פאביו כתב:
פאביו כתב:
המשתמש noam
אם תוכל לענות ברוגע ובכנות:
האם הציונות לדעתך היא רעל?
האם הציונות לדעתך היא גזענות?
REMINDER
אשמח אם תענה.תודה.
את הציטוט הראשון בו הכנסתי את הדימוי, זה מהאשכול שננעל.
ציטוט:
הציונות היא כמו רעל בעורקים שלהם, הם לא מסוגלים להסתכל על המציאות בצורה אובייקטיבית. זה קורה לאורך כל הדיונים כאן באשכול.
באופן מובנה לציונות מותר הכל ולפלסטינים אסור כלום, לכל פשע ציוני שמקביל לכזה פלסטיני יש תמיד סיבה מצוינת, וברגע שתעשה השוואה הכי קטנה מתנפלים עליך כאילו הכנסת צלם להיכל.
בהתחשב בזה שהשתמשתי ברעל בתור דימוי (וחזרתי שוב ושוב על אותן 3 המילים "
כמו רעל בעורקים") אז כנראה שהתשובה לשאלה הראשונה היא
לא. הציונות היא לא רעל. ציונים לא נהיים חולים, הציונות לא הורגת (אם כי היא גבתה עשרות אלפי קורבנות בנפש עד היום ובנוסף מאות אלפי אנשים נושלו מאדמתם, אבל עוד לא שמעתי על רעל שגורם לך לאבד את הבית). מה שהיא כן עושה, היא גורמת לאנשים לאבד את חוש הצדק, את האובייקטיביות ואת המצפון, ובנוסף גורמת להם לתפוס את המציאות ואת ההיסטוריה בצורה מעוותת. אם אתה מחפש דוגמאות, אתה מוזמן ללכת לסוף האשכול הנעול, נתתי שם כמה תוך כדי זרימת השיחה. אם לא תבין את הדוגמאות, אסביר יותר באריכות. יש לציין, אגב, שבעניין הזה התכונות האלה שייכות לציונות מתוקף תפקידה כזרוע של האימפריאליזם המערבי, והיא לא נבדלת משאר האידיאולוגיות האימפריאליסטיות בעבר ובהווה. ניסיתי לכתוב לאדום נחמד תגובה בדיוק בנושא הזה, ואז האדמין נעל לי את האשכול באמצע.
בנוגע לשאלה השנייה, ופה הייחוד של הציונות, התשובה היא כמובן
כן. ובשביל להסביר את התשובה חייבים קודם להתייחס לקשר שבין הציונות ובין היהדות. הערה קטנה מראש: מבחינה אישית, ובניגוד לכמה מחברי הפורום, אני לא אנטי-יהודי בכלל. אמנם חילוני ולא מאמין בסיפורי התנ"ך, אבל לא נגד הדת. מי שיאמין יאמין, מי שלא לא. אני לא, אבל מגדיר את עצמי כיהודי חילוני.
עד כאן אני. העניין הוא, שלכל דת יש את החלקים הטובים והחלקים הרעים, וכך גם ליהדות. מצד אחד רעיונות סוציאליסטיים, מחויבות חברתית, מצוות וכו', מצד שני, תורת גזע שלמה (העם הנבחר, וכו'), יחס מבזה לנשים, מיליטנטיות מזעזעת לעתים (סיפור פסח, עמלק, וכו'). וכאן באה הציונות ועשתה שני מעשים שאחד יותר גרוע מהשני. קודם כל, היא לקחה
רק את החלקים הרעים של היהדות, ואחר כך היא הפכה אותם לפרקטיקה. כשיושב איזה יהודי בברוקלין וחושב שהוא יותר טוב מהאמריקאים שסביבו כי הוא שייך לעם הנבחר, אז ניחא. שיחשוב. אבל כשבאים לפלסטינים (או לערבים שישבו בארץ ישראל, ווטאבר) בשם אותה תורת גזע, ובשם המצאה שנקראת "העם היהודי", כופים עליהם ברירה של כיבוש מתמשך או של הסכם בתנאים של נתינים, והכל בשם העובדה שחזרת לאדמותיך אחרי אלפיים שנות גלות, אז כן, זה קצת גזענות.
בכל מקרה, נושא של תחילת הציונות נדון ארוכות בשלהי האשכול הקודם, אני יכול לנסות לקשר אותך לעמוד. לא כל כך מתחשק לי כרגע (לא ב3 בלילה וגם לא בנקודת זמן זו בכלל) לפתוח את הנושא שוב.