ציטוט:
הבלונדיני עם הנעל האדומה, מתי פעם אחרונה השתמשת בתחבורה הציבורית בארץ הקודש ומתי השתמשת בתחבורה ציבורית באירופה?
עזוב, לא כדאי לך להיכנס לפינה הזו מול מישהו שעד גיל 24 לא היה לו בכלל רשיון, והגיע היום (כמדי יום) לעבודתו בתחבורה ציבורית
ציטוט:
בלונדיני אני דווקא רוצה שתגבה בעובדות את ההצהרה שפה המיסוי לא גבוה יותר ביחס ל- OECD.
אני צריך להגיד את זה? מרכז המידע של הכנסת אומר את זה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4017845,00.htmlציטוט:
הפערים בין מחירי הדלק בישראל ואירופה בשער בתי הזיקוק זעומים וחלק המסים במחיר הדלק כמעט שווה. הפערים דומים גם במחירי הסולר.
חלק המסים במחיר היה לפני העלאת הבלו שעומד על 55% בישראל ובאירופה כ-58%.
* אני מניח שאין צורך לציין שנזקי זיהום האוויר והשימוש בקרקע במדינה צפופה שהאדמה בה היא משאב במחסור (בכלכלה קוראים לזה: "מחיר הצל של הקרקע") כמו ישראל הם גבוהים מאשר אירופה - כך שהמס כיום הוא למעשה בחסר, וצריך להגדיל אותו.
אוגוסטוס ושיקגו, בעניין תחבורה ציבורית - התמונה מורכבת יותר מכפי שאתם מציירים. ראשית כל כמעט כל האוכלוסיה בערים מכוסה מבחינה זו, וגם חלק לא קטן של הפריפריה. אם ניקח רק את הנגב לדוגמא - לב"ש ישנם 2 קווי אוטובוס ישירים לתל אביב בתדירות גבוהה (370 ו-380) ובמחיר זול, וישנה גם הרכבת. מדימונה ישנם קווי אוטובוס ומוניות שירות לב"ש, ורכבת (במיקום מחורבן, אבל זה עניין אחר), והמועצה האיזורית רמת נגב מכוסה ע"י קו 60 ממצפה רמון דרך שדה בוקר, משאבי שדה, ויתר התחנות בסביבה, בתדירות גבוהה יחסית, ובמחיר זול (אפרופו פריפריה). מאילת ישנם אוטובוסים לת"א ולהיפך. בערבה אני לא מכיר מספיק.
ערים גדולות: הרכבת מת"א לחיפה גם היא מהירה לא פחות מהרכב, והאוטובוס מת"א לירושליים ולהיפך (בעיקר אחרי פתיחתו של הנתיב המהיר) הוא סחורה לוהטת שעושה את המרחק ב50 דקות מקסימום. מרחובות ישנה רכבת יעילה לתל אביב (קצת רחוקה, זה נכון), ואפשר להוסיף עוד ועוד דוגמאות.
בתוך הערים המצב לא טוב - וזו עובדה. כמו כן, ישנה בעיה בחלק מישובי הפריפריה.
בישראל לא פותרים בעיות עד שלא עולה קול זעקה השמימה. קודם יהיה משבר ואנשים יבינו שתם זמנו של הרכב הפרטי ככלי התניידות בלעדי - אחר כך לא תהיה לממשלה ברירה אלא להוציא את האצבע מהתחת ולשפר את הפתרונות.