ערן כתב:
קובסטר, בוא רק נניח לשם השעשוע שאשכרה מוקמת ממשלת בנט-לבני-לפיד-שלי-מרצ.
מה הממשלה הזו תעשה? הסכמים מדיניים? כלכלה נכונה? על מה יצליחו להסכים שם?
היא תשבור את השיא השלילי של ממשלת ברק.
(שלא לדבר על זה שכל הניתוחים שלך מתעלמים ממה שהציבור רוצה ומצביע. שזה ימין)
יאללה, בוא נזרום.
זה המצע של הבית היהודי לכנסת הקרובה, דגמתי כמה עקרונות בולטים :
שיוויון הזדמנויות באמצעות החינוך - אנו מאמינים שיש חובה לתת הזדמנות שווה לכל ילד בתחילת דרכו בחיים, וזה לא קיים היום. ניתן לתקן זאת רק באמצעות מערכת החינוך שמעניקה ארגז כלים טוב לכל ילד, ללא קשר לרקעו. על הממשלה לתת עדיפות משמעותית לאזורי פריפריה כדי לייצר שוויון זה. אנו נשאף לתת התחלה שווה והזדמנות שווה לכל ילד ברחבי מדינת ישראל.
שירות צבאי ואזרחי: אנו רואים בלימוד תורה ערך יסודי ואינטרס חיוני של מדינת ישראל. אנו גם מודעים לכך שיש רבבות צעירים שאינם לומדים תורה, אך נהנים מפטור בלתי מוצדק משירות. אנו נפעל לשילוב החרדים במעגל העבודה והשירות, בצורה הדרגתית תוך הפעלת תמריצים בעניין.
דת ומדינה: מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. צביונה צריך להיקבע בהידברות בין כלל הציבור על בסיס התנ"ך ומוסר הנביאים. יש להימנע מחקיקה דתית ומחקיקה חילונית כופה. יש לשדרג את מעמד המשפט העברי במדינה.
כלכלה חופשית עם רגישות חברתית: מדינת ישראל היא הצלחה כלכלית חסרת תקדים. עם זאת, ישנו ציבור גדול שאינו נהנה מפירות שגשוג זה. אנו נפעל לשיויון הזדמנויות על מנת לתת הזדמנות ראויה לכל צעיר וצעירה בישראל. זה יושג בעיקר על ידי שיפור דרמטי במערכת החינוך, חיזוק התחרותיות במשק, שבירת המונופולים (כפי שחווינו עתה בחברות הסלולריות) והוועדים הגדולים, והורדת מיסים על שכבות הביניים בישראל. מדינת ישראל חייבת להעניק רשת בטחון של חיים בכבוד לאלו, ורק לאלו, שאינם מסוגלים לקיים את עצמם.
בוא נגיד שאפשר לחיות עם העקרונות האלו. לגבי הסדר מדיני שכולכם כמובן תתמקדו בו - יש את מרצ משמאל, את הבית היהודי מימין ושלוש מפלגות באמצע. לא חושב שהולכים להסכם יום אחרי הבחירות מה גם שאני לא חושב שזה בכלל יהיה הדבר הראשון ששלי תתמקד בו, הגם שברור שהוא צריך לקרות והוא יקרה בסופו של דבר. קואליציה כזו יהיה לא פשוט לנהל אבל היא תעצור את ההתדרדרות במצב המדינה.
הרעיון הוא ברור - קודם כל מחליפים את הראש, לאט לאט גם נתקן את הגוף.
לגבי מה שהציבור רוצה והגלישה ימינה, חכה. אני עדיין חושב שהסיפור רחוק מלהיות סגור.