לירון האדום כתב:
אדום מטלי כתב:
מהציטוטים פה אני מבין שמישהו חושב שהשוויתי את חיילי צה"ל לוורמאכט.
בעניין הזה:
1. מי שמבין ככה את התגובה שלי הוא לא חכם, וזאת בלשון המעטה.
2. בנדיבותי אני מוכן להסביר לאותם אנשים לאט-לאט, אולי יתעשתו: התגובה שלי נועדה להראות שהתנהלות של פרטים מסויימים בתוך גוף מסוים בזמן מסוים לא מעידה בהכרח על ההתנהלות הכללית שלו, בבחינת יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל (הייתי יכול במקום זה להראות כלבה שמטפלת בצורה אימהיות בגור חתולים. ייתכן שאותם אנשים היו אומרים אז שהשוויתי את חיילי צה"ל לכלבים?)
3. נראה לי מספיק.
והאם מקרה של חייל שסרח דווקא הוא מעיד על הכלל?
אתה קובע (כי זה מתאים לאג'נדה שלך) שהמקרה הזה שהבאתי לדוגמא הוא היוצא מהכלל ואני טוען שהוא כן הכלל.
היופי הוא שכאשר חייל סרח אני יודע להעביר ביקורת, אבל אתה אפילו מילה טובה לא יודע להגיד.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
קבל מילה טובה ממני לחיילים שהצילו את התינוקת. באמת. אבל לא יותר, כי זה בסיסי וטריוויאלי בעיני.
אין מקרה של חיל שסרח, יש מאות מקרים, כולל של קצינים בכירים שכביכול סורחים. ויפה שאתה מגדיר את זה ככה היום, כי בעיני המערכת הם בכלל לא סורחים, הם עושים את מה שצריך. המערכת, מלמעלה עד למטה, עושה הכל כדי להסתיר/להגן/לפנק את אותם אלה שאתה מכנה 'סורחים' (הרוצח אלחושך עזריה כבר בבית, עם פרחים משרי הממשלה).
בנוסף, אתה לא באמת מעביר ביקורת, אתה לא ביקורתי בכלל, אתה מניח באופן בסיסי שהמערכת מוסרית ומצוינת, ואחרי שהנחת את זה אתה מגן על ההנחה שלך בכל תוקף, ושום עובדה/עדות/תחקיר אמיתי, לא יגרמו לך לחשוב אחרת. אז פעם ב... אתה מגנה משהו, רק כדי לצייר כביכול אמינות כלשהי לתמיכה שלך במערכת. אני לא קונה את זה.
אני ואנשים רבים כאן יכולים להביא לך אינסוף מקרי 'סרחון', כפי שאתה מכנה זאת. אבל אני כבר לא מוכן להתאמץ. אני חושב שהצעתי לך פעם אחת לבלות 3-4 שעות באתרי אינטרנט* שיכולים להדגים לך את זה. אני בטוח שלא עשית את זה.
* שרות לציבור - "שיחה מקומית" "המקום הכי חם בגיהנום", האגודה לזכויות האזרח, בצלם, רופאים לזכויות אדם, רבנים לזכויות אדם, הבלוג של ג'ון בראון, עמירה הס, גדעון לוי, שוברים שתיקה. יש בטח עוד לא מעט.