teknoboy כתב:
בני12 כתב:
teknoboy כתב:
el dudernio כתב:
Noam כתב:
אני מאוד אוהב את אקסיומת השלמות ואת אקסיומת הבחירה.
לאקסיומת המקבילים פחות התחברתי.
אדום נחמד כתב:
אלדוד, כמו בישראל, גם בפלסטין מחנכים להאבק עבור המולדת (רק שעבורם מדובר על שחרור). אני לא מתחבר לכל פרקטיקה, אבל מבין למה זה קורה. כל זה לא רלוונטי כשמדברים על סיום הדיכוי הצבאי.
אבו מאזן הוא לא הסיבה שהכיבוש לא מסתיים.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
זה נכון. אבל כאשר שני הצדדים מחנכים להאבק ולמות למען המולדת קשה לראות איך יפסיקו לשפוך פה דם לחינם.
אם ככה, אז במקום לכתוב הודעה שנראית כמו התקפה על אבו מאזן או התנצחות לשמה או מה שזה לא היה, יכולת מלכתחילה לענות לו משהו כמו "אתה צודק, זה נכון. וכששני הצדדים מחנכים בלה בלה ידה ידה", ובא לציון גואל.
(אבל העיקר להרצות פה לאחרים על תרבות דיון וכל מיני כאלה)
אבל זה בדיוק מה שהוא כתב.
כשקוראים את ההסבר של אל דוד מבינים שהתוכן של הדברים לא השתנה, זה נכון (אם כי אין ספק שהדגש והפשט היו אחרים לגמרי).
אני מדבר על ההצגה, על מה שנקרא תרבות דיון.
יש לכתוב "אתה צודק, אבל יש משהו שלא כתבת, ואם ככה אז בלה בלה בלה", ויש לכתוב "אבל הפלסטינים!!!" ועוד להקדים את זה ב"אני אתייחס למה שכתבת" ואז להמשיך במונולוג.
מדברים פה הרבה על תרבות הדיון הקלוקלת שמונעת דיון רציני ואפילו מעניין, חשבתי שראוי להאיר דוגמה מצוינת.
עריכה להבהרה: בהתחלה באמת לא הבנתי את ההודעה שלו כמו שצריך, מסתבר, וכתבתי מה דעתי על הפרשנות שלי, אבל אחרי ההסבר הבנתי שהבעיה לא היתה בתוכן אלא רק בסגנון, ולכן הגבתי שוב, הפעם על זה. אבל לא עניתי לשום שאלה שלו.
התחלתי את הדיון באמירה שהוא צודק ושנגדיר את כל טענותיו כלפי הממשלה הישראלית לדורותיה כאקסיומה. רק שאתה כמו לא מעט פעמים בעבר החלטת שרני אומר דבר הפוך. סירבת לקבל את טעותך בנושא ואתה בניגוד אלי אפילו לא מתנצל על כך או מודה בטעות. ועוד מוסיף שאני מפיץ פייק ניוז.
הלא רטוריקה מופלאה של ביבי / טראמפ, אלימה לא מודה בטעויות ופוסלת כל דבר שלא מתאים לנרטיב שקבעתי שהוא האמת הבלעדית כשקר. ללא ספק תוצר מופלא של מערכת הלינוך הישראלית גם אם בניגוד לרובה מחזיק בעמדות מנוגדות.
ועכשיו למה שרציתי להגיד ואליו ניסיתי להוביל את הדיון לפני שהובהלת אותו למקומות הרדודים והנמוגים שנוחים לך. מאחר ובשני העמים מחנכים לאמת מוחלטת אחת שיש להגן עליה בכוח, כי הצד הדני צנסה לגזול את אשר שייך לנו בצדק. האפשרות שמרבית הציבור הישראלי / פלשתינאי יראו באמירות כמו אלו אשר מטבלות את השיח התקשורתי בשנים האחרונות ככאלו אשר לא מאפשרות מו"מ עתידי היא גדולה בהרבה מהאפשרות השניה. לכן ברור למה דבריו של אבו מאזן נתפסים ככאלו אשר מתפרשים על ידי הציבור הישראלי כך שהופכים אותו ל"לא פרטנר".