teknoboy כתב:
ירון כתב:
teknoboy כתב:
בשנים האחרונות ישראל שינתה פניה. האלימות, הגזענות והשנאה עברו למקום מרכזי הרבה יותר.
לא מכיר יותר מדי מדינות אחרות, אבל האלימות, הגזענות והשנאה זה רק בישראל או שזה הקצין גם במדינות אחרות?
ואני לא מתכוון למדינות כמו בנגלדש וסומליה.
אני גם לא מומחה גדול למגמות האלה, אז אני לא יודע להגיד אם זה מחמיר או מקצין במדינות אחרות.
אבל אני כן יודע מה הולך במדינות אחרות, ואני יכול לומר לך שרוב הדברים האלה שמאפיינים את ישראל (אלימות מכל כיוון, גזענות שאופפת הכול, ויותר מכל דבר - החיים במצב חירום מתמיד ובתוך ענן של חרדה קיומית גם אישית וגם לאומית) פשוט לא קיימים מרגע שאתה גר בארץ נורמלית ושפוייה.
עזבתי את ישראל לפני כ10 שנים לקוקה ביץ בפלורידה (לאיזור צפוני ממיאמי (שבו היו רק עוד 4 ישראלים ובערך 100 יהודים סך הכל בקאונטי) על חוף האוקינוס שמאוכלס ברובו ע"י אנגלוויסטים מבוגרים וסנאו בירדס שהיו מגיעים בחורף), החיים היו הרבה יותר קלים מכל הבחינות שם לפני כ4 שנים החלטנו לחזור (הריחוק מהמשפחות וכן העובדה שלא ממש רציתי לראות את הבת שלי הופכת לאמריקקית מצויה) ולהפתעתי זה היה הרבה יותר קל מה שחשבתי שיהיה.
רמת הגזענות והשנאה שראיתי שם כלפי שחורים ומוסלמים היתה הרבה יותר גבוה מזו שהרגשתי שקיימת אפילו בישראל,
כמעט כל מי ששמע שאנחנו מישראל (אפילו סתם בשיחה בדיינר מקומי) מייד דאג לציין כמה המוסלמים מחבלים מסריחים ודפוקים ולמה אנחנו לא שולחים עליהם כבר פצצת אטום (הדבר היה בולט במיוחד בימי מלחמת לבנון השניה).
המבטים להם כל כושי שהסתובב ברחוב זכה, לא ממש העידו על אהבה גדולה כלפיהם (בנתוני העיר שפורסמו באינטרנט היו רשומים רק שני שחורים כתושבי המקום).
כך שלהגיד שרק בישראל יש כזאת גזענות זה לא ממש מדויק.
גם מעבר על החדשות המקומיות בערב לא הציג תמונה של מקום רגוע ושליו ומידי ערב אפשר היה לשמוע על רציחות, אונסים ושאר מרעין בישין שקרו ביממה שחלפה באיזור (למרות שבאופן אישי לא נתקלתי באלימות או בעיות בכל התקופה שם).
ממה שאני התרשמתי, כשאתה חי בחו"ל (בטח ובטח כאתה רק מגיע לשם לשם התחלת החיים החדשים) , כל המסביב הרבה פחות מעניין אותך (שחיתות בממשל, רמאויות, פשיעה וכ"ו) ואתה מתרכז יותר בחיי היומיום שהם קלים ואף מהנים יותר מאשר בישראל והכל נראה דבש , רק שזה עדיין לא אומר שהדברים לא קיימים שם ....