אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
לא מתאים לך, חטאת קצת כאשר סילפת את הדברים שלי והוצאת אותם מהקשרם.
ברשותך אסביר שוב.
אני בעד הפעלת שיקול דעת לקצינים בעיקר ולאו דווקא לחיילים זוטרים.
אני לא בעד לירות או לעצור סתם כך אזרחים רק בגלל היותם ערבים בדיוק כמו שאני לא בעד ביזה והפעלת כח שלא לצורך.
חיילים שסורחים צריכים להיענש בחומרה.
חיילים צריכים לתת דין וחשבון במסגרת חקירות שעורכים להם לאחר אירועים בהם נהרגים או נפגעים חפים מפשע.
לא מדובר כאן על פשעים רגילים ועל עבריינים, אלא על מלחמה יומיומית ועל מציאות מורכבת מאד.
המקרים הם לא שחור ולבן, יש הרבה אפור, צריך גם להבין את הסיטואציות בהם עומדים החיילים.
קל מאד לשפוט את הדברים מהמזגן שבמשרד.
אתה אולי כותב הרבה מילים, אבל ההסבר שלך ממשיך להיות לא קוהרנטי כפי שהיה בעבר.
נתחיל בלהשמיט טיעונים כמו "לא הכל שחור ולבן" וכולי. יש לך עמדה, תטען אותה וזהו.
שנית, אף אחד לא דיבר על "לירות סתם כך ערבים". כל הדיון הזה הוא על מקרה בו קצין *חשב* שמדובר בערבים שאולי בצעו פשע וזה היה הבסיס לירי. הטענה שלנו היא שבכך שירה הקצין ברכב נוסע אקראי מרמז שהאינדיקציה היחידה שלו הי שהם ערבים. הרי אם הוא היה שומע על מתנחלים שזרקו אבנים באזור הוא לא היה פותח בירי על רכב אקראי של יהודים (הזיהוי הוא לפי לוחית הרישוי כמובן).
שלישית, אתה מצד אחד כותב שחיילים סורחים צריכים לתת דין וחשבון, אבל מצד שני נותן פתח לכל חייל שירה למוות לצאת נקי אם "היה לו חשד", כשאין באמת דרך להוכיח או להפריך אם היה חשד אלא במקרים קיצוניים (אזריה המצולם)
בסוף, בשורה התחתונה, אנחנו מקבלים מציאות בה פלסטינים נורים למוות ואין דין ואין דיין. כל המילים היפות על רצון לשוויון ואחריות לא רלוונטיים.
העניין הוא שבניגוד אלייך, גם אם יש לי עמדה מסוימת, היא תשנה ביחס לאירוע ספציפי.
אני יכול לתאר פה רבות את עמדתי (ועשיתי זאת) אבל גם להגיד שאלאור אזריה היה צריך לחטוף עונש גדול יותר ובטח לא להיות גיבור ישראל.
אם אותו קצין שירה היה יורה באלו שזרקו את האבנים ושפכו שמן ופגעו באנשים, אז כנראה שמראש לא היתה נפתחת חקירה כי הוא הצליח לתפוס את המפגעים!
ואשמח לשמוע את עמדתך לעניין הבא:
יש אירוע דקירות, נפגע חייל והתמוטט.
חיילים באיזור יוצאים לחיפוש ורואים אדם חשוד שרץ כאשר נראים כתמים אדומים על מכנסיו, אולי כתמי דם, אולי צבע..
החשוד לא עוצר שצועקים לו עצור ורץ לכיוון הפרדסים שמאחורי הפרדסים יש כפר פלסטיני, האם לדעתך על החיילים לירות בחשוד על מנת לעצרו?
או לתת לו לברוח לתוך הכפר?
אולי להמשיך לנהל מרדף רגלי ולהיכנס לכפר?
מה אתה מצפה שיקרה?
אשמח לשמוע את משנתך לעניין זה.