תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 23:48

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 242 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תקיפה בסוריה - האשכול הרשמי
הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2013, 16:05 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
טוב אמיר, בוא נטמון את ראשנו בחול ונחשוב שאין רצח עם בסוריה. ככה בטוח המצב ישתפר.
רק אחר כך שלא נבוא בתלונות לעולם ששתק לפני 70 שנה בזמן שטבחו בסבים וסבתות שלנו.

אז אם זה כל כך מוסרי לתקוף, אז למה אתה לא דורש מראש הממשלה שלך ומהצבא שלך לתקוף.
זה מרגיש לי צביעות לבקש שמישהו אחר ילחם למען המוסר כשאתה לא מוכן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2013, 16:08 
מרגיש לי צבוע כשרק שתי תגובות אחורה הוא אמר שהוא בעד פעולה ישראלית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2013, 16:26 
בקיצור, עוד פרובוקציה תקשורתית של הליכוד נגד גל מחאות שהיה צפוי אם היה קצת יותר שקט?
הם כאלה חכמים הבני זונות האלה בכל מה שקשור על לשמור על הכיסא, אולי גם הצד השני צריך להתחיל להשתמש קצת בטקטיקות האלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2013, 17:03 
אמיר כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
בתור יהודי אני חייב להגיד שאני מאוד בעד מבצע ישראלי (אתה רוצה לקרוא לזה מלחמה? תפדאל) במקרה שהאמריקאים באמת יתקפלו. לא ייתכן שנאשים את כל העולם בשתיקה שלהם בזמנו, בזמן שזה בדיוק מה שאנחנו עושים היום. לא מעניין אותי שאלה אוייבים שלי, מה שמעניין זה שאנשים נרצחים שם ללא הבחנה, בשיטות שמנוגדות לכל חוק בינלאומי. אם ארה״ב הנאורה לא מסוגלת להתערב אפילו בצורה הכי קטנה, אז אני מצפה מהמדינה שלי לעשות את זה.

דבר ראשון, כל הכבוד (בלי סארקזם).
מעבר לזה, אני חושב שהשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך זה האם ואיך פעולה כזו תעזור, ואני באמת באמת לא יודע.
אני מבין לגמרי את האינסטינקט ש"חייבים לעשות משהו", ובאופן אישי גם אני מרגיש אותו, אבל לדעתי חשוב לעשות פה שיקול קר ולראות אם המשהו הזה הולך לעזור לאנשים שאתה מנסה לעזור.

ראשית, אני חושב שלעיתים יש שיקולים מוסריים שיש להם מעמד משל עצמם מעבר לחישוב של עלות תועלת עתידית (וזה באמת לא מאוד שונה מהחישוב אם הפגזת אושוויץ תועיל למאמץ בחזית). הפגזת אוכלוסיה אזרחית בנשק כימי נופלת בהחלט למערכת שיקולים שכזאת.
שנית, יש כאן העברת מסר שהקהילה הבינ"ל מענישה על שימוש בנשק בלתי קונווציונלי. היא מוכנה לספוג הרבה, בטח כחלק ממלחמת אזרחים, אבל לא שימוש בנשק בלתי קונוונציונלי. זה מסר חשוב כשלעצמו. הוא קריטי בעולם שלנו. החשש הזה הוא אחת מהסיבות שב50 השנה האחרונות אפשר לספור את השימוש בנשק שכזה על אצבעות יד אחת. חוסר תגובה מעודד שימוש עתידי בנשק שכזה, וזה רע לא רק מסיבות מוסריות.

ברור שתקיפה מוגבלת או העברת נשק למורדים לא תכריעה את הסכסוך הזה. היא תפגע באסד ובצבאו. היא אולי תפיל אותו בסופו של יום ואולי לא. אבל היא התקווה היא (הייתה) שהיא גם תרתיע אותו ותרתיע אחרים מלהשתמש בנשק לא קונווצונלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2013, 17:20 
סמל אישי של המשתמש
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/504/ ... =666&loc=1

בקיצור, 70 שנה וכלום לא השתנה. גם בעידן הדמוקרטיות וההומניזם, הפייסבוק והרשתות החברתיות, העולם נשאר כשהיה ורצח עם יכול להתחולל גם כשכל העולם יודע ורואה. אותה בריטניה שלא הפציצה את מחנות ההשמדה בגלל אינטרסים, היא אותה בריטניה שלא תתערב גם במקרה של טבח כימי נוסף.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2013, 18:49 
סמל אישי של המשתמש
1. זה לא רצח עם.
2. למה 70 שנה?
למה מחנות?

ההיסטוריה האנושית,
מתחילתה עד יומנו,
עיקרה,
הומוספאינס הורגים אחד את השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2013, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
ב 68 השנה האחרונות מוות מידי אנשים אחרים, כולל מלחמות, בכל העולם, רק כ 1.5 אחוז, במערב כחצי אחוז.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2013, 20:20 
סמל אישי של המשתמש
זה כמובן לא נכון,
זאת הסתכלות צרה מאין כמוה,
מוות ממחלות, מרעב, מתאונות וכו',
מושפע מאוד מאנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2013, 05:08 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:

ראשית, אני חושב שלעיתים יש שיקולים מוסריים שיש להם מעמד משל עצמם מעבר לחישוב של עלות תועלת עתידית (וזה באמת לא מאוד שונה מהחישוב אם הפגזת אושוויץ תועיל למאמץ בחזית). הפגזת אוכלוסיה אזרחית בנשק כימי נופלת בהחלט למערכת שיקולים שכזאת.
שנית, יש כאן העברת מסר שהקהילה הבינ"ל מענישה על שימוש בנשק בלתי קונווציונלי. היא מוכנה לספוג הרבה, בטח כחלק ממלחמת אזרחים, אבל לא שימוש בנשק בלתי קונוונציונלי. זה מסר חשוב כשלעצמו. הוא קריטי בעולם שלנו. החשש הזה הוא אחת מהסיבות שב50 השנה האחרונות אפשר לספור את השימוש בנשק שכזה על אצבעות יד אחת. חוסר תגובה מעודד שימוש עתידי בנשק שכזה, וזה רע לא רק מסיבות מוסריות.

ברור שתקיפה מוגבלת או העברת נשק למורדים לא תכריעה את הסכסוך הזה. היא תפגע באסד ובצבאו. היא אולי תפיל אותו בסופו של יום ואולי לא. אבל היא התקווה היא (הייתה) שהיא גם תרתיע אותו ותרתיע אחרים מלהשתמש בנשק לא קונווצונלי.

אני מדבר על עלות תועלת של הסורים, לא של האמריקאים, יש לך ציווי מוסרי לעזור להם, אבל אם יריה של כמה טומהוקים לא תעשה כלום, מוסרית לא עשית כלום חוץ מלהרגיש טוב עם זה ש"עשית משהו".
לגבי ההרתעה משימוש בנשק כימי אני מסכים, אבל עוד פעם, אם זה מהלך שהולך להסתבך, זה יכול לגרום לתוצאה הפוכה (כמו שהמלחמה בעירק מאד הורידה את יכולת ההרתעה של האמריקאים).
עוד פעם, אין לי פתרונות קסם פה, אני לא באמת יודע מה לעשות ואני באמת שמח שלא אני צריך לקבל את ההחלטות האלו, ועדיין, אני לא לגמרי מבין את הלהיטות של חלק מהאנשים פה לתקיפה, ובכל מקרה, להמתין עוד שבוע זה לא משהו כזה קריטי, ואם זה יגרום לכך שתהיה לאמריקאים תוכנית טיפה יותר טובה זה אפילו מבורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2013, 05:36 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
זה כמובן לא נכון,
זאת הסתכלות צרה מאין כמוה,
מוות ממחלות, מרעב, מתאונות וכו',
מושפע מאוד מאנשים.
מושפע זה כן. אבל בשביל שתוכל להאשים בהריגה אתה צריך יותר מזה.
אם אתה מת מרעב באפריקה, גם אם המערב יכול לעזור ולא עוזר, זה עדיין רחוק מאד מרצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2013, 07:18 
אמיר כתב:
גיא האדום כתב:

אני מדבר על עלות תועלת של הסורים, לא של האמריקאים, יש לך ציווי מוסרי לעזור להם, אבל אם יריה של כמה טומהוקים לא תעשה כלום, מוסרית לא עשית כלום חוץ מלהרגיש טוב עם זה ש"עשית משהו".
לגבי ההרתעה משימוש בנשק כימי אני מסכים, אבל עוד פעם, אם זה מהלך שהולך להסתבך, זה יכול לגרום לתוצאה הפוכה (כמו שהמלחמה בעירק מאד הורידה את יכולת ההרתעה של האמריקאים).
עוד פעם, אין לי פתרונות קסם פה, אני לא באמת יודע מה לעשות ואני באמת שמח שלא אני צריך לקבל את ההחלטות האלו, ועדיין, אני לא לגמרי מבין את הלהיטות של חלק מהאנשים פה לתקיפה, ובכל מקרה, להמתין עוד שבוע זה לא משהו כזה קריטי, ואם זה יגרום לכך שתהיה לאמריקאים תוכנית טיפה יותר טובה זה אפילו מבורך.

אני לא הייתי לוקח את המלחמה בעיראק כתקדים למשהו. הסבירות שכזה אוסף של מטומטמים ינהיג את ארה"ב לעוד שורה כזאת של מהלכים שערורייתים וטיפשיים הוא קטן. הסיכוי שהפצצה זאת או אחרת מהאוויר תסתבך היא מאוד קטנה בעיני.
בעיני כאמור התכלית העיקרית של המהלך, מעבר לנושא המוסרי, הוא העברת המסר ששימוש בנשק בלתי קונוונציונלי יגרור ענישה בינ"ל. אם יהרסו לאסד 100 טנקים ו50 מטוסים סבבה. רוצים לעשות יותר. שיעשו. לא נורא נורא קריטי בעיני. ואפילו אם אסד יוכל להתגבר על מהלומה שכזאת ועדיין לנצח במלחמת האזרחים שלו, OK (השאלה אם ארה"ב צריכה להתערב בכוח כזה שיכריע את המלחמה הזאת לכאן או לכאן היא מורכבת יותר).
אין סיבה להסתבך כאן יותר מידי. אם כבר רוצים להשתמש בדוגמת עיראק: בוש (הבן) קיבל אישור מהקונגרס למלחמה בעיראק וסיבך את ארה"ב עד צוואר. בתקופת קלינטון כאשר סדאם חוסיין לא נתן לפקחים לעבוד אז הנשיא האמריקאי איים פעם או פעם ואז, מבלי לבקש אישור מאף אחד, פשוט שיגר טומהוק אחרי טומהוק והמסר עבר והפקחים חזרו. המצב לא זהה אבל הטיפול היה יכול להיות במובנים מסויימים דומה. לטעמי זה פשוט מסר מסוכן ברמה העולמית, מסוכן ולא מוסרי, שבחינת הקהילה הבינ"ל אין הבדל בין מלחמה פנימית עקובה מדם לבין שימוש של צד לוחם בנשק בלתי קונוונציונלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2013, 08:40 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אני לא הייתי לוקח את המלחמה בעיראק כתקדים למשהו. הסבירות שכזה אוסף של מטומטמים ינהיג את ארה"ב לעוד שורה כזאת של מהלכים שערורייתים וטיפשיים הוא קטן. הסיכוי שהפצצה זאת או אחרת מהאוויר תסתבך היא מאוד קטנה בעיני.
בעיני כאמור התכלית העיקרית של המהלך, מעבר לנושא המוסרי, הוא העברת המסר ששימוש בנשק בלתי קונוונציונלי יגרור ענישה בינ"ל. אם יהרסו לאסד 100 טנקים ו50 מטוסים סבבה. רוצים לעשות יותר. שיעשו. לא נורא נורא קריטי בעיני. ואפילו אם אסד יוכל להתגבר על מהלומה שכזאת ועדיין לנצח במלחמת האזרחים שלו, OK (השאלה אם ארה"ב צריכה להתערב בכוח כזה שיכריע את המלחמה הזאת לכאן או לכאן היא מורכבת יותר).
אין סיבה להסתבך כאן יותר מידי. אם כבר רוצים להשתמש בדוגמת עיראק: בוש (הבן) קיבל אישור מהקונגרס למלחמה בעיראק וסיבך את ארה"ב עד צוואר. בתקופת קלינטון כאשר סדאם חוסיין לא נתן לפקחים לעבוד אז הנשיא האמריקאי איים פעם או פעם ואז, מבלי לבקש אישור מאף אחד, פשוט שיגר טומהוק אחרי טומהוק והמסר עבר והפקחים חזרו. המצב לא זהה אבל הטיפול היה יכול להיות במובנים מסויימים דומה. לטעמי זה פשוט מסר מסוכן ברמה העולמית, מסוכן ולא מוסרי, שבחינת הקהילה הבינ"ל אין הבדל בין מלחמה פנימית עקובה מדם לבין שימוש של צד לוחם בנשק בלתי קונוונציונלי.
זה נראה לי די סביר מה שאתה אומר פה.
הבעיה כמו תמיד היא איך אתה מגדיר הצלחה ומה הם תנאי העצירה שלך.
הרי אפילו אם אסד יבין את המסר לחלוטין, הוא לא יגיד "וואלה, שכנעתם אותי, לא משתמש יותר בכימי", ואז אובמה נמצא בנקודה בעייתית פוליטית שעלולה לגרור את ארה"ב להתערבות הרבה יותר משמעותית.

בכל מקרה, אני לא רואה מצב שארה"ב לא תוקפת, שיהיה בהצלחה, ושישתדלו לא להוריד איזה בית יתומים על הדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2013, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
מרגיש לי צבוע כשרק שתי תגובות אחורה הוא אמר שהוא בעד פעולה ישראלית...

לא ראיתי, טעות שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2013, 22:07 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אמיר כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
בתור יהודי אני חייב להגיד שאני מאוד בעד מבצע ישראלי (אתה רוצה לקרוא לזה מלחמה? תפדאל) במקרה שהאמריקאים באמת יתקפלו. לא ייתכן שנאשים את כל העולם בשתיקה שלהם בזמנו, בזמן שזה בדיוק מה שאנחנו עושים היום. לא מעניין אותי שאלה אוייבים שלי, מה שמעניין זה שאנשים נרצחים שם ללא הבחנה, בשיטות שמנוגדות לכל חוק בינלאומי. אם ארה״ב הנאורה לא מסוגלת להתערב אפילו בצורה הכי קטנה, אז אני מצפה מהמדינה שלי לעשות את זה.

דבר ראשון, כל הכבוד (בלי סארקזם).
מעבר לזה, אני חושב שהשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך זה האם ואיך פעולה כזו תעזור, ואני באמת באמת לא יודע.
אני מבין לגמרי את האינסטינקט ש"חייבים לעשות משהו", ובאופן אישי גם אני מרגיש אותו, אבל לדעתי חשוב לעשות פה שיקול קר ולראות אם המשהו הזה הולך לעזור לאנשים שאתה מנסה לעזור.

ברור שתקיפה מוגבלת או העברת נשק למורדים לא תכריעה את הסכסוך הזה. היא תפגע באסד ובצבאו. היא אולי תפיל אותו בסופו של יום ואולי לא. אבל היא התקווה היא (הייתה) שהיא גם תרתיע אותו ותרתיע אחרים מלהשתמש בנשק לא קונווצונלי .

א. לא נראה לי שאובמה רוצה להפיל את אסד, אני די בטוח שהאמרקאים התיאשו מהמלכת מלכים במזרח התיכון (ולא רק בו).
ב. הדבר היחידי שהזרמת נשק למורדי יגרום הוא המשך הלחימה, בשביל להפסיק לחימה אתה עוזר לצד שמנצח לא לצד שמפסיד, ככה אתה "רק" מאזן את הכוחות ומשמר את מצב הלחימה בשטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2013, 22:12 
אולי נפצל את האשכול לדיונים ועדכונים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2013, 23:28 
כל מילה של גיא.
אולי אם הייתי אזרח ארה"ב היו נכנסים אל כף המאזניים עוד כמה שיקולים, אבל לא נראה לי שזה היה משנה הרבה, אז כל מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 ספטמבר 2013, 19:01 
לפי ערוץ 2, הרפובליקנים עם אובאמה, תומכים בתקיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2013, 08:39 
סמל אישי של המשתמש
זקני ציון שוב בפעולה
http://mjayrosenberg.com/2013/09/03/new ... key-to-war

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2013, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
זקני ציון שוב בפעולה
http://mjayrosenberg.com/2013/09/03/new ... key-to-war

היהודונים האלה לא מבינים שהתערבות דווקא לא טובה לישראל?
בלי שום קשר לישראל, איפה ההענשה על פשע נגד האנושות וזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2013, 09:15 
תגידו מה הסיכוי שהרוסים באמת אמרו את זה וזה לא פרובוקציה תקשורתית?
http://news.walla.co.il/?w=/14/2676142
איזה פסיכי הפוטין הזה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2013, 09:46 
:D: ענק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2013, 10:35 
האמת שהוא צודק :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2013, 10:38 
סמל אישי של המשתמש
Redfan כתב:
תגידו מה הסיכוי שהרוסים באמת אמרו את זה וזה לא פרובוקציה תקשורתית?
http://news.walla.co.il/?w=/14/2676142
איזה פסיכי הפוטין הזה..

דווקא מתאים להם להתיחס שטחית למדינה או לבני אדם. מאוד רוסיה מצידם להגיד דבר כזה.
ה"היטלר וואנאבי" האלו(אבל רק השמרטפים שלו לפי הספר, לצערם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2013, 16:59 
לא קראתי את כל האשכול אז אני אשמח אם מישהו שמבין קצת יענה לי, במקרה שפספסתי את התשובה לזה.
ברגע שארה"ב תוקפת בסוריה, לא יהיה צריך להיות אותו "ניקיון כירורגי" גם בלבנון? הסיכוי הוא גדול שזה יגלוש גם לשם וגם לאיראן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2013, 19:17 
סמל אישי של המשתמש
פוטין ואסד עושים לאובמה בית ספר.
איזה חמור גרם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2013, 19:26 
האשכול הזה מזכיר את האשכולות במועצה , מסכמים עוד לפני שהתחיל משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 ספטמבר 2013, 23:15 
סמל אישי של המשתמש
לול
http://www.newyorker.com/online/blogs/b ... ckass.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2013, 19:06 
סמל אישי של המשתמש
העולם לאסד-השמד את הנשק הכימי (אבל זה בסדר להמשיך לרצוח רבבות מבני עמך באמצעים קונבננציונלים)

סמרטוטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2013, 19:06 
ערן, הבטחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2013, 19:23 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
ערן, הבטחת.

אני אשם בניוון מערכת הערכים של העולם המערבי הליברלי שמתקפל בפני הכוחות האיסלאמו-פאשיסטים? זה מתחיל בלהקשיב להצעות דיפלומטיות מרוסיה וייגמר במסגד שייבנה בשכונה שלכם ובאיומים על הבנות שלכם ברחוב!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 242 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: