לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
הלכו וביקרו במחסן כי
1. חשדו שהוא נמצא שם,
2. כי רצו לדעת אם יש שם סייענים,
3. סתם כי הם גזעניים וכו' (תבחר מה שבא לך).
אתה באמת לא רואה את ההבדל המהותי שיש בין האפשרויות האלה (במיוחד בין אפשרות 1 ו-3)?
אתה רציני???

בטח שיש הבדל, הבדל עצום!
אם אתה טוען שמשטרת ישראל חיפשה בבתים של ערבים רק כי הם גזעניים בעוד משטרת גרמניה חיפשה בכתובת הפליטים
רק בגלל שהיה להם מידע על כך שהוא שם או סייענים שלו שם, אז פה קבור הכלב.
אני טוען שהמקרים דומים ובשני המקרים חיפשו במקומות האלו בגלל אינדיקציות כאלו ואחרות ולא בגלל גזענות, לא פה ולא שם.
לא הבנתי, אתה טוען שהם חיפשו בכל בית שרשום להם שערבי גר בו כי היו להם אינדיקציות?
אתה מבין בכלל את המשמעות של המילים שאתה משתמש בהן?
הרי אם היתה להם אינדיקציה למשהו קונקרטי, הם היו משתמשים במידע הזה ולא מבזבזים את זמנם בחיפוש גורף בכל בית של כל ערבי ברדיוס של כמה ק"מ.
דפוס הפעולה של המשטרה מצביע על כך שלא היה בידם שום מידע קונקרטי ושום אינדיקציה לשום דבר.
הדבר היחיד שהם ידעו היה שערבי נעלם ברמת אביב, והתגובה היתה לחפש באופן גורף בכל בית שרשום שערבי גר בו.
1. האם אתה בטוח שחיפשו
בכל הבתים שלה ערבים ברמת אביב?
2. בסופו של יום, בכמה אנשים דובר? לעומת כתובת של 2,000 איש!
3. נקודת המוצא שלך היא שמשטרת ישראל גזענית ושביקרו בבתים של ערבים רק בגלל היותם גזעניים, נקודת המוצא שלי היא אחרת.
4. כל הראיה שלך היא סביב מדוע הישראלים לא בסדר ולא אולי הערבים המוסלמים לא בסדר וכתוצאה מכך נפגעים גם כאלו שהם בסדר.
5. אם היהודים היו מבצעים פיגועים ברחבי אירופה ומטילים אימה על האזרחים שם, אז כן היתי מבין אם היו מחפשים בבתיהם של יהודים אחרים,
או היו מעכבים יהודים בכניסה לשדות תעופה, קניונים וכו'...
1. לא, אבל זה מה שפורסם בעיתון. ואם הם ביקרו רק בשמונים אחוז מהבתים זה עושה את זה בסדר?
2. לא יודע, כמה ערבים אתה מעריך שגרים ברמת אביב? בנוסף, אני שם לב שאתה לא מצליח לעכל, אבל במקרה אחד מדובר בכל הכתובות של כל הערבים שגרים באזור מסוים, ובמקרה אחר מדובר בכתובת קונקרטית (שגרים בה אלפיים איש, בסדר. גם בבניין של 25 קומות גרים כאלפיים איש, אז מה? זה אמור להרשים אותי כי זה מספר עגול?)
3. אין לי מושג מה נקודת המוצא שלך, ולצערי מה שציינת זו לא נקודת המוצא שלי אלא המסקנה שאני מגיע אליה שוב ושוב כשאני מנסה להבין איך ולמה משטרת ישראל עושה דווקא את מה שהיא עושה.
שים לב, בנוסף, שהנסיונות שלך לספק הסברים מניחים את הדעת (קרי, שאינם גזענות) נכשלים פעם אחר פעם.
4. מאיפה הבאת את השטות הזאת? קודם כל לגבי מה שאני חושב, אתה טוה ובענק. דבר שני, לפחות במקרה דנן, לא היה אף אחד שסבל מחיפוש שרירותי בגלל משהו שהוא עשה. כל מי שסבל מזה זה קרה לו כי המשטרה חדלת אישים וחסרת אונים. זה לא שאמרו שמלחם באיזה בניין אז הפכו את כל הדירות, גם אלה שהוא לא היה בהן.
5. איזה אחוז מהערבים אזרחי ישראל מעורב, להערכתך, בטרור? אני מנסה להבין כמה יהודים צריכים לגרום נזק מסוג כלשהו כדי שיתחילו לחשוד בכולנו באופן אוטומטי.
עולה החשש שלשיטתך, למשל, הגיוני לעשות לכל יהודי בעולם ביקורת של מס הכנסה כל שנה, כי הרי ברני מיידוף ועוד איזה כמה רמאים גנבו מיליארדים מאזרחים תמימים, ו"אמנם לא כל היהודים נוכלים אבל כל הנוכלים יהודים".