תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 06:03

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שאלות לתושבי ארה
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 14:13 
מאד מוזר נתי. אתה יודע מתי באתי לפה. אני יכול להראות לך בדיוק מה קורה איתנו ועם חשבון הבנק אחרי 4 שנים, כאשר בשנתיים הראשונות אשתי הייתה כאן על תקן מתמחה.
שלח את הילדים לכאן...
בכל מקרה, אכן רצוי שמי שהולך להיות רופא ירצה מאד לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 14:39 
אחרי שקראתי את נתי אני כבר מבולבל, אבל מטלי:
אם מה שכתבת הוא אכן נכון, ורופא ממוצע באוסטרליה מרוויח יותר ממיליון דולר בשנה - זה לא מוצדק, לא מוסרי, וליד זה הפערים החברתיים בישראל נראים כמו כלום-ושום-דבר. עם כל הכבוד למקצוע הרפואה, ויש המון כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 15:59 
אדום מטלי כתב:
מאד מוזר נתי. אתה יודע מתי באתי לפה. אני יכול להראות לך בדיוק מה קורה איתנו ועם חשבון הבנק אחרי 4 שנים, כאשר בשנתיים הראשונות אשתי הייתה כאן על תקן מתמחה.
שלח את הילדים לכאן...

אשתך הגיעה לפה כבר רופאה,ולפי מה שספרת לי בזמנו גם בתור מתמחה היא עשתה כסף טוב מהצד.אני מדבר איתך על בחור/ה שגמר/ה תיכון יש לו את הציונים להתקבל ללמוד רפואה(ולמי שלא יודע,במלבורן להתקבל לרפואה צריך ציון כמעט מושלם)יודע שלפניו 15-20 שנה של קריעת תחת בלי לעשות כסף בשנים האלו.
שלא תבין אותי לא נכון,אנחנו בזבנו בין 20-30 אלף דולר בשנה במשך 15 שנים(מהגן בגיל 3)על כל אחד מהם בתקוה שהם יהיו רופאים.אבל לצערנו הם בכלל לא מעוניינים.אולי עם הקטן יצליח לנו. ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 16:01 
סמל אישי של המשתמש
רק למנהלי חברות מותר להרויח הרבה. רופאים? מה הם כבר עושים? מצילים חיים? לא שווה את הכסף!

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 16:02 
סמל אישי של המשתמש
נתי אין לך בת עם אזרחות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 16:15 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
גיא האדום כתב:
אע"ב, אני חושב שאתה פספסת את הסבטקסט של האשכול הזה (וגם פותח האשכול רק רפרף עליו): מדובר כאן על עבודה באוניברסיטת שיקאגו. ההיא של מילטון פרידמן ושות'. ההיא מהפנטזיות של ימי אדום עולה.

ובשולי הדברים, מחברים רופאים בארה"ב (שזה מדגם קטן ועדיין) אני חושב שהמשכורות שהוצגו כאן די משקפות. הם כולם מומחים והם כולם מרוויחים טוב מאוד וחיים חיים נוחים במיוחד. ועדיין אף אחד מהם אפילו לא קרוב להכנסה של מליון דולר בשנה. אני חושב שרובם המכריע גם רחוק מחצי מזה.

הבנתי מצוין את הסבטקסט של האשכול הזה.
מה שלא הבנתי, זה את המשפט הראשון בציטוט שלך, ואיך הוא קשור לפה...

לגבי החלק השני של דבריך: מטלי הביא פה טבלה שלפיה רופא מומחה באוסטרליה מרוויח בממוצע כ-240 ומשהו אלף דולר בשנה, ואמר שצריך להכפיל את זה פי 5. אז בחשבון פשוט זה יוצא 1.2 מיליוני דולר בשנה, לכן שאלתי את מה ששאלתי.

ואני עדיין מחכה שתסביר לי, איך עיר שהיא "לא אחלה" ב-7/12 מהזמן, מוגדרת אצלך כ-"אחלה עיר" :)

ציפיתי ממך להתלהב יותר מעבודה באוניברסיטה ההיא שבזמנו היללת כאן בפורום ואפילו היא הייתה חלק מהחתימה שלך.
אני לא חולק על השאלה שלך, ואני מבין מאיפה היא באה, רק שאני אומר שלפי המדגם הקטן של חברי הרופאים (ויש לי לא מעט כאלו, למרות שסטטיסטית זה לא משמעותי) הטבלה הזאת די במקום ורופאים מומחים בארה"ב (וכמעט כל הרופאים בארה"ב הם רופאים מומחים) באמת מרוויחים כמה מאות אלפי דולרים בשנה. יכול להיות שזה לא 230 אלף בממוצע אלא 300 אלף, אבל להתרשמותי זה פחות או יותר נתון מבוסס היטב. ואני, כמוך, מתקשה להאמין שהמצב באוסטרליה שונה בצורה מהותית. כמובן, שבשתי המדינות יש כוכבי על שמרוויחים סכומים גדולים פי כמה אבל אני חושב שבארה"ב האחוז שלהם הוא לא אסטרונומי. אני גם מניח שיש פער בין כאלו שעובדים בערים גדולות וקטנות.
צריך גם לזכור שבשכר במקצועות האלו (לפחות בארה"ב) הוא מאוד לא שיוויוני. השכר הממוצע לעו"ד בארה"ב למשל הוא בערך 130-140 אלף דולר בשנה. אני הרווחתי הרבה יותר מזה בשנה הראשונה שלי, כשבאמת לא היה לי מושג מה אני עושה, בחברה יוקרתית בעיר גדולה. אמנם אצל עורכי הדין חוסר השיוויון יותר בולט אבל גם אצל רופאים השכר רחוק מאוד מאוד מלהיות אחיד.
מצד שני, צריך להבין שממשכורת של 300 אלף דולר בשנה בממוצע כל פני 30+ שנות עבודה אדם יכול לחיות חיי שפע אמיתיים כמעט בכל מקום בארה"ב (ובמקומות המאוד יקרים כמו נ"י, הם מרוויחים באמת הרבה יותר).

שיקאגו היא אחלה עיר כמה וכמה חודשים בשנה. אני לא גר שם ושומר נפשו ירחק משם בימי שיא החורף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 16:41 
גיא האדום כתב:
ציפיתי ממך להתלהב יותר מעבודה באוניברסיטה ההיא שבזמנו היללת כאן בפורום ואפילו היא הייתה חלק מהחתימה שלך.
אני לא חולק על השאלה שלך, ואני מבין מאיפה היא באה, רק שאני אומר שלפי המדגם הקטן של חברי הרופאים (ויש לי לא מעט כאלו, למרות שסטטיסטית זה לא משמעותי) הטבלה הזאת די במקום ורופאים מומחים בארה"ב (וכמעט כל הרופאים בארה"ב הם רופאים מומחים) באמת מרוויחים כמה מאות אלפי דולרים בשנה. יכול להיות שזה לא 230 אלף בממוצע אלא 300 אלף, אבל להתרשמותי זה פחות או יותר נתון מבוסס היטב. ואני, כמוך, מתקשה להאמין שהמצב באוסטרליה שונה בצורה מהותית. כמובן, שבשתי המדינות יש כוכבי על שמרוויחים סכומים גדולים פי כמה אבל אני חושב שבארה"ב האחוז שלהם הוא לא אסטרונומי. אני גם מניח שיש פער בין כאלו שעובדים בערים גדולות וקטנות.
צריך גם לזכור שבשכר במקצועות האלו (לפחות בארה"ב) הוא מאוד לא שיוויוני. השכר הממוצע לעו"ד בארה"ב למשל הוא בערך 130-140 אלף דולר בשנה. אני הרווחתי הרבה יותר מזה בשנה הראשונה שלי, כשבאמת לא היה לי מושג מה אני עושה, בחברה יוקרתית בעיר גדולה. אמנם אצל עורכי הדין חוסר השיוויון יותר בולט אבל גם אצל רופאים השכר רחוק מאוד מאוד מלהיות אחיד.
מצד שני, צריך להבין שממשכורת של 300 אלף דולר בשנה בממוצע כל פני 30+ שנות עבודה אדם יכול לחיות חיי שפע אמיתיים כמעט בכל מקום בארה"ב (ובמקומות המאוד יקרים כמו נ"י, הם מרוויחים באמת הרבה יותר).

שיקאגו היא אחלה עיר כמה וכמה חודשים בשנה. אני לא גר שם ושומר נפשו ירחק משם בימי שיא החורף.

אם זה המצב, אז זה מסביר למה הממוצע של ההוצאה על בריאות במדינות ה-OECD הוא כ-9% מהתל"ג, ובארה"ב הוא מתקרב ל-20%.
זה לא שהאמריקאים מקבלים בריאות הרבה יותר טובה משאר המדינות המפותחות. פשוט בארה"ב המשכורות של הרופאים מפלצתיות ולא קשורות לכלום.
מי שחושב שזה "נפלא" ו-"מוצדק", כנראה לא מבין שבסופו של דבר יש מי שמשלם את החשבון הזה, והמישהו הזה הוא הציבור האמריקאי (וכנראה שגם האוסטרלי...)

it's sick: אני הראשון שיטען שמנהלי חברות לא צריכים להרוויח בממוצע 350 אלף שקל בחודש.
אין לי בעיה שה-5% הכי גדולים ירוויחו ככה (בנקים, טבע, כימיקלים לישראל וחברות גדולות אחרות), וגם אין לי בעיה ש-5% הרופאים הכי טובים ירוויחו ככה.
יש בעיה עם זה שרופא ממוצע ירוויח ככה, כי זה אומר שכולנו נשלם את החשבון, והחשבון הזה יהיה מפלצתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 16:51 
r200 כתב:
נתי אין לך בת עם אזרחות?

בן כמה אתה?יש כמה רווקות שאנחנו מכירים. :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 16:57 
גיא האדום כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
גיא האדום כתב:
אע"ב, אני חושב שאתה פספסת את הסבטקסט של האשכול הזה (וגם פותח האשכול רק רפרף עליו): מדובר כאן על עבודה באוניברסיטת שיקאגו. ההיא של מילטון פרידמן ושות'. ההיא מהפנטזיות של ימי אדום עולה.

ובשולי הדברים, מחברים רופאים בארה"ב (שזה מדגם קטן ועדיין) אני חושב שהמשכורות שהוצגו כאן די משקפות. הם כולם מומחים והם כולם מרוויחים טוב מאוד וחיים חיים נוחים במיוחד. ועדיין אף אחד מהם אפילו לא קרוב להכנסה של מליון דולר בשנה. אני חושב שרובם המכריע גם רחוק מחצי מזה.

הבנתי מצוין את הסבטקסט של האשכול הזה.
מה שלא הבנתי, זה את המשפט הראשון בציטוט שלך, ואיך הוא קשור לפה...

לגבי החלק השני של דבריך: מטלי הביא פה טבלה שלפיה רופא מומחה באוסטרליה מרוויח בממוצע כ-240 ומשהו אלף דולר בשנה, ואמר שצריך להכפיל את זה פי 5. אז בחשבון פשוט זה יוצא 1.2 מיליוני דולר בשנה, לכן שאלתי את מה ששאלתי.

ואני עדיין מחכה שתסביר לי, איך עיר שהיא "לא אחלה" ב-7/12 מהזמן, מוגדרת אצלך כ-"אחלה עיר" :)

זאת הבעיה מטלי לא מדבר על משכורת.הוא מדבר על רופאים עם מרפאות פרטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2013, 06:10 
nati כתב:
אדום מטלי כתב:
שלח את הילדים לכאן...

אשתך הגיעה לפה כבר רופאה,ולפי מה שספרת לי בזמנו גם בתור מתמחה היא עשתה כסף טוב מהצד.אני מדבר איתך על בחור/ה שגמר/ה תיכון יש לו את הציונים להתקבל ללמוד רפואה(ולמי שלא יודע,במלבורן להתקבל לרפואה צריך ציון כמעט מושלם)יודע שלפניו 15-20 שנה של קריעת תחת בלי לעשות כסף בשנים האלו.
שלא תבין אותי לא נכון,אנחנו בזבנו בין 20-30 אלף דולר בשנה במשך 15 שנים(מהגן בגיל 3)על כל אחד מהם בתקוה שהם יהיו רופאים.אבל לצערנו הם בכלל לא מעוניינים.אולי עם הקטן יצליח לנו. ;)

נתי,
הלכתי לבדוק שוב אצל אשתי.
לימודי רפואה כמו בישראל - 7 שנים (כולל סטז'). אח"כ אתה בוחר התמחות, והיא בין 4-6 שנים (כמו בישראל).
בזמן ההתמחות, שכר המתמחה הבסיסי הוא 55$ לשעה. אם הוא עובד 5 ימים בשבוע, זה כמעט 100,000$ בשנה. אבל זה בלי תורניות לילה וסופי שבוע, ששם המשכורת כמובן הרבה יותר גבוהה. יש עוד אפשרויות לתוספת הכנסה תוך כדי, אבל אני לא מכניס את זה בשיקול.
ואז אתה נהיה מומחה ויכול לפתוח קליניקה - ואז השמיים הם הגבול*. כלומר עד שאתה מומחה זה 11-13 שנה, שמתוך זה בכל השנים של ההתמחות אתה מרוויח יפה מאד יחסית לאחד שעוד לומד. לא יודע למה אתה מדבר על 15-20 שנה.
*אשתי רק לפני שנתיים קבלה את המומחיות שלה כאן (למרות שבישראל היא כבר מזמן). מה שהיא הספיקה לעשות בשנתיים הללו, תוך מגבלות של מהגרים ופזילה לארץ לקראת חזרה לשם, זה מצוין. ובלי קשר - ממש לא קריעת תחת.

גיא האדום - לא תותחים ולא נעליים. רופא מומחה באוסטרליה שמרוויח 300K - מרוויח ממש מעט יחסית. אחד שיודע די טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2013, 06:34 
סמל אישי של המשתמש
הזוי.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: