קומוניסים כתב:
el dudernio כתב:
1. אתה מוכן לקבל את זה שיש אנשים במדינה בעלי דעה שונה על טובתה ועתידה?
בהחלט כן. אני שמח לשמוע, לכן לא מובן לי למה כאשר אנשים שמאל פועלים לפי אמונתם ודעתם לטובת המדינה הם מוגדרים אצלך כבוגדים?
האם לעשות לטובת המדינה (לתפיסתם) היא בגידה? אני מניח שלא, ולכן אם יש משהו שהוא בגדר בגידה המעשה עצמו. בדיוק
שתקיפה של בסיס צה"ל ומפקד חטיבה בצה"ל הם מהלכים שנכנסים לקטגוריה של ב"גידה במדינה".
קומוניסים כתב:
el dudernio כתב:
2. כאשר אתה מדבר על "אדמה שלהם" אתה מדבר על בעלות "יהודית" או על בעלות "ישראלית".
יהודית. אני מניח שיש הרבה אדמות בבעלות יהודית בארה"ב, אנגליה ושאר העולם. עדין זה לא הופך את מדינת ישראל לריבונית בהם, כמו שהעדת בתשובה לשאלה הבאה. לכן כאשר אנחנו ניגשים לסוגייה צריכים להבין שלמדינת ישראל אין את החובה לדאוג ולשמור על קרקע בבעלות יהודית אלא רק על יהודים, ישראלים ועל קרקע בריבונות ישראלית.
קומוניסים כתב:
el dudernio כתב:
3. האם אתה מוכן לקבל את הקביעה שלא כל מה שהוא יהודי הוא ישראלי?
זאת עובדה שאין עליה עוררין הרי זה המצב בשטח.. לדעתי המדינה כמי שקמה על מנת להקים בית לעם היהודי בארץ ישראל צריכה לשאוף לכך שכמה שיותר יהודי יהפוך לישראלי. ארץ ישראל זה מונח אמורפי, וגודלו הוא ממש לא דבר ברור. לכן יש את מועצת האומות המאוחדות שקבעה מהוא הגדול של "ארץ" זאת, וקראה לה מדינת ישראל. זה השטח היחידי שמוגדר. ועוד משהו, חשוב מאוד, מדינת ישראל לא הוקמה בשביל להוות בית לעם היהודי בארץ ישראל, אלא בשביל להוות בית
בטוח לעם היהודי בארץ ישראל, לבית הזה כמו לכל בית, יש גבולות מוגדרים,
כאשר פורץ את הגבולות האלו אתה מחליש את ההגנות על המדינה.