תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 10:17

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 119  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 16:24 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
ציטוט:
שמעתי בדיחה נפלתי כסא

מקווה שלא נפצעת כי פציעתך עלולה לשבש את הסטטיסטיקה וליצור דילמה.

שבת שלום לכל עם ישראל.

היות ועד כמה שידוע לנו אתה לא לוחם חמאס, הרי שלא תהיה כל דילמה מלכתחילה.
:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
deep red כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
בריאות טובה. חינוך דרעק, פער עצום בין שכר לעלות מחייה, תרבות שלטונית מושחתת. זה בגדול

תתעודד, איכשהו למרות "חינוך דרעק" בוגרי מערכת החינוך הגבוה של ישראל מבוקשים באוניברסיטאות מובילות בעולם, תחרותיים בקבלה למשרות דוקטורנט, פוסט דוק ובהמשך כחברי סגל. זה לא המונים, אבל ביחס לגודל המדינה זה די מרשים. הטובים חוזרים לישראל. יש מסביבי די הרבה חברה שרוצים להמשיך באקדמיה אחרי פוסט דוק במוסדות מובילים ואין להם מקום בארץ, אז הם "נאלצים" להסתפק במשרות באוניברסיטאות כמו אמרי, נורת' ווסטרן, ucsf, wash u, UofC.
מדובר על מדעי המחשב, מח, פיזיקה, מתמטיקה, שלא לדבר על מדעי הרוח.
לא יודע, לא נראה כ"כ רע. והכל במחיר מצחיק. יש מה לשפר, אבל לא הכל רע.

האוניברסיטאות בישראל מדרדרות באופן עקבי כבר כמה שנים בדירוגים למיניהם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 17:17 
deep red כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
בריאות טובה. חינוך דרעק, פער עצום בין שכר לעלות מחייה, תרבות שלטונית מושחתת. זה בגדול

תתעודד, איכשהו למרות "חינוך דרעק" בוגרי מערכת החינוך הגבוה של ישראל מבוקשים באוניברסיטאות מובילות בעולם, תחרותיים בקבלה למשרות דוקטורנט, פוסט דוק ובהמשך כחברי סגל. זה לא המונים, אבל ביחס לגודל המדינה זה די מרשים. הטובים חוזרים לישראל. יש מסביבי די הרבה חברה שרוצים להמשיך באקדמיה אחרי פוסט דוק במוסדות מובילים ואין להם מקום בארץ, אז הם "נאלצים" להסתפק במשרות באוניברסיטאות כמו אמרי, נורת' ווסטרן, ucsf, wash u, UofC.

הערה קטנה לגבי ההשוואה בין מערכות הבריאות:
בעשור האחרון יצא לי לראות את ההבדלים, ממקור ראשון ולחוות אותם על בשרי.
אני מאוד מעריך את רמת הרופאים בישראל, אבל ליבי איתם ועם החולים, שהם צריכים לטפל בהם.
התנאים שמקבל החולה במרכז אירופה, בלי ביטוחים פרטיים, הוא בכמה רמות מעל למקובל בארץ.
בזמנו פרטתי נתונים על הנושא, באשכול אחר.
תאמין לי, מלבד רמת הרופאים, אין בכלל מקום להשוואה.

מערכת החינוך:
תתחיל מזה שבכיתה ממוצעת בארץ יילמדו פחות מ- 30 ילדים בכיתה. כמות שכל מי שאני מכיר פה, לא מאמין לי.
זה שהרבה מקבלים משרות בחו"ל, זה למרות מערכת החינוך, ולא בזכותה.
תראה את ההבדלים בארץ בהשגיות, בין האוכלוסיות השונות ובין הערים לפריפריה. שמיים וארץ.
הלוואי שהילדים בארץ יקבלו את התנאים, שכל ילד, ולא משנה מאיזה עיר/כפר/מעמד כלכלי הוריו/מוצא/מין/דת הוא/היא שייכים, מקבל פה.

תחבורה ציבורית:
בו נתחיל מהנקודה, שהיא תהייה נגישה לכולם, 7 ימים בשבוע, במחיר נורמלי (אוטובוסים ורכבות)
אני נוסע ב- 1 יורו ליום, בכל אמצעי התחבורה הקיימים (רכבות תחתית/עילית, חשמליות ואוטובוסים).

אז נכון, אני מתגורר במקום שהוא בשנים האחרונות בכל סקר, בחמישיה הפותחת, אז זה לא ממש פייר.
אני אבל נחשפתי לעוד מספיק מקומות ביבשת, שהם לא באותה רמה, אבל עדיין יש לישראל, הרבה מה לשפר, על מנת להגיע אליהן.

בסופו של יום, זה החלטות פוליטיות על תקציבים.
זה לא רק תקציב הביטחון הקדוש. זה עוד הרבה כסף, שבמקום להגיע למקומות, שישפרו את החיים בארץ לכלל התושבים, הם מועברים למגזרים של המקורבים.

שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 17:39 
ילד בן 4 נהרג מפצמ"ר. אני מריח כניסה קרקעית שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 17:40 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:

מקוה שלא
כתישה אווירית בלתי מתפשרת

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
מנחל-עוז.
יהי זכרו ברוך :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 17:56 
deep red כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

חינוך, לא השכלה גבוהה. לכולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
הם לא מפסיקים לירות לשנייה אחת.. אין שם איזה הפסקת קפה+סיגריה משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 18:09 
סמל אישי של המשתמש
לוסיאנו דה ברונו כתב:

אם חמאס היה מצליח לחסל כמה אלופים בצה"ל, נראה לך שישראל לא היתה מגיבה בעוצמה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 18:10 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
zink כתב:

מקוה שלא

גם אני מקווה כמוך.
הבעייה שזה גורם לפגיעה בבלתי מעורבים רבים יחסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 18:24 
אדום אופטימי כתב:
פאביו כתב:
zink כתב:

מקוה שלא

גם אני מקווה כמוך.
הבעייה שזה גורם לפגיעה בבלתי מעורבים רבים יחסית.

זה גם אקט נורא פחדני. גם זאת קצת בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 18:28 
איתן כבל בערוץ 2 עכשיו קורא לצהל ולביבי לכבוש את עזה.
"אין ברירה" הוא אומר

מדהים איך אנשים שיחסית נחשבים מבוגרים ושקולים מאבדים את הראש בגלל אירוע, קשה ככל שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 18:30 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
zink כתב:

מקוה שלא

אז כל ה"כתישות אוויריות" הקודמות לא הצליחו לעצור ירי מעזה זה בגלל שהן היו כן מתפשרות?
מה זה לא מתפשרת אגב?
כמה זה יוצא בילדים מתים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 19:10 
סמל אישי של המשתמש
מדינה שסובלת ממאניה דיפרסיה. אתמול אופוריה והערב דיכאון.
בשני המקרים ללא הצדקה.
אלה בדיוק הרגעים לשמור על קור רוח. לא להשתולל ולא להיכנס לעזה.
להמשיך במה שעושים בימים האחרונים. החמאס יימעך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 19:22 
הסלע האדום כתב:
מדינה שסובלת ממאניה דיפרסיה. אתמול אופוריה והערב דיכאון.
בשני המקרים ללא הצדקה.
אלה בדיוק הרגעים לשמור על קור רוח. לא להשתולל ולא להיכנס לעזה.
להמשיך במה שעושים בימים האחרונים. החמאס יימעך.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 19:23 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
פאביו כתב:
zink כתב:

מקוה שלא

אז כל ה"כתישות אוויריות" הקודמות לא הצליחו לעצור ירי מעזה זה בגלל שהן היו כן מתפשרות?
מה זה לא מתפשרת אגב?
כמה זה יוצא בילדים מתים?

כנראה יותר מה 18 שהם הרגו בעצמם.

זה אולי קשה להפנים מסין הרחוקה אבל מתנהלת פה מערכה מול ארגון טרור שאכפת לו אפילו פחות מאיתנו מה יעלה בגורלם של תושבי הרצועה.
לחמאס מתאים מאוד שניכנס קרקעית לרצועה והוא שוב יבחר בטקטיקה של פחדנים, ימלכד בתים שנמצאים בהם תושבים (כולל ילדים), יתקוף אותנו ממנהרות שפתח היציאה שלהם נמצא בחדרי ילדים ויקווה שמתישהו נטעה ואז הלחץ הבינלאומי יהיה עלינו והם יוכלו להשיג את מה שהם רוצים. טעות לשחק לידיים שלהם וגם אין לנו באמת מה לחפש שם. הטקטיקה הכי קלה היא על כל טיל שיצא משם לירות 5 או 10 פגזים לנקודת השיגור כמו שעשינו בלבנון. לשמחתי אנחנו עדיין לא שם והתגובות הן ברובן סבירות, הפעולה היותר חשובה שלנו היא במישור המדיני ואני מאוד מקווה שאבו מאזן יקבל גב גם ממצרים וגם מארה"ב כדי לסיים את המערכה הזו עם ממשלה פלסטינית אחד בגדה ובעזה שתקבל אוטונומיה משלה כמה שיותר מהר. עד אז, להגיב בצורה חכמה בירי על ירי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 19:27 
teknoboy כתב:
לוסיאנו דה ברונו כתב:

אם הם היו מצליחים לחסל כמה אלופים בצה"ל
אנחנו היינו עושים את זה בכיכר העיר:
http://news.walla.co.il/?w=/2689/2778327
ההודעה שלך מצביעה על הקבלה חלקית ולא מלאה בין שני הצדדים, ומשרתת את הנקודה הכל כך מתנשאת שלך על הנעשה כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 19:35 
סמל אישי של המשתמש
fidel כתב:
teknoboy כתב:
לוסיאנו דה ברונו כתב:

אם הם היו מצליחים לחסל כמה אלופים בצה"ל
אנחנו היינו עושים את זה בכיכר העיר:
http://news.walla.co.il/?w=/2689/2778327
ההודעה שלך מצביעה על הקבלה חלקית ולא מלאה בין שני הצדדים, ומשרתת את הנקודה הכל כך מתנשאת שלך על הנעשה כאן.

כנראה שלא שמת לב, אבל אין שום קשר בין התגובה שלך לבין מה שאתה מגיב עליו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 19:45 
סמל אישי של המשתמש
אני חושב שתגובתו של פידל מדוייקת ויש קשר הדוק בין נשוא תגובתו לתכני התגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

זה אולי קשה להפנים מסין הרחוקה אבל מתנהלת פה מערכה מול ארגון טרור שאכפת לו אפילו פחות מאיתנו מה יעלה בגורלם של תושבי הרצועה.
לחמאס מתאים מאוד שניכנס קרקעית לרצועה והוא שוב יבחר בטקטיקה של פחדנים, ימלכד בתים שנמצאים בהם תושבים (כולל ילדים), יתקוף אותנו ממנהרות שפתח היציאה שלהם נמצא בחדרי ילדים ויקווה שמתישהו נטעה ואז הלחץ הבינלאומי יהיה עלינו והם יוכלו להשיג את מה שהם רוצים. טעות לשחק לידיים שלהם וגם אין לנו באמת מה לחפש שם. הטקטיקה הכי קלה היא על כל טיל שיצא משם לירות 5 או 10 פגזים לנקודת השיגור כמו שעשינו בלבנון. לשמחתי אנחנו עדיין לא שם והתגובות הן ברובן סבירות, הפעולה היותר חשובה שלנו היא במישור המדיני ואני מאוד מקווה שאבו מאזן יקבל גב גם ממצרים וגם מארה"ב כדי לסיים את המערכה הזו עם ממשלה פלסטינית אחד בגדה ובעזה שתקבל אוטונומיה משלה כמה שיותר מהר. עד אז, להגיב בצורה חכמה בירי על ירי.

לא הבנתי מה אתה רוצה, באמת שלא.
כל מה שאני אומר (ואני אומר את זה מתחילת צוק איתן) זה שהכתישות האוויריות האלו לא משיגות כלום, בטח לא עצירה של הירי מעזה, ולראיה, מה שקורה עכשיו.

נ.ב.
חלאס עם הקטע הזה של "טקטיקה של פחדנים", אני לא מחסידי החמאס, אבל הם נלחמים בדרך היחידה שהם מסוגלים בהתחשב בעדיפות הטכנולוגית של ישראל, הגישה הזו שהם צריכים להלחם כמו גיבורים ולהשחט כמו ברווזים בשטח פתוח מול פצצות חכמות ומזל"טים היא רצינית כמו הדרישה של הברטים שהזולו ילחמו מולם כמו ג'נטלמנים.
ואם כבר במדידות זין של גבורה עסקינן, לצאת ממנהרה בשטח ישראל דורש טיפה יותר תעוזה מלהוריד פצצות של טון על בניין בעיר נטולת נ"מ.
אבל זה באמת באמת בקטנה קטנה, אומץ בקרב זה לא אינדיקציה לכלום, היו גם נאצים אמיצים ברמה האישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 20:19 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
מנחל-עוז.
יהי זכרו ברוך :ROSE:

:cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 20:19 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

הודעה מדהימה. באמת. מלאה בסתירות פנימיות ודבשות בלתי-נראות.
מבחינתי (ולאכזבתי הרבה), הדבר המדהים ביותר בהודעה הזו הוא שמפאת זהות המחבר שלה היא כנראה מסמנת את הדעה הרווחת בחלק ה"שפוי", הלא-ניצי והלא-מתלהם בעם ישראל. זה שבאמת מסוגל להכיל חמלה כלשהי כלפי תושבי עזה, זה שבאמת שואף לסיום האלימות בעזרת "ממשלה פלסטינית אחת שתקבל אוטונומיה משלה כמה שיותר מהר", זה שמעוניין בשקט ושלום אמיתיים לילדיו.

כנראה שהיו צריכים לעבור כמה עשורים עד שישראל תשתכנע לחתור בכנות להסדר קבע מול אש"ף-פת"ח. אני מקווה שההזדמנות לא תתפספס ואז אולי יעברו עוד כמה עשורים עד שישראל תשתכנע לחתור בכנות להסדר קבע מול חמא"ס. וגם אם ההזדמנות ההיא תפוספס, אני משוכנע שתוך כמה עשורים תצוץ הזדמנות לחתור בכנות להסדר קבע מול אל-קעידא או מישהו אחר....מתישהו הם יבינו, ההם שמבינים רק כוח....

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 20:30 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
kobster כתב:

לא הבנתי מה אתה רוצה, באמת שלא.
כל מה שאני אומר (ואני אומר את זה מתחילת צוק איתן) זה שהכתישות האוויריות האלו לא משיגות כלום, בטח לא עצירה של הירי מעזה, ולראיה, מה שקורה עכשיו.

נ.ב.
חלאס עם הקטע הזה של "טקטיקה של פחדנים", אני לא מחסידי החמאס, אבל הם נלחמים בדרך היחידה שהם מסוגלים בהתחשב בעדיפות הטכנולוגית של ישראל, הגישה הזו שהם צריכים להלחם כמו גיבורים ולהשחט כמו ברווזים בשטח פתוח מול פצצות חכמות ומזל"טים היא רצינית כמו הדרישה של הברטים שהזולו ילחמו מולם כמו ג'נטלמנים.
ואם כבר במדידות זין של גבורה עסקינן, לצאת ממנהרה בשטח ישראל דורש טיפה יותר תעוזה מלהוריד פצצות של טון על בניין בעיר נטולת נ"מ.
אבל זה באמת באמת בקטנה קטנה, אומץ בקרב זה לא אינדיקציה לכלום, היו גם נאצים אמיצים ברמה האישית.

להסביר לך שמבחינה צבאית, לא מדינית, התגובה הזו היא התגובה הטובה והנכונה ביותר. היא לא תעצור את הירי כי אין מהלך צבאי שאתה יכול לעשות בשביל לעצור את הירי אבל היא תסב לצד השני הרבה הרבה יותר נזק מאשר הוא מסב לך, הרבה פעמים זה הדבר הכי טוב שאתה יכול להשיג בקרב ולצערנו אנחנו לא מתנהלים מול מדינה שאשכרה אכפת לה מהאזרחים שלה שנמצאים ללא הגנה מול הירי שלנו אלא מול ארגון טרור שכל מה אכפת לו זה להמשיך את המערכה הזו עוד ועוד בתקווה לאחת מהשתיים - תמונת ניצחון בדמות פגיעה שתהרוג רבים אצלנו או טעות שלנו שתהפוך עלינו את העולם והחמאס יוכל לקבל הרבה יותר מה שהוא יוכל לקבל בהסדר כרגע.

נ.ב 1
אם אנחנו כ"כ עדיפים על החמאס מבחינה טכנולוגית למה הם ממשיכים את המערכה הזו ? איזו תועלת מלבד כתישת האזרחים שלהם יוצאת להם ממערכה מול צבא שעולה עליהם בכל אספקט ?

נ.ב 2
בתחרות מדידת זין, הרבה יותר קשה להיכנס לשטח שאתה לא מכיר, מול אויב שמכין לך מגוון מכשולים, מוקשים ומארבים ולהכות בו במספרים שהכנו בהם תוך ניסיון לשמור על מינימום של נפגעים אזרחיים, במיוחד שהצד השני עסוק בלהסתתר מאחורי האזרחים שאתה כה שש להגן עליהם

נ.ב 3
חיזבאללה היו יותר נחותים מאיתנו מבחינה צבאית אבל הם לא התחבאו בבתים עם נשים וילדים ולא ארגנו 5-6 ילדים שילכו לפניהם וישמשו להם מחסה חי מפני החיילים שלנו. אבל היי, את מידת האכפתיות של המאס ממה שקורה לאזרחים שלהם הם הראו אתמול. לגיטימי להוציא להורג 18 איש באמצע היום לעיני ילדים קטנים.

נ.ב 4
אתה וטקנובוי יכולים להמשיך בנוהל בת יענה, זה הופך להיות משעשע מרגע לדודלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 20:36 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
אני חושב שתגובתו של פידל מדוייקת ויש קשר הדוק בין נשוא תגובתו לתכני התגובה.

הדוק כמו הקשר שלך עם המציאות.

סטגדיש!

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 20:40 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

מוקדש לתמימים שמשום מה משוכנעים, שוב, שדווקא במבצע התורן הבא עלינו לטובה יימצא סוף סוף פתרון צבאי לסכסוך

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 20:43 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

להסביר לך שמבחינה צבאית, לא מדינית, התגובה הזו היא התגובה הטובה והנכונה ביותר. היא לא תעצור את הירי כי אין מהלך צבאי שאתה יכול לעשות בשביל לעצור את הירי אבל היא תסב לצד השני הרבה הרבה יותר נזק מאשר הוא מסב לך, הרבה פעמים זה הדבר הכי טוב שאתה יכול להשיג בקרב ולצערנו אנחנו לא מתנהלים מול מדינה שאשכרה אכפת לה מהאזרחים שלה שנמצאים ללא הגנה מול הירי שלנו אלא מול ארגון טרור שכל מה אכפת לו זה להמשיך את המערכה הזו עוד ועוד בתקווה לאחת מהשתיים - תמונת ניצחון בדמות פגיעה שתהרוג רבים אצלנו או טעות שלנו שתהפוך עלינו את העולם והחמאס יוכל לקבל הרבה יותר מה שהוא יוכל לקבל בהסדר כרגע.

נ.ב 1
אם אנחנו כ"כ עדיפים על החמאס מבחינה טכנולוגית למה הם ממשיכים את המערכה הזו ? איזו תועלת מלבד כתישת האזרחים שלהם יוצאת להם ממערכה מול צבא שעולה עליהם בכל אספקט ?

נ.ב 2
בתחרות מדידת זין, הרבה יותר קשה להיכנס לשטח שאתה לא מכיר, מול אויב שמכין לך מגוון מכשולים, מוקשים ומארבים ולהכות בו במספרים שהכנו בהם תוך ניסיון לשמור על מינימום של נפגעים אזרחיים, במיוחד שהצד השני עסוק בלהסתתר מאחורי האזרחים שאתה כה שש להגן עליהם

נ.ב 3
חיזבאללה היו יותר נחותים מאיתנו מבחינה צבאית אבל הם לא התחבאו בבתים עם נשים וילדים ולא ארגנו 5-6 ילדים שילכו לפניהם וישמשו להם מחסה חי מפני החיילים שלנו. אבל היי, את מידת האכפתיות של המאס ממה שקורה לאזרחים שלהם הם הראו אתמול. לגיטימי להוציא להורג 18 איש באמצע היום לעיני ילדים קטנים.

נ.ב 4
אתה וטקנובוי יכולים להמשיך בנוהל בת יענה, זה הופך להיות משעשע מרגע לדודלי.

מה בדיוק צוק איתן השיג?
מה הופך את התקיפה הזו להכי טובה והכי נכונה?
מה לעזאזל אתה חושב שזה הולך להשיג?
כי את הנזקים שזה עשוי לגרום לישראל אני בעצמך רואה (ואני אפילו לא מדבר על האזרחים ההרוגים בעזה, כי בקטנה, ערבים, וגם לפני 8 שנים קצת פחות מ 50% מהם הצביעו לחמאס).

מעבר לזה, באופן ספציפי, החמאס כרגע תוקף את ישראל בגלל שתקפת בכירים בארגון, כמו שהוא תמיד עושה, וזה לצרכי הרתעה בעיקר (שעובדת ככה ככה) וקצת לפוליטיקה פנימית, כי כמו שיש אנשים כמוך שאומרים ש"חייבים לעשות משהו" בישראל, יש כאלו גם בעזה.

ובאופן יותר רחב, החמאס ממשיך לתקוף את ישראל כי הוא חושב שזה מה שיגרום לישראל להכנס למו"מ (כנראה עקיף) איתו ויתן לו השגים מדיניים, כמו הקלות בסגר והרחבה של אזור הדיג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 20:46 
סמל אישי של המשתמש
roygordana כתב:
kobster כתב:

הודעה מדהימה. באמת. מלאה בסתירות פנימיות ודבשות בלתי-נראות.
מבחינתי (ולאכזבתי הרבה), הדבר המדהים ביותר בהודעה הזו הוא שמפאת זהות המחבר שלה היא כנראה מסמנת את הדעה הרווחת בחלק ה"שפוי", הלא-ניצי והלא-מתלהם בעם ישראל. זה שבאמת מסוגל להכיל חמלה כלשהי כלפי תושבי עזה, זה שבאמת שואף לסיום האלימות בעזרת "ממשלה פלסטינית אחת שתקבל אוטונומיה משלה כמה שיותר מהר", זה שמעוניין בשקט ושלום אמיתיים לילדיו.

כנראה שהיו צריכים לעבור כמה עשורים עד שישראל תשתכנע לחתור בכנות להסדר קבע מול אש"ף-פת"ח. אני מקווה שההזדמנות לא תתפספס ואז אולי יעברו עוד כמה עשורים עד שישראל תשתכנע לחתור בכנות להסדר קבע מול חמא"ס. וגם אם ההזדמנות ההיא תפוספס, אני משוכנע שתוך כמה עשורים תצוץ הזדמנות לחתור בכנות להסדר קבע מול אל-קעידא או מישהו אחר....מתישהו הם יבינו, ההם שמבינים רק כוח....

תודה על המחמאות.
איפה הסתירה הפנימית והדבשות הבלתי נראות ?
הדעה שלי לא השתנתה מתחילת המבצע (מבצע עאלק, מלחמה יותר נכון) ואני עושה הפרדה בין החלק הצבאי לחלק המדיני, מבחינה צבאית צריך להגיב למי שמאיים עליך ורצוי שהתגובה תהיה במקום, בזמן ובעוצמה הנכונים כדי שתשיג משהו שהוא מעבר לסתם להגיב. יתרה מכך, מאחר והמערכה הזו מתנהלת מול ארגון טרור שמת שתפגע באזרחים שלו (ואם לא אז הוא יעשה את זה בעצמו) התגובה שלך צריכה להיות בהתאם ולא לשחק לידיים שלהם.
מה שיותר חשוב להבין זה שאין תוחלת למהלך צבאי שהוא מנותק ממהלך מדיני. מבחינה צבאית המערכה הזו מנוהלת הרבה יותר טוב מאיך שנוהלה לבנון השניה אבל שם ההישג המדיני שלנו היה אדיר והצלחנו לגרום למעשה לשיתוק של חיזבאללה שגם נע צפונה ולא יושב לך על הגדר וגם מפחד מתגובה בינלאומית שלא תסבול הפרה של החלטה 1701.
מאחר וכולנו מבינים שאין כזה דבר חמאס מפורז כמו שביבי הדביל מנסה להשיג, נשארו לך 2 אופציות -
1. לכבוש לגמרי את הרצועה על כל יושביה, טיהור קיני החמאס ותשתית הטרור והעברת הרצועה לשלטון ישראל. סך הכל אופציה סבבה שאם נשווה את זה לחומת מגן אז היא תיקח לך 5-7 שנים, עשרות אם לא מאות חיילים הרוגים ואלפי הרוגים בשני הצדדים. לגיטימי.
2. העברת השליטה ברצועה לידי גורם מתון שהוכיח את היכולת שלו בגדה (אגב חומת מגן) ושניתן לשתף איתו פעולה מבחינה בטחונית בצורה הטובה ביותר, אני מאמין שכל מי שעשה שטחים בעשור האחרון יגיד לך בעיקר דברים טובים על שיתוף הפעולה בין צהל לבין השו"פים בגדה והדרך שבה הם משליטים את הסדר בערים הגדולות.

עכשיו תבחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 20:58 
סמל אישי של המשתמש
ההשוואה ליו"ש היא מופרכת.
הרשות "קיבלה את יו"ש" נטולה קיני חמאס אפקטיבים בעיקבות טיהור שעשה צה"ל ביו"ש בחומת מגן. אם לא חומת מגן לא היה סיכוי לאבו מאזן ואנשיו להישתלט צבאית על יו"ש מישהו צריך לחסל את החמאס בעזה ולהפוך אותו ללא רלוונטי מבחינה צבאית. אבו מאזן הוא במקרה הטוב תרנגולת מרוטה (ולא משנה למה) אי אפשר להדביק לו את הנוצות המרוטות ולסמוך על אנשיו שהם יפרקו את החמאס מנשקו ומעוצמתו הצבאית. לכן האופציה השניה שהוצגה על ידי קובסטר היא תאורטית בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 21:06 
סמל אישי של המשתמש
שכחתי שזה אתה שהיית בחומת מגן ואז במילואים בעשר שנים שאחריה בשביל לראות איך הרשות בהנהגת אבו מאזן מחזיקה את השטח. אבו מאזן הוא תרנגולת מרוטה בעיני האנשים שמחזיקים בדעה שלך (כל הערבים נגדנו, כולם רוצים להרוג אותנו ובלה בלה בלה), בפועל הוא והכוורת שמסביבו אנשים חכמים מאוד שאם היתה ממשלה בישראל שהיתה יודעת לחזק אותו ולא להשפיל אותו בכל הזדמנות, אולי לא היינו מגיעים למצב הזה ברצועה.
ואומרים איו"ש (אזור יהודה ושומרון), לא יו"ש.

נערך לאחרונה על ידי kobster בתאריך 22 אוגוסט 2014, 21:07, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2014, 21:06 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
גורמים ביטחוניים אמרו כי פצצת המרגמה שפגעה בילד שנהרג ביישוב בשער הנגב נורתה מבית ספר של אונר"א בצפון שכונת סג'עייה בעזה.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 119  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: