אדום נחמד כתב:
אופיסר, הדבר היחיד שמטריד אותי בכל מה שקשור לאח כן ואח לא, זה שהראשון לא יבין למה דווקא לו חתכנו, ולא להפך.
הרבה פה הזכירו שוב את העניין הבריאותי, וחבל. אין לזה סימוכין, אם כבר אז להפך. לעורלה תפקיד זהה לעפעפיים ולשפתיים (והם גם זהים בהרכב הפיזי). היא נועדה לשמוע על המקום חלק ולח.
לגבי העניין החברתי, שוב, בתור מי שגדל באוהד הפועל היחיד בבית ספר מכיתה א עד יב, כולל בצבא, קשה לי להאמין שיש משהו קשה מזה. וגם אם כן לא בצורה יוצאת דופן.
וכן, בארה"ב נהוג לעשות את זה. ובאירופה זה הופך להיות מוקצה. מה הנקודה שלך?
יקירי, כנראה שהטעו אותך. היתרונות הבריאותיים של מילה נתמכות במחקרים שפורסמו ומפורסמים במגזינים רפואיים נחשבים (המדד הכי נגיש לאיכות של מחקר היא ה- Impact factor של המגזין הרפואי שפרסם אותו). בשנה השלישית ללימודי רפואה ממש הופתעתי שזה הוצג כעובדה שרירה וקיימת בקורס למיקרוביולוגיה, ואת הקורס העבירו לי טובי המיקרוביולוגים בארץ, בעקבות זה בדקתי קצת והדברים אכן כך. אני יכול לצרף לך מאמרים מ- NCBI שפורסמו ב- American journal of pathology וב- AIDS research & human retrovirus (אולי המגזין המוביל בתחום של נגיף ה- HIV) שמדגימים את היתרונות של ברית מילה. כיום, זה הדבר השלישי ביעילותו כדי למנוע הדבקה ב- HIV (אחרי להשאר בתול לנצח או תמיד להשתמש בקונדום בתקווה שאף פעם לא יקרע או יהיה פגום). בעורלה עצמה יש מגוון של תאים מיוחדים שמהווים את המטרה לנגיף ונוכחותה מגדילה משמעותית את סיכון ההדבקה לזכר שאינו נימול. וזה לא נגמר רק ב- HIV אלא יש מחקרים נוספים על סוגים אחרים של מחלות המועברות באמצעות מגע מיני.
וזו רק סיבה אחת למה למול את ילדך, כמו שאחרים הזכירו. העניין החברתי מאוד משמעותי בעיני ולא הייתי רוצה לבדל את הילדים שלי (עדיין אין כאלו, אבל מקווה שיהיו) וישנה גם משמעות אסתטית לברית מילה. אבל מעבר לכך, אני באופן אישי וסובייקטיבי שלא אמור להשליך על אף אחד, רואה חשיבות וערך במסורת שהעם שלי מסר את נפשו עליה במשך כמה אלפי שנים (ואני לא אדם דתי). יש בזה אלמנט מאוד יפה ומאחד, גם אם בצורה הכי בסיסית שיש, וזה לא משהו שיחייב את ילדי לבחור כך או אחרת במהלך חייהם ולא ישלול מהם שום רצון או דרך להגשים את עצמם. בסך הכל איזו תזכורת קטנה לכך שבאנו ממקום מסויים, מתרבות מסויימת שמגדירה אותנו כעם.
ולגבי עלויות וכו' של רופא-מוהל, מסכים שמדובר בהוצאה גדולה מהרגיל, ולא תמיד יש רצון או יכולת להוציא את הסכום הזה. לכן ציינתי בהודעה הקודמת שיצא לי לראות במו עיני מוהלים רגילים (משום מה הם היו יחסית צעירים וחובשי כיפה סרוגה) שביצעו את הברית בסטנדרטים מאוד גבוהים בכל הקשור לטכניקה והגיינה (אמרתי שויתרו על המסורת של "מציצה", שתמיד היה לי קשה איתה, וזה דבר מהפכני יחסית בתחום) והעלות שלהם היא כשל כל מוהל. בשנה שעברה ניסיתי לשכנע את אחי לקחת רופא לברית המילה של בנו, אך כשראיתי את העבודה שעשה המוהל שהוא בחר נדהמתי, זו באמת הייתה רמה גבוהה מאוד, בלי מציצה והחמודי כמעט ולא בכה מעבר לכמה שניות אחרי החיתוך.