el dudernio כתב:
טכנו,
א. 1. אם הכיבוש הינו גורם משמעותי באלימות אזי הייתי מצפה שעצם היותה של מדינת ישראל מדינה כובשת יציב אותה במקום מאוד מאוד רע בכל הנוגע לתחושת הביטחון של האנשים ולסקרי הפשיעה האלימה בארץ. המצב לא כזה לכן המסכנה היחידה היא שאין קשר חד ערכי. אלא אולי קשר נסיבתי ואת זה מי שצרך להוכיח הם אלו שטוענים שהקשר קיים, מאחר והנתונים היבשים מפריכים טענה זאת, 2. אם לא ברור לך שגם להיות במיקום ה 3/4 במדד בו לפי ההנחה הבסיסית אתה אמור להיות אחרון זה הפרכת טענה יש כאן פשוט נסיון להתחמק מהמציאות כאשר היא לא מתאימה לך.
ב. כמו שכבר אמרתי באוסטרליה לפי הסקר העדכני ביותר שאני מצאתי נאנסים פי 5 מבישראל, בבלגיה נשדדים פי 42.אז ביחס למדינות אלו למשל גם אם ישנה בארץ פשיעה אחרת בהן אנחנו במצב רע יותר אנחנו לא בקטסטרופה. אתה מתעקש להשמיט מדינות אבל זה לא רציני. והאמת היא שזה גם די גזעני, האם אתה טוען שהדרום אמריקאים הם עבריינים ואלימים בשל היותם דרום אמריקאים ולכן אין להתייחס אליהם בסקר? האמת הופתעתי.
נ.ב. שוב כרגיל אתם מתעסקים בדבר 1 ונסיון להצדיק טענה שאין בה קשר למציאות וזה מבלי להתייחס לעיקר. אני די בטוח שאם תשווה את מדד העוני, מדד מספר הילדים שנפלטן מהמערכת הלינוך. תוצאות מערכת החינוך וכן תראה קדר הרבה יותר ישר לגבי האלימות. הנסיון האוטומטי להאשים בהכל את הכיבוש הוא מביך הוא פתאטי והוא מזיק לשמאל בארץ. הכיבוש רע אבל אינו הרעה היחידיה ולא קשור להכל.
א.1. קודם כול, סקרים על תחושות בדיווח עצמאי זה לא המקור הכי אמין למידע על המציאות. דבר שני, אני כותב כבר בפעם השלישית, נכון זה לא חד-חד ערכי ולא דומה לזה, אבל תדע לך שדברים יכולים להיות קשורים במתאם חיובי גם אם הקשר הוא לא לינארי, לא חד-חד ערכי ולא שום דבר דומה.
2. אבל אם היית טורח להתייחס למה שכתבתי לך יותר מפעם אחת, היית מבין שלשיטתי אין שום סיבה לחשוב שהכיבוש הוא גורם יותר חשוב מסתם פערים מעמדיים, למשל, ככה שהמסקנה שאתה שם בפה שלי כדי להפריך אותה לא קשורה בכלל למה שכתבתי, ואני פשוט לא מצליח להבין למה אתה מנסה שוב ושוב להביס את אותו איש קש.
ב. אתה יכול לבחור כמה פנינים שבא לך ולחזור ולצטט אותן כמה שבא לך, זה לא יקדם את ישראל במדד הכללי שגם אתה וגם אני הבאנו לפה.
ולגבי ההתחכמות שלך על דרא"פ, אני ממש מתנצל שניסיתי לחדד ולהזכיר שיש הבדלים גם בין מדינות הOECD ובזאת הפרעתי לך לצבוע את העולם בשחור ולבן.
נ"ב. יש סיכוי טוב מאוד שאתה צודק, ואפשר לבדוק אם יש לך כוח לכתוב תיזה בסוציולוגיה (או למצוא אחת שמישהו אחר כתב בנושא).
ואם כבר אנחנו זורמים הצדה, הרבה מהגורמים האחרים שאתה מונה (עוני, מצב מערכת החינוך וכו') קשורים בעצמם לכיבוש (כסף שהולך לשמירה על מאחז לא הולך לבניית כיתות, וכו' וכו'), כמו שאמרת קודם בעצמך אאל"ט.