לאפה בחינם כתב:
אדום אופטימי כתב:
עובדות :
1. הגייס החמישי השפן בחר להגיע להסדר טיעון עם הפרקליטות.
2. החלאה אליאור עזרייה בחר שלא להגיע להסדר טיעון והוא מתמודד בבתי המשפט. דחה על הסף את האפשרות להגיע להסדר טיעון.
זה לא אומר שאני מסכים עם החלטת השופטים בעונש הקל שגזרו עד כה על אליאור עזריה, או תומך בלובי כזה או אחר לגבי חנינה.
לא אכנס ובוודאי לא אגרר לדיון מי פושע גדול יותר הגיס החמישי שהגיע להסדר טיעון או אליאור עזרייה.
אסכם ששניהם חלאות וכי קיצונים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה.
הודעתי עסקה בביקורת על הפרקליטות ועל שופטי בית המשפט בקלות הבלתי נסבלת של העונשים שהם פוסקים ובהסדרי טיעון להם מהם מסכימים.
בכנסת ישראל יושבים פושעים שלא ראויים לשבת שם. יש גם לפחות שר אחד כזה.
מבלי לעסוק באי מוסריותו של חבר הכנסת גאטס, שאגב אני לא נגדו או בעדו לצורך העניין, אתה מבין שהוא שייך לימין הפלסטיני ולא שמאל הישראלי ציוני, א-ציוני או אפילו לשמאל הפלסטיני? איך בדיוק זה קיצונים משני הצדדים? זה אותו צד בלאומים שונים. ןאגב אני לא אומר שהשמאל טהור וזך אבל במקרה הזה אין שום קשר אליו.
אני כתבתי שקיצוניים משני הצדדים מסוכנים באותה מידה.
לדעתי הגיס החמישי החלאה שעשה הסכם טיעון שייך לקיצוניים של צד אחד במקרה הזה הצד הפלשתינאי
אליאור עזרייה תומך ומשתייך לקיצוניים מצד אחר , במקרה זה של הצד הישראלי
זה בכלל לא מעניין ורלוונטי האם הגייס החמישי החלאה שייך לצד הימני הפלשתינאי או לצד השמאלי הפלשתינאי. הוא גיס חמישי גם אם הוא כזה וגם אם הוא כזה.
וד"א הרשימה הערבית המאוחדת שלה הצביעו לפי הצהרתם יותר חברים מהפורום מאשר לכל מפלגה אחרת משתייכת לצד השמאלי של המפה המפלגתית בישראל. כאלה הרואים עצמם כשמאלנים.
הם הצביעו לגיס החמישי שחתם הסכם טיעון ולשותפיו באותו גייס זחלאקה , אחמד זיבי, הרווקה המזדקנת חנין זובי, וגם איימן אודה.
ושוב אין לי טענות אליו על כך שחתם אלא רק לפרקליטות הארורה העצלנית והפחדנית ולשופטי בית המשפט שעושים מלאתם לצאת ידי חובתם.