teknoboy כתב:
פאביו כתב:
אדום נחמד כתב:
אור לגויים ממש, אה?
*איך אתה מתמודד עם האכזבה מחוסר חסימתי?
ממש אור לגויים
1. אנחנו לא אכזריים כמו המערביים שמפציצים את דעאש מבלי לשים לב אם זה אזרח או מחבל
אנחנו מפחתים פצצות חכמות לא להרוג חלילה אוכלוסייה אזרחית או אוכלוסיה מסייעת למחבלים
2. אנחנו מודיעים לפני שמורידים בית של מחבל ומבקשים שייצאו משם
3. צרפת ארהב בריטניה רוסיה וכל העולם המערבי לא מדגדג את המוסריות שלנו
4. והעולם הלא מערבי,או כמו שאומר גזען טהור כמוני,העולם הערבי שאתה מחבק ?בכלל אין על מה לדבר.
1. המספרים אומרים אחרת (למשל: בהפצצות האחרונות על עזה - כנראה כ-75% מההרוגים אזרחים, בוא נתפשר על חצי).
2. גם החמאס הודיע בסמס שהוא מתכוון להפציץ אזור כזה או אחר. לשיטתך זה מנקה אותם מאשמה, אז אני לא מבין למה אתה כל כך כועס עליהם כל הזמן.
3. תזכיר לי מתי לאחרונה הם נלחמו מול מישהו והרגו אלפים שחצי מהם בכלל אזרחים?
4. זה כמו להתפאר בזה שהגעת לפלייאוף העליון של הלאומית, כשלפני רגע תיארת את את עצמך כמינימום מועמד לגביע האלופות ("אור לגויים").
1. במלחמה יש הרוגים חפים מפשע, כששולחים אליך טילים מתוך בית בן 8 קומות, מלבד להזהיר את התושבים כי הבית הולך להיות מופצץ ורצוי שיסתלקו משם, אין באמת הרבה אפשרויות אחרות למנוע פגיעה שכזאת אם הם לא מתפנים בעצמם. (האם כוחות הקואליציה מבצעות דברים דומים לפני שהם מפציצות?)
2. מעבר לכך שהחמאס שלח הודעות ככלליות (יהודים תברוחו כי אנחנו באים לשחוט אותכם), גם מרבית הרקטות שלהם לא הלכו למתקנים או מטרות צבאיות.
3. אמנם כתבה מלפני 10 שנים אבל רק במלחמת עיראק השניה (עד 2006) המספרים של האזרחים שנהרגו הם בין 30,000 (הערכת משטר בוש) ל655,000 על פי צוות אמריקאי עירקי שבדק באופן עצמאי), אמנם לא כולם נהרגו ע"י כוחות הקואליציה (לפי הכתבה נראה שזה מספר הכולל גם כאלו שנהרגו ממכוניות תופת ופיגועים של מליציות מקומיות) אבל עדיין המסרים והכמויות לא מתקרבים כלל אפילו לדיווחים של החמאס עצמו לגבי כמות האזרחים שנהרגו.
מתוך הכתבה -
http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1312657"
לוטננט ג'נרל טומי פרנקס, שהוביל את הפלישות לעיראק ולאפגניסטאן כראש פיקוד מרכז של צבא ארה"ב, הצהיר פעם כי אצלו "לא סופרים גופות". תגובה בוטה זו לשאלה בדבר נפגעים אזרחיים היתה ניסיון להבדיל בין המלחמות בעידן ג'ורג' בוש לבין המפלה האמריקאית בווייטנאם. אז היה נהוג לפרסם מדי יום הודעה המפרטת את מספר הלוחמים הווייטנאמים שנהרגו בידי כוחות ארה"ב. המטרה היתה לשכנע אמריקאים ספקניים שהניצחון נמצא בהישג יד. ואולם רעיון ספירת הגופות היה דבר גס - במיוחד כשהתגלה שרבים מלוחמי הגרילה שנהרגו היו למעשה נשים, ילדים ואזרחים לא חמושים.
עיראק תהיה שונה, הוחלט. ארה"ב תספור את מתיה (כיום קרוב ל-4,000), אך מספר ההרוגים העיראקים במלחמה לא היה עניין שהפנטגון או כל מחלקה אמריקאית אחרת התכוונו למדוד במספרים. במיוחד מהרגע שבוש הכריז ש"המשימה הושלמה" - ב-1 במאי 2003 - לאחר אותה הכרזה, כל עיראקי שנהרג היווה סימן שהנשיא טעה, והראה שמלחמה שנפתחה בשם התערבות הומניטרית תובעת מחיר הומניטרי משלה.
ואולם, למרות שהאמריקאים לא עסקו בספירה, בני אדם נהרגו, ולכל קורבן היה שם והיתה משפחה.
מסיבות נישואין הופצצו על ידי מטוסים אמריקאיים, זוגות שנסעו הביתה בלילה נורו במחסומים כי לא שמו לב לפנס המזהיר אותם לעצור, ומאות אזרחים לא חמושים נהרגו ללא סיבה לגיטימית. רק בשלושת השבועות האחרונים של אפריל 2003, לאחר הפלת פסלו ומשטרו של סדאם, כוחות ארה"ב הרגו לפחות 266 אזרחים - תבנית של יד קלה על ההדק שממשיכה גם היום. http://www.theguardian.com/world/2015/a ... ans-report -
459 הרוגים בהפצצות ארה"ב על דאעש
https://theintercept.com/2015/11/19/as- ... he-middle/ -
354 אזרחים הרוגים מהפצצות הקואליציה את דאעש
4. להשוות בין רמת המוסר המערב אירופאית (כשהכל שקט ורגוע) לבין רמת המוסר במדינות שנמצאות בעימותים (גם באירופה עצמה) זה כמו להשוות תפוחים לתמרים, ראינו את רמת המוסר האירופאית לפני 70 שנה ובוא נאמר ששם בטח לא היינו רוצים להיות, אז לכאורה האירופאים כרגע יותר "מוסריים" מאיתנו, כמה זמן זה עוד ימשך....... שאלה טובה:)
אני חושב שרמת המוסר של ישראל בסיטואציה שבה היא נמצאת, הרבה יותר גבוה משל מדינות שנמצאות במצב דומה.
1. בלה בלה בלה, המספרים אומרים אחרת.
2. הם הודיעו לתושבי הערים המותקפות שעליהם להתפנות (בדיוק כמו צה"ל). לגבי איפה שהם כיוונו את הרקטות שלהם הכול טוב ויפה, בכל מקרה תשעים ומשהו אחוז מההרוגים הישראלים היו חיילים, בצד השני מדובר בפחות מחצי (כמה פחות? תלוי אם מי אתה שואל).
3. אני מעדיף להתייחס למקורות שנחשבים אמינים (גורמים בינ"ל וכו'), ופחות לכל מיני אנקדוטות שמישהו סיפר או כתב בעיתון. לפי ההערכות של הגורמים הרלוונטיים (לא חיפשתי יותר מדי, מצאתי בוויקיפדיה ציטוטים של הדוחות השונים), בין שליש לרבע מההרוגים בעיראק היו אזרחים. לפי אותם גורמים, שלושה רבעים מההרוגים בסיבובים האחרונים בעזה היו אזרחים.
4. אז אם לחזור למטאפורה שלי, אתה בעצם שב ומדגיש את העובדה שישראל שייכת לתחתית הליגה הלאומית ושלא פייר לבחון אותה במדדים שבהם בוחנים קבוצות צמרת. השאלה שלי היתה, ונשארה, איך זה מסתדר עם ההצהרות על קבוצה ששואפת לכל התארים ("אור לגויים" וכו' וכו').