teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:
גזענות בהגדרתה היא: "השקפת עולם הגורסת כי בקרב בני אדם מתקיים קשר טבעי בין קבוצות מוצא ביולוגי, ואף קבוצות של בעלי תכונות ביולוגיות משותפות, לבין תכונות אופי, כישורים פסיכולוגיים וקוגניטיביים ומצב חברתי. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של קבוצה אחת על האחרת."
אפשר להיות שמאלני וגזען גם יחד. ואפשר להיות ימני ולא גזען גם יחד (ואפילו קיים ימין-הומניסטי!).
ממה שאני שומע לרוב מאנשי השמאל ה"מתונים" (שאגב, איכשהוא רק לשמאל שמורה הזכות להיות הומניסט) הפיתרון של שלהם לעניין הסכסוך הוא לחזור לגבולות 67, ומצידם לבנות חומה ביננו לבינם בגובה של עזריאלי.
הפיתרון הזה כמובן כולל פינוי ועקירה של מאות אלפי אזרחים ישראלים מבתיהם, ונתק מוחלט מהמדינה השכנה (בשביל שלא נצטרך להתעסק איתם!).
ואני שואל, איך הגיוני שלפנות את כל הפלסטינים מבתיהם זה עניין לא מוסרי, אבל לפנות אזרחים ישראלים זה בסדר גמור? (עד כדי כך בסדר שאפילו החלטנו באופן חד צדדי לגרש כמה אלפי אזרחים ישראלים מבתיהם?!).
היחידים במדינה שלנו שמעוניינים באיזשהוא סוג של דו קיום הם השמאל הרדיקלי (שאני בטוח שלרוב האנשים כאן יש את ההסתייגויות ממנו), והימין (אני מדבר עם ימין אמיתי, איך שאני תופס אותו, ולא על חבורה מפגרת של ילדים של ילדים גזענים) בהתנחלויות. (וכמובן שכולם יקפצו וידברו כאן על המתנחבלים הידועים לשמצה, אבל זה עדיין לא יסתור את העובדה הפשוטה שהמקומות היחידים שקיים בהם דו קיום בארץ הם באיזורי התנחלויות מסוימות).
ראשית, ודאי שיש דבר כזה ימין שאינו גזעני, ואולי אפילו מין הומניסטי, כלשונך.
שנית, אותם אנשים ששואפים להקים חומה בגובה של עזריאלי ובלבד שלא ייאלצו לראות ערבים אינם נחשבים לשמאל של ממש (כמו שכבר ציינתי לא פעם לגבי אנשי ה"שמאל\מרכז השפוי שבאמצע הדרך").
שלישית, זה שהמתנחלים חיים בסמיכות פיזית לערבים ולהיפך, זה לא מספיק כדי לענות על ההגדרה המקובלת של "דו קיום", גם אם פה ושם ישנו דו קיום כזה באופן נקודתי (נגיד אם לבעל שווארמה בהתנחלות יש עובד ערבי שהוא משוחח עימו מדי פעם על המצב הפוליטי בצורה מנומסת).
על ה
שמאל הלאומי שמעת? (וזו לא הדוגמא היחידה). אבל אתה מוזמן להנסות להסביר לכל האנשים שתופסים את עצמם בתור שמאל שהם לא באמת שמאלנים.
תשמע, האינתיפאדה השניה עשתה את שלה גם באיזור שלי. אבל עד שהיא התחילה, כל יום עבר השכן הפלסטיני (מהכפר ליד) עם הצאן שלו ממש על הכביש שצמוד לבית שלי. ובכלל היחסים כאן באיזור בכלל ועם הכפר הצמוד אלינו בפרט היו ממש לא נקודתיים.
ואפילו לאחר האינתיפאדה, כיום, יש כאן רמי לוי שבו פלסטינים ויהודים קונים ביחד. ועובדים פלסטינים- זה לא נקודתי כאן.
ובכלל עם כל האירוניה, אנחנו נותנים להם פרנסה בזה שהם בונים את הבתים שלנו.
וגם אם משום מה כל זה לא מספיק לך לעניין הדו קיום, זה הדבר הכי קרוב שתמצא בארצנו.