תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 00:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חוזרים לארץ
הודעהפורסם: 23 אפריל 2014, 16:06 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
kobster כתב:
אדום מטלי כתב:
kobster כתב:
לא שקלתם לקצר מרחק ולעבור למקום יותר קרוב (אנגליה או איטליה כמו שציינת) במקום לחזור לפה ?

חבר שלי גר במלבורן כבר 8 שנים, בהתחלה הוא טס רק כדי ללמוד ואז פגש את אשתו (יהודיה מקומית), יש להם שני ילדים והוא לא מדמיין אפילו לחזור למרות המרחק מהמשפחה, והם משפחה מאוד מגובשת (תימנים מבית עריף).
אין ספק שעניין המשפחה והילדים הוא שיקול חשוב, ולהרבה אנשים זהו השיקול הכי חשוב, גם בשיקול לחזור וגם בשיקול לעזוב. אני יכול להעיד על עצמי שהניתוק של הילדים ואשתי מהמשפחה, מהחברים ומהסביבה הטבעית שלהם הוא בערך הדבר הכי חזק שמשאיר אותי פה.
אני מתאר לעצמי שזו החלטה לא פשוטה לחזור ומקווה שלא תחטפו הלם כי כמו שכבר ציינו, המדינה שעזבת זו לא המדינה שאתה חוזר אליה, אפילו במרומי שער 7 העניינים הפכו להיות יותר אלימים וקולניים בשנים האחרונות ;)

בהצלחה :ROSE:

אין לי עשירית מילה רעה למי שמחליט להישאר כאן (או במקום אחר). כאמור, השיקולים אצל רוב האנשים דומים, המשקל שלהם שונה.

לגבי מעבר לארץ אחרת - ממש לא.
ראשית כי בשום מקום לא יהיה לנו טוב כמו פה, במקצוע של אישתי אוסטרליה זה המקום שמרוויחים הכי הרבה כסף בעולם, וגם כמו שהעיר נרי, זה בערך המקום הכי טוב בעולם להיות בו בלי קשר...
בנוסף להתחיל חיים מאפס במקום חדש, עם ילדות שנכנסות לבית ספר תיכון... חלאס. אם לא ישראל - חזרה לכאן, כל כך טוב פה.

כמו שכתבת לאמיר, ילדים משפיעים עליך ועל החיים שלך בהרבה מובנים לטוב ולרע ואין כאן נכון או לא נכון אלא מה יותר מתאים לך ולסיטואציה שלך, למה אתה נותן יותר עדיפות ועם מה אתה יכול להשלים. למרות שאני משוכנע שלילדים שלי יהיה בהרבה בחינות יותר טוב באוסטרליה מאשר פה, לעקור אותם מכל מה שהם מכירים ורגילים יהיה לא הוגן מבחינתי.
בכל מקרה, טוב שיש לך לאן לחזור. פה ושם.

מדובר בילדים קטנים לא? אני שומע טיעון שכזה לפעמים אבל מנסיון, לא אישי, לילדים קטנים המעבר הזה הוא די קל. הם מתרגלים מאוד במהירות למקום החדש. זה בערך טראומטי כמו לעבור לבית-ספר אחר. הקושי הוא הרבה יותר משמעותי להורים ולסבים.

הגדולה בת חמש , הקטן בן שנתיים. הם יתרגלו לסביבה חדשה, אין לי ספק, כמו שהרבה יותר קל לילדים קטנים ללמוד שפה זרה כי הם עדיין בשלב הספיגה אבל הניתוק הזה מהמשפחה הוא בעייתי ולא הוגן לשני הצדדים. לא להם שיגדלו בלי הסבא והסבתות ולא להורים שלי ולחמותי שלא יראו את הנכדים שלהם או שיראו אותם פעם בשנה (ולא דרך מחשב).
הרי בסופו של דבר נמצאים שני דברים על המאזניים - האם זו המדינה שאני רוצה שהילדים שלי יגדלו בה, והאם האלטרנטיבה לא תפגע בהם רק יותר. כרגע, המצב חרבנה אבל עדיין הפיך אז נשארים ומקווים לטוב.

איר קנדה :ROSE:
אחת התגובות היותר מרשימות שקראתי פה.
בטח עוד לא התחילו לפרסם שם אבל יש ב 14/6 אירוע של ה UFC בונקובר (רוג'רס ארינה). בונים עליך לדיווח חי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2014, 16:21 
סמל אישי של המשתמש
ירון כתב:
teknoboy כתב:
בשנים האחרונות ישראל שינתה פניה. האלימות, הגזענות והשנאה עברו למקום מרכזי הרבה יותר.

לא מכיר יותר מדי מדינות אחרות, אבל האלימות, הגזענות והשנאה זה רק בישראל או שזה הקצין גם במדינות אחרות?
ואני לא מתכוון למדינות כמו בנגלדש וסומליה.

אני גם לא מומחה גדול למגמות האלה, אז אני לא יודע להגיד אם זה מחמיר או מקצין במדינות אחרות.
אבל אני כן יודע מה הולך במדינות אחרות, ואני יכול לומר לך שרוב הדברים האלה שמאפיינים את ישראל (אלימות מכל כיוון, גזענות שאופפת הכול, ויותר מכל דבר - החיים במצב חירום מתמיד ובתוך ענן של חרדה קיומית גם אישית וגם לאומית) פשוט לא קיימים מרגע שאתה גר בארץ נורמלית ושפוייה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2014, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
מה שעצוב שפעם אותו סוג של אנשים שמשכנע אותך להישאר שם היו אותם אנשים שמשכנעים אותך לחזור
חבר שירד לארה"ב, בשיחה מישהו שאל אותו איך הוא מסתדר עם ההורים שגרים בארץ. אז הוא אמר שאבא שלו שיכנע אותו לעזוב. ומדובר במשפחה שלא עזבה מאז בית שני את הארץ
אני בעד שתחזור, צריך פה אנשים טובים. למזלי אני גר בבועה, אבל ברגע שישראל תחדור לבועה שלי אני אהיה בצרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2014, 23:03 
סמל אישי של המשתמש
חכה עוד כמה שנים, בעזרת virtual reality תוכל לשבת עם המשפחה בסלון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 02:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אמיר כתב:
איש איש ושיקוליו, ורק בהצלחה שיהיה לך, רק דבר אחד יש לי להגיד על נושא המשפחה -
אם אי פעם יהיו לי ילדים שלא ירצו לגור באותו אזור של העולם כמוני, כולי תקווה שלא אני אהיה העוגן שיחזיר אותם למדינה שהם לא רוצים לחיות בה.

לא שזה קשור לאשכול, אבל בכל זאת, מכיון שאין לך כאלה עדיין:
ילדים זה אחד הדברים שכשאין לך אותם הכי קשה לדמיין איך הם ישפיעו עליך (בהמון כיוונים, לטוב ולרע. זה לדיון אחר). אני מקווה שתקוותך תתגשם או שלא תצטרך להתמודד עם כזו סיטואציה, אבל אם זה יבוא לידי מבחן, יש סיכוי גבוה שתקוותך תתבדה.

מה שכתבתי זה פחות או יותר ציטוט ישיר מאמא שלי, ככה שיש סיכוי.
בכל מקרה (ועוד פעם, אני לא שופט אף אחד כשזה מגיע למשפחה) לך אין את התקווה הזו?
כלומר אם יצא שיהלדים לא ירצו לגור באותו אזור של הגלובוס שבו אתה תרצה לגור (וברור לי לגמרי שאתה מעדיף שזה לא יקרה, אבל יכולות להיות המון סיבות טובות לזה), היית מעדיף שהם ישארו במדינה שלא מתאימה להם בגללך?

ירון כתב:

לא מכיר יותר מדי מדינות אחרות, אבל האלימות, הגזענות והשנאה זה רק בישראל או שזה הקצין גם במדינות אחרות?

יש תזוזות לכאן ולכאן, אבל מה שעובר על ישראל בעשור (בערך) האחרון זה לא חלק מאיזו מגמה גלובלית, ובאופן כללי, רמת הגזענות שיש במרחב הציבורי בישראל זה משהו שאני לא ראיתי בשום מקום שהייתי בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 02:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
בעקבות הערות באשכול שכן –
שלא תטעו, החלטנו לחזור לארץ מרצוננו, ללא שום אילוץ. טוב לנו כאן מאד:

אנחנו (זוגתי, כלומר) מרוויחים כאן הרבה יותר כסף ממה שנרוויח בארץ, הרבה-הרבה יותר.
האנשים כאן הרבה יותר רגועים ונחמדים.
הרשויות כאן מבינות שהן לשירותך ופועלות בהתאם, וזה משתקף בכל תחום שיש להן נגיעה אליו.
אנשים מבינים שהרשויות פועלות בשבילם, שהקהילה והחברה הן משהו שצריך לתרום לו, ואז יהיה טוב יותר לכולם. כל העולם נראה אחרת כשזאת הגישה.
הטבע יפיפה מטורף ואינסופי.
המרחבים כאן בלתי נתפסים, ויש מקום להכל ולכולם
יש כאן מגוון אין סופי של בירות.
יש כאן מגוון אין סופי של יקבים ויין.
האוכל פה מעולה וזמין בכל מקום.
הקפה כאן יותר טוב וזמין
הים עשיר ומספק אינסוף פירות טריים ודגים
יש כאן תרבות רכיבה, הכבישים נקיים, וכיף אדיר לרכב
יש כאן חיי תרבות עשירים
המים בברזים מתוקים
האוויר נקי והשמיים ענקיים
יש כאן הרבה יותר זמן פנאי
הרבה יותר קל להסתדר כאן.

על כל אחת מהשורות הללו אני יכול לכתוב פוסט נפרד, ארוך ומפורט, אני מוכן לענות על כל שאלה בעניין.

רוב האנשים, בפורום לפחות, שהיו יודעים את מצבנו האמיתי לא היו מהססים להחליף איתנו (לפחות בדיבורים, בפועל לפעמים דברים נראים אחרת).

ובכל זאת, מה שמחזיר אותנו הוא הורים מזדקנים שנמצאים ללא חלק חשוב ממשפחתם, הילדות שלנו שנמצאות רחוק מהם, ומכל בני הדודים שלהם. המון חברים מאד טובים, שהם יקרים לנו מאד, ומהווים חלק משמעותי בחיים שלנו ובתוכן שלהם.
את הדברים הללו אין לנו כאן ולא יהיו גם עוד 20 שנה. אם זה היה איטליה או אנגליה, היה אפשר לקפוץ 4-5 פעמים בשנה, ואז המרחק לא היה מהווה בעיה. מאוסטרליה זה לא עובד...

כל אדם בנוי אחרת, והמשקל שאנשים מייחסים לאיכויות שונות של חייהם הוא שונה מאדם לאדם.
אנחנו כבר מתלבטים על זה שנה שלמה, והחלטנו לחזור עכשיו, לא בלי חשש.
זה לא בלתי הפיך, אנחנו תיכף אזרחים אוסטרלים ותמיד נוכל לחזור לפה ביום סגריר, או סתם אם לא נצליח להיקלט...

:ROSE:

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 03:03 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
אם אתה עושה שטויות,
לפחות תהיה גבר ותיתן למישהו את הדרכון האוסטרלי שלך. (לי, למשל, זאת תהיה בחירה מצויינת)

די כבר!!!!

אתה גם עם מליון דולר דמי התאקלמות באוסטרליה, אזרחות מידית, כרטיסים חינם ל 100 קונצרטי רוק בכל שנה של להקות רוק לאסי, אינטרנט חינם בכל חור, ודמי אבטלה בלתי מוגבלים בלי צורך לעבוד יותר בחייך - לא עובר לאוסטרליה (או לאנגליה או לכל מקום אחר).

ניג'ס. (או נאג'ס כמו שאתה קורא לזה).

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 07:46 
פרייסלס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 08:38 
ישראל :HEART2:
כי אין כמו הבית, לטוב ולרע.
ברוכים השבים הביתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 09:07 
אמיר,
זה תלוי סיטואציה. אם הילדים שלי יגידו לי שהכל חרא להם מסביבי, אבל הם נשארים רק כדי לעשות לי טוב, אגיד להם ללכת.
אבל אם הם יגידו לי שטוב להם במקום אחר, ויש הרבה חסרונות למקום שבו אני חי, אבל בשבילם להיות קרוב אלי זו איכות נוספת בשבילם, שהמשקל שלה מטה את הכף לטובת השארות איתנו למרות החסרונות, אני מניח שאשמח. כל זה בהנחה שארצה שהם יהיו קרובים אלי בכלל....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 09:31 
teknoboy כתב:
ירון כתב:
teknoboy כתב:
בשנים האחרונות ישראל שינתה פניה. האלימות, הגזענות והשנאה עברו למקום מרכזי הרבה יותר.

אני גם לא מומחה גדול למגמות האלה, אז אני לא יודע להגיד אם זה מחמיר או מקצין במדינות אחרות.
אבל אני כן יודע מה הולך במדינות אחרות, ואני יכול לומר לך שרוב הדברים האלה שמאפיינים את ישראל (אלימות מכל כיוון, גזענות שאופפת הכול, ויותר מכל דבר - החיים במצב חירום מתמיד ובתוך ענן של חרדה קיומית גם אישית וגם לאומית) פשוט לא קיימים מרגע שאתה גר בארץ נורמלית ושפוייה.

עזבתי את ישראל לפני כ10 שנים לקוקה ביץ בפלורידה (לאיזור צפוני ממיאמי (שבו היו רק עוד 4 ישראלים ובערך 100 יהודים סך הכל בקאונטי) על חוף האוקינוס שמאוכלס ברובו ע"י אנגלוויסטים מבוגרים וסנאו בירדס שהיו מגיעים בחורף), החיים היו הרבה יותר קלים מכל הבחינות שם לפני כ4 שנים החלטנו לחזור (הריחוק מהמשפחות וכן העובדה שלא ממש רציתי לראות את הבת שלי הופכת לאמריקקית מצויה) ולהפתעתי זה היה הרבה יותר קל מה שחשבתי שיהיה.
רמת הגזענות והשנאה שראיתי שם כלפי שחורים ומוסלמים היתה הרבה יותר גבוה מזו שהרגשתי שקיימת אפילו בישראל,
כמעט כל מי ששמע שאנחנו מישראל (אפילו סתם בשיחה בדיינר מקומי) מייד דאג לציין כמה המוסלמים מחבלים מסריחים ודפוקים ולמה אנחנו לא שולחים עליהם כבר פצצת אטום (הדבר היה בולט במיוחד בימי מלחמת לבנון השניה).
המבטים להם כל כושי שהסתובב ברחוב זכה, לא ממש העידו על אהבה גדולה כלפיהם (בנתוני העיר שפורסמו באינטרנט היו רשומים רק שני שחורים כתושבי המקום).
כך שלהגיד שרק בישראל יש כזאת גזענות זה לא ממש מדויק.
גם מעבר על החדשות המקומיות בערב לא הציג תמונה של מקום רגוע ושליו ומידי ערב אפשר היה לשמוע על רציחות, אונסים ושאר מרעין בישין שקרו ביממה שחלפה באיזור (למרות שבאופן אישי לא נתקלתי באלימות או בעיות בכל התקופה שם).

ממה שאני התרשמתי, כשאתה חי בחו"ל (בטח ובטח כאתה רק מגיע לשם לשם התחלת החיים החדשים) , כל המסביב הרבה פחות מעניין אותך (שחיתות בממשל, רמאויות, פשיעה וכ"ו) ואתה מתרכז יותר בחיי היומיום שהם קלים ואף מהנים יותר מאשר בישראל והכל נראה דבש , רק שזה עדיין לא אומר שהדברים לא קיימים שם ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 09:39 
סמל אישי של המשתמש
פלורידה זה אחד המקומות הגזעניים בעולם, אז לא פלא שזאת החוויה שלך ממנו.
איפה שאני גר (פורטוגל) זה לא ממש קיים.
יש פה ושם קצת קשישים שלא אוהבים זרים, אבל חוץ ממבט ממורמר בחיים לא תראה שם גילויי שנאה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 10:10 
teknoboy כתב:
יש פה ושם קצת קשישים שלא אוהבים זרים, אבל חוץ ממבט ממורמר בחיים לא תראה שם גילויי שנאה.

בלי להפחית בכלום מההרגשה שלך, לא בטוח שאתה לגמרי צודק. מה שהוא אומר זה נכון: במקומות אחרים אנחנו גם מעורבים הרבה פחות במרחב הציבורי, לא יודעים מה קורה באמת, וגם אם אנחנו יודעים על משהו זה לא כל כך מפריע לנו. הרי זה לא "אנחנו". אני לא מתעניין בשחיתות ציבורית באוסטרליה, אז אני לא מרגיש את זה, אבל בטוח ויודע שיש את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: חוזרים לארץ
הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 12:50 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
teknoboy כתב:

בלי להפחית בכלום מההרגשה שלך, לא בטוח שאתה לגמרי צודק. מה שהוא אומר זה נכון: במקומות אחרים אנחנו גם מעורבים הרבה פחות במרחב הציבורי, לא יודעים מה קורה באמת, וגם אם אנחנו יודעים על משהו זה לא כל כך מפריע לנו. הרי זה לא "אנחנו". אני לא מתעניין בשחיתות ציבורית באוסטרליה, אז אני לא מרגיש את זה, אבל בטוח ויודע שיש את זה.

אם יש דבר שאני מחפש מסביבי (בכל זאת כולם הפחידו אותי) זה שנאת זרים.
לא יודע עד כמה זה מייצג, אבל גם אני וגם שאר הזרים שיצא לי להכיר לא נתקלים בזה.
דרך אגב, באזור שאני גר הוא כעשרה אחוז מהאוכלוסייה הם זרים. והערים בכלל מלאות מהגרים (מכמה מדינות אפריקאיות שהיה תחת כיבוש פורטוגזי, מסין, ממזרח אירופה ועוד).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 14:05 
סמל אישי של המשתמש
יש גזענים בכל מקום, אבל אני בחיים שלי לא הייתי במקום שאתה שומע או רואה כמות כזו של "מוות ל[מיעוט אתני]" כמו שאתה רואה\שומע "מוות לערבים" בישראל.
ואני הייתי בדרבי של אלבמה.
אלבמה, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

השנאה לבעלי עור כהה במדינות הדרום זה משהו שעדיין לא עבר מהעולם.
ראה את המיליציות והארגונים הניאו נאצים שפועלים שם.
תוסיף את זה שכל אמריקאי יכול לאחוז בנשק כאוות נפשו.
רק בזמן האחרון קרו מספר מקרים בהם לבנים ירו והרגו שחורים רק כי הרגישו מאויימים מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 22:35 
pokara כתב:
teknoboy כתב:
ירון כתב:
teknoboy כתב:

עזבתי את ישראל לפני כ10 שנים לקוקה ביץ בפלורידה (לאיזור צפוני ממיאמי (שבו היו רק עוד 4 ישראלים ובערך 100 יהודים סך הכל בקאונטי) על חוף האוקינוס שמאוכלס ברובו ע"י אנגלוויסטים מבוגרים וסנאו בירדס שהיו מגיעים בחורף), החיים היו הרבה יותר קלים מכל הבחינות שם לפני כ4 שנים החלטנו לחזור (הריחוק מהמשפחות וכן העובדה שלא ממש רציתי לראות את הבת שלי הופכת לאמריקקית מצויה) ולהפתעתי זה היה הרבה יותר קל מה שחשבתי שיהיה.
רמת הגזענות והשנאה שראיתי שם כלפי שחורים ומוסלמים היתה הרבה יותר גבוה מזו שהרגשתי שקיימת אפילו בישראל,
כמעט כל מי ששמע שאנחנו מישראל (אפילו סתם בשיחה בדיינר מקומי) מייד דאג לציין כמה המוסלמים מחבלים מסריחים ודפוקים ולמה אנחנו לא שולחים עליהם כבר פצצת אטום (הדבר היה בולט במיוחד בימי מלחמת לבנון השניה).
המבטים להם כל כושי שהסתובב ברחוב זכה, לא ממש העידו על אהבה גדולה כלפיהם (בנתוני העיר שפורסמו באינטרנט היו רשומים רק שני שחורים כתושבי המקום).
כך שלהגיד שרק בישראל יש כזאת גזענות זה לא ממש מדויק.
גם מעבר על החדשות המקומיות בערב לא הציג תמונה של מקום רגוע ושליו ומידי ערב אפשר היה לשמוע על רציחות, אונסים ושאר מרעין בישין שקרו ביממה שחלפה באיזור (למרות שבאופן אישי לא נתקלתי באלימות או בעיות בכל התקופה שם).

ממה שאני התרשמתי, כשאתה חי בחו"ל (בטח ובטח כאתה רק מגיע לשם לשם התחלת החיים החדשים) , כל המסביב הרבה פחות מעניין אותך (שחיתות בממשל, רמאויות, פשיעה וכ"ו) ואתה מתרכז יותר בחיי היומיום שהם קלים ואף מהנים יותר מאשר בישראל והכל נראה דבש , רק שזה עדיין לא אומר שהדברים לא קיימים שם ....

אני חיה בקולורדו כבר יותר משנה וחצי (שלוש וחצי שנים כמעט בארה״ב בכללי), ואני כן דואגת להיות מעודכנת בפוליטיקה והאקטואליה כאן, ולא, זה לא כמו בארץ.
אבל כן הגעגועים יכולים לפעמים להרוג, הגעגועים למה שמוכר לי, לשפה שלי, לתרבות שלי. אבל אז כשאני חושבת על זה בצורה יותר רציונאלית אני מבינה שאני לא אוכל להרשות לעצמי לחיות ברמת חיים ורוגע שאני חיה בה כאן (לא רק בגלל הלגליזציה). הכל יותר קל לי כאן.
אבל אני חושבת שבאיזשהו מקום, יש לי איזשהי משאלת לב שאולי יום אחד יהיה לי מספיק כסף כדי לחזור לארץ ולחיות ברמת חיים שאני חיה בה כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
מן הסתם, כמעט כל מהגר בהיסטוריה קיווה שהמולדת שלו תשתפר והוא יוכל לחזור אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 22:51 
KingAlpaca כתב:
מן הסתם, כמעט כל מהגר בהיסטוריה קיווה שהמולדת שלו תשתפר והוא יוכל לחזור אליה.

ברור שאני אשמח אם זה יקרה, אבל אני יודעת שרב הסיכויים שזה לא יקרה.
ישראל זה מקום שמדהים לחיות בו אם יש לך מספיק הון עצמי בשביל לאפשר לעצמך את הרמת חיים הזאת. וזה מה שאני מקווה שיקרה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 22:54 
סמל אישי של המשתמש
ישראל מקום מדהים לחיות בו, אם אתה גם חי בבועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 23:26 
bloodbrother כתב:
KingAlpaca כתב:
אם אתה עושה שטויות,
לפחות תהיה גבר ותיתן למישהו את הדרכון האוסטרלי שלך. (לי, למשל, זאת תהיה בחירה מצויינת)

די כבר!!!!

אתה גם עם מליון דולר דמי התאקלמות באוסטרליה, אזרחות מידית, כרטיסים חינם ל 100 קונצרטי רוק בכל שנה של להקות רוק לאסי, אינטרנט חינם בכל חור, ודמי אבטלה בלתי מוגבלים בלי צורך לעבוד יותר בחייך - לא עובר לאוסטרליה (או לאנגליה או לכל מקום אחר).

ניג'ס. (או נאג'ס כמו שאתה קורא לזה).

אני כבר 5 דקות בוכה פה מרוב צחוק
:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 23:28 
.

נערך לאחרונה על ידי 19 בתאריך 24 אפריל 2014, 23:35, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 23:34 
טוב, להלן 2 הסנט שלי בעניין:
אני חי בישראל, וממש טוב לי פה. לא חושב שאם היה לי יותר כסף זה היה משפיע באופן מהותי על החיים שלי, כי אחרי הכל אפילו ממה שאני מרוויח אני לא מצליח לבזבז את הכל (ולא שאני איזה מיליונר).
ולא שאני חי רע, להיפך. אני גר בדירת 3 חדרים במרכז תל אביב, יש לי רכב, אני יוצא 4-5 פעמים בשבוע, טס לחו"ל כל שנה, ובאמת שלא חסר לי כלום.

לא יודע, אבל לי ממש טוב פה. מסכנים אלה שרע להם, ועוד יותר מסכנים אלה שרע להם ואין להם ביצים לעזוב למקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2014, 23:50 
סמל אישי של המשתמש
ארה"ב זה לא ישראל. אולי בחלקים מסוימים של פלורידה הרפובליקנית יש גזענות גבוהה אבל זה לא ממש מעניין את מי שגר בקלפורניה, מסצ'וסטס, או ורמונט. אי אפשר להשוות מדינה ענקית כמו ארה"ב למדינה פיצית כמו ישראל.
מנסיוני יש פער לרעת ישראל בנושא. אבל הפער הגדול הוא לא בגזענות. הפער הגדול הוא בגישה. בכל תחומי החיים יש חוקים מאוד ברורים לשיוויונות ונגד אפליה והם נלקחים באופן מאוד רציני. הבעיה בישראל היא לא שיש לך אנשים עם דיעות כמו של אוהדי בית"ר, הבעיה היא שנותנים לאנשים האלה גיבוי.

אבל צריך גם לזכור שלארצות הברית (והרבה מדינות מערביות אחרות) לקח הרבה מאוד זמן להגיע לאיפה שהם היום. סביר להניח שגם בישראל עם הזמן דברים ישתנו, אולי לטובה. בסופו של דבר עם השינוי הדמוגרפי זה בלתי נמנע. השאלה מה המחיר להגיע לשם יהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2014, 00:08 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אני חי בישראל, וממש טוב לי פה. לא חושב שאם היה לי יותר כסף זה היה משפיע באופן מהותי על החיים שלי, כי אחרי הכל אפילו ממה שאני מרוויח אני לא מצליח לבזבז את הכל (ולא שאני איזה מיליונר).
ולא שאני חי רע, להיפך. אני גר בדירת 3 חדרים במרכז תל אביב, יש לי רכב, אני יוצא 4-5 פעמים בשבוע, טס לחו"ל כל שנה, ובאמת שלא חסר לי כלום.

לא יודע, אבל לי ממש טוב פה. מסכנים אלה שרע להם, ועוד יותר מסכנים אלה שרע להם ואין להם ביצים לעזוב למקום אחר.

כמה אנשים אתה צריך לקיים עם מה שאתה מרוויח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2014, 00:48 
אמיר כתב:
יש גזענים בכל מקום, אבל אני בחיים שלי לא הייתי במקום שאתה שומע או רואה כמות כזו של "מוות ל[מיעוט אתני] " כמו שאתה רואה\שומע "מוות לערבים" בישראל.
ואני הייתי בדרבי של אלבמה.
אלבמה, כן?

אמיר, תודה שגרמת לי לראות את הסרטון הכי אדיר שראיתי בשנה האחרונה
פשוט נקרעתי !
:BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2014, 09:21 
אדום מטלי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

לפי זה שכתבתי שאני יוצא 4-5 פעמים בשבוע, אתה יכול להבין לבד שהתשובה היא 1 :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 אפריל 2014, 09:36 
אעב, אתה מבין שאתה לא דוגמא לכלום.
אדם משכיל ללא משפחה שמרוויח שכר יפה (ולא אשאל אותך כמה אבל יש לי הרושם שזה יותר מכפול מהשכר הממוצע), יכול להתקיים בסבבה. כשאדם במצבך לא יוכל לגמור את החודש, יהיו פה מהומות כמו במצרים. קשה לי להאמין שזה יקרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 אפריל 2014, 09:38 
ומטלי - אני (ואשתי.. ) עם 3 ילדים קטנים (הגדול 8) צריך משהו כמו 25 נטו בשביל לחיות סביר. זה סדר הגודל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: חוזרים לארץ
הודעהפורסם: 25 אפריל 2014, 09:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום מטלי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

לפי זה שכתבתי שאני יוצא 4-5 פעמים בשבוע, אתה יכול להבין לבד שהתשובה היא 1 :)

זה די ממצא את הלמה טוב לך.
הבעיה בישראל מתחילה ממש עם הצורך לקיים משפחה.

מטלי אוהב אותך הרבה אח יקר.
מתי אתם מבצעים את הנחיתה? ואיפה אתם נוחתים? חוזרים למקום שעזבתם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 236 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: