תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 22:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2857 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 96  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עיר האוהלים - מחאת מחירי השכירות
הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 16:28 
סמל אישי של המשתמש
כי לפני שהגיעו האפריקאים למיניהם הישראלים עמדו בתור כדי לגור ברחוב לבנדה ורחוב ראש פינה.

וסליחה שאני אומר את זה, אבל לדחוף לכאן את האפריקאים זו הכנסה בכוח של אג'נדה גזענית אישית וספציפית של המשתמש הספציפי שהכניס אותה לפה.
אני לא מבין איך פתאום אנחנו מנהלים על זה דיון, על ההנפצה הזאת. עכשיו הם גם אשמים במחירי הדיור?
אופטימי, כשהילד שלך יצטרך לברוח מהארץ כי הוא לא יהיה יהודי מספיק או ציוני מספיק, אני מקווה שיתייחסו אליו כמו שאתה מלמד אותו להתייחס לפליטים שחיים לידך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 16:28 
its-sick כתב:
זה לא נכון. כלכלה אינה סמנטיקה. אין כאן שווקים נפרדים לשוהים בלתי חוקיים ולאזרחי המדינה, זה קיים אולי רק בראש של גזענים למיניהם (יש אכן בעלי דירות גזענים שישיכרו רק ליהודים, אבל הם מיעוט זניח).
השוק הוא אותו השוק. הדיוק פה משמעותי כיון שמדובר על עקומות היצע וביקוש מדידות. כשאתה משנה רק עקומה אחת, להגיד שהשניה השתנתה זו פשוט טעות.
זה ויכוח סמנטי רק למי שחושב שסמנטיקה היא מהות הכל. מי שמבין את המושגים המדעיים ואת דרך מדידתם יקפיד על ההבדל.

יכולתי לכתוב כאן תשובה רצינית בכמה וכמה היבטים אבל נסתפק בפחחחחח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 16:29 
its-sick כתב:
כל הדיון בעובדים הזרים ובפליטים גורם לי אי נוחות בשל דמיונו הרבה לבדיחה של "מנהיג א: בואו נהרוג שלושים אלף עורכי דין וחתול אחד. מנהיג ב: למה חתול?". צריך לדון בבעיה האמיתית ולא במה שהגזענים רוצים.
הנסיון הגזעני לראות את הזרים כאשמים בבעיותינו מתאימים לאנשים מסוימים ולא צריך להגרר אחריהם. העובדים הזרים לא הגיעו לכאן במקרה- אי אפשר בלעדיהם. גם הפליטים הם לא "ציבור שיש לטפל בו".
לדעתי רוב הסיכויים שהצורך הכלכלי בזרים שמוכנים לעבוד בעבודות נחותות כה רב שהם תמיד יחזרו בדרך כזו או אחרת. קודם אלו היו הפלסטינים, עכשיו האפריקאים. מה רציתם, מנקי שירותים סקנדינבים?
צריך שיהיה דיור גם למנקים. עיקר הבעיה היא בכמות הדירות, לא בכמות האנשים או צבע עורם. אף אחד מהמפגינים לא חולם לנקות שירותים בתמורה לדירה בתל אביב.

הימין, הכלכלי והמדיני, נאלץ להשתמש בכל הטכניקות האפשריות כרגע להילחם על חייו
קסנופוביה תמיד עובדת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 16:40 
its-sick כתב:
כל הדיון בעובדים הזרים ובפליטים גורם לי אי נוחות בשל דמיונו הרבה לבדיחה של "מנהיג א: בואו נהרוג שלושים אלף עורכי דין וחתול אחד. מנהיג ב: למה חתול?". צריך לדון בבעיה האמיתית ולא במה שהגזענים רוצים.
הנסיון הגזעני לראות את הזרים כאשמים בבעיותינו מתאימים לאנשים מסוימים ולא צריך להגרר אחריהם. העובדים הזרים לא הגיעו לכאן במקרה- אי אפשר בלעדיהם. גם הפליטים הם לא "ציבור שיש לטפל בו".
לדעתי רוב הסיכויים שהצורך הכלכלי בזרים שמוכנים לעבוד בעבודות נחותות כה רב שהם תמיד יחזרו בדרך כזו או אחרת. קודם אלו היו הפלסטינים, עכשיו האפריקאים. מה רציתם, מנקי שירותים סקנדינבים?
צריך שיהיה דיור גם למנקים. עיקר הבעיה היא בכמות הדירות, לא בכמות האנשים או צבע עורם. אף אחד מהמפגינים לא חולם לנקות שירותים בתמורה לדירה בתל אביב.

שורה של כלכלנים (שהם מדענים לא?) אומרים שהיצע הקרקעות במרכז הארץ קשיח. הביאו כאן לפני כמה כמודים מחקר של בנק ישראל שאומר את זה. אתה החלטת שהפשרת קרקעות חקלאיות בכפ"ס יפתור (או ישפר בצורה שהיא יותר מזניחה) את בעיית הדיור בת"א. טוב. לא בטוח שמדעני בנק ישראל מסכימים איתך.

אשר לשוהים הבלתי חוקיים חבל שהתשובות עוסקות בגופו של אדם ולא בלגופו של נושא. למישהו יש ספק שגרוש רבבות שוהים בלתי חוקיים שגרים בת"א יוריד את מחירי הדיור בעיר? אני מבין (לא בטוח שאני מקבל, אבל מבין) את הגישה שאומרת שאולי זה לא שווה את זה אבל הנסיון להעלם מהטעון הזה הוא קצת מצחיק. מה יש יותר בעיר, דירות שתפוסות ע"י תיירים ששוהים בת"א חודש בשנה או דירות שתפוסות ע"י שוהים בלתי חוקיים?

מהדיון בעמודים הראשון היה אפשר להתרשם שמחירי הדיור הם חזות הכל. שבשביל להוריד את מחירי הדיור צריך להפשיר קרקעות (מהלך מאוד בעייתי מבחינה חלוקתית וחוקתית, עם תועלת מוטלת בספק), להוריד מיסים (עוד מהלך בעייתי מבחינה חלוקתית, כמו גם מבחינה תקציבית, שגם לו תועלת מוגבלת), להפסיק לבנות חניות (מהלך הרסני לתשתיות התחבורה בעיר), להפסיק לבנות גינות (מהלך הרסני לאיכות הסביברה והאוויר) וכו' וכו' וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
המושג צפוניים יוחס בעבר לתושבי צפון ת"א. לטעמי הוא כבר ממזמן אינו מתייחס לתושבי הצפון של העיר אלא גם לתושבי מרכז העיר.
אין שום סיבה לטעמי שיעשה מאמץ על ידי הרשיויות להורדת מחירי הדירות או מחירי השכירות באזורים אלה של העיר, למעט החובה לבנות דיור ציבורי לסטודנטים קרוב ביותר ככל שניתן לאוניברסיטה . מספר החדרים- מעונות לסטודנטים לא עלה בעשר השנים האחרונות בעוד שמספר הסטודנטים עלה משמעותית ולכן נוצר ביקוש אדיר שהעלה את המחירים. כאן מחובתם של הרשיות להתערב.

לגבי דרום העיר הפיתרון הוא משולב. טיפול בשוהים הבלתי חוקיים ועידוד בניה של פנה ובנה של מבנים חדשים המיועדים לדירות קטנות יחסית. כאן לוועדות הבניה יש יכולת להשפיע ולתת היתרי בנייה התואמים את האסטרטגיה בלבד. הבנייה חייבת להיות לגובה . כן אני יודע שחלק מהתומכים במחאה ציינו בעבר שהבניה לגובה הורסת את העיר. שייחליטו מה יותר חשוב. בדיוק כמו שהם צריכים להחליט מה יותר חשוב בעיניין השוהים הבלתי חוקיים או מחירי השכירות עליהם הם מלינים.
זה בסדר שהם רוצים להחזיק את החבל בשתי הקצוות, רצון לגיטימי. אני מקווה שהפפוליסטים בשילטון לא יתנו להם לעשות זאת.

לגבי הפריפרייה הפיתרון היחידי הוא הפשרה מסיבית של קרקעות ועידוד בניה של דירות של עד 4 חדרים בהם.

הרצון שברוטשילד או באזור מרכז ת"א יהיו מחירים נוחים לכל דיכפין היא מחאה דלקוס שאני מקווה שהיא תיכשל, לא מאחר ואיכפת לי כל כך שהמחירים שם ירדו, לצערי אין לי שם דירה, אלא כי הדרישה נוגעת בצבביעות שדינה להיכשל.

ולמי שחוגג ניצחון בדקה השלשית של משחק הכדורגל, תופעה מכביסטית נפוצה, רצוי להזכיר שאת הכסף סופרים במדרגות היציאה.

נערך לאחרונה על ידי אדום אופטימי בתאריך 23 יולי 2011, 18:13, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 17:15 
סמל אישי של המשתמש
אם תגרש את עובדי הנקיון, יבואו אחרים במקומם. גם הם יצטרכו דיור. אין כרך בלי עובדים שכאלה.
גם אם הם יבואו מקרית שמונה כמו שהגזענים חולמים (כן, בטח, היהודים ירוצו לעבוד בנקיון), הם יצטרכו מגורים ולא יוכלו לקנות במרכז. זה פשוט לייבא עוד מפגיני דיור לתל אביב, ואז מה עשינו?

כפר סבא וראשון לציון קרובות מאד למרכז, וכמות האדמות שם גדולה מאד. אם תהיה הפשרה זניחה יהיה לזה אפקט זניח, אם תהיה הפשרה גדולה תהיה לזה השפעה גדולה.
זאת עובדה שהיצע הקרקעות ברדיוס של חצי שעה נסיעה מתל אביב יכול לגדול עשרות מונים אם רק הממשלה תחליט על כך. לדעתי זה הפתרון הכי פשוט והגיוני.
אבל לא מספיק להפשיר, צריך גם לדאוג שזה יופשר רק לצורך בניית מגורים ולאפשר בניה מהירה של כמויות גדולות של דירות. זה דורש שהממשלה תתמקד בבעיה הזו, כשהראש שלה בכלל במקום אחר.

יש גם את האופציה של בניה גבוהה וצפופה יותר בתל אביב, מה שלא בטוח שיש תשתית תחבורתית בשבילו. לדעתי למתוח את העיר הגדולה החוצה לערים השכנות עדיף מהבחינה הזו.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 23 יולי 2011, 18:55, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 17:56 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 18:38 
אני מעוניין לבוא לתרום מזמני לבשל בערבים
למי אפשר לפנות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 18:38 
סמל אישי של המשתמש
yosimo כתב:
למי אפשר לפנות?

נראה לי שאם תגיע היום, לקראת הסוף כבר תוכל לאתר את מי שצריך לדבר איתו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 18:40 
אני מביא איתי כלים חד פעמיים, מקוה שאמצא למי לתת את זה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 18:50 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
אם תגרש את עובדי הנקיון, יבואו אחרים במקומם. גם הם יצטרכו דיור. אין כרך בלי עובדים שכאלה.
גם אם הם יבואו מקרית שמונה כמו שהגזענים חולמים (כן, בטח, היהודים ירוצו לעבוד בנקיון), הם יצטרכו מגורים ולא יוכלו לקנות במרכז. זה פשוט לייבא עוד מפגיני דיור לתל אביב, ואז מה עשינו?

כפר סבא וראשון לציון קרובות מאד למרכז, וכמות האדמות שם גדולה מאד. אם תהיה הפשרה זניחה יהיה לזה אפקט זניח, אם תהיה הפשרה גדולה תהיה לזה השפעה גדולה.
זאת עובדה שהיצע הקרקעות ברדיוס של חצי שעה נסיעה מתל אביב יכול לגדול עשרות מונים אם רק הממשלה תחליט על כך. לדעתי זה הפתרון הכי פשוט והגיוני.
אבל לא מספיק להפשיר, צריך גם לדאוג שזה יופשר רק לצורך בניית מגורים ולאפשר בניה מהירה של כמויות גדולות של דירות. זה דורש שהממשלה תתמקד בבעיה הזו, כשהראש שלה בכלל במקום אחר.

יש גם את האופציה של בניה גבוה וצפופה יותר בתל אביב, מה שלא בטוח שיש תשתית תחבורתית בשבילו. לדעתי למתוח את העיר הגדולה החוצה לערים השכנות עדיף מהבחינה הזו.

וגם בעניין המתיחה החוצה יש בעיות עם תשתית תחבורתית.
אין ספק שבעיית הדיור הולכת יד ביד עם בעיית התחבורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 18:54 
teknoboy כתב:
yosimo כתב:
למי אפשר לפנות?

נראה לי שאם תגיע היום, לקראת הסוף כבר תוכל לאתר את מי שצריך לדבר איתו.

היום אני לא אוכל להגיע עקב התחייבויות קודמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
בערוץ 2 לצד הדיווחים על ההפגנה הראו זוג עם כמה ילדים שגר במרכז ת"א.
להכשהבינו שבעל הדירה הולך להעלות להם בכ- 2000 ש"ח את מחיר השכירות שהיה קודם לכן באזור ה- 3500 החליטו לקנות בית בעומר שליד באר שבע.

כיום הם חיים בבית שלהם של 180 מטר, עם חצר ומשלמים משכנתא שנמוכה בכ- 500-600 ש"ח ממחיר השכירות שנידרשו לשלם על דירה של כ- 80 מטר באזור רוטשילד. נכון , הוא נוסע כל יום לעבודה כשעה לפחות וכך גם בחזור.
עדיין הם מתגעגעים לת"א , ומאמינים שאת זיקנתם יעשו בת"א , אבל כניראה שזה לא כל כך נורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
להכשהבינו שבעל הדירה הולך להעלות להם בכ- 2000 ש"ח את מחיר השכירות שהיה קודם לכן באזור ה- 3500 החליטו לקנות בית בעומר שליד באר שבע.

כיום הם חיים בבית שלהם של 180 מטר, עם חצר ומשלמים משכנתא שנמוכה בכ- 500-600 ש"ח ממחיר השכירות שנידרשו לשלם על דירה של כ- 80 מטר באזור רוטשילד. נכון , הוא נוסע כל יום לעבודה כשעה לפחות וכך גם בחזור.
עדיין הם מתגעגעים לת"א , ומאמינים שאת זיקנתם יעשו בת"א , אבל כניראה שזה לא כל כך נורא.

תל אביב היא העיר השנייה בגודלה בארץ, במקרה שאנשים שכחו פה. ואם העיר השנייה הכי גדולה בארץ היא העיר הכי יקרה בארץ אז אנחנו צריכים לדאוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 20:25 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:

מי שיכול להרשות לעצמו לקנות וילה בעומר, מדובר על עלות של כ 3 מליון שקל, הוא לא אדם שאמור להיות מודל או מייצג
לשום דבר חברה הישראלית. כנ"ל אלו שקנו אדמה ובונים וילה דו מפלסית של 200 מטר באליאב שם מדובר על מחירים
שם מדובר על מחירים דומים. כמובן שיכול להיות שמדובר במציאות לא הגיוניות שהם מצאו, אבל עדין הם לא דוגמא לכלום
חוץ מלניתוק התל אביב שאנשים יוצאים נגדו.

אדמדם, תל אביב היא יקרה, וגם ירושלים יקרה, מנהטן גם יקרה, ואל תשאל מה קורה במרכז לונדון. אנשים מניו-גרזי
נוסעים שעה ביום בשביל לעבוד במנהטן, רק שאצלם התחבורה הציבורית נוחה ומהווה מענה לגיטימי, בארץ היא לא כזאת,
וזה ההבדל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 20:28 
כשלממשלה, לבנקים ולקבלנים אין אינטרס להוריד את מחירי הדירות, אין שום סיכוי שנראה פה משהו בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 20:31 
סמל אישי של המשתמש
JustZiv כתב:
כשלממשלה, לבנקים ולקבלנים אין אינטרס להוריד את מחירי הדירות, אין שום סיכוי שנראה פה משהו בעתיד.

אלא אם העם יתקומם ויצור להם אינטרס להוריד את מחירי הדירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 20:47 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אדום אופטימי כתב:

מי שיכול להרשות לעצמו לקנות וילה בעומר, מדובר על עלות של כ 3 מליון שקל, הוא לא אדם שאמור להיות מודל או מייצג
לשום דבר חברה הישראלית. כנ"ל אלו שקנו אדמה ובונים וילה דו מפלסית של 200 מטר באליאב שם מדובר על מחירים
שם מדובר על מחירים דומים. כמובן שיכול להיות שמדובר במציאות לא הגיוניות שהם מצאו, אבל עדין הם לא דוגמא לכלום

ראשית אני מסכים שהוא לא מודל . ברור שצריך להיות לו חסכונות רבים או עזרה מההורים.
מצד שני הוא לכן מייצד את המחשבה של לצאת אחוצה מהעיר ולהשקיע שעתיים ביום בנסיעה לא נוחה כדי להתמודד עם המצב.
הוא מהווה אנטי טזה לבכיינים (כמובן שאני עושה כאן הכללה ואולי עוול לכמה ) שחייבים לחיות במרכז העיר ורוצים שזה יהיה במחיר שווה לכל נפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 20:55 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
el dudernio כתב:
אדום אופטימי כתב:

ראשית אני מסכים שהוא לא מודל . ברור שצריך להיות לו חסכונות רבים או עזרה מההורים.
מצד שני הוא לכן מייצד את המחשבה של לצאת אחוצה מהעיר ולהשקיע שעתיים ביום בנסיעה לא נוחה כדי להתמודד עם המצב.
הוא מהווה אנטי טזה לבכיינים (כמובן שאני עושה כאן הכללה ואולי עוול לכמה ) שחייבים לחיות במרכז העיר ורוצים שזה יהיה במחיר שווה לכל נפש.

לא צריך להרחיק עד עומר, וגם לא חייבים לממש את ה"חלום הישראלי" לצמוד קרקע. אפשר פשוט להסתפק בערי הלווין של ת"א (שבמונחים אמריקאיים, אפילו אירופאיים הן בבחינת שכונות או רבעים בכרך הגדול) - רמת גן, גבעתיים, בת ים, חולון, אפילו פתח תקווה או ראשל"צ. דמי השכירות שם נמוכים בחצי מאשר אלו שבצפון ת"א.

לא חייבים לגור במתחם רוטשילד או בזל. למרות שזה כיף. כן, נכון, פתח תקווה פחות מאגניבה. גם אין בתי קפה מתחת לבית שאפשר לרדת עם כפכפים ועם הכלב.

מה שכן, יש בהחלט בעיה עם התחבורה. הן הציבורית והן הפרטית. בעיית התחבורה אין אנד אאוט חייבת לבוא לכלל פתרון מהר מאוד. רכבות קלות, רכבות תחתיות, רכבות עיליות, מה שלא יהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 20:59 
סמל אישי של המשתמש
סלח לי פרנק,אין לך מושג
דירת 3 חדרים בחולון באיזור נורמלי תעלה לך באיזור ה-3500 שקל,כ-1000 דולר
חצי משכורת ממוצעת
אם בעיניכם זה נורמלי,תפאדלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 21:00 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
סלח לי פרנק,אין לך מושג
דירת 3 חדרים בחולון באיזור נורמלי תעלה לך באיזור ה-3500 שקל,כ-1000 דולר
חצי משכורת ממוצעת
אם בעיניכם זה נורמלי,תפאדלו

ככה זה בכל העולם, חביבי. חצי משכורת על דירה בכרך הגדול.

יש גם את חדרה.

(ואגב, יש לי מעט מושג. דירה דומה במרכז ת"א תעלה לך פי שלוש. אבל כאמור, לגור במרכז מנהטן...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 21:02 
סמל אישי של המשתמש
זה לא הכרך הגדול,זה לא מרכז ת"א
רוצים שנרד דרומה? תארגנו עבודה,תשתיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 21:04 
סמל אישי של המשתמש
חולון זה פרבר (לגיטימי או לא ;) ) של הכרך הגדול. אפילו פרבר צמוד.

לגבי הסיפא שלך - אתה בהחלט צודק. אבל כמדומני לא על זה המחאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 21:04 
סמל אישי של המשתמש
התוכנית בערוץ 2 עשתה בעיני את השירות הכי רע שאפשר למחאה הזו.
זוג שעובר לחדרה מתראיין, והאישה מקטרת שהמסעדות לא כל כך טובות, ואין הצגות ומוזאונים. ואלה? אין שם? אולי בגלל זה זה יותר זול?!?! אולי אם היה בחדרה את כל היתרונות של ת"א, גם שם היה יקר??!?
והזוג שנסע לדרום. מה הבעיה עם זה? מה זה השטות הזו שחייבים לגור בת"א?

הבעיה היא שהמחאה היא יותר על המחירים, ופחות על התמורה.
אם אנשים מוכנים לשלם כסף בשביל לישון במיטה שמוברגת מעל הכיור, אז מגיע להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 21:06 
סמל אישי של המשתמש
ודאי שעל זה המחאה

אם הממשלה היתה אומרת שזה אתגר לאומי לאכלס את הנגב או הגליל והיא תשקיע כדי שזה יהיה אפשרי זה יכול היה להיות חלק מפתרון כולל וטוב

אבל לזרוק ככה אנשים לדרום כשההוא מהכתבה שאופטימי ראה נוסע כל בוקר כמעט שעתיים לעבודה בת"א זה לא רציני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 21:07 
סמל אישי של המשתמש
פרנק ואחרים כאן שדיברו על תחבורה,
ראשית אתם צודקים, צריך להיות שיפור ומשמעותי בתחבורה. שיפור עצום.

אבל, כשלוקחים מקומות אחרים בעולם בהם התחבורה מפותחת מאוד עדיין יש כאלה שעובדים "בעיר" ונוסעים לעבודה שעה וחצי ולפעמים יותר למרות ששם התחבורה מפותחת עשרות מונים מאשר כאן באזור המרכז.

הוזכרה כאן ניו ג'רסי כמקום מגורים כאשר מקום העבודה הוא במנהטן. חבר שלי גר בטנפליי 10 דקות מוושינגטון בריג' בנסיעה במכונית בשעות רגילות. במכונית בשעות העומס זה יותר מחצי שעה. כשנסעתי ממקום מגוריו לעבודתו בדרום מנהטן זה לקח כ- 80 דקות ברכבות עמוסות ודחוסות. וכך חי אמריקאי ממוצע באזור ניו יורק שבה יש רשת תחבורתית מפותחת. כך שלקטר על התחבורה זה טוב. נידרש בהן שיפור אבל גם במצב הנוכחי , אם כל הצער שבכך, זמן ההגעה לעבודה בארץ מהפריפריות הוא סביר, אם חוסר הנוחות הקייימת. כמובן שאני מקווה שהמצב יישתפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 21:09 
JustZiv כתב:

לאיש שיצר את בועת הנדל"ן, אדון סטנלי פישר, יש וואחד אינטרס. הוא תפס מה עולל וכבר יותר מחצי שנה מדבר עליה מסביב, בעדינות, ברמזים. החל לעשות פעולות אקטיביות רציניות לבלימתה. הוא נזהר מלהגיד במפורש שזו בועה, ומפחד יותר מכולם מתסריט של צניחה מיידית כמו שקרתה במדינות אחרות. אבל הוא מעלה ריבית, ופעל נמרצות לשיתוק שוק המשכנתאות ולהברחת משקיעים חדשים או תמרוץ הקיימים למכור את דירתם.
הממשלה במקביל שחררה עשרות אלפי דירות במכרזים, גם אם בחלקם במחירים גבוהים.
ולידיעתך, לא רק שאתה תראה בעתיד הקרוב, אתה רואה כבר עכשיו. השוק תקוע לחלוטין. כמות הדירות ביד2 גדלה תוך שנה מ46000 ל81000. אנחנו בעונה החמה ביותר של מעברי הדירות והשוק רדום. כולם מחכים, יושבים על הגדר, הקונים לירידות מחירים גדולות, והמוכרים לפראיירים שיקנו עדיין במחירי מנהטן. כבר בשנה האחרונה החלו ירידות מחירים, אתה לא שומע על זה כי הלמ"ס המחורבן מודד את מחירי הדירות ע"י סקר קבלנים, מה שנקרא לתת לחתול לשמור על השמנת, אבל האוצר מדווח נתוני אמת על הירידות הקלות. עוד קצת העלאת ריבית, עוד קצת תקנות מצד בנק ישראל, ואנשים שמוכרים וסבלנותם תפקע ( יחד עם הידיעה שהפטור ממיסים ניתן עד 2012 בלבד ) ועם אוהלים או בלי אוהלים, הירידות יתחילו ובגדול. ואז פישר יעמוד בצד ויתפלל שעם העדר לא ידהור כהרגלו ויפיל את מחירי הדירות עשור אחד אחורה, ואיתם את איתנותם הפיננסית של הבנקים.
130 משכורות ממוצעות, או למעלה מ200 משכורות חציוניות הם חזיון פסיכוטי ובלתי אפשרי, והסוף בפתח. נקווה שתוך שנה נרד מתחת למאה, הלוואי שהרבה מתחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 21:10 
סמל אישי של המשתמש
וכמובן כל התגובות בוואינט מאישמות את השמאל ומבטלות לגמרי כביכול את הלגיטימיות של המחאה
גועל נפש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם כתב:
וכמובן כל התגובות בוואינט מאישמות את השמאל ומבטלות לגמרי כביכול את הלגיטימיות של המחאה
גועל נפש

לא למדת כלום מפולישוק?
טוקבקיסטים זה לא מדד לכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2011, 22:06 
סמל אישי של המשתמש
חזרתי הרגע,מדהים.
הזדמנות היסטורית לסלק את ביבי האפס מהשילטון.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2857 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 96  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: