ערן כתב:
"ללא תנאים מקדימים" זה האמ-אמא של אימוץ רטוריקת ואג'נדת נתניהו, שמטרתה לבטל כל אפשרות למשא ומתן.
חוצמזה שמקננת בי ההרגשה שגם אם היא היתה מתראיינת ומודיעה במפורש שאין שלום, לא יהיה שלום, אין פלסטינים ולא יהיו פלסטינים, היית מוצא דרך להסביר איך היא צודקת ואיך היא מתנהגת בחוכמה מבחינה פוליטית.
ללא תנאים מקדימים זה בעיקר מכוון לדרישה הטפשית והילדותית להתחיל מו"מ רק כשהפלסטינים יכירו במדינת ישראל כמדינת העם היהודי.
זה יקרה מעצם התהליך עצמו וגיבוש הסכם בין מדינת פלסטין למדינת ישראל.
שלי עשתה כמה טעויות בדרך, אתה יכול ללכת אחורה ולראות כמה פעמים טענתי שהיא חייבת להצהיר חדש משמעית שהיא לא תשב בממשלה עם ביברמן.
לדעתי אי ההצהרה הזו יוצרת דימוי של זגזוג וכאחת שרק מחכה להיכנס לממשלה כמו שעשו ראשי העבודה הקודמים. ציבור מצביעי השמאל נכווה לא פעם ולא פעמיים ממפלגת העבודה ואני חושב שהיא לא עושה מספיק בשביל לשכנע אותם שהפעם זה יהיה אחרת.
אני מאוד מקווה שהיא תשכיל במהלך הקמפיין להעביר מסר לפיו אחרי הבחירות היא תהיה אך ורק אחת מהשתיים - ראש הממשלה או ראש האופוזיציה.
גם לגבי הסיפור עם לבני אני חושב שנעשו טעויות. לבני כמס' 2, גם במחיר של רוטציה בראשות הממשלה, היתה יכולה להסב נזק גדול מאוד לביברמן במניין המנדטים ובעיקר לשדר אחדות גם בשמאל מול הימין. לא יודע כמה החלק של שלי גדול במקרה הזה אבל היה פה פספוס שפגע, בעיקר תדמיתית, בכל גוש השמאל-מרכז ומציג את שלושת המפלגות הגדולות בגוש זה (עבודה,לבני ולפיד) ככאלה שמנהלים מירוץ על מי יכנס ראשון לממשלה תחת ביבי.
בבחירות כאלה, שהליכוד לא באמת אומר משהו וכולם מתבססים על תדמית, יש לזה חשיבות מכרעת.
אתה יכול להסיר את ההרגשה שלך, אני חושב שאם ביבי יהיה שוב ראש ממשלה לשתי הטעויות שציינתי תהיה השפעה מכרעת, שתיהן נכון לעכשיו על הראש של שלי.