teknoboy כתב:
אחד עם כיפה כתב:
teknoboy כתב:
אחד עם כיפה כתב:
1 - אני לא מדבר על השמאלנים הדתיים, אני מדבר על רוב הציבור הדתי לאומי.
2 - אני מתכוון בעיקר לרפורמים. אבל קדימה, בוא תעשה לי סדר.
1. אני אשמח לראות איזו סטטיסטיקה שמגבה את הטענה שלך. מה שאני מכיר הפוך לגמרי.
2. נראה שעשית את הסלט שעשית את שאתה מבין את ההבדל בין הזרמים. אין מנוס מלחשוש שאם עשית זאת במודע עשית זאת גם במזיד. נראה שחלילה ערבית במזיד מין בשאינו מינו. לא יפה.
1. סטטיסטיקה על גזענות? איך בדיוק עושים דבר כזה?
אני יכול להביא לך אתרים של בני עקיבא (שרוב רובו של הציבור הדתי לאומי הולך לשם), תשובות באינטרנט של רבנים שהם קונצנזוס בציבור הדתי לאומי ואת ההערכה האישית והמדוייקת שלי

.
הניחוח הגזעני של הציבור הדתי לאומי עולה ביחס למושג ה"בחירה" של הקדוש ברוך הוא בעם ישראל. רוב הציבור הדתי מאמין שהקב"ה בחר בעם ישראל ודרכו הוא מעביר את התורות והחוקים שלו לעולם, אבל זה לא אומר שהציבור הדתי תופס את זה בתור הבדל מולד בין יהודים לגויים. הוא רואה את זה בתור שליחות שונה.
2. מה אתה רוצה ממני? עד עכשיו לאורך כל האשכול הביאו אותם בתור "זרמים ביהדות" וגם כותבת המאמר הכניסה אותם לאותה קבוצה.
והאמת שאם משהו כאן היה יודע מה ההבדל הייתי שמח לדון בנפרד על הקונסרבטיבים, הרפורמים וה"לא-מוגדרים" החדשים שיש באמריקה.
ברור לכל שעיקר הדיון הוא על הרפורמים. הקבוצה הגדולה יותר והזאת שעוד איכשהו מעמידה אלטרנטיבה לאורתודכסיה.
1. אתה אמיתי? סקרים בנושא מתפרסמים חדשות לבקרים, ובוא נגיד שלא קשה לראות שיש מתאם בין הקרבה ליהדות האורתודוקסית לבין הדעות שאתה טוען בתוקף על סמך כלום שלהן ולאורתודוקסיה אין דבר וחצי דבר.
2. אתה כתבת בכוונה תחילה בצורה מכלילה על "הרפורמטיבים והקונסרבטיסים" שהם כולם הפכו את ה"הקלות" בהלכה לדגלם, בשעה שידעת היטב שזה לא נכון. לטעמי לקית פה בדמגוגיה, שלא לומר שיקרת במצח נחושה.
אמיתי.
אני רוצה להבדיל, כמו שאופיסר בארבדי הבדיל, בין הציבור החרדי והדתי לאומי. אני חושב שהציבור החרדי הוא כן ציבור גזעני יותר והוא באמת אולי יותר אורתודכסי מהציבור הדתי לאומי. (אולי נגדיר אותו אולטרה אורתודוכס).
[הגזענות שלו באה לידי ביטוי ביחס שבין מזרחיים לאשכנזיים, בין גויים ליהודים ועוד ועוד]
אבל העובדה שהם יותר אורתודכסיים, לא מעידה שהאורתודכסיה היא גזענית. יש הבדל איכותי, לא כמותי, בין הציבור הדתי לאומי והציבור החרדי.
הציבור הדתי-לאומי עם כל הלאומיות שלו, ואפילו הלאומיות המשיחית הבעייתית שלו - הוא לא גזעני והיחס שלו לגויים הוא היחס שכתבתי למעלה: הם לא העם הנבחר, אבל זה גם לא אומר שהם מופלים לרעה, הגויים מקבלים משימה שונה לעולם מאשר היהודים. אין הבדל גנטי נניח. [אני כן מסכים להגיד שחלקים גדולים מהציבור הדתי לאומי שונא ערבים, אבל בזה אני חושב שאין הבדל ממשי בין הציבור הדתי לחילוני, והמקור של השנאה הוא לא בדת.]
אני לא מכיר סקרים כאלו, אם יש - אשמח שתביא ונבדוק את התוצאות.
יאללה יאללה. הבנת מה רציתי להגיד.