Officer Barbrady כתב:
מטלי:
1. אני לא חושב שאתה צריך להתנצל על העובדה שאתה גר במושב יהודי, אתה בן אדם וזאת זכותך לגור עם השבט שלך. ואני לא טענתי שמצביעי טראמפ פוחדים פיזית מהמיעוטים (אולי מהמוסלמים קצת), אלא שהם פוחדים לאבד את הזהות השבטית שלהם. ואני לא כל כך מסכים עם המסקנות שלך, אני לא חושב שיהודים בלוד וביפו ובירושלים כל כך אוהבים את השכנים הערבים שלהם. בעכו זה אפילו הגיע למהומות אלימות, ואפילו מ"מ ראש העיר בכרמיאל השבוע אמרה את זה בצורה הטובה ביותר:
ציטוט:
מ"מ ראש העיר, רינה גרינברג, פירסמה בסוף השבוע שעבר סטטוס חריף בפייסבוק, בו הצהירה: "אומר בצורה חד משמעית - כרמיאל אינה עיר מעורבת. לא יקום כאן מסגד, לא יקום כאן בית ספר ערבי, לא יקום כאן מתנ"ס ערבי. האוכלוסייה הערבית בכרמיאל, כמוה ככל התושבים המרכיבים את הפסיפס האנושי בכרמיאל, משתלבת במוסדות הקיימים".
4. איך זה עובד, אם ביבשת היחידה שזה יכול לעבוד בה- זה נכשל? מערב אירופה זה אולי המקום היחיד שהניסוי הליברלי של רב לאומיות\תרבותיות יכול לעבוד. בבריטניה זה לא עבד, בצרפת לא וגרמניה בסימן שאלה. אין קונים לזה, אף אחד לא רוצה מסגדים ליד הבית שלו וחסימת כבישים בשישי בצהריים לתפילה המונית. אגב, זה כמובן מתבטא ביתר שאת כשזה מגיע לחרדים. כולם יודעים מה קורה במדינה כשמקימים בית כנסת או ישיבה בשכונה חילונית- ובצדק.
1. אני לא מתנצל על זה שאני גר במושב יהודי, איך הגעת למסקנה הזו? לא מזיזה לי הדת של האנשים במושב שלי. יש אגב לא מעט יהודים ערבים במושב שלי. חלקם אחלה, חלקם חארות, כמו גם היהודים יוצאי אירופה. שבט בתחת שלי, אגב. גרתי 5 שנים במלבורן ועם רוב מכריע של האנשים האקראיים שם היה לי הרבה יותר נעים בכל צורה שלא תסתכל על זה, מאשר עם אנשי השבט שלי. ובעניין הערים שציינת, בחיפה יש דו קיום יהודי ערבי טוב הרבה יותר מאשר במקומות אחרים בארץ, שבהם חיים יהודים בהפרדה מוחלטת מערבים. למרות הדמוניזציה שעושים לערבים בארץ, בחיפה זה עובד יותר טוב רק בגלל החיכוך הזה, הנדרש כדי להסיר את הפחד והדעות הקדומות.
לא הבנתי מה אתה לומד מהמובאה של סגנית ראש עיריית כרמיאל, ואיך זה תומך בשיטתך ולא בשיטתי. זו אמירה גזענית של מדינת אפרטהייד פר אקסלנס, שאם היינו מדינה דמוקרטית לא הייתה נאמרת. באוסטרליה לא היה עולה על הדעת משפט כזה, ואם כן - הופ לבית משפט ("אומר בצורה חד משמעית - בנדיגו אינה עיר מעורבת. לא יקום כאן בית כנסת, לא יקום כאן בית ספר יהודי, לא יקום כאן מועדון יהודי.."). משום מה בהמשך המשפט שלה היא מבהירה שזו כן עיר מעורבת, לפחות מבחינת אפשרות מגורים..
4. למה אתה אומר שאירופה זו היבשת היחידה שזה יכול לעבוד בה? הראיתי לך שזה עובד טוב יותר ביבשות אחרות, הסברתי בפוסט הקודם למה במדינות כמו אנגליה וצרפת זה נכשל, ולמה באוסטרליה (ולדעתי גם בקנדה וארה"ב, אבל שם מכיר פחות) זה עובד טוב יותר. אם לא הובנתי תאמר לי, אני מוכן להסביר שוב. במלבורן אגב, זה עובד בסדר לא רק עם מסגדים, אלא גם עם חרדים.