הרגשתי צורך להסביר פעם נוספת את הסיטואציה, למרות שבני 12הבין היטב, אבל אחרים מסרבים לעכל את האינפורמציה.
האמת, שהאינפורמציה שזורמת בשעות האחרונות, הרבה יותר קשה לעיכול, אבל מסבירה היטב את המצב בגרמניה עד היום.
בשניות לאחר האירוע, זיהו חלק מהאנשים בזירה את המפגע עוזב את המשאית, ובורח לכיוון מסויים.
אדם אחד רדף אחריו, אבל בשלב מסויים עקב החשיכה באותו אזור הוא איבד אותו.
מהאינפורמציה המעטה שהיה בידי כוחות הביטחון, נתפס חשוד באזור לא רחוק מהזירה.
כנהוג במצב כזה, הוא הוכנס לחקירה והתחילו לאמת עובדות וגרסאות.
עקב המידע שהתקבל והיה צורך לבדוק את אמינותו, הוחלט לפשוט על מקום שהייתו הרשום של החשוד בגרמניה.
במקום חיפשו בדיוק 4 אנשים ספציפיים, אשר היו צריכים לאשר את גרסת החשוד.
250 שוטרים ממשטרת ברלין וכוחות מיוחדים הגיעו למקום, על מנת לבצע את האמור לעיל.
מדוע הגיעו למקום עם כזה כוח גדול ?
מדובר על שדה התעופה טמפלהוף בברלין, ששטחו הוא עצום, ולכן משתכנים בו ללא קושי רב כ- 2000 פליטים. ממש לא דירה או מחסן.
מכיוון שבאותה עת, עדיין היה מדובר בחשוד בפיגוע, והנחקרים שחיפשו יכלו להיות גם משתפי פעולה, הגיעו עם כוח רציני, שיכול למנוע בעיות מיותרות בהמשך.
לא חיפוש אקראי. לא סתם פשיטה. לא הגיעו למקום לחיפוש רנדומלי, עקב מצבור הפליטים הרב במקום.
חיפוש ספציפי לאימות מידע של החשוד.
זאת אינפורמציה שדי קל להבין אותה, ולא צריך להתפתל עם תיאוריות, שפשוט לא תואמות את המציאות.
דרך אגב מציאות.
מאחר ואין לי זמן לעיין בעיתונות זרה נוספת, אני סדר"כ נחשף למדיה בישראל, גרמניה, אוסטריה ולפעמים שווייץ.
היחידים שפרסמו שמדובר בפיגוע טרור היו אתרי החדשות בישראל.
גם היום, ולמרות שסביר מאוד, מאוד, מאוד, שיודעים מי המפגע, ושסיכוי מאוד, מאוד, מאוד גבוה, שמדובר בפיגוע טרור, אף גורם רשמי או עיתון שאני נחשפתי אליו פה, לא נקט בצמד המילים פיגע טרור.
כולם מדברים על תפיסת החשוד.
חשוד, ואפילו לא על המפגע שישב מאחורי ההגה של המשאית.
לאחרונה היה פה דיון על המאגר הביומטרי.
באופן אישי ומהיכרותי את המוסדות המטפלים בנושא במדינת ישראל, אני לא ממש סומך על יושרם והגינותם.
להבדיל מהרשויות באזור האירופי.
הארוע בברלין ממחיש כמה מאגר מסוג זה, ורישום חובה של האזרחים, הוא מידע חשוב.
בזירת הארוע נתפסה תעודת השהייה של החשוד הנוכחי, בוצעו בדיקות כימיות, נתפסו טביעות אצבעות, דנא, דגימות דם ועוד.
מאחר וכל פליט בזמן הרישום מחוייב לתת טביעת אצבע, קיימת אפשרות לאמת את המידע במאגר, ובנוסף עם עוד ממצאים.
בדיוק כמו שעשו בארוע הנוכחי, ואימתו את התעודה עם הממצאים בשטח והמאגר.
כל אלו הביאו את החוקרים לחשוד הנוכחי, שדרך אגב היה בעל מספר זהויות שונות.
למיטב זכרוני 3 זהויות שונות.
הבחור היה ברשימת החשודים המרכזית של משטרת גרמניה, ויותר מכך, בקשת הפליט שלו נדחתה והוא היה מועמד לגירוש.
האבסורד, מכיוון שאי אפשר סתם ככה לגרש אדם מגרמניה למדינה אחרת, ללא מסמכים מזהים מאותה מדינה (דרכון/תעודת זהות/תעודת מסע), הבחור היה חופשי.
היה עליו מעקב עד תקופה מסויימת עקב היותו ברשימת החשודים, אבל מכיוון שלא היה משהו ספציפי, ולא היו לו מסמכים מהמדינה ממנה הוא הגיע, ואליה רצו לגרשו, הוא הסתובב חופשי.
בארץ עובדים זרים נעצרים ויושבים חודשים עד לגירוש, אבל בגרמניה, אנשים שמועמדים לגירוש ורק מחכים להוצאת מסמכים מארץ היעד, מסתובבים חופשי, ואפילו רשאים לעבוד.
גרמנים. לך תבין אותם.
שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.