el dudernio כתב:
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
מהות הדיון מה אירופה הנאורה תעשה עם השטף של הפליטים
כמה נאורה אירופה תהיה או האם תגיע לרמת הנבזות של ישראל
לא בטוח שאתה מבין בדיוק מה הויכוח באירופה, כי בינתיים אירופה מקבלת מעל מיליון בקשות למעמד פליט מדי שנה, ותתפלא לשמוע אבל היא בודקת את כולן. ישראל בודקת בדיוק אפס אחוז מהבקשות שמוגשות לה, וכמובן שלא מעניקה לאף אחד מעמד של פליט (אירופה מעניקה מעמד כזה לכל מי שנמצא זכאי לו, 70%-80% אחוז מהמבקשים).
כמו כן מבקשי המקלט למיניהם נקלטים במחנות מיוחדים וכל צרכיהם מסופקים להם. בישראל מי שהצליח להיכנס היה מועלה על אוטובוס של המדינה שמוריד אותו בגינת לווינסקי בלי שקל.
אה, ואין באירופה משהו מקביל למתקן חולות.
מסיתים סטייל מירי רגב ומיכאל בן ארי דווקא יש בשפע, את רובם תוכל למצוא במפלגות הימין הקקיוניות (מה שנקרא נאו-אלה-שאסור-לנקוב-בשמם).
אבל אני זורם איתך. בוא נראה כמה זמן ייקח עד שאירופה תגיע לרמת הנבזות של ישראל.
אז ככה, אביא הודעה של שניכם מתחילת האשכול.
אירופה עוד לא הגיעה. אבל כן הקימו מחנה בקאלה, שבנתיים פורק דבר שהסב נזק לפריסאים רבים לאחרונה. וכן הוקם מחנה ייעודי לקליטת הפליטים בדרום, שהשמאל הישראלי מתנגד לו. אבל אין ספק שמדיניות ההגירה והתחזקות הימין האירופאי מראה על מגמה לכיוון נבזותה של ישראל. לכן כמו שטענתי לפני הודעה או 2 בדיון הזה נכון לכרגע שניכם צודקים.
לפי המגמה הקיימת אשמח אם זה ישאר ככה ולא נגלה שרק פאביו צודק.
היחיד שיכול להיות צודק זה היחיד שהתנבא מה יקרה, וזה פאביו. בינתיים נראה שהמציאות עדיין לא השיגה את הנבואות שלו, אבל אין ספק שהיא מצמצמת פערים, אם כי נדמה לי שבינתיים זה בעיקר ברמת השיח - גם באירופה מתגברים הקולות של שונאי הזרים\שחורים\ערבים\יהודים, בדיוק כפי שהם מתחזקים בישראל.
דרך אגב, תסלח לי שאני חוזר לנושא הדיון ולמציאות בשטח - כשאתה אומר שהוא "צודק" זה בגלל שבאירופה הפסיקו לבדוק בקשות מקלט ומרכזים את מבקשי הבקשות במחנות לקראות גירוש?
למשל, המחנה שהזכרת, בקאלה, לא הוקם כדי לרכז פליטים לפני גירושם מצרפת אלא ההיפך הוא הנכון - למנוע את יציאתם למדינה שהודיעה שהם לא רצויים, ובמקום לרכז אותם שם הצרפתים פיזרו אותם ברחבי המדינה, כך שכל האפיזודה של קאלה מראה שהמציאות דווקא שונה מאוד מזאת שפאביו ניבא.