גיא האדום כתב:
pokara כתב:
גיא האדום כתב:
pokara כתב:
... ובהמשך לדבריך, הייתי שמח לקבל ממך שתי תשובות.
הראשונה, חתמת מחר על הסכם, אתה גם אז תקבל ירי כולה פצמרים מידי פעם כי זה אירגון קיקיוני ששם זין על החמאס?
והשניה שעדיין אני מחכה לתשובה ממנה גם מנרקוטיקה, מה בעינייך מצדיק את פיצוץ השיחות? (כי מה לא כבר הבנתי, מאוד סקרן מה כן יצדיק)
יום אחרי שחתמת על הסכם אתה רשאי לדרוש 100% מאמץ מהצד השני למניעת פיגועים. האמת היא שמה כולל 100% מאמץ זאת לעיתים שאלה לא קלה אבל ללא ספק זה כולל סיכול על פיגוע שיודעים עליו. כמה דוגמאות:
1. ירדן עושה 100% מאמצים לסכל פיגועים נגד ישראלים, לכן כאשר חייל ירדני רוצח 7 ישראלים או כאשר מסתנן פלסטינאי פותח באשר באזור הירדן, זאת לא הפרה של הסכם השלום. ואגב, אפרופו מאמצים להילחם בטרור, בהרבה מהשנים האלו מנהיגי החמא"ס הסתובבו די בחופשיות בירדן (זוכר את חאלד משעל?).
2. מצרים עושה 100% מאמצים לסכל פיגועים ולכן כאשר רוצחים ישראלים ברס בורקה, או ליד הפירמידות או ליד אילת (שלושה מהפיגועים היותר קשים אגב), אין בזה הפרה של הסכם השלום.
אותם דברים אגב נכונים לרשות הפלסטינאית באמצע שנות ה90. הימין אהב לצווח על כל פיגוע אבל העובדה היא שבמשך לא מעט שנים, כולל שנים שבהם ביבי היה ראש הממשלה, לא היו פיגועי תופת של חמא"ס שהרשות יכלה לסכל ולא סיכלה. עדיין, היו פיגועים בישראל. אגב, ישראל הבטיחה לעיתים להקפיא התנחלויות... היא לא תמיד יכלה לסכל אותן.
במקרה של עזה אתה צריך להבין שכן, גם אם יהיה הסכם, יהיה כנראה פעם בכמה זמן ירי ספורדי. אגב, אם המדיניות הישראלית תהיה שכל ירי שכזה משמעותו פיצוץ הכלים אני יכול להבטיח לך שהירי הזה יקרה הרבה יותר מהר.
אתה עושה צחוק מעצמך,
כמו שישראל לא יכלה למנוע את מעשהו של עמי פופר או ברוך גולדשטיין, גם מצרים או ירדן לא יכלו למנוע מעשה של בודד מטורף ולכן אני ממש לא רואה בזה הפרה של הסכם השלום או הפסקת האש (דרך אגב, הירי הספורדי מסוריה הופסק מהר מאוד לאחר שקיבלו תגובה הולמת לא מזמן וזאת למרות המצב שם שלא הרבה יותר טוב ממה שקורה בעזה).
אבל אתה באמת חושב שהירי הערב לדוגמא היה של איזה דפוק בראש שהתחשק לו לנסות ולהרוג יהודים? כי אני משום מה סבור שזה היה של אירגון (קטן, גדול או איזוטרי) אבל בטח לא מעשה של בודד.
ולא, אם נגיע להסכם, אני באופן אישי לא הייתי מקבל שום ירי ארטילרי (שלא מבוצע ע"י בודד ולבדו) שמבוצע ע"י אירגון כזה או אחר.
פשוט לא נתפס ההבנה שלך לירי עתידי על ישראל מכיון עזה גם במחיר של הסכם, כאילו היי, אבל הם יורים עלינו רק פעם בחודשיים ולא כל יומיים :(
(ועדיין לא ענית מה כן מצדיק הפסקת השיחות, אבל שטויות)
יקירי,
אתה עושה מעצמך צחוק. רוב הפיגועים שציינתי לא היו של "בודד מטורף" אלא של ארגון טרור, וזה כולל, ככה מהזכרון, את פיגוע אוטובוס התיירים במצרים, את הפיגוע מצפון לאילת, את הפיגוע בסיני הסוכות, את פיצוצי קוי הגז בסיני בשנים האחרונות, וכמה וכמה ארועי ירי לאורך השנים באזור בקעת הירדן.
ואגב, גם בשנים של הסכמים ושקט בגזרת לבנון "פעם ב" איזה ארגון פלסטיני היה מצליח לירות קטיושה או שניים לעבר ישראל. הירי הזה לא הוביל את ישראל למלחמת גוג ומגוג בלבנון.
להזכירך רק כי התחלת עם זה :
1. ירדן עושה 100% מאמצים לסכל פיגועים נגד ישראלים, לכן כאשר חייל ירדני רוצח 7 ישראלים או כאשר מסתנן פלסטינאי פותח באשר באזור הירדן, זאת לא הפרה של הסכם השלום. ואגב, אפרופו מאמצים להילחם בטרור, בהרבה מהשנים האלו מנהיגי החמא"ס הסתובבו די בחופשיות בירדן (זוכר את חאלד משעל?).
2. מצרים עושה 100% מאמצים לסכל פיגועים ולכן כאשר רוצחים ישראלים ברס בורקה, או ליד הפירמידות או ליד אילת (שלושה מהפיגועים היותר קשים אגב), אין בזה הפרה של הסכם השלום.
אז הירדני עשה זאת על דעת עצמו עד כמה שאני יודע וכן אותו מסתנן פלשתינאי, גם בראס בורקה זה היה מעשה של יחיד אם זכרוני אינו מטעה אותי, ואני חייב להודות שלא ממש זוכר את הפיגוע ליד הפירמידות (עכשיו בדקתי ובאופן לא מפתיע בוצע ע"י פלסתינאים ולא מצרים) אבל עדיין פיגוע בארץ זרה כנגד לשיראלים לא משול בעייני לירי על ישראל (ולצערינו ישנן מספיק מדינות בהן בוצעו פיגועים נגד ישראלים כמו בולגריה, ארגנטינה, הודו, קניה והרשימה עוד ארוכה , גרמניה, כך שלא ניתן לטעון שזה הפרה של הסכם שלום), גם הפיגוע באוטובוס התיירים בוצע בטאבה כמו הפיצוץ של המלון (ואני דיי משוכנע שמצרים לא נתנה לזה יד או עצמה עינייה).
אז המקרה היחידי שבו צדקת ואני טעיתי הוא הפיגוע מצפון לאילת שבוצע כנראה ע"י ועדות ההתנגדות העממיות שכמה מפתע הגיעו מ.......... עזה (ולא היו מצרים או אירגון מצרי מחתרתי).
בכל מקרה, לי לא זכור שבמהלך השנים בוצע ירי של מרגמות, רקטות, או כל חפץ מעופף אחר ביוזמת או תוך עצימת עינהן של המדינות איתן יש לנו הסכמים (ומצרים סובלת מהחולרות שיושבים בסיני (והרגו עשרות אנשי צבא ומשטרה) ומידי פעם מנסים לירות עלינו הרבה יותר ממה שאנחנו סובלים מהם)
בכל מקרה, סבבה, בוא נעשה איתם הסכם, ניתן להם נמל ושדה תעופה, אבל אם מידי פעם ירו עלינו רקטות (או טילים כי עם הזמן הם ישתכללו) או איזה סטינגר יוריד לנו מטוס נוסעים בטעות, תמיד נזכור כי צריך לסלוח ולא לעשות כלום כי אי אפשר לצפות מהם לשלוט בטרטוריה שלהם לגמרי