פאביו כתב:
teknoboy כתב:
לא טענתי שההרוגים בפיגועים אשמים במשהו.
כתבתי שלהגיד שהפיגועים לא קשורים לסכסוך\כיבוש\ייאוש-פלסטיני-עקב-היעדר-אופק-למימוש-השאיפות-הלאומיות זה מגוחך.
מה היה הייאוש שלהם במאורעות לפני כמעט 100 שנה?
ציטוט:
מאורעות תרפ"ט (1929, בפי הערבים ثورة البراق, תעתיק: ה ַבת ַאל-ֻּבַראק, בתרגום לעברית: "מהפיכת אל-בוראק", שמו הערבי של הכותל) היו סדרה של פרעות אלימות ומעשי טרור מצד הערבים תושבי ארץ ישראל נגד היישוב היהודי בארץ ישראל, שהחלו ב-23 באוגוסט 1929. במהלך המאורעות נרצחו 133 יהודים ו־339 נפצעו, ננטשו ונחרבו יישובים וקהילות ברחבי ארץ ישראל.
לא אמרתי שהם מיואשים מהיום הראשון של הסכסוך.
כידוע לך, יהודים חיו בארץ ברציפות מאז חורבן הבית והגלות. בדרך כלל הם היו במספרים קטנים מאוד, ובכל זאת שכניהם הערבים לא טבחו בהם.
הפלא ופלא, זמן קצר אחרי שהתחילו להגיע לישראל המוני יהודים נושאי דגל הציונות (קרי השאיפות הלאומיות היהודיות לגבי ארץ ישראל) החל סכסוף דמים אלים ואכזרי.
יפה שהצלחת לעלות על זה שיש קשר בין מאורעות תרפ"ט לבין הטרור של השבועות האחרונים (אמנם לרגע נראה היה שאתה חושב שזה אותו דבר ונובע מאותן סיבות, אבל קשה לי להאמין שזה המצב), עכשיו נשאר רק צעד אחד קטן לעשות - להבין שיש לכל האלימות הזאת גם הקשר (יענו קונטקסט), שרק בגללו הטרור שאתה חווה היום קשור למאורעות תרפ"ט - שני הדברים צומחים מאותו הקשר (או על אותו רקע, תקרא לזה איך שאתה רוצה). יש כמובן עוד המון אירועים שצצו מאותו הקשר, אבל לעת עתה נסתפק בשני אלה.
לעומת זאת, הטענה שלך, אם אני מבין נכון, היא ששנאת יהודים היא אינהרנטית למוסלמים\פלסטינאים ולכן הם טובחים ביהודים הישראלים.
אם ככה, נשאלת השאלה למה לא טבחו בהם במאה ה-19? למה חיכו עד שיגיעו העליות הציוניות ורק אז נזכרו שהם בעצם שונאים יהודים מאז ומעולם בלי קשר לכלום?
==============
למען הסר ספק, ולפני שכל המפגרים הרגילים קופצים, אני:
1. לא מצדיק לא את הטרור הנוכחי ולא את מאורעות תרפ"ט
2. לא אומר שמגיע למישהו למות בפיגוע או בפוגרום
3. לא מאשים את הציונים\ציונות בפיגועים ו\או במאורעות תרפ"ט
4. לא שום דבר אחר מהדברים שאופטימי תיכך יאשים אותי בהם