תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 01:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 00:10 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
dr.avi כתב:
1.אמיר, תודה על הקישור.

2.לגבי לתת להם לחזור לבתים שלהם אחרי 48' - זה לא אפשרי והגיע הזמן שיקום מישהו אמיץ ויוריד אותם מזה.

3.ראה הפליטים היהודים מארצות ערב. עזבו מאחוריהם (בעצם לא עזבו כי לא נתנו להם לקחת) רכוש גדול ובאו לישראל, גרו במעברה ובנו את עצמם.
מדוע "בעיית הפליטים" אינה מגיעה לפיתרון אלא מונצחת שנים ע"ג שנים?

4.כמה פליטים היו באירופה בסיום מלה"ע השניה ואתה לא שומע עליהם מילה וחצי מילה?
לדוגמא, ההערכות מדברות על למעלה מ-10 (ויש האומרים 15) מיליון גרמנים שגורשו מבתיהם.

1.מבחינת אומות העולם, פליט זכאי תמיד לחזור לביתו. מי מבין מיליוני הפליטים באירופה לא הורשה לחזור לביתו?
2.יכול להיות שבהסדר עם הפלשתינים צריך לקבוע שכל יהודי שהוא פליט של מדינות ערב יהיה זכאי לחזור לביתו (למרות שזה לא עניין של הפלשתינים). נראה מי יממש את זכות השיבה הזו.

3.ואתה צודק - בעיית הפליטים לא מגיעה לפתרון, גם כי יש אינטרס של הפלשתינים שלא להגיע לפתרון. אבל זו עדיין בעיה, גם אם תבחר להתעלם ממנה. יש קונצנזוס, אפילו אצל המנהיגים הפלשתינים המתונים, שהפליטים הפלשתינים וצאצאיהם זכאים לחזור לבתיהם ולכפריהם. מבחינתם בלי זה לא יהיה הסכם.

1.תקרא פה - https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7 ... 7%99%D7%94

2.באמת לא יודע כמה יירצו לחזור לביתם, אבל פיצוי על הרכוש מגיע, נכון?

3.כן, זו בעיה, אבל שלא יחפשו את הפיתרון פה. אתה מוכן לקבל 5 מיליון למדינה?
ואם בלי זה לא יהיה הסכם אז כנראה שלא יהיה הסכם (אלא אם יש לך פיתרון יצירתי המקובל על שני הצדדים ובהחלט אשמח לשמוע אותו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 00:38 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

Cbs
משנים את הכותרת של רצח השוטרת לאחר שקיבלו טלפונים מיהודים זועמים בחו"ל. האמת כשאני מסתכל על 2 הכותרות עכשיו,זה פסיכי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 02:48 
Officer Barbrady כתב:
הוא השתגע, הוא לא נורמלי, הוא שוצף קצף אנטישמי והוא אפילו לא יכול להשתלט על זה.

מה יש לכם? (אתה ופאביו)
הטענה שלו היא שצה"ל צריך להציב אנשים מנוסים יותר במקום הזה. איפה האנטישמיות פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 02:59 
Baruch Shmilovich
2 hrs ·
ציטוט:
זה נורא שהמובן מאליו צריך להיאמר כאילו זה גילוי אמריקה, אבל מה לעשות.
אתמול לא נהרגה שוטרת מג״ב. לא מתה גיבורה לאומית, לא חיילת פטריוטית, לא סמל לחוסן לאומי ואפילו לא מופת לשיוויון מגדרי. אתמול נרצחה ילדה בת 19. זהו. רק ילדה, רק בת 19. לא של צה״ל, לא של עם ישראל, לא של אף אחד. של אבא ואמא שלה. היא מתה היום כי לפני חודשיים היא עשתה את מה שהתגלה כטעות הגורלית של חייה והתייצבה למלא את חובתה האזרחית. וזאת היתה הטעות הגורלית של חייה כי היא מילאה את חלקה בעסקה שבה הצד השני ברח ממילוי החלק שלו, והשאיר אותה לבד מול שלושה רובים שלופים.
אתמול נרצחה ילדה בת 19 בתחפושת ירוקה מגוחכת ומלאת חשיבות עצמית, לא משום ששלושה ערבים שלפו עליה נשק. היא נרצחה כי היא היתה במקום שבו היא לא אמורה להיות ואין שום סיבה שתהיה. ילדה בת 19, חצי שנה אחרי תיכון, לא צריכה לעמוד במרכז הריבוע הכי נפיץ במזרח התיכון, כשהיא נדרשת לגשת לשלושה גברים זרים בידיעה שייתכן שמתחת למעילים שלהם יש רובים אוטומטיים. היא לא היתה אמורה להיות שם וכל נסיון לצמצם את האחריות למותה רק על אלה שירו עליה הוא גניבת דעת. אם היא לא היתה שם, לא משנה כמה נשקים היו נשלפים, היום היא היתה בחיים.
צה״ל לא אשם. הוא לא שלח אותה לשם, לא הפקיר אותה ולא הקריב אותה להיות בשר התותחים, שבגיל 19 ישלם בחייו על סכסוך שבטי של עוני, קנאות דתית ובורות. צה״ל הוא כלי שעושה את מה שהדרג המדיני אומר לו. צה״ל ביצע את מה שהממשלה אמרה לו. והממשלה אמרה לו לקחת ילדים וילדות בני 19 ולהפוך אותם להיות מגן אנושי שיירצח אם צריך, בשביל סתם, בשביל שום סיבה, זולת הצורך של כמה פרטים לשמר את מעמדם הפוליטי והכלכלי הרם. אתמול נרצחה ילדה בת 19 בשביל שמי שיושב בראש המערכת המדינית יוכל להציל לעצמו את היום.
פעם אחר פעם ממשלות ישראל מעדיפות שאזרחים ואזרחים בתחפושת מדים ימותו, על פני מציאת פתרונות שעלולים לערער את מעמדם של ראשיה ושריה. זה נורא להגיד את המובן מאליו כאילו זה מי יודע מה, אבל לא יוצאים למלחמה לפני שממצים את כל האפשרויות האחרות. לא יוצאים למלחמה לפני שקוראים לשלום. לא לפני שעושים צעדים בוני אמון, דורשים, מבקשים, מתחננים אם צריך ואם אין עוד אפשרויות, פונים לצעדים חד צדדיים תקיפים. לא יוצאים למלחמה אלא אם אין ברירה אחרת. ואתמול נרצחה ילדה בת 19 במלחמה שיש לה ברירה אחרת, מלחמה שלמעשה כל יעודה הוא לוודא שלא יהיו ברירות אחרות.
לא זורקים ילדים לקבר רק בגלל הפחד מהשלום, מפתרון הסכסוך או מסיום חד צדדי של הכיבוש, לא קוברים ילדים כי החלופה עלולה לפגוע בסקרים. לא מקריבים ילדים כי האדמה חשובה מהם, ואם יש מישהו שחושב ככה, שיתכבד ויקריב את עצמו קודם.
ולא משנים את המצב הזה, כל עוד לא מבהירים לראש ממשלה, שר בטחון, שר חינוך מחדש וחבורת אוכלי נבלות ששופכים שמן למדורה ונותנים משם גז ברכבי שרד, שהם לא יכולים להסתתר יותר מאחורי צבא ממלא פקודות ששולח ילדות ממלאות פקודות להיות ברווזים במטווח בפקודה. הפקודה מגיעה מלמעלה, ומי שלא מסתכל למעלה ותובע ממחלקי הפקודות לעצור את זה, מי שלא מעיף לכל הרוחות את מי ששובר בכוונת מכוון את חלקו בעסקה, נותן את ידו לרצח הבא של הילד הבא. אי אפשר לחמוק יותר מאחריות, לא הם ולא אנחנו.

https://www.facebook.com/baruch.shmilov ... nref=story

מהטקסטים היותר מדוייקים שקראתי לאחרונה.
להשתגע מהמדינה הזאת כבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 03:18 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
Officer Barbrady כתב:
הוא השתגע, הוא לא נורמלי, הוא שוצף קצף אנטישמי והוא אפילו לא יכול להשתלט על זה.

מה יש לכם? (אתה ופאביו)
הטענה שלו היא שצה"ל צריך להציב אנשים מנוסים יותר במקום הזה. איפה האנטישמיות פה?

אל תפריע לאונן ולקדש מוות.

פרטי פופר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 04:25 
סמל אישי של המשתמש
מנושא לנושא, באותו נושא.
http://www.iba.org.il/program.aspx?scode=1930134
לא מחדש כלום, אותם סיפורים ששמענו שוב ושוב ושוב,
ועדיין, מעניין, חשוב ועשוי טוב.

איך אומר אחד החיילים,
לא נעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 05:07 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
1.אמיר, תודה על הקישור.

2.לגבי לתת להם לחזור לבתים שלהם אחרי 48' - זה לא אפשרי והגיע הזמן שיקום מישהו אמיץ ויוריד אותם מזה.

3.ראה הפליטים היהודים מארצות ערב. עזבו מאחוריהם (בעצם לא עזבו כי לא נתנו להם לקחת) רכוש גדול ובאו לישראל, גרו במעברה ובנו את עצמם.
מדוע "בעיית הפליטים" אינה מגיעה לפיתרון אלא מונצחת שנים ע"ג שנים?

4.כמה פליטים היו באירופה בסיום מלה"ע השניה ואתה לא שומע עליהם מילה וחצי מילה?
לדוגמא, ההערכות מדברות על למעלה מ-10 (ויש האומרים 15) מיליון גרמנים שגורשו מבתיהם.

1. בבקשה, תבוא כל יום.
  2. זה אכן מסובך לעשות, אבל אני חושב שבהתחשב בעובדה שישראל קמה סביב הרעיון שיש ליהודים זכות לחזור למקום שסבות סבות סבות סבותיהם (מצד האמא כל עוד שהם לא התנצרו בדרך) גרו בו לפני 2000, להתייחס לטענה שלאנשים יש זכות לחזור לבתים שבהם חלקם אשכרה נולדו כמשהו כל כך מופרע שזה יהרג ובל יעבור לישראל אפילו להזכיר את זה זו קצת חוצפה. ושיהיה ברור, אני מסכים שזה לא ריאלי לתת לפליטים פלשתינאים לחזור לבתים של גרו בהם ב 48' (במידה לא מועטה בגלל שישראל הרסה אותם) אבל במינימום של המינימום, ישראל צריכה להכיר בעוול שנעשה לאנשים שברובם לא עשו כלום וצריכה לפעול למצוא להם פתרון (שכמו שאמרתי, אני חושב שמה שצריך זה בעיקר לתת להם דרכונים לפלשתין ומספיק כסף לבנות בית). אבל ישראל אפילו לא מוכנה רשמית להכיר שהנכבה זה משהו שקרה.
  3. אתה מכיר הרבה אנשים שרוצים לחזור לעירק או או אירן? אני בהחלט חושב שיש לאפשר לאנשים לחזור למדינה שהם נולדו בה אם הם רוצים, ואגב אנשים ממוצא מרוקאי יכולים לקבל אזרחות (לא מכיר את פרטי הפרטים, אבל זה אפשרי). גם חשוב לזכור שרוב יהדות ערב היגרה לישראל מרצון. כן, בהרבה מקרים המצב במדינות האלו לא היה משהו, אבל אם אני בוחר להגר מישראל בגלל שהמצב הכלכלי בקנטים, או אם אני ערבי ישראלי שמרגיש שאני אזרח סוג ב' במדינה, אתה חושב שישראל חייבת לי פיצויים?
  4. זה שלא מדברים בישראל על הטיהור האתני הכי גדול בהיסטוריה זה בעיקר פונקציה של הצורה העוקמה שמלמדים את מלחמת העולם השניה בארץ. ובגדול, מדובר בפשע מופרע כנגד האנושות, כאילו גרמנים גרמנים נאצים נאצים, אבל נרצחו לך מאות אלפי אם לא מיליוני אנשים שם, רובם המוחלט אזרחים. לא הייתי מצדיק שום דבר בעזרת זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 08:09 
סמל אישי של המשתמש
נועם אני אתייחס לציטוט שהבאת משני אופנים
האחד, בואו לא נתבלבל. הניסוח נרצחה הוא גם לא נכון וגם מקומם כי החיילת הזאת לא נרצחה, היא חתרה למגע ונהרגה תוך מילוי תפקידה שהוא בגדול הגנה על אזרחים. אני לא אוהב כינויים אבל גבורה וודאי שיש פה. היא לא סתם נרצחה בשל היותה יהודיה חפה מפשע, היא לוחמת שחתרה למגע ושילמה על כך בגופה.

האופן השני, ופה אני מתחבר למהות של הדברים שכתב אדום נחמד, על אף שאני לא מסכים עם הדרך ועם הזמן שהדברים שלו נכתבו, הוא שאכן המצב ההזוי והבזוי שלנו בארץ נובע במידה רבה מהתנהלות ממשלות ישראל לאורך שנים ומי שמשלמים את המחיר הכבד ביותר הם החיילים, שרובם ככולם נמצאים באיזור גיל 20, שזה ילדים לכל דבר,
והנרטיב הציוני יודע להשתמש בגיל הזה בציניות רבה מאוד כל פעם לפי איך שמתחשק לו. אז היום הדר כהן היא חוחמת אמיצה, אבל לפני כמה שנים גלעד שליט היה גלעד, הילד של כולנו,
וכל פעם לפי מה שנראה למקבלי ההחלטות בתשקורת או בממשלה, משחקים לנו ברגשות ואנחנו (רוב העם לפחות. אולי בפורום שדים פחות) אומרים אמן.

אין סתירה בין תסכול אמיתי מהתנהלות הממשלה לבין כעס צודק כלפי הפיגועים האלה, וזה רק אנושי להתעצבן על מוות של חיילים ואזרחים שלנו בידי בני עוולה חצופים שקמו יום אחד והחליטו שהם הולכים לרצוח.

לא מרחם עליהם ומאחל למשפחות שלהם לשקוע בקשיים עמוקים שבסוף יביאו למותם, במהרה בימינו, ואם אפשר שלמוות שלהם לא יצטרפו אזרחים חפים מפשע. בימים כאלה מי שמצפה שעוד יישארו לנו רגשות חיבה וחמלה כלפי אוייבינו ומשפחותיהם הוא מנותק מההתפתחויות במרחב הציבורי ובכלל מכל מה שנורמלי בלהיות בן אנוש. רחמים ואמפטיה לא כשרוצחים לנו אנשים מדי יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 08:25 
סמל אישי של המשתמש
תגיד, את מי אתה חושב שאתה מעניש כשאתה מוותר על האמפתיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 08:53 
סמל אישי של המשתמש
איבדתי אותך ב'בואו לא נתבלבל' עאלק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 11:11 
הפתרון, כמובן, הוא להילחם בטרור מלחמה בלתי מתפשרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 11:30 
Noam כתב:
Baruch Shmilovich
2 hrs ·
ציטוט:
זה נורא שהמובן מאליו צריך להיאמר כאילו זה גילוי אמריקה, אבל מה לעשות.
אתמול לא נהרגה שוטרת מג״ב. לא מתה גיבורה לאומית, לא חיילת פטריוטית, לא סמל לחוסן לאומי ואפילו לא מופת לשיוויון מגדרי. אתמול נרצחה ילדה בת 19. זהו. רק ילדה, רק בת 19. לא של צה״ל, לא של עם ישראל, לא של אף אחד. של אבא ואמא שלה. היא מתה היום כי לפני חודשיים היא עשתה את מה שהתגלה כטעות הגורלית של חייה והתייצבה למלא את חובתה האזרחית. וזאת היתה הטעות הגורלית של חייה כי היא מילאה את חלקה בעסקה שבה הצד השני ברח ממילוי החלק שלו, והשאיר אותה לבד מול שלושה רובים שלופים.
אתמול נרצחה ילדה בת 19 בתחפושת ירוקה מגוחכת ומלאת חשיבות עצמית, לא משום ששלושה ערבים שלפו עליה נשק. היא נרצחה כי היא היתה במקום שבו היא לא אמורה להיות ואין שום סיבה שתהיה. ילדה בת 19, חצי שנה אחרי תיכון, לא צריכה לעמוד במרכז הריבוע הכי נפיץ במזרח התיכון, כשהיא נדרשת לגשת לשלושה גברים זרים בידיעה שייתכן שמתחת למעילים שלהם יש רובים אוטומטיים. היא לא היתה אמורה להיות שם וכל נסיון לצמצם את האחריות למותה רק על אלה שירו עליה הוא גניבת דעת. אם היא לא היתה שם, לא משנה כמה נשקים היו נשלפים, היום היא היתה בחיים.
צה״ל לא אשם. הוא לא שלח אותה לשם, לא הפקיר אותה ולא הקריב אותה להיות בשר התותחים, שבגיל 19 ישלם בחייו על סכסוך שבטי של עוני, קנאות דתית ובורות. צה״ל הוא כלי שעושה את מה שהדרג המדיני אומר לו. צה״ל ביצע את מה שהממשלה אמרה לו. והממשלה אמרה לו לקחת ילדים וילדות בני 19 ולהפוך אותם להיות מגן אנושי שיירצח אם צריך, בשביל סתם, בשביל שום סיבה, זולת הצורך של כמה פרטים לשמר את מעמדם הפוליטי והכלכלי הרם. אתמול נרצחה ילדה בת 19 בשביל שמי שיושב בראש המערכת המדינית יוכל להציל לעצמו את היום.
פעם אחר פעם ממשלות ישראל מעדיפות שאזרחים ואזרחים בתחפושת מדים ימותו, על פני מציאת פתרונות שעלולים לערער את מעמדם של ראשיה ושריה. זה נורא להגיד את המובן מאליו כאילו זה מי יודע מה, אבל לא יוצאים למלחמה לפני שממצים את כל האפשרויות האחרות. לא יוצאים למלחמה לפני שקוראים לשלום. לא לפני שעושים צעדים בוני אמון, דורשים, מבקשים, מתחננים אם צריך ואם אין עוד אפשרויות, פונים לצעדים חד צדדיים תקיפים. לא יוצאים למלחמה אלא אם אין ברירה אחרת. ואתמול נרצחה ילדה בת 19 במלחמה שיש לה ברירה אחרת, מלחמה שלמעשה כל יעודה הוא לוודא שלא יהיו ברירות אחרות.
לא זורקים ילדים לקבר רק בגלל הפחד מהשלום, מפתרון הסכסוך או מסיום חד צדדי של הכיבוש, לא קוברים ילדים כי החלופה עלולה לפגוע בסקרים. לא מקריבים ילדים כי האדמה חשובה מהם, ואם יש מישהו שחושב ככה, שיתכבד ויקריב את עצמו קודם.
ולא משנים את המצב הזה, כל עוד לא מבהירים לראש ממשלה, שר בטחון, שר חינוך מחדש וחבורת אוכלי נבלות ששופכים שמן למדורה ונותנים משם גז ברכבי שרד, שהם לא יכולים להסתתר יותר מאחורי צבא ממלא פקודות ששולח ילדות ממלאות פקודות להיות ברווזים במטווח בפקודה. הפקודה מגיעה מלמעלה, ומי שלא מסתכל למעלה ותובע ממחלקי הפקודות לעצור את זה, מי שלא מעיף לכל הרוחות את מי ששובר בכוונת מכוון את חלקו בעסקה, נותן את ידו לרצח הבא של הילד הבא. אי אפשר לחמוק יותר מאחריות, לא הם ולא אנחנו.

https://www.facebook.com/baruch.shmilov ... nref=story

מהטקסטים היותר מדוייקים שקראתי לאחרונה.
להשתגע מהמדינה הזאת כבר

האמת שזו סתם דמגוגיה קלאסית, שמנסה לפרוט על רגשות.
מי שלא מסכים עם הממשלה ועם דרכה כאשר יש סכסוך דמים, ברור שהוא חושב שהקורבנות של הסכסוך מיותרים. ילדה בת 19 או לוחמת מג"ב גיבורה, זה בעיני המתבונן. אין כאן שום חידוש, ואפשר להגיד את זה על הרבה קורבנות בני 19 או יותר (מה זה משנה הגיל?) ב-65 השנים האחרונות, כולל את "איתן לא היסס לרגע" מגבעות התחמושת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 11:42 
אני לא כל כך מבין את הטענה שלך.
הוא לא מנסה לקבוע פה עובדות עולם, הוא סה"כ אומר את דעתו.
נכון, אפשר לומר את זה על כולם. גם היא, גם עוד המון חיילים אחרים, ועוד הרבה יותר לא חיילים, נופלים קורבן על מזבח הסכסוך כל שנה.
אבל דמגוגיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 11:57 
Yair Lapid - יאיר לפיד
1 hr ·

ציטוט:
ביום בו נרצחת הדר כהן ז"ל, אבו מאזן מזמין ללשכתו ברמאללה משפחות של מחבלים לשיחת עידוד.
והעולם שותק.
תארו לכם מה היה קורה אילו הזמין ראש ממשלת ישראל ללשכתו את משפחות רוצחי דומא.
הרי השמיים היו נופלים, ובצדק.

אנחנו לעולם לא נהיה כמוהם, מפני שעוצמתה של ישראל נובעת קודם כל מהיותה מדינה מוסרית, ומה שמבדיל בינינו לבין אוייבינו הם הערכים שלנו.
אבל דווקא בגלל זה מותר לנו לשאול את העולם - למה הוא ממשיך לחבק את מי שתומך ברוצחים שפלים?

https://www.facebook.com/YairLapid/post ... 20?fref=nf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 12:09 
סמל אישי של המשתמש
השאלה היא, האם האנלוגיה הנכונה היא רק לרוצחים מדומא ולא למשל לכלל חיילי צה"ל או אולי לחלקם?
אין ספק שהישראלים בעיני עצמם הם יותר מוסריים מכל אחד אחר. זה בפני עצמו כבר פגם מוסרי קשה. אדם עם מוסר גבוה לא חושב שהוא יותר טוב מאחרים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 14:37 
אוי יאיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 14:54 
סמל אישי של המשתמש
הלואי והיינו להוטים כל כך לדאוג למוסריותנו שלנו, כמו שאנחנו דואגים לזו של שכנינו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 15:02 
Noam כתב:
אני לא כל כך מבין את הטענה שלך.
הוא לא מנסה לקבוע פה עובדות עולם, הוא סה"כ אומר את דעתו.
נכון, אפשר לומר את זה על כולם. גם היא, גם עוד המון חיילים אחרים, ועוד הרבה יותר לא חיילים, נופלים קורבן על מזבח הסכסוך כל שנה.
אבל דמגוגיה?

אוקי. לא דמגוגיה, אבל בנאליות משעממת.
ולא שאני לא מסכים איתו, כן? אבל אין שום דבר חדש, אז למה כל כך הרבה מילים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 15:30 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
הלואי והיינו להוטים כל כך לדאוג למוסריותנו שלנו, כמו שאנחנו דואגים לזו של שכנינו..

הלוואי והעולם היה לומד מהמוסריות שלנו , הלוואי

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 15:35 
סמל אישי של המשתמש
אור לגויים ממש, אה?

*איך אתה מתמודד עם האכזבה מחוסר חסימתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 15:42 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אור לגויים ממש, אה?

ממש אור לגויים
אנחנו לא אכזריים כמו המערביים שמפציצים את דעאש מבלי לשים לב אם זה אזרח או מחבל
אנחנו מפחתים פצצות חכמות לא להרוג חלילה אוכלוסייה אזרחית או אוכלוסיה מסייעת למחבלים
אנחנו מודיעים לפני שמורידים בית של מחבל ומבקשים שייצאו משם
צרפת ארהב בריטניה רוסיה וכל העולם המערבי לא מדגדג את המוסריות שלנו
והעולם הלא מערבי,או כמו שאומר גזען טהור כמוני,העולם הערבי שאתה מחבק ?בכלל אין על מה לדבר.

אני לא צריך להתמודד,אדמין שיתמודד עם התת רמה שלך .
אני שמח שאתה ממשיך לכתוב את השטויות שלך , השנאה העצמית שלך משעשעת אותי מאוד.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 15:47 
סמל אישי של המשתמש
מעניין אם אנחנו אור לגויים בזכות הגנטיקה העדיפה שלנו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 15:49 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אדום נחמד כתב:
אור לגויים ממש, אה?

ממש אור לגויים
1. אנחנו לא אכזריים כמו המערביים שמפציצים את דעאש מבלי לשים לב אם זה אזרח או מחבל
אנחנו מפחתים פצצות חכמות לא להרוג חלילה אוכלוסייה אזרחית או אוכלוסיה מסייעת למחבלים
2. אנחנו מודיעים לפני שמורידים בית של מחבל ומבקשים שייצאו משם
3. צרפת ארהב בריטניה רוסיה וכל העולם המערבי לא מדגדג את המוסריות שלנו
4. והעולם הלא מערבי,או כמו שאומר גזען טהור כמוני,העולם הערבי שאתה מחבק ?בכלל אין על מה לדבר.

1. המספרים אומרים אחרת (למשל: בהפצצות האחרונות על עזה - כנראה כ-75% מההרוגים אזרחים, בוא נתפשר על חצי).
2. גם החמאס הודיע בסמס שהוא מתכוון להפציץ אזור כזה או אחר. לשיטתך זה מנקה אותם מאשמה, אז אני לא מבין למה אתה כל כך כועס עליהם כל הזמן.
3. תזכיר לי מתי לאחרונה הם נלחמו מול מישהו והרגו אלפים שחצי מהם בכלל אזרחים?
4. זה כמו להתפאר בזה שהגעת לפלייאוף העליון של הלאומית, כשלפני רגע תיארת את את עצמך כמינימום מועמד לגביע האלופות ("אור לגויים").

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 15:51 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
מעניין אם אנחנו אור לגויים בזכות הגנטיקה העדיפה שלנו...

אני מאמין שמעט בזכות ארגון כמו בצלם והמון בגלל חנין זועבי.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 16:17 
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
אדום נחמד כתב:
אור לגויים ממש, אה?

ממש אור לגויים
1. אנחנו לא אכזריים כמו המערביים שמפציצים את דעאש מבלי לשים לב אם זה אזרח או מחבל
4. והעולם הלא מערבי,או כמו שאומר גזען טהור כמוני,העולם הערבי שאתה מחבק ?בכלל אין על מה לדבר.

1. המספרים אומרים אחרת (למשל: בהפצצות האחרונות על עזה - כנראה כ-75% מההרוגים אזרחים, בוא נתפשר על חצי).
2. גם החמאס הודיע בסמס שהוא מתכוון להפציץ אזור כזה או אחר. לשיטתך זה מנקה אותם מאשמה, אז אני לא מבין למה אתה כל כך כועס עליהם כל הזמן.
4. זה כמו להתפאר בזה שהגעת לפלייאוף העליון של הלאומית, כשלפני רגע תיארת את את עצמך כמינימום מועמד לגביע האלופות ("אור לגויים").

1. במלחמה יש הרוגים חפים מפשע, כששולחים אליך טילים מתוך בית בן 8 קומות, מלבד להזהיר את התושבים כי הבית הולך להיות מופצץ ורצוי שיסתלקו משם, אין באמת הרבה אפשרויות אחרות למנוע פגיעה שכזאת אם הם לא מתפנים בעצמם. (האם כוחות הקואליציה מבצעות דברים דומים לפני שהם מפציצות?)
2. מעבר לכך שהחמאס שלח הודעות ככלליות (יהודים תברוחו כי אנחנו באים לשחוט אותכם), גם מרבית הרקטות שלהם לא הלכו למתקנים או מטרות צבאיות.
3. אמנם כתבה מלפני 10 שנים אבל רק במלחמת עיראק השניה (עד 2006) המספרים של האזרחים שנהרגו הם בין 30,000 (הערכת משטר בוש) ל655,000 על פי צוות אמריקאי עירקי שבדק באופן עצמאי), אמנם לא כולם נהרגו ע"י כוחות הקואליציה (לפי הכתבה נראה שזה מספר הכולל גם כאלו שנהרגו ממכוניות תופת ופיגועים של מליציות מקומיות) אבל עדיין המסרים והכמויות לא מתקרבים כלל אפילו לדיווחים של החמאס עצמו לגבי כמות האזרחים שנהרגו.

מתוך הכתבה - http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1312657
"לוטננט ג'נרל טומי פרנקס, שהוביל את הפלישות לעיראק ולאפגניסטאן כראש פיקוד מרכז של צבא ארה"ב, הצהיר פעם כי אצלו "לא סופרים גופות". תגובה בוטה זו לשאלה בדבר נפגעים אזרחיים היתה ניסיון להבדיל בין המלחמות בעידן ג'ורג' בוש לבין המפלה האמריקאית בווייטנאם. אז היה נהוג לפרסם מדי יום הודעה המפרטת את מספר הלוחמים הווייטנאמים שנהרגו בידי כוחות ארה"ב. המטרה היתה לשכנע אמריקאים ספקניים שהניצחון נמצא בהישג יד. ואולם רעיון ספירת הגופות היה דבר גס - במיוחד כשהתגלה שרבים מלוחמי הגרילה שנהרגו היו למעשה נשים, ילדים ואזרחים לא חמושים.

עיראק תהיה שונה, הוחלט. ארה"ב תספור את מתיה (כיום קרוב ל-4,000), אך מספר ההרוגים העיראקים במלחמה לא היה עניין שהפנטגון או כל מחלקה אמריקאית אחרת התכוונו למדוד במספרים. במיוחד מהרגע שבוש הכריז ש"המשימה הושלמה" - ב-1 במאי 2003 - לאחר אותה הכרזה, כל עיראקי שנהרג היווה סימן שהנשיא טעה, והראה שמלחמה שנפתחה בשם התערבות הומניטרית תובעת מחיר הומניטרי משלה.

ואולם, למרות שהאמריקאים לא עסקו בספירה, בני אדם נהרגו, ולכל קורבן היה שם והיתה משפחה. מסיבות נישואין הופצצו על ידי מטוסים אמריקאיים, זוגות שנסעו הביתה בלילה נורו במחסומים כי לא שמו לב לפנס המזהיר אותם לעצור, ומאות אזרחים לא חמושים נהרגו ללא סיבה לגיטימית. רק בשלושת השבועות האחרונים של אפריל 2003, לאחר הפלת פסלו ומשטרו של סדאם, כוחות ארה"ב הרגו לפחות 266 אזרחים - תבנית של יד קלה על ההדק שממשיכה גם היום.

http://www.theguardian.com/world/2015/a ... ans-report -
459 הרוגים בהפצצות ארה"ב על דאעש

https://theintercept.com/2015/11/19/as- ... he-middle/ -
354 אזרחים הרוגים מהפצצות הקואליציה את דאעש

4. להשוות בין רמת המוסר המערב אירופאית (כשהכל שקט ורגוע) לבין רמת המוסר במדינות שנמצאות בעימותים (גם באירופה עצמה) זה כמו להשוות תפוחים לתמרים, ראינו את רמת המוסר האירופאית לפני 70 שנה ובוא נאמר ששם בטח לא היינו רוצים להיות, אז לכאורה האירופאים כרגע יותר "מוסריים" מאיתנו, כמה זמן זה עוד ימשך....... שאלה טובה:)
אני חושב שרמת המוסר של ישראל בסיטואציה שבה היא נמצאת, הרבה יותר גבוה משל מדינות שנמצאות במצב דומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 16:45 
פוקרה :ROSE: :ROSE: :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 16:52 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
פוקרה :ROSE: :ROSE: :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
אני רק אציין שלא התיחסתי לשאלה האם אנחנו מוסריים יותר או פחות, אלא האם אנחנו מוסריים בכלל.
וזה, בהתייחס לצקצוקי הלשון הבלתי פוסקים על העולם בכלל ופלסטין בפרט.

אבל מה אני אגיד לכם.. אם זה עוזר לכם לישון טוב יותר בלילה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2016, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
אדום נחמד כתב:
אור לגויים ממש, אה?

ממש אור לגויים

1. במלחמה יש הרוגים חפים מפשע, כששולחים אליך טילים מתוך בית בן 8 קומות, מלבד להזהיר את התושבים כי הבית הולך להיות מופצץ ורצוי שיסתלקו משם, אין באמת הרבה אפשרויות אחרות למנוע פגיעה שכזאת אם הם לא מתפנים בעצמם. (האם כוחות הקואליציה מבצעות דברים דומים לפני שהם מפציצות?)
2. מעבר לכך שהחמאס שלח הודעות ככלליות (יהודים תברוחו כי אנחנו באים לשחוט אותכם), גם מרבית הרקטות שלהם לא הלכו למתקנים או מטרות צבאיות.
3. אמנם כתבה מלפני 10 שנים אבל רק במלחמת עיראק השניה (עד 2006) המספרים של האזרחים שנהרגו הם בין 30,000 (הערכת משטר בוש) ל655,000 על פי צוות אמריקאי עירקי שבדק באופן עצמאי), אמנם לא כולם נהרגו ע"י כוחות הקואליציה (לפי הכתבה נראה שזה מספר הכולל גם כאלו שנהרגו ממכוניות תופת ופיגועים של מליציות מקומיות) אבל עדיין המסרים והכמויות לא מתקרבים כלל אפילו לדיווחים של החמאס עצמו לגבי כמות האזרחים שנהרגו.

מתוך הכתבה - http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1312657
" לוטננט ג'נרל טומי פרנקס, שהוביל את הפלישות לעיראק ולאפגניסטאן כראש פיקוד מרכז של צבא ארה"ב, הצהיר פעם כי אצלו "לא סופרים גופות". תגובה בוטה זו לשאלה בדבר נפגעים אזרחיים היתה ניסיון להבדיל בין המלחמות בעידן ג'ורג' בוש לבין המפלה האמריקאית בווייטנאם. אז היה נהוג לפרסם מדי יום הודעה המפרטת את מספר הלוחמים הווייטנאמים שנהרגו בידי כוחות ארה"ב. המטרה היתה לשכנע אמריקאים ספקניים שהניצחון נמצא בהישג יד. ואולם רעיון ספירת הגופות היה דבר גס - במיוחד כשהתגלה שרבים מלוחמי הגרילה שנהרגו היו למעשה נשים, ילדים ואזרחים לא חמושים.

עיראק תהיה שונה, הוחלט. ארה"ב תספור את מתיה (כיום קרוב ל-4,000), אך מספר ההרוגים העיראקים במלחמה לא היה עניין שהפנטגון או כל מחלקה אמריקאית אחרת התכוונו למדוד במספרים. במיוחד מהרגע שבוש הכריז ש"המשימה הושלמה" - ב-1 במאי 2003 - לאחר אותה הכרזה, כל עיראקי שנהרג היווה סימן שהנשיא טעה, והראה שמלחמה שנפתחה בשם התערבות הומניטרית תובעת מחיר הומניטרי משלה.

ואולם, למרות שהאמריקאים לא עסקו בספירה, בני אדם נהרגו, ולכל קורבן היה שם והיתה משפחה. מסיבות נישואין הופצצו על ידי מטוסים אמריקאיים, זוגות שנסעו הביתה בלילה נורו במחסומים כי לא שמו לב לפנס המזהיר אותם לעצור, ומאות אזרחים לא חמושים נהרגו ללא סיבה לגיטימית. רק בשלושת השבועות האחרונים של אפריל 2003, לאחר הפלת פסלו ומשטרו של סדאם, כוחות ארה"ב הרגו לפחות 266 אזרחים - תבנית של יד קלה על ההדק שממשיכה גם היום.

http://www.theguardian.com/world/2015/a ... ans-report -
459 הרוגים בהפצצות ארה"ב על דאעש

https://theintercept.com/2015/11/19/as- ... he-middle/ -
354 אזרחים הרוגים מהפצצות הקואליציה את דאעש

4. להשוות בין רמת המוסר המערב אירופאית (כשהכל שקט ורגוע) לבין רמת המוסר במדינות שנמצאות בעימותים (גם באירופה עצמה) זה כמו להשוות תפוחים לתמרים, ראינו את רמת המוסר האירופאית לפני 70 שנה ובוא נאמר ששם בטח לא היינו רוצים להיות, אז לכאורה האירופאים כרגע יותר "מוסריים" מאיתנו, כמה זמן זה עוד ימשך....... שאלה טובה:)
אני חושב שרמת המוסר של ישראל בסיטואציה שבה היא נמצאת, הרבה יותר גבוה משל מדינות שנמצאות במצב דומה.

1. עריכה, כי ראיתי שהאינפנטילים בפורום לא ממש הבינו את הכוונה: אני יודע שמלחמות זה עסק מלוכלך. למרבה הצער כל המלחמות הן כאלה. השאלה היא עד כמה, והמספרים מראים שהמלחמות של אומת האור לגויים מלוכלכות יותר מאלה של הגויים.
2. הם הודיעו לתושבי הערים המותקפות שעליהם להתפנות (בדיוק כמו צה"ל). לגבי איפה שהם כיוונו את הרקטות שלהם הכול טוב ויפה, בכל מקרה תשעים ומשהו אחוז מההרוגים הישראלים היו חיילים, בצד השני מדובר בפחות מחצי (כמה פחות? תלוי אם מי אתה שואל).
3. אני מעדיף להתייחס למקורות שנחשבים אמינים (גורמים בינ"ל וכו'), ופחות לכל מיני אנקדוטות שמישהו סיפר או כתב בעיתון. לפי ההערכות של הגורמים הרלוונטיים (לא חיפשתי יותר מדי, מצאתי בוויקיפדיה ציטוטים של הדוחות השונים), בין שליש לרבע מההרוגים בעיראק היו אזרחים. לפי אותם גורמים, שלושה רבעים מההרוגים בסיבובים האחרונים בעזה היו אזרחים.
4. אז אם לחזור למטאפורה שלי, אתה בעצם שב ומדגיש את העובדה שישראל שייכת לתחתית הליגה הלאומית ושלא פייר לבחון אותה במדדים שבהם בוחנים קבוצות צמרת. השאלה שלי היתה, ונשארה, איך זה מסתדר עם ההצהרות על קבוצה ששואפת לכל התארים ("אור לגויים" וכו' וכו').

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 04 פברואר 2016, 18:34, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: