אדום מטלי כתב:
כמו שפרנק אמר, אופניים, כל אופניים, הם כלי רכב לכל דבר, מקומם על הכביש או בנתיבים מיוחדים לאופניים.
אחרי חודש וחצי בארץ אני עדיין לא מתרגל למראה הזה של אופניים נוסעים על מדרכות (או בצד שמאל של הכביש, או רוכבים בלי קסדה...). זה פשוט טימטום בלתי נתפס.
(מצד שני, כשאתה כבר רוכב על כביש הרבה נהגים עדיין מסתכלים ומתייחסים אליך כמו ״טוס מפה מה אתה בכלל עושה על הכביש״. אין כאן שום תרבות כביש בסיסית).
כל מי שמגיע לפה מחו"ל נדהם למראה התופעה הזאת, שאין לה אח ורע בשום מקום בעולם המערבי. פשוט אין. לא תראה אופניים (חשמליים ולא חשמליים) נוסעים על מדרכות בשום מדינה באירופה או בצפון אמריקה. בגרמניה הקנס על כך הוא 100 אירו. בסנטרל פארק בניו יורק רוכבי אופניים מצווים לרדת מאופניהם ולהוליך אותם רגלית כשהם בשבילי הפארק שאינם מסלולים יעודיים לאופניים.
יורדים מאופניהם ומוליכים אותם רגלית! בפארק!
איפה הם ואיפה אנחנו. (ובפארק הירקון אי אפשר לבוא בטענות כאילו אין תשתיות נאותות לרוכבי אופניים. יש ויש. ועדיין רוכבי אופניים עפים איתם גם בשבילים שאינם מסלולים יעודיים לאופניים. אשכרה עפים איתם. ועל הזין שלהם הולכי רגל, אימהות עם עגלות, פעוטות על השביל או הכלבים שלי שקשורים ברצועה. על הזין שלהם. כך שזה לא "תשתיות" - זה תרבות. או חוסר תרבות. תרבות הג'ונגל. אם יש משהו שבסוף ישבור אותי ויגרום לי לעוף מפה זה לא יהיה המילקי. זה יהיה זה).