לפרק כולסטרול רע. בכך תורמים הסיבים המסיסים שבשזיפים המיובשים גם להורדת רמת הכולסטרול הרע.

לתשומת־לב מי שסובלים ממחלות בכליות ו/או בכיס המרה: שזיפים מיובשים כמויות ניכרות של חומרים כימיים טבעיים הקרויים אוקסאלאטים (Oxalates). כאשר אוקסאלאטים מצויים בנוזלי הגוף בכמויות גדולות, הם עלולים לזרז הופעת גבישים. מסיבה זו, מי שסובלים ממחלות בכליות או בכיס המרה, מומלץ שיתייעצו עם רופא או רופאה, או דיאטן או דיאטנית, לגבי צריכת כמויות גדולות של שזיפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 08:51 
סמל אישי של המשתמש
דבר ראשון,יהיה זכרו ברוך.
זצ"ל.

אפשר לצחוק על החרדים עד מחר,אבל כוחם באחדותם.
אולי זה נראה מגוחך (לי לפחות זה לא נראה כך) על כך שהם יודעים להוקיר תודה ולתת כבוד לאותו רב בדרכם האחרונה,אבל שצריך גם לעשות חרמות כאלה ואחרות,או להתאחד למען איזה משהו - הם שם ובגדול,לעומת הציבור החילוני שמחאת הקוטג' של איזה 200 איש גרמה לתחושת אופוריה שכאילו למישהו פה אכפת מהאחר.

בספר קהלת יש משפט שאומר:

"טוֹב לָלֶכֶת אֶל בֵּית אֵבֶל מִלֶּכֶת אֶל בֵּית מִשְׁתֶּה בַּאֲשֶׁר הוּא סוֹף כָּל הָאָדָם וְהַחַי יִתֵּן אֶל לִבּוֹ."

הפירוש הוא שעדיף ללכת אל בית אבלים מאשר ללכת למשל לאירוע או שמחה אחרת,ומצוות האבלות קודמת למצווה של שמחה ושתייה.
אצל החרדים המשפט הזה בגדר חוק בל יעבור,לעומת החילונים שאצלהם תמיד יש עדיפות ללכת לשמחה כזאת או אחרת,מאשר ללכת ולנחם אבל או ללכת ללוויה,ככה שעם כל הזלזול בחרדים - יש לנו בסיטאציות מסויימות עדיין מה ללמוד מהם בכל הדבר הזה שנקרא דרך ארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 09:11 
יש פה חבורה של אנשים מגעילים, שלא יודעים לכבד את מי ששונה מהם.
ליברלים אלכ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 09:27 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
אולי זה נראה מגוחך (לי לפחות זה לא נראה כך) על כך שהם יודעים להוקיר תודה ולתת כבוד לאותו רב בדרכם האחרונה,אבל שצריך גם לעשות חרמות כאלה ואחרות,או להתאחד למען איזה משהו - הם שם ובגדול,לעומת הציבור החילוני שמחאת הקוטג' של איזה 200 איש גרמה לתחושת אופוריה שכאילו למישהו פה אכפת מהאחר.

תגיד, אתה צוחק?!

כמה מאות אלפי חרדים (בארץ) מפולגים לעשרות רבות של חצרות וישיבות וכתות ובד"צים ופילוגי פילוגין. מה אחדות? איזה אחדות?

אפילו לכנסת הם לא מצליחים ליצור רשימה אחת, מאוחדת ומלוכדת, ומעולם לא הצליחו. (אם היו מצליחים, היו מגיעים להישגים מרחיקי לכת הרבה יותר).

ובעניין החרמות - זה מה שקורה כשמנהיג משיחי של כת מצווה על מאמיניו לעשות מעשה או להחרים חרם. אין בכך שום דבר דמוקרטי להתגאות בו. להיפך - יש רעבע ויש את צאן מרעיתו. אין בכך שום חשיבה חופשית, או עצמאות של החלטה או שום דבר להתגאות בו. יש רובוטיות של שליטה באלפי שיות תמימים ועגלים פעורי עיניים.

ויש גם הפחדה. המון הפחדה. יש גם טרור ברחובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 09:32 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
שער 7 הוא אדום כתב:

תגיד, אתה צוחק?!

כמה מאות אלפי חרדים (בארץ) מפולגים לעשרות רבות של חצרות וישיבות וכתות ובד"צים ופילוגי פילוגין. מה אחדות? איזה אחדות?

אפילו לכנסת הם לא מצליחים ליצור רשימה אחת, מאוחדת ומלוכדת, ומעולם לא הצליחו. (אם היו מצליחים, היו מגיעים להישגים מרחיקי לכת הרבה יותר).

ובעניין החרמות - זה מה שקורה כשמנהיג משיחי של כת מצווה על מאמיניו לעשות מעשה או להחרים חרם. אין בכך שום דבר דמוקרטי להתגאות בו. להיפך - יש רעבע ויש את צאן מרעיתו. אין בכך שום חשיבה חופשית, או עצמאות של החלטה או שום דבר להתגאות בו. יש רובוטיות של שליטה באלפי שיות תמימים ועגלים פעורי עיניים.

אני מדבר ברמה הכוללת.
ולרוב שהם מחרימים משהו,זה חרם משותף לכלל (או לרוב) החצרות,הרבנים וכו' וכו'.
ברור שיש ביניהם חילוקי דעות,פילוגים ולא תמיד הם מגיעים לעמק השווה ובטח שזה גם פוגע בהם,אבל אפילו ברמה שלהם כרגע נותר לנו כציבור חילוני רק לקנא בהם על ההישגים שהם מגיעים אליהם אפילו ע"י אחדות של 20 אחוז מהמגזר שלהם בכל פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 09:37 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
Frank Serpico כתב:
שער 7 הוא אדום כתב:

תגיד, אתה צוחק?!

אני מדבר ברמה הכוללת.
ולרוב שהם מחרימים משהו,זה חרם משותף לכלל (או לרוב) החצרות,הרבנים וכו' וכו'.
ברור שיש ביניהם חילוקי דעות,פילוגים ולא תמיד הם מגיעים לעמק השווה ובטח שזה גם פוגע בהם,אבל אפילו ברמה שלהם כרגע נותר לנו כציבור חילוני רק לקנא בהם על ההישגים שהם מגיעים אליהם אפילו ע"י אחדות של 20 אחוז מהמגזר שלהם בכל פעם.

אם יש אחדות (לדוגמא, בעינייני החרמות) אז היא קיימת רק ברמת הרעבעס, ראשי החצרות והישיבות, ומקבלי ההחלטות שם. זה לא כאילו הציבור המפולג הזה מאוחד במשהו.

סתם לשם השוואה - נסה לחתן בחור חילוני-אשכנזי עם בחורה חילונית-מזרחית, ונסה נא לחתן עלמה חרדית-אשכנזיה עם בחור חרדי-מזרחי. אתה תתמוגג מהאחדות שם.

עזוב חתונה - נסה לשים יחד ילדים חרדים-אשכנזים וילדים חרדים-מזרחיים באותו מוסד לימודי. הסולידריות והאחדות תעלה כאש השמימה. תרתי משמע.

אין הרבה מה להתגאות כשמדובר בציבור המעוות הזה. והמעט שנוטים להתגאות בו - זה לרוב מיתוסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 09:43 
סמל אישי של המשתמש
ועוד דוגמה - התבונן נא היטב בתמונות "מפגן האחדות" הזה שתמות כבר הביא - לא צריך להתעמק הרבה כדי להתרשם מההומוגניות הקיצונית שבפרצופים שבקהל האלפים הזה.

אני כבר לא מדבר על הלבוש האחיד (סממן של אחידות מחשבתית ועריצות שמאו היה יכול רק לחלום עליה) - אני מדבר על הפרצופים. נסה נא לזהות בחור שאיננו אשכנזי בקהל (ולפני שאתם קופצים עלי עם "גזען! איך אפשר לזהות מזרחי לפי חזותו?!", תתבוננו בתמונות ותהיו כנים עם עצמכם)

הכיצד ואיך זה אין ולא נראה פרצוף מזרחי אחד לרפואה בקהל ?! סיננו אותם החוצה ? עשו סלקציה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 09:45 
סמל אישי של המשתמש
תראה,גם אני לא הייתי מתלהב לשים את הילדים האשכנזים שלי עם מזרחיים או תימנים ריחמנא ליצלן ביחד....
:)

וברצינות,אין ספק שיש כמה נושאים שהם עדיין חשוכים בהם ברמה של האדם הקדמון.
לא מעט מהציבור הזה הוא פרמיטיבי,וניזון כמו שאתה אומר רק מהרבנים ומראשי הקהילה/חצרות שלהם.
עדיין,שהם מחליטים לגבי משהו,הם מאוחדים כולם תחת אותו דבר,ולא כמו בציבור החילוני שתיקח למשל בניין של 16 דירוץ,ותקבל 50 דעות שונות לגבי נושא כזה או אחר.
נכון,זה סוג של שטיפת מח לפעמים,אבל עצם זה שהם מאוחדים ברמה כזאת או אחרת,מועילה להם לא מעט,בטח ובטח ברמה הכלכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 09:52 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
תראה,גם אני לא הייתי מתלהב לשים את הילדים האשכנזים שלי עם מזרחיים או תימנים ריחמנא ליצלן ביחד....
:)

וברצינות,אין ספק שיש כמה נושאים שהם עדיין חשוכים בהם ברמה של האדם הקדמון.
לא מעט מהציבור הזה הוא פרמיטיבי,וניזון כמו שאתה אומר רק מהרבנים ומראשי הקהילה/חצרות שלהם.
עדיין,שהם מחליטים לגבי משהו,הם מאוחדים כולם תחת אותו דבר,ולא כמו בציבור החילוני שתיקח למשל בניין של 16 דירוץ,ותקבל 50 דעות שונות לגבי נושא כזה או אחר.
נכון,זה סוג של שטיפת מח לפעמים,אבל עצם זה שהם מאוחדים ברמה כזאת או אחרת,מועילה להם לא מעט,בטח ובטח ברמה הכלכלית.

מי זה הם? הציבור, כאוסף של אינדיבידואלים, מחליט? או שקומץ מכתיבי פסקי דין מצווה את פסקיהם מטה על צאן מרעיתם ?

אני מעדיף פלורליזם של דיעות ושל החלטות עצמאיות (שלעיתים מונע אפשרות של אחידות בחרמות) מאשר כאילו "אחדות" מזויפת סטייל קוריאה הצפונית.

במילים אחרות - אני מעדיף ציבור דמוקרטי ליברלי ופתוח לדיעות נוסח ארה"ב או אירופה מאשר ציבור שנתון לעריצות טוטליטרית סטייל צפון קוריאה.

גם משטר העריצות של קים ג'ונג-איל מאוחד כשמדובר בחרמות ...

נערך לאחרונה על ידי Frank Serpico בתאריך 29 יוני 2011, 09:56, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 09:56 
סמל אישי של המשתמש
ברור שיש קומץ של אנשים שמחליט.
והסכמתי שזה סוג של שטיפת מוח.
עדיין,תקרא לזה איך שאתה רוצה - בחרמות שלהם,ובמה שחשוב להם הם משיגים תוצאות.
ברור שאני לא חושב שצריך לכפות על אף אחד דברים,וגם אני מסכים שעדיף מגוון דעות על פני דעה אחת,אבל עדיין בצורה כזאת או אחרת הם מצליחים להתאחד תחת דבר כזה או אחר,ולשנות אותו,שזה אצלנו בחיים לא ייקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 09:58 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
ברור שאני לא חושב שצריך לכפות על אף אחד דברים,וגם אני מסכים שעדיף מגוון דעות על פני דעה אחת,אבל עדיין בצורה כזאת או אחרת הם מצליחים להתאחד תחת דבר כזה או אחר,ולשנות אותו,שזה אצלנו בחיים לא ייקרה.

אתה כנראה עדיין לא מבין - אני מוותר על דרך כזאת של "השגת תוצאות". מוותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 10:00 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
שער 7 הוא אדום כתב:

הבנתי שאתה מוותר.
גם אני לא הייתי בטוח בוחר בכזאת דרך.
אבל עדיין,בסיכומו של דבר - כנראה שרק הדרך הזאת עובדת שצריך להשיג משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 10:00 
מי שכתב על מחאת הקוטג'- אז בוא אני אספר לך, החרדים לא משתתפים בחרן הקוטג' אתה יודע למה?
כי חברות החלב מכרו להם "סטוקים" במחיר זול, אז החרדים קנו ברצון...
ובלי קשר להלוויה- כל העניין היום עם הרב שנעצר והמהומות שעושים חסידיו זה בושה למדינה!
אין מנוס כנראה מ3 מדינות ל2 עמים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 10:03 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
Frank Serpico כתב:
שער 7 הוא אדום כתב:

הבנתי שאתה מוותר.
גם אני לא הייתי בטוח בוחר בכזאת דרך.
אבל עדיין,בסיכומו של דבר - כנראה שרק הדרך הזאת עובדת שצריך להשיג משהו.

בינתיים אנחנו רואים את ה"הישגים" של חברות טוטליטריות ופונדמנטליסטיות לעומת אלו של חברות ליברליות, דמוקרטיות ופתוחות - החל מהשוואת הציבור החילוני של ת"א לזה החרדי של בני ברק, וכלה בהישגים של ברה"מ הסובייטית ושל צפון קוריאה לאלו של ארה"ב או אירופה המערבית.

לטווח הקצר ולמראית עין, משטר עריצות נראה חזק יותר, איתן יותר ו"משיג תוצאות" יותר - בטווח הארוך אין תחליף לפיתוח האינדיבידואל האישי, היצירתי והעצמאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 10:17 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אולי הייתי מחליף את המילה מגעילים במילה ילדותיים, או במילה מפגרים, אבל באופן כללי, אע"ב מאוד צודק בנושא הזה.
אדם נפטר, לא מבין מה בוער לכם לצחוק עליו או על מי שאבל במותו. וזה נכון לגבי כל אדם שאינו צהוב (אני מודה שביום שפנאן התאבד היה לי חיוך מרוח על הפנים מרגע ששמעתי על כך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 10:38 
סמל אישי של המשתמש
אדום תלאביבי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אולי הייתי מחליף את המילה מגעילים במילה ילדותיים, או במילה מפגרים, אבל באופן כללי, אע"ב מאוד צודק בנושא הזה.
אדם נפטר, לא מבין מה בוער לכם לצחוק עליו או על מי שאבל במותו. וזה נכון לגבי כל אדם שאינו צהוב (אני מודה שביום שפנאן התאבד היה לי חיוך מרוח על הפנים מרגע ששמעתי על כך).

יפה. מה ההבדל בעצם?

(יהיה מי שיאמר שגם אתה אולי "ילדותי, מפגר ומגעיל").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 10:41 
Frank Serpico כתב:
אדום תלאביבי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

יפה. מה ההבדל בעצם?

(יהיה מי שיאמר שגם אתה אולי "ילדותי, מפגר ומגעיל").

בוודאי. רוב האנשים שאני מכיר חושבים שהקטע שלי עם הפועל ו/או שנאתי למכבי הוא קטע מפגר וילדותי. אתה ואני יודעים שזה לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 12:08 
סמל אישי של המשתמש
איזה עומואים יבשים.
אם זה מנחם מישהו, כל פעם שאני מסתכל על התגובה שלי עם התמונות אני מתגלגל מצחוק :LOL2:
איפה אפי :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 12:11 
סמל אישי של המשתמש
לגבי הדיון על האחדות של החרדים:
נכון שהם מפולגים בינם לבין עצמם בכל מיני פילוגים והבחנות, אבל כלפי מי שנתפס בעיניהם כשונה מהם באופן מהותי (קרי החליונים מחד והלא יהודים מאידך) יש להם יחס אחיד, ודם הם כן מפגינים אחדות ושיתוף פעולה מרשים (כמו בחרם הצרכני שהם מטילים מפעם לפעם על יצרן או משווק כזה או אחר).

אדופיליה:
זה שאתה צוחק מהבדיחות של עצמך זה לא מוכיח שכל האחרים חסרי חוש הומור, ולמען האמת זה דבר שבדרך כלל לא מודים בו בפני אחרים.
:SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
:D די נו,
זה רק כי פתאום בא הטרחן התורן (במקרה הזה ברייבדי) והרס את האשכול עם טענות פוליטיות/חברתיות/תרבותיות בנוגע להתנהגותם של כמה מחברי הפורום

*אגב, עדיין צוחק בקול רם כל פעם שאני מסתכל בתמונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 13:27 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
:D די נו,
זה רק כי פתאום בא הטרחן התורן (במקרה הזה ברייבדי) והרס את האשכול עם טענות פוליטיות/חברתיות/תרבותיות בנוגע להתנהגותם של כמה מחברי הפורום

*אגב, עדיין צוחק בקול רם כל פעם שאני מסתכל בתמונות

לצחוק מבדיחות של עצמך זה כמו לגמור מתמונה של עצמך....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2011, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
יהי זכרון צדיק לברכה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 130 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: