אדום מטלי כתב:
כמה הערות לאשכול:
1. בדיונים אחרים כולם כאן מתלוננים על מערכת החינוך בישראל, ועל הנוער הלא מחונך כתוצאה מכך. והנה, כאשר במקום מסוים מערכת החינוך עושה משהו שקשור בחינוך, אנשים כאן טוענים שאיך שהילדה תתלבש זו אחריות של ההורים. לבוש הוא קוד תרבותי, התנהגותי, והתנהגות ותרבות זה חלק חשוב בחינוך. אז מי אחראי לחינוך, ההורים בלבד, או גם מערכת החינוך?
2. כאבא לילדות, שחלקן כבר בגיל ההתבגרות (מתחיל מאד מוקדם בימינו), יש הרבה מאד התמודדיות איתן בגיל הזה. מה לעשות, להורה יש השפעה על הילדה, אבל היא מוגבלת. לסביבה ולחברה יש המון השפעה בגיל הזה, ואם כל החברות שלה הולכת בסגנון לבוש מסוים, קשה לי מאד לריב איתה ולא להרשות לה את זה, אפילו שהוא לפעמים סגנון על גבול הזנות. נוח לי מאד שבי"ס מגדיר קוד לבוש מסוים. זה חוסך הרבה ויכוחים וכאב ראש להורים, והאמינו לי, זה חוסך גם לילדה הרבה כאב ראש.
3. מי שחושב שחופש הלבוש הוא באמת חופש, אינו יודע מה הוא סח. 95% מהבחורות יתלבשו לא איך שהן באמת היו רוצות (אם נניח היו על אי בודד, או לבד בבית), אלא איך שהחברה מצפה מהן. זה חופש? אני לא מעודכן על האופנה בארץ כרגע, אבל בחורה תלך עם חולצת בטן בחורף ותרעד מקור, תלך על עקבים או פלטרפומה בגובה 15 ס"מ ותדפוק את הברכיים, תחליף מלתחה באלפי שקלים כל שנה (במקום לקנות אופני קרבון חדשות) רק כי היא לא יכולה להיראות אחרת בחברה. זה אמ-אמא של העבדות. (תיכף יבואו כמה חכמולוגים כאן ויגידו שזו עבדות מרצון. בסדר.)
4. בהרבה מדינות שהרבה חברים כאן יעשו הכל כדי להגר אליהם (בגלל שכל כך נורא בארץ), מקובל קוד לבוש או מדים לבית ספר. באוסטרליה יש תלבושת אחידה בבתי ספר לכל אורך שנות הלימודים, ואף אחד לא משתולל שם כמו אבירי חופש הביטוי, חופש הלבוש, וחופש החופשיות כאן בפורום. זה פשוט בסדר, הכל בסדר, יותר טוב לכולם. אבל הי, בישראל יודעים הכל הכי טוב. עובדה שהכל כל כך מוצלח.
רק אל תיבהל