אמיר כתב:
מה בדיוק החיסול של סמיר קונטאר היה אמור להשיג?
הוא עשה את הפיגוע בנהריה כשהוא היה בן 16 ובילה את רוב חייו הבוגרים בכלא בישראל, איזו יכולות אופרטיביות בלתי ניתנות להחלפה הוא מביא לחיזבאללה?
הבנאדם היה שופר תעמולה, זה הכל, ובאמת לא למדנו שאנשים מתים הם שופרי תעמולה לא פחות טובים ממה שהם היו בחייהם?
ורבאק, חיזבאללה עכשיו עסוק בלהלחם עם דעא"ש, איזה אינטרס יש לישראל בדיוק לפתוח חזית שניה איתם?
אני מנחש שאפילו לאנשי ימין זה גג מצב של "בהצלחה לשני הצדדים", לא?
אדום מטלי כתב:
האיש אכן בן מוות. חיסול ראוי? לא יודע מה זה ראוי.
לא בטוח שזה חכם. בודאי לא בטווח הארוך, ואפילו לא בטווח הקצר.
מה זה בן מוות?
הוא ישב אצלך בכלא כמעט 30 שנה, אתה חושב שהיה צריך להוציא אותו להורג?
אני ברצינות שואל, ושלא יובן לא נכון, הפיגוע בנהריה היה מזוויע, ולמרות שאני באופן אישי מתנגד לעונש מוות תמיד ובכל מצב (כן, כולל היטלר ושמעון מזרחי) אני יכול להבין מישהו שיטען שעל דברים כאלו צריך להפעיל אותו.
אבל כל מה שהוא עשה אחרי השחרור זה לזיין את השכל בטלויזיה. אני מבין שאת זה אתה קובע בתור מומחה, כי מה שאני קראתי בוואלה קצת סותר את דבריך.....
"קונטאר נשפט והורשע ברצח בני משפחת הרן ובהריגתם של שני השוטרים, ונכלא בכלא הישראלי עד שחרורו בשנת 2008, כאמור. בתחילה התגורר באזור החוף הלבנוני ואף התחתן, ובשנים האחרונות, בעידוד חיזבאללה ובהכוונה של "כוחות אלקודס" במשמרות המהפכה האיסלאמית, החל לעודד צעירים דרוזים לבצע פיגועים נגד ישראל כחלק מתשתיות הטרור של הארגון. מוקד הפעילות שלו היה סביב הכפר חדר, לא רחוק מהגבול הישראלי.
באותן שנים הוא קיבל מארגון חיזבאללה משאבים לגייס ולהכשיר דרוזים מקומיים למלחמה בארגוני המורדים השונים בדרום סוריה, ובראשם ארגון ג'בהת א-נוסרה, אך גם כדי לבצע פעולות טרור נגד צה"ל על גבול הצפון. הוא הצליח לגייס צעירים מקומיים תחת השם "ועדות ההתנגדות העממיות" ולאמן אותם למשימות מגוונות.
התשתית הדרוזית הצליחה להוציא לפועל כמה פיגועים, שבאחד מהם נפגע קצין בכיר בחטיבת הצנחנים מהפעלת מטען סמוך לגדר המערכת. יתר הניסיונות לפגוע בחיילי צה"ל סוכלו, והצעירים הדרוזים נהרגו.
יחד עם זאת, הנושא עורר מתיחות רבה בגבול רמת הגולן. גורמים במערכת הביטחון נפגשו עם בכירי העדה הדרוזית ברמה והובהר להם כי ישראל יודעת שהמעורבות הדרוזית בפיקודו של סמיר קונטאר הולכת ומעמיקה. לפי הערכות בישראל, הפנייה לבכירי העדה נשאה פרי, והופעל לחץ על הדרוזים ברמת הגולן הסורית שלא לקחת חלק בפעילות טרור נגד ישראל."
בכל מקרה הוא לא היה הצלחה גדולה בתפקידו החדש למזלינו ובי אין טיפה של צער על הליכתו בטרם עת