The Mouth כתב:
אני נמצא כרגע ביב מיועד להתגייס ביולי
בתור אחד שיש לו פרופיל 72, שמעתי מהרבה אנשים שעדיף לי לוותר על הרצון הקרבי
בגלל האפשרויות הדלות שיש לי וללכת לעשות איזה משהו שיהיה יותר קל, פחות מסוכן, ובטח
גם יעזור לי יותר בעתיד.
אבל אני יודע דבר אחד, שאני יכול להתגייס לקרבי, ואני יכול לתרום שם, אז למה שאני לא יעשה את זה?
איך אני ישן בלילה(במיטה שלי בבית), אחרי שחזרתי הביתה ב8, ועוד הספקתי לראות משחק של הפועל,
כשחברים שלי נלחמים על החיים שלהם, כדי לשמור עלי.
ואני ממש לא בא ואומר את הדברים האלו כדי לקבל מדליות על זה שאני הולך לקרבי, מסיבה אחת, כי זו חובתי,
ואם אני יכול לשרת בקרבי, מחובתי לעשות את זה כי יש מספיק שלא יכולים.
אז אני מודע לעניין שיש הרבה מאוד שמסיבות שונות לא יכולים או לא רוצים לשרת קרבי, ואני מכבד את זה
כי לא חסרות דרכים לעשות שירות משמעותי ותורם.
אבל מה שאני לא מבין, זה איך אנשים, לפני שהם היו שנייה אחת בצבא, ומבלי לנסות אפילו, בוחרים לא לשרת בצבא,
ובזמן שחברים שלהם, ילחמו, הם יחסכו כסף כדי לטוס לברזיל.(ואני לא מדבר על המקרה הספציפי, כיוון שאני לא יודע
את הסיבות שהובילו לבחירה הזאת, אלא על התופעה באופן כללי).
צבא ארהב לדוגמא, הוא צבא שמתגייסים אליו מבחירה, ואין שום ספק שהוא אחד מהצבאות הכי חזקים בעולם אם לא ה
אבל, מה לעשות שאנחנו לא בארהב, אלא בישראל, ואין לנו את הפריבילגיה הזאת שכל אחד יבחר אם הוא רוצה או לא
"לבזבז" 3 שנים בצבא.
האבות והסבים שלנו נלחמו, כדי שאנחנו נהיה פה עכשיו, ואנחנו צריכים לשמור על מה שהם נלחמו בשבילו.
גם התור שלנו לשמור על המדינה הזאת מגיע, וכולנו היינו מעדיפים לא לעשות את זה, ולהתחיל את החיים 3 שנים או יותר מוקדם יותר, וגם אנחנו קיווינו שבאמת כמו שאמא אמרה לנו עד שנגדל כבר לא יהיה צריך צבא, אבל צריך צבא, ואם כל אחד פה יחליט שהוא מעדיף להשתמט ולהקל על עצמו, המדינה שהעם שלנו עבד כל כך קשה בשבילה, לא תהיה קיימת יותר.
גם אני יודע כמה קל לברוח לתירוצים ולהגיד שאני כבר מיואש מהצבא, ושאני כל היום בטלפון שומע שזמן ההמתנה
המשוער הינו ארוך מהרגיל, אבל אל תבחרו בדרך הקלה.
אז קצת מאמץ, לכל הצעירים שקוראים פה, זה התור שלי ושלכם לשמור על המדינה הזאת, תתגייסו לצבא, ותעשו את
השירות הכי משמעותי שאתם יכולים.
אבל אני רק בן 18 אז מה אני יודע?
תביא תעודת זהות, האדמין יחתום לך פעמיים גבר