אדום נחמד כתב:
ברור שלא. ולכן מתחילת הדיון הסכמתי שפיצוי כספי לפליטי 48 צריך להיות חלק מהמשא ומתן, בתקוה שמדינות כמו ארהב וגרמניה יעזרו לנו עם זה. אבל זה משמעותית פחות אקוטי ממה שקורה בשטחים.
ולהשוואה שלך, אז גירשו יהודים ממדינות ערב, ואפילו פיצויים אנחנו לא מבקשים. וזה אפילו לא היה חלק ממלחמה. הורי אבי ברחו מפולין. הורי אמי ממצרים. אז למזלנו ישנה סולידריות יהודית (שאנשי שמאל רבים לא מבינים למה היא רלוונטית) שאספה את כל אותם פליטטים ונתנה להם מדינה.
אז חזרנו לקטע של להצדיק דברים בגלל שעשו דברים יותר גרועים ליהודים?
כי אם ככה חבל על הזמן, השואה מצדיקה הכל, מעיקרית ובירעם דרך מכפר קאסם עד ברוך גולדשטיין. זה באמת נראה לי שיטה בריאה לבנות מצפן מוסרי?
או בוא נשאל אחרת, אם אתה היית בצד השני היית מקבל הצדקה כזו?
אבל אם כבר, למען הדיוק ההיסטורי והאנאליות שלי, רוב היהודים לא גורשו ממדינות ערב, זה נכון שהם סבלו מהתנכלויות מצד הרשויות ו\או האכלוסיה שם, יכול להיות שמגיעים להם פיצויים על זה, מה שבטוח שאין לזה קשר בשיט לזכות השיבה (אם כבר אתה יכול להגיד שזה סיבה למה פלשתינאים שעזבו את א"י בזמן המשטר הצבאי יכולים לדרוש פיצויים). אבל שמע, אם יש מישבו שגורש ממצריים ורוצה לחזור לשם, כן, אני בהחלט מאמין שיש לו זכות לעשות את זה.
ולגבי פולין, הורי אביך וכנראה גם אביך יכולים לחזור מחר לפולין, שזה בדיוק זכות השיבה.
אדום נחמד כתב:
סולידריות עם הפלסטינים כנראה שאין לאף אחד, והם החצ'קון בישבן העולם. זה מצער, אבל יש גבול כמה אחריות אנחנו יכולים לקחת על זה.
אתה לא לקחת שום אחריות, ועוד פעם, זו בעיה שאתה יצרת במו ידיך, אם צה"ל לא מונע מהם לחזור לבתים שלהם, אין בעית פליטים.
וזו לא משהו שנעשה סתם, זהו מגש הכסף שעליו קמה המדינה ה"יהודית דמוקרטית" בישראל, ולמרות שדי קשה לקרוא למה שהלך בשנות החמישים ממש דמוקרטיה, בלי זה, אפילו את האשליה הזו לא היית יכול לתחזק.
תגיד שזה לגטימי לא לתת ל 700 אלף אנשים שרובם המכריע לא עשו כלום לאף אחד לחזור לבית שלהם, תגיד שהמטרה מצדיקה את האמצעים, אבל בוא תנסה להגן על זה באופן רציני בלי לזרוק את זה על לבנון, סוריה, פולין, עירק או השד יודע מה.
אדום נחמד כתב:
ברור
הם לא ירו בהם, כמה באמת זה משנה את התמונה?
אתה רציני?
אדום נחמד כתב:
שוב, אני לא מבין למה צריך לאפשר להם לחזור. אני מסכים שהמלחמה (כמו כל מלחמה אחרת בעצם) היתה מלוכלכת.. ועוד דבר, אפשר גם להתווכח על רמת המעורבות של הפלסטינים (שלא היו פלסטינים באותה תקופה) במלחמה בפרט ובמאורעות כאלה ואחרים בכלל. אנחנו זה חתיכת בריון כוחני, אבל בוא לא נחליט שהצד האחר הוא תמים ומסכן. בטח לא ב48, שאז היינו בחתיכת נחיתות מספרית מוראלית וכלכלית.
לא אמרתי שמישהו תמים פה, אמרתי שישראל היא האחראית המרכזית ליצירת בעיית הפליטים ושמוסרית הדרישה של הפלשתינאים לזכות השיבה היא מוצדקת (במיוחד לאור הטענה של ישראל שיש לאנשים זכות לחזור למקום שהם גרו בו לפני 2000 שנה), מזה כל העניין הזה התחיל.
ואפשר להתווכח על הרבה דברים, אבל על עובדות לא, תושבי פלשתינה הערבים היו גורם די זניח במלחמה, והרוב המוחלט של הפליטים לא היו מעורבים בכלום.
ועוד משהו, לא יודע מוראלית, אבל ישראל לא היתה כנראה אף פעם בנחיתות מספרית במלחמת השחרור, ואחרי ההפוגה הראשונה היתה ביתרון מאד רציני בסד"כ וציוד (לא שזה משנה לדיון יותר מדי).