עזרא כתב:
אני עושה לזה הקפצה קטנה,כי פנה אלי חבר ורצה שאפרסם סיפור עצוב שקשור לרועי בן ארויה:
"אהלן עומר, חג שמח.
אני עוקב בקביעות אחר האשכול שלך על רועי בן ארויה. כל הכבוד שבזכותך הוא לא יושב איתנו ביציעים.
ויש לי סיפור שגילתי אתמול על אותו טינופת.
רועי הזה שירת עם חבר שלי תקופה בצבא. איתם במחלקה היה בחור אתיופי. אותו רועי בן ארויה היה מציק לו באופן קבוע בגלל מוצאו. עד שלאותו בחור אתיופי נמאס והוא התאבד. קרה לפני חצי שנה בערך, אולי קצת יותר.חבר שלי סיפר לי את זה אתמול והזדעזתי. חשוב לי שתפרסם את זה."
קצת פשטני הייתי אומר. כן, תתקוף אותי. שאחרים יתקפו אותי גם. אבל בחייאת, חבר של חבר שמע ככה וככה. והמסקנה שבגלל בן ארויה הבחור האתיופי התאבד. (אם זה קשור לגזענות, זה כנראה קשור ליותר מאשר בנאדם אחד שהטריד אותו על הרקע הזה).
בן ארויה הזה הוא כנראה השטן בכבודו ובעצמו. ושוב, כיף למצוא איזה מישהו שהוא השטן בכבודו ובעצמו שכל צרותינו בעולם הן בגללו. אבל לך תדע כמה מהסיפורים האלה הם אגדות, טעויות, המצאות, נקמנויות וכו'.
הגליות, משפטים בלי יכולת להתגונן, אסור לו להשתקם, ועוד מעט תתלו אותו בכיכר העיר.
(ואני לא מקל באלו שאכן נפגעו ממנו, בודאי אם אכן הסיפור על האתיופי נכון, הוא חלאה מטונפת. אבל זה בעייתי להביא את כל העדויות יד שלישית האלו. ושוב, בלי שהוא יכול להגן על עצמו. ואני גם מאמין לאלו שהביאו פה עדויות יד ראשונה נגדו. למרות שהוא לא נשמע גרוע בהרבה ממקבץ נדבות ממוצע שמספר לך סיפורים על "חסר לי שקל לסנדביץ'" ואם אתה מציע לקנות לו את הסנדביץ' אז יש תירוצים למה לא)
ואגב, אולי באמת הגיע הזמן לחשוב פעמיים לפני שמשתמשים בביטויים כמו "הומו" כקללה, או "כושי" כתואר (גם בלי נסיון לפגוע).