תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 18:33

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 69 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 22:11 
והאשמה הקולקטיבית היא התירוץ של החמאס למה מותר לירות על אזרחים ולא רק על חיילים. אתה בחברה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 22:34 
19 כתב:
הגחכה היא לא דמגוגיה.
מחשבוני מוות הם מגוחכים בהנחה שהם עברו את כיתה ג' ואת שלב הדילמות של "או שאבא שלך מת, או שאתה לוחץ על כפתור ומתים 1,000 איש אקראיים בעולם. לוחץ? ו2,000 איש? ו5,000 שמתוכם 5 מהמדינה שלך?".

שאלה פאתטית של אדם עוד יותר פאתטי.

בחיי קצת לוגיקה.
איפה אמרתי שזאת לא שאלה פתטית ?
איפה אמרתי שכל הגחכה היא דמגוגיה ?
כל מה שאמרתי זה שהנסיון להגחיך במקרה דידן הוא דמגוגיה.
זהו. ואסביר לפעם האחרונה.
אברי חושב שיש אשמה קולקטיבית על תושבי עזה על כך שהם בחרו בשלטון חמאס (כמו שאזרחי גרמניה בחרו בהיטלר אע"פ שלא כל אחד ואחד בחר בו, אבל זו החלטה של עם).
לכן הוא חושב שזה מוצדק להרוג אלף מהם בשביל להציל אחד שלנו.
כזה פשוט.
זכותך לחלוק מכל וכל ולהגיד שזה עוול מוסרי מה שהוא אומר.
באמת.
אך זה כה טיפשי לנסות להשוות את זה לסתם הרג של אלף אנשים בשביל להציל מישהו מהמשפחה שלי.

בנוגע לתגובתך השנייה, זה שגם החמאסניקים חושבים ככה זה לא מעניין אותי.
יש לי איתם מלחמת תרבות, מלחמה על הארץ שלי, ושני הצדדים מודעים לזה.
אני משוכנע שאני צודק ומתוך כך אני משוכנע שאני גם אנצח ולכן לא כ"כ אכפת לי מה הם חושבים.
אני מבין שאלו לא דברים ששומעים יותר מדי במחזוזות הפוסט-מודרניים של היום, אך זה המצב.

^כל זה לא בא להביע הזדהות עם מה שאברי גלעד אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 22:57 
אברי גלעד הבלתי נסבל כתב:
ראו חוסר תשובתה של מנכ"לית הארגון לשאלתי - מה עדיף, חייל צה"ל אחד הרוג או אלף לא מעורבים עזתים הרוגים. מבחינתה, כך נראה, עדיף חייל הרוג. ואחד מול מאה? ומול עשרה? ואחד מול אחד מה? לי התשובה ברורה. דווקא פתגם ערבי אומר- "מאה אמהות יבכו, ולא אמא שלי". מי שרוצה שאמא ישראלית תבכה, הוא האויב. מי שמעדיף שאמא שלי תבכה ולא מאה מהצד השני עבר את תהליך ההזדהות המוחלטת עם האויב, המקובלת בעם שלנו אלפי שנים.

איפה אתה רואה פה עיסוק בסוגיית האשמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מוסר יחסי
הודעהפורסם: 24 יוני 2015, 23:55 
עזוב אשמה. תשכח מהמילה הזאת.

"הצד השני" , "האויב"
למילים האלה שמת לב או שבחרת להתעלם מהם ?
למקרה שכן שמת לב, האם אתה מבין שדבריו של ויסמן הם דמגוגיה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 00:01 
סמל אישי של המשתמש
אני רק רוצה לציין שאתם לא מסוגלים לנהל דיון תאורטי ומשליחים את התאוריה על האדם שרשם אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 00:04 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
1. בכל מקרה, אותו דבר.
הוא מדבר על ערבים.
ערבים שידועים כשונאי ישראל, כאחראים לכל המלחמות של מדינת ישראל מקום המדינה ועוד לפני.

2. בקיצור, ביום שתראה לי שהוא מדבר על אלף אימהות שוויצריות אז תוכל להשליך לגזענות או פאשיזם.

1. אז אם נקבל את ההנחות הגזעניות שלו יוצא שהוא צודק? זה מה שאתה אומר? או שיש לך איזה סימוכין לזה שכל אזרח, אזרחית וילד בעזה "אחראים לכל המלחמות של מדינת ישראל מקום המדינה ועוד לפני"?
2. לא, כשהוא יגיד את זה על אלף אימהות שוויצריות נוכל לומר שהוא גזען שונא שוויצרים. בינתיים הוא אמר את זה על ערבים, אז אפשר לומר רק שהוא גזען שונא ערבים.
במקרה הזה אין שום קשר לנטייה שלו לאהוב כל דבר עם ריח של פשיזם ו\או טעם של לאומנות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 00:04 
el dudernio כתב:
אני רק רוצה לציין שאתם לא מסוגלים לנהל דיון תאורטי ומשליחים את התאוריה על האדם שרשם אותה.

האם ההערה הזאת כוונה גם אליי ?
אם כן, איפה בדיוק שגיתי בזה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 00:06 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:

"הצד השני" , "האויב"

אני חושב (חושש?) שחוסר היכולת שלך להבין שיש ערבים (מקווה שלא נבהלת כשקראת את המילה המפורשת, ואם כן אז סליחה) שמעולם לא עשו לך כלום והם אינם האויב שלך (למשל איזה ילדה בת 13 בעזה, או איזה בחור בן 29 שרוצה כמוך וכמוני לחזור למשפחה כל יום אחרי העבודה) קשור לעובדה שאתה לא מסוגל להבין מה לא בסדר במה שאברי גלעד אמר, ולזה שאתה לא מצליח לקלוט את הביקורת שיש על האמירה הזאת בסטטוס של וייסמן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 00:24 
אויש נו טקנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 00:27 
MANDALA כתב:

"הצד השני" , "האויב"

תשמע, אתה כל כך תקוע בעמדה שלך שהדיון פשוט מגוחך.
אין פה שום דמגוגיה. העובדה שאתה רואה באנלוגיה הזאת דמגוגיה רק מצביעה על תפיסת העולם שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 00:29 
האמן לי שאני אוהב כל אדם ורוצה בטובתם לא פחות ממך (אגלה לך סוד, אולי אף יותר, וזאת אע"פ[כלומר, בגלל] שאני ימני-דתי משיחי רח"ל).

אל תנסה להדביק לי גזענות, שוביניזם וכדומה.

מוזר גם שאתה מצליח להסיק מסקנות כלשהן עליי כשכמדומני הייתה בכל האשכול הזה רק הודעה אחת שבה הבעתי את דעתי האישית.

הדבר העיקרי שניסיתי לעשות פה זה שיעור בלוגיקה לכמה משתמשים.
מודה שייתכן שאני לא מורה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 00:48 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
1. האמן לי שאני אוהב כל אדם ורוצה בטובתם לא פחות ממך (אגלה לך סוד, אולי אף יותר, וזאת אע"פ[כלומר, בגלל] שאני ימני-דתי משיחי רח"ל).

2. אל תנסה להדביק לי גזענות, שוביניזם וכדומה.

3. מוזר גם שאתה מצליח להסיק מסקנות כלשהן עליי כשכמדומני הייתה בכל האשכול הזה רק הודעה אחת שבה הבעתי את דעתי האישית.

4. הדבר העיקרי שניסיתי לעשות פה זה שיעור בלוגיקה לכמה משתמשים.
מודה שייתכן שאני לא מורה טוב.

1. אני אישית מאמין לך, אם כי מוזר לי שאתה מתבטא אחרת לגמרי ואז מכריז על עצמך דברים כאלה.
2. אף אחד לא צריך להדביק לך דברים כאלה, הדברים שלך מעידים בעד עצמם. אתה בעצמך הדבקת על עצמך שלט ניאון, ואף אחד לא צריך להדביק עליך תוויות.
3. כל המסקנות שאנשים פה הסיקו היו על הדעות האישיות שלך.
4. איך תעשה שיעור בלוגיקה כשאפילו אחרי שמסבירים לך מאיפה נובעת בעיית ההבנה שלך אתה לא מבין ובמקום זה מפטיר "נו באמת"?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 01:09 
אענה לך על כל שלושת הנקודות הראשונות במשפט אחד.
כל המסקנות שהסיקו כביכול עלי לא היו עלי אלא על הצגה של שיטתו של אברי גלעד.

בנוגע ל4, אני מקבל את זה שאתה ועוד הרבה אחרים פה טוענים שזה לא מוסרי להרוג 1000 עזתים בשביל להציל חייל אחד.
אני באמת מקבל ומבין את זה.
בוא נאמר שזה עוול מוסרי.
האם זה דומה למישהו שהורג אלף אנשים בשביל להציל את חיי חברו ?

מבחינתך שניהם עוולות מוסריות, אני יודע.
אך אתה לא רואה הבדל בין הרג באמצע מלחמה בין שתי ישויות מדיניות לבין הרג אנוכי שאתה סתם הורג 1000 אנשים בגלל רגשות סנטימנטליים כלפי חבר שלך.
באמת אינך רואה הבדל ?

עכשיו אומר דיעה אישית שלי, איני יודע מה דעתך ומה דעת שאר המשתמשים פה בפורום,
אך אני יודע שאיני פצפיסט.
אני מודע לעובדה שבשביל שיהיה לנו עולם יותר טוב צריך לנקוט באמצעים הכרחיים כדי לשבור את הרע.
ולכן, אם נניח שבויכוח בין חמאס לישראל ישראל צודקת (הנחה שאני מכיר בכך שהיא לא מוכרחת לדעת כולם) והחמאס סתם תוקפים אותנו, אם החמאס היו יודעים שאנחנו איתנים על עמידתנו בארץ, על העמדה המוסרית שלנו, ובנוסף לכך הם גם היו יודעים שאנחנו נתקוף אותם חזק על כל תקיפה שלהם, הם לא היו פוגעים בנו עוד. זו דעתי.
אפשר לחלוק עליה.
אבל זו העמדה המוסרית שלי.

כמו להבדיל, אם הנאצים בזמנו היו יודעים שעל כל פיפס שלהם שאר האומות היו מגיבים להם בחוזקה, היו נחסכים עשרות מיליונים של קורבנות.
אך במקום זאת, הלכנו והתחננו אליהם שיחתמו על הסכם שלום. וגם כשהם הפרו אותו האומות לא הגיבו חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 01:09 
...

נערך לאחרונה על ידי MANDALA בתאריך 25 יוני 2015, 22:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 01:10 
...

נערך לאחרונה על ידי MANDALA בתאריך 25 יוני 2015, 22:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 03:20 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
1. אענה לך על כל שלושת הנקודות הראשונות במשפט אחד.

2. בנוגע ל4, אני מקבל את זה שאתה ועוד הרבה אחרים פה טוענים שזה לא מוסרי להרוג 1000 עזתים בשביל להציל חייל אחד.
בוא נאמר שזה עוול מוסרי.

אך אתה לא רואה הבדל בין הרג באמצע מלחמה בין שתי ישויות מדיניות לבין הרג אנוכי שאתה סתם הורג 1000 אנשים בגלל רגשות סנטימנטליים כלפי חבר שלך.
באמת אינך רואה הבדל ?

1. ייצגת אותו בכזאת התלהבות שהתבלבלתי. סליחה.
2. כן, זה אותו דבר. מה ההבדל? ההיגיון שמנחה את שניהם הוא אותו היגיון, מה שנקרא בדרך כלל "עניי עירך קודמים".

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 23:25 
teknoboy כתב:
MANDALA כתב:

2. בנוגע ל4, אני מקבל את זה שאתה ועוד הרבה אחרים פה טוענים שזה לא מוסרי להרוג 1000 עזתים בשביל להציל חייל אחד.
בוא נאמר שזה עוול מוסרי.

באמת אינך רואה הבדל ?

2. כן, זה אותו דבר. מה ההבדל? ההיגיון שמנחה את שניהם הוא אותו היגיון, מה שנקרא בדרך כלל "עניי עירך קודמים".

1. נכון שאני יותר מזדהה עם שיטתו מאשר עם מה שרווח פה בפורום. אבל בעיקר הגבתי בשביל להראות את חוסר הלוגיקה ששרתה פה בין כמה אנשים.
2. התייאשתי. לדעתו ישראל היא הצודקת במלחמה ואילו העזתים הם האשמים במלחמה. ולכן הוא מעדיף שמי שיצא בתוצאות אלו יהיו האלה שאשמים בכל המצב.
כזה פשוט.
ושוב! אפשר להתווכח איתו ולהגיד שהאבחנה שלו לא נכונה, שאין בכלל צודקים בין שני הצדדים, אבל זה להיות עיווור בשבי ללא לראות את ההגיון הפנימי ולהשוות את זה למקרה קלאסי של "ענייי עירך קודמים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 23:33 
אתה יכול להתייאש עד מחר אבל אתה עושה סלט שלם והיקשים לוגיים סמויים בלי לשים לב.
בשום מקום הוא לא דיבר על אשמה או על צדק. הוא על חייל שלנו מול אזרחים "שלהם". גם זה טיעון מטומטם אבל זה כבר טיעון אחר.
אתה יכול לקשט ולהרחיב את ההיגיון המעוות של האיש ההזוי הזה בכמה קישוטים שאתה רק רוצה, אבל האמת נשארת פשוטה מאוד והפוסט הנגדי הראה אותה מצויין.
זו היתה מטרתו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 23:49 
אכן הוא לא אמר זאת במפורש, אך האם אינך מודע להלך הדיעות היום בארץ ?
שמסתכלים עלינו כצודקים בכל הסכסוך הערבי- הישראלי וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 23:54 
מה הקשר להלך הרוח? האיש ההזוי מגלי צה"ל כתב טקסט ברמה של נער גבעות שהעיפו אותו מבית הספר על סעיף טמטום, אז אריאל וויסמן החזיר לו באותה שפה + הגחכה ראויה של דבריו. זה הכל.
אם בא לך לפתח דיון כללי - סבבה. אין לזה שום קשר לסיפור הנ"ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 07:37 
אגב, אם נסתכל על האירוע מהזווית של סטודנט משועמם למדעים מדויקים (ויש פה כמה כאלה בפורום, או כאלה שהיו בעבר), מה שוייסמן עושה זה הוכחה בשלילה לטענה של גלעד בעזרת רקורסיה.
למשועממים במיוחד אפשר אפילו לשרטט תרשים מתמטי של הטענה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 12:41 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
teknoboy כתב:
MANDALA כתב:

בוא נאמר שזה עוול מוסרי.

באמת אינך רואה הבדל ?

1. נכון שאני יותר מזדהה עם שיטתו מאשר עם מה שרווח פה בפורום. אבל בעיקר הגבתי בשביל להראות את חוסר הלוגיקה ששרתה פה בין כמה אנשים.
2. התייאשתי. לדעתו ישראל היא הצודקת במלחמה ואילו העזתים הם האשמים במלחמה. ולכן הוא מעדיף שמי שיצא בתוצאות אלו יהיו האלה שאשמים בכל המצב.
כזה פשוט.
3. ושוב! אפשר להתווכח איתו ולהגיד שהאבחנה שלו לא נכונה, שאין בכלל צודקים בין שני הצדדים, אבל זה להיות עיווור בשבי ללא לראות את ההגיון הפנימי ולהשוות את זה למקרה קלאסי של "ענייי עירך קודמים"

1. תשמע, כבר כתבת קודם שאתה מנסה להסביר פה לוגיקה, וכבר הראו לך קודם שמה שאתה אומר מלא סתירות ואפילו הצביעו לך על הלקונות שמונעות ממך לראות את זה.
מרשים שאחרי כל זה אתה עדיין חי בתחושה שאתה צריך להסביר פה לאנשים מה זה לוגיקה ואיפה הטיעונים שלהם מופרכים.
2. גם אני התייאשתי. אז לדעתו הוא צודק, אז מה? כל אחד צודק לדעתו, זה כל הקטע. בן כמה אתה שעוד לא עלית על זה?
גם החמאס צודק לדעתו, ואפילו דאעש צודקים לדעתם. זה אומר שמה שהם עושים מוסרי? כי הם חושבים שהם צודקים?
3. אז או שהניסוח שלך לוקה בחסר, או שאתה מבין ש(כמו שכתבתי קודם) הטיעון פה הוא "עניי עירך קודמים" (שנראה לך כמו כליל המוסר), טיעון שאם לוקחים אותו עוד צעד אחד קדימה מקבלים את הטיעון של וייסמן (שנראה לך כמו קשקוש ובדיחה). כלומר אותו טיעון בשני הקשרים שונים נראה לפרופסור שלנו ללוגיקה פעם ככליל השלמות ופעם כמשהו שפדיחה בכלל להגיד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 12:42 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
אגב, אם נסתכל על האירוע מהזווית של סטודנט משועמם למדעים מדויקים (ויש פה כמה כאלה בפורום, או כאלה שהיו בעבר), מה שוייסמן עושה זה הוכחה בשלילה לטענה של גלעד בעזרת רקורסיה.

זאת הוכחה על דרך השלילה (בלי רקורסיה), מה שנקרא בשם הלטיני המאוד מלמד reductio ad absurdum.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 15:55 
teknoboy כתב:
Noam כתב:

זאת הוכחה על דרך השלילה (בלי רקורסיה), מה שנקרא בשם הלטיני המאוד מלמד reductio ad absurdum.

מההנחה שלי לפירוש הביטוי (מן הסתם המילה אבסורד באנגלית), זה לא סותר את הצורה של הטענה.
וייסמן משתמש בחוקיות של אברי גלעד ובכל שלב יורד בצורה רקורסיבית אל המעגל היותר קרוב אליו, עד שהוא מגיע לצורה הקטנה ביותר ומראה כמה הטענה הזאת מטומטמת.
רקורסיה זה מבנה של הוכחה, זה לא הוכחה כשלעצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 16:05 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
teknoboy כתב:
Noam כתב:

מההנחה שלי לפירוש הביטוי (מן הסתם המילה אבסורד באנגלית), זה לא סותר את הצורה של הטענה.
וייסמן משתמש בחוקיות של אברי גלעד ובכל שלב יורד בצורה רקורסיבית אל המעגל היותר קרוב אליו, עד שהוא מגיע לצורה הקטנה ביותר ומראה כמה הטענה הזאת מטומטמת.
רקורסיה זה מבנה של הוכחה, זה לא הוכחה כשלעצמה.

נראה לי שמה שהוא עושה זה מוסיף איטרציות, אבל אני זורם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 16:42 
אנחנו בעצם מסתכלים על אותו דבר משתי זוויות שונות. הכוונה שלך היא למעברים בין המעגלים הקרובים שלו (דהיינו, האיטרציות, אם הבנתי נכון), אני מתמקד בקבוצות עצמן. אפשר לטעון טענה אחרת, למשל ש100,000 פלסטינים שווים חייל אחד, להוסיף שלב אחריו לפיו 10,000 אזרחים זרים ממדינת אויב X שווים חייל אחד, ולאחריה ש1,000 אזרחים ממדינה נייטרלית שווים חייל אחד, וככה ליצור "מחירון" שלפיו חיים של חייל צה"ל שווים ערך יותר מכל אדם אחר בעולם, וככה לסתור את ה"הכי-מוסריות-בעולם" של גלעד. זאת טענה שיכולה להפריך את מה שגלעד, היא טענה איטרטיבית, אבל לא רקורסיבית (אולי במידה מסוימת כן, אבל לא אם הפרמטר שלך הוא הפרמטר שוייסמן משתמש בו - מעגל ה"אני").
נקודת ההנחה שוייסמן משתמש בה, היא שלפי גלעד היחס בין שווי חיים של חייל צה"ל וחיים של פלסטיני הוא אינסופי, משיקולי הקרבה אליו כ"אני" ("אלף אמהות יבכו, לא אמא שלי" או איך שהוא לא ניסח את זה, האידיוט). באותו יחס אינסופי הוא משתמש בכל מעבר פנימה במעגל, עד שהוא מצמצם את המעגל למינימום, ומגיע לסתירה שבה הוא הורג את כולם, ובו בזמן הוא האדם הכי מוסרי בעולם. כאן האבסורד שהזכרת בתגובה הראשונה.
זאת הסיבה, לדעתי, גם לשינוי במספרים בכל מעבר. הכוונה של וייסמן היא לא ליצור איזה קנה מידה מתמטי לפיו אפשר לחשב את היחס, למשל, כמה חיילים שווה אמא אחת, או כמה פלסטינים שווה חבר קרוב. הכוונה היא שהשווי של כל מעגל גדול ביחס אינסופי מהקודם.
אפשר להעמיק עוד יותר ולדבר על האינסוף עצמו, ועל האם הוא אינסוף בן מניה או שלא. לדעתי לא, אבל אני צריך לחשוב על זה עוד קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 16:52 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 17:15 
אגב, נקודה אחרת. את הסטטוס של אברי גלעד אני לא אקרא שוב אפילו לא לצורך אי-למידה-למבחן, אבל מהרפרוף המקורי על גבב המילים האלה, אני חושב שנעשה שם שימוש כלשהו בפרדוקס הערימה.
הבעיה היא שמרוב שגלעד מטומטם, גם הנחת היסוד שלו שגויה, גם המסקנה שגויה, וגם הלוגיקה לא נכונה (הרי, דרך הסקת המסקנות שגלעד משתמש בה היא זו שמובילה לסתירה בפרדוקס, לפיה אין בעולם ערימות חול)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 18:13 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
אנחנו בעצם מסתכלים על אותו דבר משתי זוויות שונות. הכוונה שלך היא למעברים בין המעגלים הקרובים שלו (דהיינו, האיטרציות, אם הבנתי נכון), אני מתמקד בקבוצות עצמן. אפשר לטעון טענה אחרת, למשל ש100,000 פלסטינים שווים חייל אחד, להוסיף שלב אחריו לפיו 10,000 אזרחים זרים ממדינת אויב X שווים חייל אחד, ולאחריה ש1,000 אזרחים ממדינה נייטרלית שווים חייל אחד, וככה ליצור "מחירון" שלפיו חיים של חייל צה"ל שווים ערך יותר מכל אדם אחר בעולם, וככה לסתור את ה"הכי-מוסריות-בעולם" של גלעד. זאת טענה שיכולה להפריך את מה שגלעד, היא טענה איטרטיבית, אבל לא רקורסיבית (אולי במידה מסוימת כן, אבל לא אם הפרמטר שלך הוא הפרמטר שוייסמן משתמש בו - מעגל ה"אני").
נקודת ההנחה שוייסמן משתמש בה, היא שלפי גלעד היחס בין שווי חיים של חייל צה"ל וחיים של פלסטיני הוא אינסופי, משיקולי הקרבה אליו כ"אני" ("אלף אמהות יבכו, לא אמא שלי" או איך שהוא לא ניסח את זה, האידיוט). באותו יחס אינסופי הוא משתמש בכל מעבר פנימה במעגל, עד שהוא מצמצם את המעגל למינימום, ומגיע לסתירה שבה הוא הורג את כולם, ובו בזמן הוא האדם הכי מוסרי בעולם. כאן האבסורד שהזכרת בתגובה הראשונה.
זאת הסיבה, לדעתי, גם לשינוי במספרים בכל מעבר. הכוונה של וייסמן היא לא ליצור איזה קנה מידה מתמטי לפיו אפשר לחשב את היחס, למשל, כמה חיילים שווה אמא אחת, או כמה פלסטינים שווה חבר קרוב. הכוונה היא שהשווי של כל מעגל גדול ביחס אינסופי מהקודם.
אפשר להעמיק עוד יותר ולדבר על האינסוף עצמו, ועל האם הוא אינסוף בן מניה או שלא. לדעתי לא, אבל אני צריך לחשוב על זה עוד קצת.

אם היחס לא נשמר זה לא בדיוק רקורסיבי כי ברקורסיה אתה קורא לאותה תבנית שממנה אתה קורא.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 18:50 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
Noam כתב:

אם היחס לא נשמר זה לא בדיוק רקורסיבי כי ברקורסיה אתה קורא לאותה תבנית שממנה אתה קורא.

אפשר בקלות לבנות רקורסיה עם פקטור משתנה (מעבירים שני משתנים, אחד זה הפקטור, וכל פעם מעבירים הלאה את הפקטור שהתקבל פלוס אחד\כפול עשר\מה שצריך).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 69 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: