תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 00:38

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קורס QA
הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 14:59 
התכוונתי בדיוק למה שאמרתי . הדוגמה הספציפית איש QA שאינו ר"צ בעל נסיון של 4 שנים .
אתה לא חייב לקרוא :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 15:21 
אני אשאל שוב, ההשוואה היא בין א"צ QA עם 4 שנות ניסיון לבין א"צ פיתוח עם 4 שנות ניסיון ?
ואתה טוען שהראשון מרוויח יותר מהשני ? באותה חברה ?
I call bullshit.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 16:11 
מושקוביץ הכתיבה המתנשאת שלך תואמת את השטויות הלא מעטות שכתבת. אני מסכים עם חלק מהדברים אבל בטח שלא ברמה הקיצונית כפי שתיארת אותם.
לפי הדברים שלך הייתי מנחש שהיה לך איזה ויכוח/עימות או משהו עם איש QA מהעבודה ואתה מוציא עליו את כל העצבים פה.
אני איש פיתוח, אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 16:28 
אז למדת מדעי המחשב/הנדסת תוכנה ראשי + פסיכולוגיה משני שאתה ככה חושב שאתה יכול לנתח למה אני כותב איך שאני כותב ושזה יהיה נכון ?
כתבתי כבר ואני אכתוב שוב, יש פה מעט אנשים שמנסים לצייר איזשהי תמונה לא אמיתית לגבי מחלקת הבדיקות.
אחד מהם הוא מנהל מחלקת בדיקות שבטח כבר עשה דוקטורט בלנסות לשכנע אנשים למה QA זה הדבר הכי טוב שקרה להם בחיים ולכן דעתו משוחדת, גם אם הוא מאמין במאת האחוזים שהיא האמת. זה משול לביקור של חייל בתותחנים בבית ספר תיכון לנסות להרעיל את התיכוניסטים להתגייס לתותחנים.
השני מעלה טענות מסויימות לגבי שכר שלדעתי הן לא פחות מהזויות ולא מתיישרות עם מה שקורה בתחום, אבל מאחר והוא רק מדבר על חברה אחת שיוצאת מהכלל מתוך אלפים אני יכול להניח שיש יותר סיכוי שפותח האשכול יגיע לראיון בחברה אמיתית שבה לא משלמים משכורת גבוהה לאיש QA מאשר הסיכוי שיגיע לחברה דמיונית, סליחה, חברה יוצאת מן הכלל שבה הוא יתוגמל בהתאם לעבודה הקשה שהוא יבצע, והוא אכן יעבוד קשה וגם את זה כתבתי קודם.

אין לי שום דבר נגד אף אחד מהכותבים גם אם נראה לך כאילו יש. אני לא מכיר אותם ויכול מאוד להיות שהם אחלה בני אדם שנהנים מאוד ממה שהם עושים.
אני פשוט מנסה למנוע מאדם צעיר לעשות משהו שלדעתי ולדעת אחרים באשכול הוא טעות שהוא יצטער עליה אם לא יבין בדיוק במה מדובר.
אדרבא, אם יש לכותבים השגות הם יכולים להעלות טיעונים מנוגדים לאלו שלי ואף לנמק כפי שאני עשיתי ואם לא זה מחזק את טענתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 17:40 
סמל אישי של המשתמש
האמת שאני גם הייתי אותו קצין שבא לשכנע תיכוניסטים ללכת לתותחנים...
אל תדאג, העבודה בבדיקות זה לא הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים אבל זו כן עבודה מאוד מאתגרת, מספקת ומתגמלת למי שמגדיל ראש ולא מסתפק בעבודה מונוטונית, משהו שתקף לכל תחום בחיים בערך. אתה קצת לקחת את זה לקיצון והתחלת לדבר על זה שהוא יהרוס לעצמו את החיים ויעשה טעות שהוא יצטער עליה. סך הכל מדובר על קורס קצר שמהר מאוד אתה מבין אם אתה מתחבר לעולם הבדיקות או לא, כל אחד והראש שלו. כמו שיש אנשים שנהנו מהשירות בתותחנים (אפילו בפורום הזה יש כמה וכמה כאלה) ויש אנשים שסבלו.
אתה לוקח את החוויה השלילית שלך ומקצין אותה, אני בסך הכל אומר שזה תחום שלא מצריך הקרבה גדולה מדי כדי להיכנס אליו ומהר מאוד אתה מבין אם זה מתאים לך או לא, מה גם שבתנאים הנכונים ובחברה הנכונה אפשר להתקדם גם לתפקידי ניהול וגם למחלקות אחרות בארגון כך שזו מקפצה טובה מאוד בשביל דריסת הרגל הראשונה בהייטק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 17:42 
QA זה אכן התחום הכי פחות שווה בכל העולם הזה, לפחות למי שעשה תואר במדעי המחשב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 17:56 
kobster כתב:
מה גם שבתנאים הנכונים ובחברה הנכונה אפשר להתקדם גם לתפקידי ניהול וגם למחלקות אחרות בארגון כך שזו מקפצה טובה מאוד בשביל דריסת הרגל הראשונה בהייטק.

כתבתי את זה למעלה. עד עכשיו אני רק רואה חיזוקים למה שכבר אמרתי.

אפרופו, אני לא דיברתי על קורסים. דיברתי על העבודה עצמה.
קורס זה בכלל מיותר. מישהו כבר כתב את זה למעלה יותר טוב ממני. QA לומדים OJT, לא בקורס. אני לא מדבר על הסמכות בינלאומיות אם צריך.
ואם מישהו במקרה חשב, לא מדובר בחוויות פרטיות שלי. אני לא איש QA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 17:59 
מושקוביץ כתב:
kobster כתב:
מה גם שבתנאים הנכונים ובחברה הנכונה אפשר להתקדם גם לתפקידי ניהול וגם למחלקות אחרות בארגון כך שזו מקפצה טובה מאוד בשביל דריסת הרגל הראשונה בהייטק.

קורס זה בכלל מיותר. מישהו כבר כתב את זה למעלה יותר טוב ממני. QA לומדים OJT, לא בקורס. אני לא מדבר על הסמכות בינלאומיות אם צריך.

כיצד או היכן ניתן ללמוד את הqa בדרך ojt?
י

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 18:06 
romario כתב:
מושקוביץ כתב:
kobster כתב:

י

חברות לוקחות ל-QA סטודנטים למדעי המחשב והנדסת תוכנה בלי ניסיון מעשי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 18:10 
מושקוביץ כתב:
romario כתב:
מושקוביץ כתב:
kobster כתב:

י

אה אוקיי,אז זה מצמצם את האופציה לשאר האנשים שאינם לומדים את המקצועות שציינת,ואז בעצם צריך לקחת קורס.
כלומר אם אני סטודנט לראיית חשבון אז הסיכוי שיקחו אותי לojt בqa הוא נמוך.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 18:12 
סמל אישי של המשתמש
מושקוביץ כתב:
kobster כתב:

השוק מוצף, למי שלא עשה הסמכת istqb יש סיכוי נמוך מאוד להתקבל לעבודה אלא אם הוא יוצא 8200 (או כל יחידה טכנולוגית נחשבת אחרת), או שהוא מכיר מישהו בפנים שיכול להכניס אותו בלי ידע מקדים.
שוב, זה לא שונה מכל תחום אחר שבו הצד הפרקטי שונה מהצד התאורטי, בסופו של דבר אין תחליף לניסיון.
ואל תדאג, לאור התגובות שלך היה קל לנחש שאתה לא איש QA, רק שהצגת את זה כטעות שתהרוס לו את החיים ואני הצגתי את זה כתחום רחב ומעניין שאפשר להתפתח בתוכו או ממנו לכיוונים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 18:43 
אוקי, שאלתי את המנהל של ה-QA אצלנו (חברת תוכנה בינלאומית, לא סטארטאפ). הוא ידע מה זאת ההסמכה הזאת וגם אמר שלאף אחד מהבודקים בחטיבה שלו (ארבע כאן ושניים בארה"ב) אין את ההסמכה הזאת והוא גם לא מבקש.
לא הספיק לי, אז הלכתי לא"צ הכי חדש פה (חצי שנה) והוא אמר שלא רק שאין לו את ההסמכה גם אף אחד לא ביקש אותה ממנו כשהוא חיפש עבודה לא לפני הרבה זמן באף חברה.
הוא גם אמר שהוא לא חושב שהשוק מוצף אלא שזה בא בגלים, היה חודש שהיה לו קשה למצוא עבודה אבל אחרי שהוא התקבל לכאן החזירו לו מלא טלפונים.
הוא ציין שמה שהכי חשוב כדי להתברג בתחום זה או ניסיון או למצוא עבודה במהלך הלימודים (באוניברסיטה, קורסים לא מעניינים אף אחד).
והוא קינח בזה שאמר שאם יש היום סטודנט שמנסה להשתלב בהייטק אז הוא ממליץ על פיתוח ולא על QA.

אני יודע שזאת דוגמה אחת אבל אני שומע את אותם הסיפורים משהו כמו עשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
מושקוביץ כתב:
אוקי, שאלתי את המנהל של ה-QA אצלנו (חברת תוכנה בינלאומית, לא סטארטאפ). הוא ידע מה זאת ההסמכה הזאת וגם אמר שלאף אחד מהבודקים בחטיבה שלו (ארבע כאן ושניים בארה"ב) אין את ההסמכה הזאת והוא גם לא מבקש.
לא הספיק לי, אז הלכתי לא"צ הכי חדש פה (חצי שנה) והוא אמר שלא רק שאין לו את ההסמכה גם אף אחד לא ביקש אותה ממנו כשהוא חיפש עבודה לא לפני הרבה זמן באף חברה.
הוא גם אמר שהוא לא חושב שהשוק מוצף אלא שזה בא בגלים, היה חודש שהיה לו קשה למצוא עבודה אבל אחרי שהוא התקבל לכאן החזירו לו מלא טלפונים.
הוא ציין שמה שהכי חשוב כדי להתברג בתחום זה או ניסיון או למצוא עבודה במהלך הלימודים (באוניברסיטה, קורסים לא מעניינים אף אחד).
והוא קינח בזה שאמר שאם יש היום סטודנט שמנסה להשתלב בהייטק אז הוא ממליץ על פיתוח ולא על QA.

אני יודע שזאת דוגמה אחת אבל אני שומע את אותם הסיפורים משהו כמו עשור.

סבבה, יכול להיות שאצלכם לא מחפשים אנשים כאלה אלא נותנים יותר דגש לאנשים עם ניסיון. כל חברה והאופי שלה.
מי שמגיע בלי ניסיון ממשי (כמו פותח האשכול) עושה קורס שבמסגרתו הוא עובר מבחן הסמכה של istqb ואז יכול להיכנס לעבודה גם בלי ניסיון. יתרה מכך, יש חברות מסוימות שמבטיחות לך בסיום הקורס שימצאו לך עבודה בתחום הבדיקות, לי יצא לעבוד בעבר עם hackeru וקיבלתי מהם חבר'ה ברמה גבוהה מאוד. זה המסלול שהם מציעים - http://tinyurl.com/kulfcf5

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
בחברה שאני עבדתי בה אנשי הQA היו סטודנטים במשרת שעות שהריצו סקריפטים אינסופיים של סרטונים שחוזרים על עצמם בתנאי דחיסה ופרישה שונים.
לא עבודת חלומות אבל כולם התקדמו ממנה לעבודות פיתוח או לתחומים שונים לגמרי אם הם מאסו בתחום.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 20:52 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
יתרה מכך, יש חברות מסוימות שמבטיחות לך בסיום הקורס שימצאו לך עבודה בתחום הבדיקות, לי יצא לעבוד בעבר עם hackeru וקיבלתי מהם חבר'ה ברמה גבוהה מאוד. זה המסלול שהם מציעים - http://tinyurl.com/kulfcf5

הבאתי בדיוק את הלינק הזה בעמוד הקודם. נראה לי שאיש QA יסודי שלא מחפף היה שם לב לזה :).
ובקשר לשכר אנשי QA מול אנשי פיתוח, הנה כמה טבלאות:
http://www.rapidjob.info/info/salary.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2015, 23:17 
סמל אישי של המשתמש
קורס QA ואו הסמכת ISTQB (ההסמכה הבין לאומית) - שתיהן בערך אותו דבר. הבינלאומית נחשבת גם בחול אז אולי יש לה יתרון קל.
והן טובות רק לדבר אחד - להתקבל למשרת בדיקות הכי פשוטה שיש לתפקיד ראשוני\זוטר (בשכר נמוך).
יש כמה מקומות (אינטל לדוגמא) שאוהבים שיהיה ל QA שלהם בסיס אחיד כלשהו ושולחים אותם לעבור את הסמכת ISTQB (בזמן עבודה, לא כתנאי לכניסה לתפקיד).

QA היא לא משרת חלומות, אבל לא לכולם מתאים פיתוח. ומלבד פיתוח, כל שאר התפקידים בערך אותו דבר מבחית שכר.

עוד יתרון ב QA שספקטרום התפקידים הוא דיי רחב. ולדוגמא לחברות ביטוח, לרוב לא נדרש ניסיון ב QA (או ניסיון מינימלי) ויש עדיפות לניסיון בביטוח\פנסיה.
וזאת דרך טובה להיכנס להייטק. השכר הוא יחסית גבוה למשחק וגם העלייה היא דיי מהירה למי שמתאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2015, 01:14 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר היה קצין בתותחנים? איך לא קראתי על זה אף פעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2015, 02:30 
סמל אישי של המשתמש
אנצל את זה:
איך היחס בתחום למעצב ux?
איך המשכורות? (בטבלאות שצירפו זה נע בין 6-16, שזה טווח מטורף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2015, 07:50 
אתה מדבר על גרפיקאים או על מאפיינים ? אני אניח שמאפיינים.
יש לי רקע בUI/UX ומהזכרון בגדול לסטודנטים/0-2 המשכורות באמת יותר קרובות למינימום בטווח שכתבת, אבל אם אתה טוב במה שאתה עושה אתה צובר ניסיון ויש אופציה (ממשית, לא רייכרט) להתקדם דיי מהר בתוך החברה או בחברות אחרות.
מה שכן, דעתי האישית היא שכל מאפיין UI/UX צריך לשאוף להיות מנהל מוצר או משהו בסגנון, גם אם זוטר או כחלק מצוות כדי באמת לשבור שם את התקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2015, 08:00 
סמל אישי של המשתמש
לא מאפיין, בכוונה כתבתי מעצב. (ויש הבדל בין מעצב לגריפקאי)
(אני סטודנט בבצלאל בתקשורת חזותית, עם התמחות ב-ux/ui, וסתם מעניין אותי לדעת על התחום שאני הולך אליו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2015, 09:20 
מדהים, אשכול שלם של סינית בשבילי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2015, 10:43 
red in blood כתב:
(אני סטודנט בבצלאל בתקשורת חזותית, עם התמחות ב-ux/ui, וסתם מעניין אותי לדעת על התחום שאני הולך אליו)

לא יודע את ההבדל בין מעצב לגרפיקאי. בחברות שאני עבדתי ועובד בהן יש מנהל מוצר שיוצר SPEC עם מוק-אפים לצורך המחשה של הפיצ'ר.
ואז יש סשנים ארוכים עם המפתח ועם הגרפיקאי הייעודיים. ככל שמנהל המוצר יהיה פחות מגובש לגרפיקאי יש SAY דיי גדול בשלב הזה מין הסתם אבל יותר בהיבט הטכני, מה אפשרי ומה לא, מה זורם, פחות בחוויית משתמש וב-FLOW. אם הוא ממש שפיץ אז הוא יכול לייעץ גם במה יעבוד יותר טוב ופחות טוב בהיבט של UX אבל לרוב, מנהל המוצר לא צריך את הפידבק הזה.
אני מניח שאם אתה מתמחה ב-UI/UX אף מנהל מוצר לא יגיד לך לא לפני שישמע מה יש לך להגיד.
נשמע מסלול מגניב, בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: קורס QA
הודעהפורסם: 16 מרץ 2015, 12:36 
לירון האדום כתב:
מדהים, אשכול שלם של סינית בשבילי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2015, 01:25 
סמל אישי של המשתמש
מושקוביץ כתב:
romario כתב:
מושקוביץ כתב:
kobster כתב:

י

כמו שכתבתי, יוצאי 8200 מתקבלים בלי שום רקע טכנולוגי (לא כולם מפתחים, לא כולם בודקים. האמת שרוב 8200 לא עוסקת בטכנולוגיה בצורה ישירה) כojt. מניח שראיון טוב יכול לעשות את העבודה.

לגבי איכות איש qa. היה לי qa שהוא גם חבר טוב, שנהג במשך שנתיים לצחוק עליי ש"אני המפתח שלו", וזה היה נראה לי מאוד מתנשא מצידו.
בחודשים האחרונים אני עובד עם אשת qa שלחלוטין מנהלת את הצוות שלי (בקטע טוב). בחורה חדה, מעורבת משלב האפיון, שואלת את כל השאלות שצריך ועוד פי 5 שאלות שלא צריך כדי לוודא, ולגמרי חיה את המוצר שהיא בודקת. אז להגיד (כמו שכבר נכתב פה) שזה משהו כל כך פשוט ?
גם אני הרצתי רגרסיות כמה פעמים בהיעדר כוח אדם. אבל זה לא כמו להיות qa שמעורב בתהליך מהתחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2015, 01:27 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:

אני הכרתי מעצב כמעצב ארכיטקטורת תוכנה (==מאפיין).
איך באמת זה אצל השאר ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2015, 02:59 
סמל אישי של המשתמש
לא יודע איך זה באמת בשוק,
אבל גרפיקאי הוא ביצועיסט. אחד שלמד את הכלים הטכניים, נותנים לו בריף סגור והוא צריך לבצע אותו.
מעצב לעומת זאת מתעסק גם בתחום הקריאטיב והמחקר, לצד הקטע הטכני. תרגום נוסף של המילה design זה תכנון (to design a plan). אני מניח שזה למה התפקיד שהכרת גם נקרא מעצב, כי הוא מתכנן את איך שזה בנוי.
מעצב כמו שאני מכיר, שזה הכיוון שאני הולך אליו, זה להתעסק בכל תחום האיפיון, השיווק, מודל עיסקי והכל, פשוט שנקודת המוצא היא מתחום הקריאטיב.
אם עד לא מזמן כמעט כל הסטארט-אפים היו מורכבים מצוות של איש תוכנה ואיש ניהול שחושבים על רעיון, ואז לוקחים אנשי קריאטיב כדי שיוציאו את זה לפועל, היום יש מגמה לא קטנה של סטארט-אפים שפועלים הפוך - אנשי קריאטיב שחושבים על רעיון, ואז לוקחים אנשי תוכנה וניהול כדי שיוציאו את זה אל הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2015, 23:12 
איזה יופי כמה אוהדי הפועל הייטקיסטים יש פה.. היי, אני מחפשת חתן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 מרץ 2015, 23:37 
סמל אישי של המשתמש
ג'ינג'ית כתב:
איזה יופי כמה אוהדי הפועל הייטקיסטים יש פה.. היי, אני מחפשת חתן

:LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: