אמיר כתב:
למרות שזו מדיניות פחות או יותר מוצהרת של ישראל שלא מדברים עם החמאס, המבצעים האלו נגמרים בהסכמים
אז ביבי מסכים איתך שזה לא נגמר עד שלא מדברים ומגיעים להסכם, ולא נכנס פנימה "למוטט את תשתית החמאס". השאלה היא מה עושים בימים בין תחילת ירי הרקטות להגעה להסכם.
מפציצים? יושבים בשקט? מה אתה מציע?
אמיר כתב:
לא שאני חושב שהחמאס לוקח בבחירות כלליות במדינה פלשתינאית אם תקום, אבל החמאס לא מסוגל להשמיד את ארץ ישראל והוא יודע את זה.
ב-2006 החמאס לקח 76 מושבים בפרלמנט, הפתח 43. למה אתה חושב שמשהו השתנה
אמיר כתב:
אתה חושב שאם יהיה להם מה להפסיד (להבדיל מעכשיו) הם באמת יכנסו למלחמה תמידית מולך שבה הם פק"ל אוכלים פי 100 הרוגים ממך בשביל מטרה שאין להם שום סיכוי להשיג?
אתה חושב שרוב שהפלשתינאים יתמכו בזה?
שאלה טובה. אני חושב שיש סיכוי לא מבוטל שכל מיני ארגונים יתחילו לירות מהגדה.
לגבי התמיכה של הפלסטינים - מה התמיכה בפעולות החמאס כיום? בעזה ובגדה?
אמיר כתב:
רבאק, ישראל מוקפת מדינות שחרטו על דיגלן לשרוף את אותה ושיש להן צבא קצת יותר חזק ממה שאי פעם יהיה לפלשתינאים, ואיכשהו הם לא תוקפים את ישראל. תתפלא, אבל אפילו ערבים פועלים לפי האינטרסים שלהם.
אז יש חשיבות בהרתעה או לא? כי מה שמנע ממדינות ערב לתקוף זה שהן אכלו חצץ כשהן ניסו. ואפילו ב-73 כשהם השיגו נצחון תודעתי עם יתרון הפתעה מדהים הם גמרו על הברכיים עם הארמיה השלישית מכותרת וצה"ל 40 קילומטר מדמשק.
אני מניח שעופרת יצוקה התבססה על התפיסה שמלחמת הלבנון השניה יצרה אצל החיזבאללה רתיעה גדולה מעימות, ועל התפיסה שהכניסה לגדה באינתיפידה השניה רוצצה את הרצון של הפלסטינים בהתקוממות אלימה. בעזה זה אכן לא עובד.
אמיר כתב:
ושמע, הדרך היחידה שאתה מצאת לעצור את ירי הרקטות זה הסכמים עם החמאס, להבדיל מהמבצעים האלו זה אשכרה עובד.
למה להבדיל? הרי ההסכמים מתנהלים במקביל למבצע.
ושוב, אין מחלוקת שצריך להגיע להסכם רגיעה, השאלה מה עושים בימים עד ההגעה להסכם כשיש ירי רקטות?
ונקודה נוספת - כשאנחנו מדברים על הסכמים זה בסך הכל הסכמי רגיעה וכללי משחק ולא הגעה לאיזשהו הסכם של שכנות טובה.