teknoboy כתב:
פוקרה, אהבתי את איך שהתעלמת מכל מה שענו לך מלבד דבר אחד שאיכשהו הצלחת לכופף לתוך האג'נדה שלך (וגם הוא בדיחה. שמולי הוא נתיג הסמול בכנסת? באמת? באמת באמת??).
מצד אחד זה מרשים, מצד שני חבל שאתה לומד מאלה שמחלקים לך פרחים ומתדרדר לרמתם במקום שהם ילמדו ממך ויוכלו להשתתף איתנו בדיון של המבוגרים.
מנתחיל מזה שכשחבר כנסת מהמחנה הציוני מעלה הצעת חוק, בעייני הוא נתפס כחלק מהשמאל (שגם לא התנער מהצעתו), ומה לעשות, הוא חלק מנציגי השמאל בכנסת (בדיחה או לא, שאת פשוט עובדה).
שים לב גם כי בשום מקום לא כתבתי כי הוא נציג השמאל...... אלא חלק ממנו (לנוחיותך ציטטתי בהמשך את כל מה שכתבתי על שמולי)
"הכי עצוב שחבר הכנסת שמולי חבר לסמוטריץ הנאלח בקידום הנושא החוקתי ולטעתם יש כבר 70 ח"כ שיתמכו בחוק הזה."
"אחד מיוזמי החוק הזה הוא מר שמולי שאם אני לא טועה נמצא במפלגת ה"שמאל" הגדולה ביותר, אז כן, בעייני מעבר להיותם שותפים מלאים לפגיעה בבית המשפט, הם גם מתגלים (שוב) כצבועים גדולים."
שנית, אם אתה רוצה להכנס לעומק הנושא, אז שדה דב הוקם בשנות ה30 על פי בקשת ראש עיריית תל אביב מהמנדט הבריטי ששלט כאן, והשטח נלקח ללא שום פיצוי לבעלים שקנו את המקום בכסף.
בשנות השישים המדינה פלשה לחלקות צמודות על מנת להרחיב את השדה (למרות שכאן בשנות ה90 בעקבות תביעה, המדינה הסכימה לשלם שכירות על המקום אבל רק 7 שנים אחורה).
אז אם תרצה להשוות לעמונה (ואני ממש לא משווה)
עמונה - קרקע פרטית (פלשתינאית) שנתפסה על ידי גורמים זרים (המתישבים) באישור השלטון (הישראלי)
שדה דב - קרקע פרטית (בעלי הקניין) שנתפסה על ידי גורמים זרים (עיריית תל אביב) באישור השלטון (המנדט הבריטי)
אבל כמו שאמרתי אני ממש לא משווה בין המקרים וזאת גם לא הייתה המטרה למעט להראות את אותה צביעות שעלתה, ובה חוק עוקף בגץ (ההסדרה המקורי) זכה לטענות על הרס הדמוקרטיה ורמיסת בית המשפט ומקרה דומה עובר בשתיקה ואף גרוע מזה, מקבל עידוד של נציגים ממפלגת השמאל (כמה מהם נדע כנראה בעוד יומיים)
ואתה יודע, השיר של נימלר יכול לתפוס כאן גם ........