opheaaa כתב:
Noam כתב:
סבבה, אז היא תלושה וקלושה.
מה שעושה לך טוב.
מה שעושה לי בעיקר טוב זה שאנשים לא כותבים עובדות לא נכונות בסגנון פסקני ונחרץ, עוד יותר מזה עושה לי טוב זה שאנשים יודעים מדי פעם לעצור ולהגיד: וואלה, אולי טעיתי. בעיקר כאשר אלה אנשים אינטיליגנטיים ומשפיעים במרחב שבו הם כותבים, אחרת באמת לא הייתי מתעכב על זה.
אני רואה שאנחנו חוזרים שוב ושוב לנקודה הזואולוגית, אז אולי כדאי שאני אבהיר מחדש את מה שכתבתי קודם.
כשכתבתי שכל החיות סובלות את אותו סבל, לא התכוונתי לקבוע קביעה מקצועית שמערכת העצבים והנפש של כל סוג בעל חיים חווה בדיוק את אותה הרגשה. זה דבר שהוא בערך 4 רבדים מעל מה שאמרתי.
צמחונות וטבעונות מקורן במניעת סבל של בעלי חיים, הימנעות מאכילת כלבים לא קשורה לסבל של בעלי חיים. אולי בכלל נורמות חברתיות, אולי בגלל שהם חיית מחמד, אולי בגלל שהם צורכים הרבה בשר. כמו שראית, ניתנו כאן הרבה הסברים ויכול להיות שכל אחד מהם נכון.
אם אדם היה טוען שהוא נמנע מלאכול בעלי חיים כדי למנוע מהם סבל, אז אין הבדל בין אכילת כלב ואכילת פרה - וגם אם ספציפית מערכת העצבים של כלב יותר רגישה ממערכת העצבים של פרה, זה לא רלוונטי. אם יגיע אדם עם רקע בזואולוגיה ויגיד "אני לא אוכל בשר של חיה X בגלל שהיא החיה שסובלת הכי הרבה כשמגדלים ושוחטים אותה", זאת בהחלט עמדה סבירה ביחס למניעת סבל. היא סבירה בעיניי באופן די דומה לעמדה ההרבה יותר נפוצה של "אני רוצה לצמצם סבל של בעלי חיים ולכן אני אוכל בשר רק לעתים רחוקות", שאנשים ספציפיים טוענים שהיא צבועה (לרוב מדובר באנשים מזן המבקרים המקצועיים, כאלה אפשר למצוא הרבה שני פורומים למטה), וסבירה הרבה יותר מעמדה אחרת נפוצה של "אני אפסיק לאכול חיות יבשה ואמשיך לאכול דגים, אבל אגיד על עצמי שאני לא אוכל בשר".
אבל שוב, כל הדיון הזה הוא לחלוטין out of context ולאור העובדה שבניגוד לקומוניסים אתה לא מנסה להתחמק מאיזו נקודה שאתה לא יכול להתמודד איתה, אני קצת מתקשה להבין למה הוא עוד נמשך.