תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 אוגוסט 2025, 17:04

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מועצת אירופה: המילה - הפרה של זכויות אדם
הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
אתה לא חושב מה יקרה בעתיד שילד אחד יגדל שכן עשית לו והשני לא ?
כאילו האם אחד מהם יחשוב שהוא שונה ? או מוזר?
אני נגד ברית, אבל עשית כבר לראשון.
זה הדבר היחידי שאני חושב עליו :\

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 11:56 
סמל אישי של המשתמש
אל באנדי כתב:
אתה לא חושב מה יקרה בעתיד שילד אחד יגדל שכן עשית לו והשני לא ?
כאילו האם אחד מהם יחשוב שהוא שונה ? או מוזר?
אני נגד ברית, אבל עשית כבר לראשון.
זה הדבר היחידי שאני חושב עליו :\

הייתי אומר שגם אני חושב רק על זה
אבל העובדה היא שעשיתי גם לראשון כשהדבר היחיד מעלי היה לחץ חברתי. מאכזב משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 11:56 
סמל אישי של המשתמש
שניהם יקנאו האחד בשני, זה טבעם של אחים.
ההבדל הוא שזה שירצה לעשות ברית מילה- יוכל. זה שירצה לקבל חזרה את הגוף שלו, לא יוכל.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:01 
סמל אישי של המשתמש
אין לכם אמונה באלוהים? לא מאמינים שזה בריא? אל תעשו ברית.
הפרה של זכויות אדם? נו באמת... הורים מחליטים כ"כ הרבה החלטות בשביל הילד שלהם.
גם לבחור עבור ילד בי"ס/גן זה פגיעה בזכויות אדם?
גם להחליט עבורו לשים כיפה, לגדל פאות, להתלבש בצורה מסוימת זו פגיעה?

מה לעשות ילד לא נולד וכבר הוא ברשות עצמו.
להצדיק את ההחלטה שלא לעשות מנקודה של "אני לא פוגע בזכויות הילד שלי" זה בולשיט.

אגב, אם הילד ירצה לעבור ברית בגיל 13, מה אז?
תגידו לו תפאדל? תגידו לו שיחכה עד גיל 18?
באיזה גיל בדיוק הילד יוכל לבחור את זה בעצמו?
מתי תסמכו עליו שזו החלטה שלו ולא כתוצאה מלחץ חברתי?

וסתם ככה, הבחור שכתב לגבי הנקה ואישה ששומרת על הגזרה, הנקה - מרזה, אם היא רוצה לשמור על הגזרה או שלא תלד או שתניק עד שהילד בן 20 :)

כנפו תעשה לי פנדל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:06 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
שניהם יקנאו האחד בשני, זה טבעם של אחים.
ההבדל הוא שזה שירצה לעשות ברית מילה- יוכל. זה שירצה לקבל חזרה את הגוף שלו, לא יוכל.

כן אה,פתאום בגיל ההתבגרות אחרי שיבין שהוא חריג וייסבול מזה (וכן,אל תנסו לשכנע את עצמם אחרת,הוא ייסבול מזה בשלב כזה או אחר כי ילדים/נוער הם לרוב חארות שחיים מכאלה דברים),הוא יילך ויעשה את זה (כמובן שבאישור הוריו עד גיל 18,שהם אלה שמלכתחילה לא עשו לא זה),או שלפני הצבא ממש יהיה לו זמן לעבור את הסיוט הזה.

בקיצור - תחתוך,ולו רק מהסיבות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:12 
סמל אישי של המשתמש
ואם עד אז אני אגור במדינה שבה מי שיש לו ברית הוא החריג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
מלכה לב אדום כתב:
אין לכם אמונה באלוהים? לא מאמינים שזה בריא? אל תעשו ברית.
הפרה של זכויות אדם? נו באמת... הורים מחליטים כ"כ הרבה החלטות בשביל הילד שלהם.
גם לבחור עבור ילד בי"ס/גן זה פגיעה בזכויות אדם?
גם להחליט עבורו לשים כיפה, לגדל פאות, להתלבש בצורה מסוימת זו פגיעה?

מה לעשות ילד לא נולד וכבר הוא ברשות עצמו.
להצדיק את ההחלטה שלא לעשות מנקודה של "אני לא פוגע בזכויות הילד שלי" זה בולשיט.

אגב, אם הילד ירצה לעבור ברית בגיל 13, מה אז?
תגידו לו תפאדל? תגידו לו שיחכה עד גיל 18?
באיזה גיל בדיוק הילד יוכל לבחור את זה בעצמו?
מתי תסמכו עליו שזו החלטה שלו ולא כתוצאה מלחץ חברתי?

וסתם ככה, הבחור שכתב לגבי הנקה ואישה ששומרת על הגזרה, הנקה - מרזה, אם היא רוצה לשמור על הגזרה או שלא תלד או שתניק עד שהילד בן 20

:ROSE:

וסתם ככה, לבחורה שהתייחסה למה שכתבתי - :ROSE: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:18 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

אז הבן שלך ירגיש נוח עם עצמו ועם הגוף שלו,ולא ייצטרך להתמודד עם שאלות מביכות מעצם היותו חריג.
בינתיים זה לא המצב,וקשה לי להאמין שהמצב הזה יישתנה ב50 השנים הקרובות,בטח בקרב האוכלוסיה היהודית.
בסה"כ העניין הזה של לא למול אותו הוא עניין אגואיסטי של ההורה,והבעיה היא שמי שייתמודד עם אותן השלכות בסופו של דבר הוא אותו הילד ולא ההורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:19 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

הו, הנה עוד דוגמה להחלטה שאנחנו מחליטים עבור ילדינו שהיא בגדר "בעיה עקרונית עם זה שהורה מחליט החלטה שכזו עבור הבן שלו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:29 
סמל אישי של המשתמש
המסקנה היחידה שיצאה לי מהדיון הזה הוא לא להביא ילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:32 
סמל אישי של המשתמש
אל באנדי כתב:
המסקנה היחידה שיצאה לי מהדיון הזה הוא לא להביא ילדים.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:42 
סמל אישי של המשתמש
אני אחזור על מה שכתבתי כבר לפחות פעם אחת.
הבעיה היא לא רק בזה שמחליטים עבור הילד. זה לא סוד שכל מהלך החיים של אדם תלוי ברובו בצורה שבה ההורים שלו קיבלו החלטות.
השאלה החשובה לשאול היא איזו החלטה היתה לטובת הילד ואיזה לא. איזו החלטה היתה קריטית לקחת ואיזה לא.

עכשיו תשאלו איך להבדיל בין החלטות שהן טובות לילד וכאלה שלא, שכן גם פה יש שחושבים שלעשות ברית זה טוב לילד.
אז תהיו צודקים, ובגלל זה זו דילמה ולא החלטה קלה. ובגלל זה לראשון עשיתי.

אבל אי אפשר להתעלם מהבעיה האמיתית, והיא שברית זה מנהג מזעזע שיש לו זכות קיום בעיקר כי יש הרבה אחרים שעושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 12:48 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אופיסר, הדבר היחיד שמטריד אותי בכל מה שקשור לאח כן ואח לא, זה שהראשון לא יבין למה דווקא לו חתכנו, ולא להפך.

הרבה פה הזכירו שוב את העניין הבריאותי, וחבל. אין לזה סימוכין, אם כבר אז להפך. לעורלה תפקיד זהה לעפעפיים ולשפתיים (והם גם זהים בהרכב הפיזי). היא נועדה לשמוע על המקום חלק ולח.

לגבי העניין החברתי, שוב, בתור מי שגדל באוהד הפועל היחיד בבית ספר מכיתה א עד יב, כולל בצבא, קשה לי להאמין שיש משהו קשה מזה. וגם אם כן לא בצורה יוצאת דופן.

וכן, בארה"ב נהוג לעשות את זה. ובאירופה זה הופך להיות מוקצה. מה הנקודה שלך?

יקירי, כנראה שהטעו אותך. היתרונות הבריאותיים של מילה נתמכות במחקרים שפורסמו ומפורסמים במגזינים רפואיים נחשבים (המדד הכי נגיש לאיכות של מחקר היא ה- Impact factor של המגזין הרפואי שפרסם אותו). בשנה השלישית ללימודי רפואה ממש הופתעתי שזה הוצג כעובדה שרירה וקיימת בקורס למיקרוביולוגיה, ואת הקורס העבירו לי טובי המיקרוביולוגים בארץ, בעקבות זה בדקתי קצת והדברים אכן כך. אני יכול לצרף לך מאמרים מ- NCBI שפורסמו ב- American journal of pathology וב- AIDS research & human retrovirus (אולי המגזין המוביל בתחום של נגיף ה- HIV) שמדגימים את היתרונות של ברית מילה. כיום, זה הדבר השלישי ביעילותו כדי למנוע הדבקה ב- HIV (אחרי להשאר בתול לנצח או תמיד להשתמש בקונדום בתקווה שאף פעם לא יקרע או יהיה פגום). בעורלה עצמה יש מגוון של תאים מיוחדים שמהווים את המטרה לנגיף ונוכחותה מגדילה משמעותית את סיכון ההדבקה לזכר שאינו נימול. וזה לא נגמר רק ב- HIV אלא יש מחקרים נוספים על סוגים אחרים של מחלות המועברות באמצעות מגע מיני.

וזו רק סיבה אחת למה למול את ילדך, כמו שאחרים הזכירו. העניין החברתי מאוד משמעותי בעיני ולא הייתי רוצה לבדל את הילדים שלי (עדיין אין כאלו, אבל מקווה שיהיו) וישנה גם משמעות אסתטית לברית מילה. אבל מעבר לכך, אני באופן אישי וסובייקטיבי שלא אמור להשליך על אף אחד, רואה חשיבות וערך במסורת שהעם שלי מסר את נפשו עליה במשך כמה אלפי שנים (ואני לא אדם דתי). יש בזה אלמנט מאוד יפה ומאחד, גם אם בצורה הכי בסיסית שיש, וזה לא משהו שיחייב את ילדי לבחור כך או אחרת במהלך חייהם ולא ישלול מהם שום רצון או דרך להגשים את עצמם. בסך הכל איזו תזכורת קטנה לכך שבאנו ממקום מסויים, מתרבות מסויימת שמגדירה אותנו כעם.

ולגבי עלויות וכו' של רופא-מוהל, מסכים שמדובר בהוצאה גדולה מהרגיל, ולא תמיד יש רצון או יכולת להוציא את הסכום הזה. לכן ציינתי בהודעה הקודמת שיצא לי לראות במו עיני מוהלים רגילים (משום מה הם היו יחסית צעירים וחובשי כיפה סרוגה) שביצעו את הברית בסטנדרטים מאוד גבוהים בכל הקשור לטכניקה והגיינה (אמרתי שויתרו על המסורת של "מציצה", שתמיד היה לי קשה איתה, וזה דבר מהפכני יחסית בתחום) והעלות שלהם היא כשל כל מוהל. בשנה שעברה ניסיתי לשכנע את אחי לקחת רופא לברית המילה של בנו, אך כשראיתי את העבודה שעשה המוהל שהוא בחר נדהמתי, זו באמת הייתה רמה גבוהה מאוד, בלי מציצה והחמודי כמעט ולא בכה מעבר לכמה שניות אחרי החיתוך.

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 13:15 
סמל אישי של המשתמש
אני מלתי את הילד עם רב ולא מצטער על זה לשניה.
יש הרבה שיקולים, כמו בכל דבר אחר שנוגע לילדים שלנו, והם מגיעים כמעט מכל אספקט אפשרי - בריאותי, חברתי,דתי, פסיכולוגי ועוד.
מעבר לאמונה ולמסורת במשפחה, מה שעמד לנגד עיני הוא המשמעות הבריאותית (מכיר את מה שברכה התייחס אליו לגבי הסיכון למחלות מין) והעובדה שהוא עלול להיות חריג משאר בני גילו.
הרב שלנו (יצחק קארו) עשה עבודה מדהימה ומדויקת, בלי מציצה וכל השטויות האלה. הילד קצת בכה, קיבל קצת יין ונרגע. הרב הגיע יום אחרי זה בשביל לבדוק שהכל בסדר ולהחליף תחבושת, עוד שבוע של ניקוי הפרשות מהקצה בכל החתלה ונגמר הסיפור.
אל תעשו מזה יותר ממה שזה באמת. אנחנו מאכילים את הילדים שלנו בכ"כ הרבה רעל וחושפים אותם לסיכונים זיהומיים הרבה יותר גדולים שברית מילה זה ממש כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 13:18 
סמל אישי של המשתמש
כמו בכל תחום, גם בזה לא כולם מסכימים.
עם זאת, ישנם מספיק מאמרים שטוענים את ההפך המוחלט.
אולי לומר שאין לזה סימוך מדעי היה מוגזם, אבל זה לא רחוק מכך.

הנה, פה למשל, סקירה מקפת על לא מעט מחקרים שקובעים את ההפך
http://www.gonnen.org/hamlazot.htm

באתר הזה גם יש מידע נוסף על תפקיד העורלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 13:21 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אל תעשו מזה יותר ממה שזה באמת. אנחנו מאכילים את הילדים שלנו בכ"כ הרבה רעל וחושפים אותם לסיכונים זיהומיים הרבה יותר גדולים שברית מילה זה ממש כלום.

תעבור על ההודעות שלי.
התייחסתי לזה כמה פעמים כבר.
זה שאנחנו נותנים לידים בורגר קינג פעם בשבוע לא אומר שזה בסדר לחתוך להם את הבולבול.

מבחינה בריאותית, זה במקרה הטוב מוטל בספק. במקרה הרע מילה עושה נזק לאיבר. וגם מחקרים כאלה יש.

לכן כל שנשאר זה הטיעון החברתי. אז אני אחזור על השאלה שלי שוב. אם רצה הגורל ואתה גר בשכונה של ימנים, לא תגדל את בנך על ערכי שמאל כדי שלא יהייה חריג?
בסופו של יום, אדם יתמודד עם השוני שלו בצורה שבה ההורים שלו ילמדו אותו. וזה לא משנה אם זה דעות פוליטיות, קבוצה אהודה, או בולבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 13:29 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
kobster כתב:

תעבור על ההודעות שלי.
זה שאנחנו נותנים לידים בורגר קינג פעם בשבוע לא אומר שזה בסדר לחתוך להם את הבולבול.

מבחינה בריאותית, זה במקרה הטוב מוטל בספק. במקרה הרע מילה עושה נזק לאיבר. וגם מחקרים כאלה יש.

לכן כל שנשאר זה הטיעון החברתי. אז אני אחזור על השאלה שלי שוב. אם רצה הגורל ואתה גר בשכונה של ימנים, לא תגדל את בנך על ערכי שמאל כדי שלא יהייה חריג?
בסופו של יום, אדם יתמודד עם השוני שלו בצורה שבה ההורים שלו ילמדו אותו. וזה לא משנה אם זה דעות פוליטיות, קבוצה אהודה, או בולבול.

שכונה אפשר לעבור
עורלה אי אפשר להחזיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 13:48 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
כמו בכל תחום, גם בזה לא כולם מסכימים.
עם זאת, ישנם מספיק מאמרים שטוענים את ההפך המוחלט.
אולי לומר שאין לזה סימוך מדעי היה מוגזם, אבל זה לא רחוק מכך.

הנה, פה למשל, סקירה מקפת על לא מעט מחקרים שקובעים את ההפך
http://www.gonnen.org/hamlazot.htm

באתר הזה גם יש מידע נוסף על תפקיד העורלה.

ראשית, על אף תואר הדוקטור של העומד מאחורי היוזמה (סוג של מאבק אישי שלו בנושא מאז ומעולם אם אתה מכיר את האיש) הוא אינו רופא אלא ד"ר לפילוסופיה. הטענה שלו על כך שרופאים אינם מעודכנים בידע הרפואי שלהם שלא נוגע לחלקת האלוהים הקטנה שלהם היא מגוחכת כאשר היא נאמרת בצורה גורפת שכזו, אבל אני לא אתייחס לכך יותר מזה כי זה לא קשור לדיון. המאמרים שמצוטטים שם פורסמו ברובם בשנות התשעים והכי מעודכן אאל"ט הוא מלפני עשר שנים בערך, מה גם שאותם "מאמרים" שהוא מצטט, גם אלו שמתייחסים להקשר הרפואי, תוקפים את העניין מהצד האתי או משיקולים של עלות-תועלת ולא אומרים בכלל את מה שהכותב מנסה להעביר.

הגישה שלי למאמרים שאני מדבר עליהם היא דרך איזו תוכנה של האוניברסיטה שחוסכת ממני את הצורך לשלם כדי לקרוא אותם, כך שאני לא ממש יכול להפנות אותך אליהם בלינק ישיר כי תראה רק את האבסטרקט, אך אם תרצה אני יכול לנסות להוריד אותם ולשלוח לך במייל. חלקם בוחנים את האפידמיולוגיה ואת התועלת של הברית במניעת זיהומים כאלו ואחרים, אחרים מתעסקים בהיבטים מולקולריים או אנטומיים שמסבירים את התופעה ונותנים לה ראיות שלא מבוססות רק על תצפיות ומספרים. אם תרצה אתה מוזמן לעיין בלינק הבא לעמוד של ארגון הבריאות העולמי (לא שעל זה אני מבסס את דעתי, אבל רק כדי לסבר את אוזנייך) על היעילות של ברית מילה בהעברת HIV (שוב, זו דוגמה ויש דוגמאות ויתרונות נוספים), כשלטענתם ברית מילה מפחיתה את סיכויי העברה של הנגיף ב- 60% (!!!) במגע מיני בין אדם בריא לנשאית, על כן זה עוד נדבך באסטרטגיה שלהם למיגור המחלה (ומבצע המילה באפריקה הוא לא איזה מנהג של שבט המסאי, אלא פעילות ממוקדת של ארגון הבריאות העולמי).

http://www.who.int/hiv/topics/malecircumcision/en

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 13:50 
סמל אישי של המשתמש
אני אמשיך לבדוק.

כך או כך, mbracha, תודה על הזמן שלך. :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 13:58 
סמל אישי של המשתמש
תתייעץ בפורום הזה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forum ... orumid=202

ובאתר הזה

http://www.britmila.org.il/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 13:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
kobster כתב:

תעבור על ההודעות שלי.

אהלן.
כפר שלם בואכה התקווה בשנות התשעים.
אוהד הפועל ורכז פעילות של נוער עבודה בבחירות 96 בדרום ת"א.
זה בקטנה. הבדל פיזיולוגי יותר קשה להסתיר ויותר קשה לתקן. ילדים הם העם הכי אמיתי שיש וברגע שהילד שלך יעמוד עם הבולבול בחוץ בגיל חמש ליד ילדים אחרים, הם יראו את ההבדל תוך שניה ורבע ואז לך תצא מזה.
זה עדיין לא השיקול המרכזי ובכלל, כל אחד ומה שחשוב לו. אם אתה חושב שזה נושא אקוטי מבחינתך, בוחן את כל ההיבטים ומוכן לקחת על עצמך השלכות עתידיות - לך על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
זה בקטנה. הבדל פיזיולוגי יותר קשה להסתיר ויותר קשה לתקן. ילדים הם העם הכי אמיתי שיש וברגע שהילד שלך יעמוד עם הבולבול בחוץ בגיל חמש ליד ילדים אחרים, הם יראו את ההבדל תוך שניה ורבע ואז לך תצא מזה.
זה עדיין לא השיקול המרכזי ובכלל, כל אחד ומה שחשוב לו. אם אתה חושב שזה נושא אקוטי מבחינתך, בוחן את כל ההיבטים ומוכן לקחת על עצמך השלכות עתידיות - לך על זה.
אני מבין מזה שאתה אף פעם לא תעזוב את הארץ. מה אתה צריך שהילד שלך יהיה היחיד שחתוך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
kobster כתב:
אז אני מבין שאתה אף פעם לא תעזוב את הארץ. מה אתה צריך שהילד שלך יהיה היחיד שחתוך?

מי אמר לך ששם לא חותכים ? יש לא מעט שעושים את זה, כאמור, ממניעים רפואיים.
אפילו ג'ואי מחברים היה נימול ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
אמריקה אכן מדינה דתית (זה גם ההסבר למחקרים שמילה זה טוב). היא המקום היחיד שאתה שוקל? אצלנו כרגע גרמניה במקום הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 14:47 
סמל אישי של המשתמש
אוסטרליה
ארה"ב
קנדה
ספרד (בתקווה שהחברים מטלפוניקה ימשכו אותי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 14:51 
סמל אישי של המשתמש
על כל מדינה לכבד זין יהודי באשר הוא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 14:52 
סמל אישי של המשתמש
כשרק בישראל אסור לכבד זין שאינו יהודי. בתכלס, זה האישו פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 14:56 
סמל אישי של המשתמש
תפסיק לדחוף את הזין נטול עורלה שלך לכל מקום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 15:09 
סמל אישי של המשתמש
:BOW: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2013, 15:17 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
והעובדה שהוא עלול להיות חריג משאר בני גילו.

פעם אחת ולתמיד אני מנסה להבין על איזה חריגות אתה מדבר? מתי יוצא לילדים להסתובב ערומים ולהשוות את הזין שלהם. חלאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: