קומוניסים כתב:
בכיף.
1. מהשורה הראשונה עולה כי לשיטתך יש סיבה אחרת אלא שאני לא מציין אותה.
2. ואנחנו מדברים פה על סכסוך כ"כ עקוב מדם שנהרגו בו עשרות אלפים מבני עמנו ומבני עמו של האויב במאה השנים האחרונות.
אתה בא להגיד לי שאתה אישית, טקנובוי, מוכן לתרום להמשכיות המצב הזה בגלל סיבות עלומות? שאולי אולי... הן לא מחויבות המציאות?
3. מבחינת ארגוני הטרור הרי, עזיבת כולנו את הארץ תביא לתום הסכסוך.
מדוע אם כן לא לזרום עם זה ודי? מדוע אתה אישית מנציח את הסכסוך בעצם הישארותך כאן בפלסטין הכבושה?
4. אני מצפה לתשובה ולהסבר מניח את הדעת ברמה כזאת שיסביר לאדם הרואה בכל הדת היהודית בולשיט אחד גדול ובחלקת הארץ הזו ככזו שאינה בעלת ערך מוסף ממשי על פני כל אדמה אחרת, ובהתחשב בעובדה כי גם איכות החיים כאן ויוקר המחיה אין בו כדי להסביר את ההישארות במניע כלכלי.
זו לא סתם סיבה, צריך בשביל זה סיבה ממש טובה
5. וכשאתה אומר שיבואו אחרים ויסבירו אני נוטה לחשוב שמדובר בלא יותר מהתחמקות גרועה מלהשיב (לעצמך) לשאלה
0. נתחיל מעוד דבר שאתה לא כל כך מבין, אבל רלוונטי לי אישית ולמה שאני הולך לכתוב. יש מצב שמישהו אוהב את ישראל, אבל בוחר לא לחיות בה. זה יכול להיות לצערו, וזה יכול אפילו להיות לשמחתו. לתשומת לבך, העולם לא צבוע בשחור ולבן.
1. ודאי שיש עוד סיבות מלבד הבטחות כאלה ואחרות (אם הבטחה אלוהית ואם הצהרת בלפור). למשל, אדם שנולד בישראל, ספג את נופיה מאז ילדותו, העברית היא שפתו, רחובות הערים משובצות בזכרונות ילדותו וכו' וכו' - לדעתך יאהב את ישראל או יהיה אדיש כלפיה? ומה אם חבריו, קרובי משפחתו ואלפי מכריו גרים בה?
2. לא אמרתי שאני מתכוון לתמוך בשום דבר כזה, רק שאני אוהב את ישראל.
3. אני אמור לתמוך אוטומטית בכל פתרון תיאורטי שיביא לסוף הסכסוך? כי גם השמדה מוחלטת של כמה מאות מיליוני אנשים תעשה את זה. אני אמור לתמוך גם בזה? איזה מין טיעון זה בכלל?
4. אני לא בטוח שהבנתי מה אתה רוצה.
אם הבנתי נכון, אתה רוצה שאסביר לך למה למרות הכול כל אוהבי ישראל אמורים לרצות לחיות בה? בעצמך נתת רשימה של סיבות שיכולות לגרום לאדם לעזוב את ישראל
חרף אהבתו אליה (ותאמין לי שזאת רשימה חלקית ביותר).
5. אני מקווה שהנחתי את דעתך (זה היה אמור לקרות כבר בסעיף 0 שהוספתי בתור הקדמה).