תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 22:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יהדות, ישראל וגזענות
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 03:33 
Officer Barbrady כתב:

למה אתה מסרב להבין שאנחנו לא רודפים אחרי מושגים חילוניים? שוביניזם ופמיניזם אלה עבודות זרות, אין למושגים האלה קשר לגרסה של היהדות שאני מאמין בה .
יש הבדל בין גבר ואישה, אף אחד לא מתיימר להגיד שהם שווים. גבר הולך ללמוד תורה ולעסוק במצוות, אישה היא עקרת הבית(מלשון עיקר הבית). כל דקה שבעלה לומד תורה נרשמת גם לזכותה. על אישה עומד הבית. לא, הגרסה של היהדות שאני מאמין בה לא רודפת אחרי שיוויון מזוייף(קרי להתלונן על הבדלים בשכר ובאותו זמן להפוך את האישה לחפץ מיני בפרסומת), הגרסה של היהדות שאני מאמין בה נותנת מקום ותפקיד לכל מין.
[/quote] [/quote] [/quote] [/quote]

עכשיו מה שכתוב הגיוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: יהדות, ישראל וגזענות
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 04:33 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
אבל לגבי הקונסרבטיבים והרפורמים - כל עוד הם לא יסבירו מה זה בדיוק להיות רפורמי או קונסרבטיבי, אני לא מבין למה צריך להכיר בהם בתור זרמים יהודיים.
זה די ברור מאליו.
יש אנשים שחושבים שהשובניזם והגזענות המובנים ביהדות האורתודוקסית אינם חלק אינטגרלי מהיהדות, והדרך היחידה שלהם להיות יהודים היא להקיא את התופעות הללו מתוך הדת שלהם.

אני אשמח להכיר לך גוונים שונים ביהדות האורתודכסית שכמות השובניזם והגזענות בהם נמוכה בהרבה מהגזענות והשבוניזם שיש בפורום שדים הנאור.
הבעיה שלי עם הזרמים האלו היא לא בערכים החדשים שהם רואים, זה מעולה. הבעייתי שי איתם היא בהתרופפות שלהם בשמירת ההלכה והפיכת החולשה הזאת לערך.
שוויון בין המינים יש רק אצל הרפורמים. אצלכם יש הרבה גוונים של שחור - כולכם שובניסטים כשהאשה במעמד נחות (כן כן, אני מכיר את השקר שזו לא נחיתות אלא ההיפך).
ופורום השדים הוא בעיקר פורום כדורגל, שהוא לרוב ספורט גברי עם אוהדים גברים, צעירים ומלאי הורמונים. הוא לא מאפיין בשום צורה את החברה החילונית.
יש אכן אפליה בחברה החילונית אך היא קשה למדידה כי חלק נכבד ממנה מושפע מה"ערכים" היהודיים האורתודוקסים (כן, זה חייב לבוא תמיד עם מרכאות. אין בהם שום ערך. כל כולם נזק הן לאלו החיים לפיהם והן לחברה כולה).

למה אתה מסרב להבין שאנחנו לא רודפים אחרי מושגים חילוניים? שוביניזם ופמיניזם אלה עבודות זרות, אין למושגים האלה קשר ליהדות.
יש הבדל בין גבר ואישה, אף אחד לא מתיימר להגיד שהם שווים. גבר הולך ללמוד תורה ולעסוק במצוות, אישה היא עקרת הבית(מלשון עיקר הבית). כל דקה שבעלה לומד תורה נרשמת גם לזכותה. על אישה עומד הבית. לא, היהדות לא רודפת אחרי שיוויון מזוייף(קרי להתלונן על הבדלים בשכר ובאותו זמן להפוך את האישה לחפץ מיני בפרסומת), היהדות נותנת מקום ותפקיד לכל מין.

ומשום מה יש אנשים שלא מרגישים בנוח להיות גזענים הומופובים ושובניסטים ועדיין רואים בעצמם יהודים. האם זה נכון או לא נכון לאנרלוונטי-זכותם לקיים את הדת כפי שהם מאמינים שצריך לקיים אותה בדיוק כמו שזאת זכותך לקיים את הדת כפי שאתה מאמי שצריך לקיים אותה(עם הסייג של פגיעה בבני אדם וחוסר הלגיטימיות של פולחנים הכוללים קורבן אדם/רצח/אונס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 08:20 
Officer Barbrady כתב:
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
אבל לגבי הקונסרבטיבים והרפורמים - כל עוד הם לא יסבירו מה זה בדיוק להיות רפורמי או קונסרבטיבי, אני לא מבין למה צריך להכיר בהם בתור זרמים יהודיים.
זה די ברור מאליו.
יש אנשים שחושבים שהשובניזם והגזענות המובנים ביהדות האורתודוקסית אינם חלק אינטגרלי מהיהדות, והדרך היחידה שלהם להיות יהודים היא להקיא את התופעות הללו מתוך הדת שלהם.

אני אשמח להכיר לך גוונים שונים ביהדות האורתודכסית שכמות השובניזם והגזענות בהם נמוכה בהרבה מהגזענות והשבוניזם שיש בפורום שדים הנאור.
הבעיה שלי עם הזרמים האלו היא לא בערכים החדשים שהם רואים, זה מעולה. הבעייתי שי איתם היא בהתרופפות שלהם בשמירת ההלכה והפיכת החולשה הזאת לערך.
שוויון בין המינים יש רק אצל הרפורמים. אצלכם יש הרבה גוונים של שחור - כולכם שובניסטים כשהאשה במעמד נחות (כן כן, אני מכיר את השקר שזו לא נחיתות אלא ההיפך).
ופורום השדים הוא בעיקר פורום כדורגל, שהוא לרוב ספורט גברי עם אוהדים גברים, צעירים ומלאי הורמונים. הוא לא מאפיין בשום צורה את החברה החילונית.
יש אכן אפליה בחברה החילונית אך היא קשה למדידה כי חלק נכבד ממנה מושפע מה"ערכים" היהודיים האורתודוקסים (כן, זה חייב לבוא תמיד עם מרכאות. אין בהם שום ערך. כל כולם נזק הן לאלו החיים לפיהם והן לחברה כולה).

למה אתה מסרב להבין שאנחנו לא רודפים אחרי מושגים חילוניים? שוביניזם ופמיניזם אלה עבודות זרות, אין למושגים האלה קשר ליהדות.
יש הבדל בין גבר ואישה, אף אחד לא מתיימר להגיד שהם שווים. גבר הולך ללמוד תורה ולעסוק במצוות, אישה היא עקרת הבית(מלשון עיקר הבית). כל דקה שבעלה לומד תורה נרשמת גם לזכותה. על אישה עומד הבית. לא, היהדות לא רודפת אחרי שיוויון מזוייף(קרי להתלונן על הבדלים בשכר ובאותו זמן להפוך את האישה לחפץ מיני בפרסומת), היהדות נותנת מקום ותפקיד לכל מין.

לא מסכים בכלל.
א. אופיסר, מה זה עבודה זרה?
ב. מאיפה אתה יודע שכל דקה שהבעל לומד תורה נרשם לזכות האישה? יש לך מדדים כאלו בשמיים?
ג. כיום הפמניזם המבורך בא למפגש עם היהדות ולאט לאט יוצא כאן מפגש מעניין.
גם בציבור הכי חרדי, קיצוני ומתבדל - אי אפשר להגיד שהפמינזם לא נותן בו את אותותיו. נשים עובדות, לומדות תורה, מתעסקות במה שקורה בבימה הציבורית.
גם אם תעצום עיניים ותגיד שהפמניזים הוא ע"ז, הוא בכל זאת יחדור אליך מהדלת האחורית.
ד. לשאלה המרתקת האם הגבר והאישה נולדו שווים או לא, הייתי חוזר עד למקור הכי קדום שיש לך ומתחיל לקרוא מחדש את פרקים א' וב' של ספר בראשית.
ה. ותפסיק לכתוב "היהדות". כמעט כל פעם שתכתוב את זה - זה לא יהיה מדוייק. אין קונצנזוס ביהדות בכמעט שום נושא, ומי שלומד גמרא גם לומד לא לפחד ממחלוקת. ואפילו לקבל אותה באהבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 10:01 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:

מצטער להוריד אותך ממגדל השן שלך, אבל מי אתה בכלל שאנשים יהיו חייבים להסביר לך מה זה להיות יהודי בשבילם, ומי מינה אותך לתפקיד הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
זה די ברור מאליו.

אנשים טועים ומייחסים לשוביניזם את המשמעות של מיזוגניה. שוביניזם זה לא שנאת נשים, אלא פחות או יותר מה שתיארת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 11:33 
red in blood כתב:
אחד עם כיפה כתב:

מצטער להוריד אותך ממגדל השן שלך, אבל מי אתה בכלל שאנשים יהיו חייבים להסביר לך מה זה להיות יהודי בשבילם, ומי מינה אותך לתפקיד הזה?

הדת היהודית, בניגוד לדת הנוצרית נניח, היא דת של ציבור ושל לאום - ובגלל זה ההגדרה הציבורית כאן היא כ"כ חשובה, בגלל זה זה לא נכון להשוות את הלגטימיות של תנועות מסוימות ללגיטימיות של יחידים יהודים. זה שונה.
ואם אני לוקח ברצינות את הציבוריות הדתית הזאת (ואני כן) - אני רוצה לדעת איזו תנועות יש כאן בכלל ומי משתתף במשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 11:50 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
1 - אני לא מדבר על השמאלנים הדתיים, אני מדבר על רוב הציבור הדתי לאומי.
2 - אני מתכוון בעיקר לרפורמים. אבל קדימה, בוא תעשה לי סדר.

1. אני אשמח לראות איזו סטטיסטיקה שמגבה את הטענה שלך. מה שאני מכיר הפוך לגמרי.
2. נראה שעשית את הסלט שעשית את שאתה מבין את ההבדל בין הזרמים. אין מנוס מלחשוש שאם עשית זאת במודע עשית זאת גם במזיד. נראה שחלילה ערבית במזיד מין בשאינו מינו. לא יפה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:09 
teknoboy כתב:
אחד עם כיפה כתב:

2. נראה שעשית את הסלט שעשית את שאתה מבין את ההבדל בין הזרמים. אין מנוס מלחשוש שאם עשית זאת במודע עשית זאת גם במזיד. נראה שחלילה ערבית במזיד מין בשאינו מינו. לא יפה.

סטטיסטיקה על גזענות? איך בדיוק עושים דבר כזה?
אני יכול להביא לך אתרים של בני עקיבא (שרוב רובו של הציבור הדתי לאומי הולך לשם), תשובות באינטרנט של רבנים שהם קונצנזוס בציבור הדתי לאומי ואת ההערכה האישית והמדוייקת שלי ;).
הניחוח הגזעני של הציבור הדתי לאומי עולה ביחס למושג ה"בחירה" של הקדוש ברוך הוא בעם ישראל. רוב הציבור הדתי מאמין שהקב"ה בחר בעם ישראל ודרכו הוא מעביר את התורות והחוקים שלו לעולם, אבל זה לא אומר שהציבור הדתי תופס את זה בתור הבדל מולד בין יהודים לגויים. הוא רואה את זה בתור שליחות שונה.

מה אתה רוצה ממני? עד עכשיו לאורך כל האשכול הביאו אותם בתור "זרמים ביהדות" וגם כותבת המאמר הכניסה אותם לאותה קבוצה.
והאמת שאם משהו כאן היה יודע מה ההבדל הייתי שמח לדון בנפרד על הקונסרבטיבים, הרפורמים וה"לא-מוגדרים" החדשים שיש באמריקה.
ברור לכל שעיקר הדיון הוא על הרפורמים. הקבוצה הגדולה יותר והזאת שעוד איכשהו מעמידה אלטרנטיבה לאורתודכסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:15 
סמל אישי של המשתמש
תנורו של עכנאי:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7% ... 7%90%D7%99
אז אם "לא בשמים היא", מה הבעיה ההלכתית עם זה שכל העם היהודי יחליט שנשים וגברים הם שוים לחלוטין? הבעיה אינה הלכתית, הבעיה היא שהדתיים ערכיהם החברתיים לקויים מהבסיס.
הבעיה שלכם עם הרפורמים אינה הלכתית. כל הרפורמות שלהם יכולות להפוך להלכה אם רק תשתפו עימן פעולה.
הבעיה שלכם היא פוליטית גרידא. במקרה של מעמד האישה הגברים השליטים לא רוצים לוותר על הכח שלהם.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
teknoboy כתב:
אחד עם כיפה כתב:

1. סטטיסטיקה על גזענות? איך בדיוק עושים דבר כזה?
אני יכול להביא לך אתרים של בני עקיבא (שרוב רובו של הציבור הדתי לאומי הולך לשם), תשובות באינטרנט של רבנים שהם קונצנזוס בציבור הדתי לאומי ואת ההערכה האישית והמדוייקת שלי ;).
הניחוח הגזעני של הציבור הדתי לאומי עולה ביחס למושג ה"בחירה" של הקדוש ברוך הוא בעם ישראל. רוב הציבור הדתי מאמין שהקב"ה בחר בעם ישראל ודרכו הוא מעביר את התורות והחוקים שלו לעולם, אבל זה לא אומר שהציבור הדתי תופס את זה בתור הבדל מולד בין יהודים לגויים. הוא רואה את זה בתור שליחות שונה.

2. מה אתה רוצה ממני? עד עכשיו לאורך כל האשכול הביאו אותם בתור "זרמים ביהדות" וגם כותבת המאמר הכניסה אותם לאותה קבוצה.
והאמת שאם משהו כאן היה יודע מה ההבדל הייתי שמח לדון בנפרד על הקונסרבטיבים, הרפורמים וה"לא-מוגדרים" החדשים שיש באמריקה.
ברור לכל שעיקר הדיון הוא על הרפורמים. הקבוצה הגדולה יותר והזאת שעוד איכשהו מעמידה אלטרנטיבה לאורתודכסיה.

1. אתה אמיתי? סקרים בנושא מתפרסמים חדשות לבקרים, ובוא נגיד שלא קשה לראות שיש מתאם בין הקרבה ליהדות האורתודוקסית לבין הדעות שאתה טוען בתוקף על סמך כלום שלהן ולאורתודוקסיה אין דבר וחצי דבר.
2. אתה כתבת בכוונה תחילה בצורה מכלילה על "הרפורמטיבים והקונסרבטיסים" שהם כולם הפכו את ה"הקלות" בהלכה לדגלם, בשעה שידעת היטב שזה לא נכון. לטעמי לקית פה בדמגוגיה, שלא לומר שיקרת במצח נחושה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
לפני כ 250 שנה קמה תנועה ביהדות שהסיטה את הדגש מלימוד התורה ל"אמונה" ולחיבור רגשי לאל.
סבא שלי אמר עליהם לפני 40 שנה דברים יותר קשים ממה שאתם אומרים על הרפורמים.
והנה, איכשהו עם השנים היהדות האורתודוקסית ספגה לתוכה את התנועות המשיחיות הללו.
בסופו של דבר, הרפורמים הם הכרח. אי אפשר יהיה בעולם המודרני להמשיך עם 90% מהשטויות שאתם חיים לפיהן.
להערכתי, רוב ילדיכם יהיו רפורמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:37 
אפשר לחשוב שאלה שמאמינים אבל נוסעים בשבת הם אורתודוקסים. כבר היום הם הרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:46 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה, תבדיל בין המגזר שלך למגזר החרדי. אצלכם אולי נשים מתנהגות כמו גברים, אבל אני לא מתפלא ממגזר שהוציא את לומדי התורה מחוץ לחוק. שמעתי גם שאצלכם נשים קוראות את המגילה בפורים ב״אישור הרב״(שיניתי את המיקום של המכראות מפאת כבודך). 70% מהד״לים שהיו איתי בצבא כבר הורידו את הכיפה(ועברו רק שנתיים). אתם ההוכחה שאי אפשר לקיים תורה ומצוות בלי היבדלות. הפמיניזם המבורך שלך יביא אסונות על העם שלנו.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:47 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:

עזוב לרגע את הדעות שלהם ואת מה שהם עושים בפועל.
אם תבדוק איתם מה השיוך הדתי שלהם (באותו אופן שבו אפשר לשאול נוצרי אמריקאי לאיזו כנסייה הוא משתייך) הם היו דוחים בשאט נפש את התגית "רפורמים" ומאמצים בחום את התגית "אורתודוקסים".
וזה כן חשוב, כי ביום פקודה הם יתייצבו לצד האורתודוקסים, לא לצידך ולא לצד הרפורמים. וזה בטוח כולל את ברבריידי וכנראה גם את אחד עם כיפה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:48 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:

הם אורטודוקסים בהשקפה. גם האתאיסטים הגמורים בישראל הם אוטודוקסים בהשקפה, שכן אם הם יחוו הארה רוחנית, הם יידעו להתקרב בדרך הנכונה(בניגוד ליהודי ארה״ב, שמכירים רק את הדרך של ההם).

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:49 
זה בערך כמו ששונא ערבים יגדיר את עצמו כשמאלני.
ביום פקודה הוא יתייצב לצד השמאל, אבל אין דבר כזה יום פקודה, ויותר חשוב איך אנשים מתנהגים בחיי היום יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
לפני כ 250 שנה קמה תנועה ביהדות שהסיטה את הדגש מלימוד התורה ל"אמונה" ולחיבור רגשי לאל.
סבא שלי אמר עליהם לפני 40 שנה דברים יותר קשים ממה שאתם אומרים על הרפורמים.
והנה, איכשהו עם השנים היהדות האורתודוקסית ספגה לתוכה את התנועות המשיחיות הללו.
בסופו של דבר, הרפורמים הם הכרח. אי אפשר יהיה בעולם המודרני להמשיך עם 90% מהשטויות שאתם חיים לפיהן.
להערכתי, רוב ילדיכם יהיו רפורמים.

סבא שלך היה ליטאי הארדקור? נו נו, מסתבר שאתה לא כזה גרוע כמו שאתה עושה מעצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
19 כתב:

הם אורטודוקסים בהשקפה. גם האתאיסטים הגמורים בישראל הם אוטודוקסים בהשקפה, שכן אם הם יחוו הארה רוחנית, הם יידעו להתקרב בדרך הנכונה(בניגוד ליהודי ארה״ב, שמכירים רק את הדרך של ההם).

תכלס, צודק.
רבים מה"חילונים" אינם באמת אנשים חופשיים אלא אורתודוקסים "בנסיגה" (יענו remission, כמו שאומרים על חולים כרוניים או על מכורים).
בישראל יש מעט מאוד אנשים חופשיים. למרבה הפליאה חלק לא קטן מהחופשיים יצא לי להכיר דווקא מאמינים באלוהים, אבל לכו תבינו ישראלים.

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 25 נובמבר 2013, 12:55, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:54 
אתם ממשיכים להתייחס ליצור החרדי-רפורמי (הטריק שלו זה שכל פעם שהוא עושה משהו שאסור, כמו לגלוש בפורום, הוא פשוט קורא לעצמו "חוטא". זה כמו סטופ כדור הארץ) והוא ימשיך לבזבז לכם זמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 12:56 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
אתם ממשיכים להתייחס ליצור החרדי-רפורמי (הטריק שלו זה שכל פעם שהוא עושה משהו שאסור, כמו לגלוש בפורום, הוא פשוט קורא לעצמו "חוטא". זה כמו סטופ כדור הארץ) והוא ימשיך לבזבז לכם זמן

אני אישית רק מחכה שאחד עם כיפה יחזור.
ברבריידי זה רק כדי שלא ישעמם לי להציץ פה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 13:15 
teknoboy כתב:
אחד עם כיפה כתב:
teknoboy כתב:
אחד עם כיפה כתב:

1. סטטיסטיקה על גזענות? איך בדיוק עושים דבר כזה?

2. מה אתה רוצה ממני? עד עכשיו לאורך כל האשכול הביאו אותם בתור "זרמים ביהדות" וגם כותבת המאמר הכניסה אותם לאותה קבוצה.

1. אתה אמיתי? סקרים בנושא מתפרסמים חדשות לבקרים, ובוא נגיד שלא קשה לראות שיש מתאם בין הקרבה ליהדות האורתודוקסית לבין הדעות שאתה טוען בתוקף על סמך כלום שלהן ולאורתודוקסיה אין דבר וחצי דבר.
2. אתה כתבת בכוונה תחילה בצורה מכלילה על "הרפורמטיבים והקונסרבטיסים" שהם כולם הפכו את ה"הקלות" בהלכה לדגלם, בשעה שידעת היטב שזה לא נכון. לטעמי לקית פה בדמגוגיה, שלא לומר שיקרת במצח נחושה.

אמיתי.
אני רוצה להבדיל, כמו שאופיסר בארבדי הבדיל, בין הציבור החרדי והדתי לאומי. אני חושב שהציבור החרדי הוא כן ציבור גזעני יותר והוא באמת אולי יותר אורתודכסי מהציבור הדתי לאומי. (אולי נגדיר אותו אולטרה אורתודוכס).
[הגזענות שלו באה לידי ביטוי ביחס שבין מזרחיים לאשכנזיים, בין גויים ליהודים ועוד ועוד]
אבל העובדה שהם יותר אורתודכסיים, לא מעידה שהאורתודכסיה היא גזענית. יש הבדל איכותי, לא כמותי, בין הציבור הדתי לאומי והציבור החרדי.
הציבור הדתי-לאומי עם כל הלאומיות שלו, ואפילו הלאומיות המשיחית הבעייתית שלו - הוא לא גזעני והיחס שלו לגויים הוא היחס שכתבתי למעלה: הם לא העם הנבחר, אבל זה גם לא אומר שהם מופלים לרעה, הגויים מקבלים משימה שונה לעולם מאשר היהודים. אין הבדל גנטי נניח. [אני כן מסכים להגיד שחלקים גדולים מהציבור הדתי לאומי שונא ערבים, אבל בזה אני חושב שאין הבדל ממשי בין הציבור הדתי לחילוני, והמקור של השנאה הוא לא בדת.]
אני לא מכיר סקרים כאלו, אם יש - אשמח שתביא ונבדוק את התוצאות.

יאללה יאללה. הבנת מה רציתי להגיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 13:21 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:

זה מצחיק שאחד כמוך קורא לי יצור. שים אותי בנודניקים או שתפסיק לזיין את המוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 13:21 
its-sick כתב:
תנורו של עכנאי:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7% ... 7%90%D7%99
אז אם "לא בשמים היא", מה הבעיה ההלכתית עם זה שכל העם היהודי יחליט שנשים וגברים הם שוים לחלוטין? הבעיה אינה הלכתית, הבעיה היא שהדתיים ערכיהם החברתיים לקויים מהבסיס.
הבעיה שלכם עם הרפורמים אינה הלכתית. כל הרפורמות שלהם יכולות להפוך להלכה אם רק תשתפו עימן פעולה.
הבעיה שלכם היא פוליטית גרידא. במקרה של מעמד האישה הגברים השליטים לא רוצים לוותר על הכח שלהם.

א. שאלה מצוינת.
כי ההלכה מורכבת יותר מתקדים היסטורי כמעט יחידי.
אני מסכים שיש מרכיב בהלכה שהוא משתנה עם הדורות ושבני האדם מעצבים לפי התרבויות שאליהן הם נחשפים, אבל כדי לעשות עבודה רצינית ויסודית סביב פסיקת ההלכה - צריך לבחון ברגישות כל מצב, כל אירוע, כל מצווה על שלל האספקטים שלה.
הרפורמים נניח, לא מייחסים כמעט שום חשיבות למסורת או להלכה פסוקה, לתורה שבע"פ שנכתבה, לסמכות חז"ל, לקדוש ברוך הוא כפוסק הלכה ובגלל זה הם בעייתים מאוד.
מהעבר השני, החרדים סגורים מאוד בעולם שלהם ולא רואים בתורה עצמה שהיא מורכבת מתרבויות שהיא פגשה בעבר.
ההלכה הרבה יותר מורכבת משתי הקצוות האלו.
ב. תפסיק לשחק אותה כאילו אתה יודע הכל ומבין את כל המניפאלציות שיש בדת. אתה סתם מביך את עצמך עם מלא טעויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 13:26 
Officer Barbrady כתב:
אחד עם כיפה, תבדיל בין המגזר שלך למגזר החרדי. אצלכם אולי נשים מתנהגות כמו גברים, אבל אני לא מתפלא ממגזר שהוציא את לומדי התורה מחוץ לחוק. שמעתי גם שאצלכם נשים קוראות את המגילה בפורים ב״אישור הרב״(שיניתי את המיקום של המכראות מפאת כבודך). 70% מהד״לים שהיו איתי בצבא כבר הורידו את הכיפה(ועברו רק שנתיים). אתם ההוכחה שאי אפשר לקיים תורה ומצוות בלי היבדלות. הפמיניזם המבורך שלך יביא אסונות על העם שלנו.

א. לא ענית לי על השאלות ששאלתי.
ב. לא רק. אצלנו נשים אפילו יוצאות לרחוב.
ג. עצוב לשמוע על חבריך שהורידו את הכיפה, אבל זה עדיין לא פותר לך את השאלה. אם אי אפשר לקיים תורה בלי היבדלות, אז מה התורה שלך שווה בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 13:38 
מהיכרות די טובה עם הציבור ועם כמה פעילות אני יודע שכל מה שאחד עם כיפה טוען הוא נכון בכל הקשור ליחס לנשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 13:44 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
אתה סתם מביך את עצמך עם מלא טעויות.
אני לא יכול להביך את עצמי כך. הייתי מביך את עצמי אם כן הייתי מכיר עוד יותר טוב את השטויות המטומטמות שלכם. אתם כל הזמן טוענים שזה מאד חכם, אבל זה ממש ממש לא.
למדתי מזה מספיק בשביל לדעת שזה לא שווה חצי דקה מזמנו של אדם חושב. לשמחתי עבר מאז הרבה זמן ואני ממש מנסה לשכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
אמיתי.
אני רוצה להבדיל, כמו שאופיסר בארבדי הבדיל, בין הציבור החרדי והדתי לאומי. אני חושב שהציבור החרדי הוא כן ציבור גזעני יותר והוא באמת אולי יותר אורתודכסי מהציבור הדתי לאומי. (אולי נגדיר אותו אולטרה אורתודוכס).
[הגזענות שלו באה לידי ביטוי ביחס שבין מזרחיים לאשכנזיים, בין גויים ליהודים ועוד ועוד]
אבל העובדה שהם יותר אורתודכסיים, לא מעידה שהאורתודכסיה היא גזענית. יש הבדל איכותי, לא כמותי, בין הציבור הדתי לאומי והציבור החרדי.
הציבור הדתי-לאומי עם כל הלאומיות שלו, ואפילו הלאומיות המשיחית הבעייתית שלו - הוא לא גזעני והיחס שלו לגויים הוא היחס שכתבתי למעלה: הם לא העם הנבחר, אבל זה גם לא אומר שהם מופלים לרעה, הגויים מקבלים משימה שונה לעולם מאשר היהודים. אין הבדל גנטי נניח. [אני כן מסכים להגיד שחלקים גדולים מהציבור הדתי לאומי שונא ערבים, אבל בזה אני חושב שאין הבדל ממשי בין הציבור הדתי לחילוני, והמקור של השנאה הוא לא בדת.]

אתה טוען שהציבור הד"ל דוחה מעליו הלכות פסוקות שקובעות יחס שונה לגוי וליהודי?
אם כן אז כל הכבוד, אבל קשה לי להאמין שהתלמידים בישבית יצהר (למשל, רק דוגמה אחת, יש עוד מאות) יזרמו איתך.

לגבי הביצה והתרנגולת (מי קדם למי, הדת או הגזענות), באמת שאין לי תשובה. כל מה שאני יודע שהשתיים הולכות יחדיו כאילו נועדו זו לזו.

ולגבי הסקרים, תכתוב בגוגל "סקר גזענות" ותבחר איזה מהתוצאות שבא לך. אני מאמין שיש סיכוי גדול למדי שתבין על מה אני מדבר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 15:08 
its-sick כתב:
אחד עם כיפה כתב:
אתה סתם מביך את עצמך עם מלא טעויות.
אני לא יכול להביך את עצמי כך. הייתי מביך את עצמי אם כן הייתי מכיר עוד יותר טוב את השטויות המטומטמות שלכם. אתם כל הזמן טוענים שזה מאד חכם, אבל זה ממש ממש לא.
למדתי מזה מספיק בשביל לדעת שזה לא שווה חצי דקה מזמנו של אדם חושב. לשמחתי עבר מאז הרבה זמן ואני ממש מנסה לשכוח.

אז אל תכתוב סתם. לא רוצה לדבר על הדת - סבבה. אל תמציא, זה רק מזכיר לך את זה.

נערך לאחרונה על ידי אחד עם כיפה בתאריך 25 נובמבר 2013, 15:12, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 15:09 
teknoboy כתב:
אחד עם כיפה כתב:
אמיתי.

אתה טוען שהציבור הד"ל דוחה מעליו הלכות פסוקות שקובעות יחס שונה לגוי וליהודי?
אם כן אז כל הכבוד, אבל קשה לי להאמין שהתלמידים בישבית יצהר (למשל, רק דוגמה אחת, יש עוד מאות) יזרמו איתך.

לגבי הביצה והתרנגולת (מי קדם למי, הדת או הגזענות), באמת שאין לי תשובה. כל מה שאני יודע שהשתיים הולכות יחדיו כאילו נועדו זו לזו.

ולגבי הסקרים, תכתוב בגוגל "סקר גזענות" ותבחר איזה מהתוצאות שבא לך. אני מאמין שיש סיכוי גדול למדי שתבין על מה אני מדבר.

קודם כל, יהיו כאלו שיידחו מעליהם הלכות כאלו, אבל לא טענתי שהם ידחו. אני טוען שהם לא גזעניים מטבעם וסביר להניח שהם לא יקיימו ביום-יום שלהם הלכות גזעניות, אבל מצד שני הם גם לא יימחקו אותם.
ואני שוב חוזר - יש אבחנה בין יהודים לגויים, אבל היא לא גזענית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2013, 15:16 
ציטוט:

אני רואה את הדת בתור מערכת יחסים בין העולם והמסר האלוקי.
לדעתי, הגזענות הייתה נוכחת חזק בעולם הישן (או מלחמות בכלל), ובגלל זה באופן טבעי זה חדר לדת - כמו שכותבת המאמר מציינת. ברגע שהעולם מציג לנו תמונה שונה של יחס בין אנשים מגזעים שונים, אז הדת צריכה לשאול את עצמה איך היא יכולה להשאר מאחור. ואני חושב שכיום השאלות שבין פמיניזם וגזענות ליהדות מעסיקות כמעט את כל הרבנים האורתודוכסים, ולא בתור שאלות שמסמנים מראש את התשובה עליהן כמו שמציגים אופיסר בארברדי ואיציק מכיוונים שונים, אלא בתור שאלות קיומיות עמוקות שלוקחים ברצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: