red in blood כתב:
מה זאת אומרת אין אף גורם אנושי?
יש 2 נערים שברשלנות גרמו להצתה, ויש ראש ממשלה שקיצץ וקיצץ עד שלא היה אפשר לכבות את זה בזמן.
אז בעינך הוא האחראי הבלעדי לרצח.
בעיני גדעון לוי - לא.
מובן כאן החילוקי דעות. מה שלא מובן, זה איפה היה כאן הצדקה לרצח?
איפה הקפיצה הלוגית בין להגיד שיש יותר מאדם אחד שאחראי לזה, ויותר מבן אדם אחד שהיה לו אחריות למנוע את זה ונכשל לעשות כן (במכוון או לא), לבין להגיד שרצח היה מוצדק?
בוא אני אתן לך דוגמא אחרת - נער שהתעללו בו התאבד. אני אאשים את מי שהתעלל בו, ואת מי שאחראי היה למנוע את זה. האם זה אומר שאני מצדיק את ההתאבדות?
אני אקביל את זה עוד קצת, שיהיה יותר קרוב למקרה המדובר - נער א׳ התעלל לאורך זמן בנער ב׳, לעיני המורה בלי שזה יתערב, ולפעמים אף יעודד את זה. גם נער ב׳ לא תמים, והחזיר לנער א׳, אבל הוא בכל רגע נתון היה המוחלש, ויכל רק להגיב ולא ליזום.
בסוף נער ב׳ נשבר, והוא הרג את נער א׳.
ברור שאני לא מצדיק את זה. ברור שאני לא אומר שהוא פעל בסדר, וחובה להתייחס לזה. ועדיין, האשם העיקרי כאן לא יהיה נער ב׳, על אף שהוא זה שביצע את המעשה במודע ופגע באחר, אלא המורה, שהיה לו את הסמכות, היכולת והחובה למנוע את זה. אין כאן הצדקה של המעשה, אלא היכולת להגיד שהמציאות היא מורכבת, וראוי להסתכל על המצב במבט ביקורתי.
עכשיו, ברור לי שאתה לא מסכים שזה מצב מקביל אחד לאחד, וברור לי שתדגיש את ההבדלים. ועדיין, אפילו אתה מסוגל להבין מהדוגמא איך אפשר להאשים מישהו בזה, ועדיין לא להצדיק את המעשה.
תדבר נגד גדעון לוי. אין בעיה. תגיד שדעותיו מסוכנות, אבל אל תעשה דה לגיטימציה על הנחות שלך. הוא לא שונא ישראל, הוא לא גייס חמישי, הוא לא מצדיק טרור.
א. המקרה של הנערים לא דומה כל כך למקרה של ישראל והפלשתינאים (אלא אם כן אתה מאמץ את הנרטיב הפלשתינאי באופן בלעדי).
ב. גם במקרה של הנערים, הורדת האחריות מנער ב' (כאמור, ההורג) וקבלתו המוסרית תגרום לעוד נערים לנהוג כמוהו. ההבנה והורדת האחריות מרוצחי התינוקות המוסלמים גורמת להם להמשיך את הרציחות, מה שנקרא "חקיינים". החברה המוסלמית שלהם לא מגנה ומוקיעה אותם (להפך), והנה גם עיתונאי יהודי בכיר בעיתון מיינסטרים לא מגנה ומוקיע אלא מגלה הבנה ומהווה גושפנקא לחוסר המוסריות בחברה המוסלמית (שלא רואה ברצח תינוקת משהו לא מוסרי).
ואני כן אגיד שהוא מצדיק טרור כי זה מה שהוא עושה. אמרתי כבר שהוא לא שונא ישראל ולא גייס חמישי, מצדיק טרור הוא כן.