תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 22:58

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 108  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: תהיה מלחמה? (האשכול הרשמי ע"ש הסלע האדום)
הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 08:21 
its-sick כתב:
.

אני אוהב שאתה כותב דברים נכונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 08:39 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
וד'ך אגב, ד'ך אגב.. אם אתה חושב שמנהיגי הרשימה שונים מהם אני מזכיר לך שלפני כמה ימים היתה הצבעה כלשהי בזכויות של להטבים. כל חברי הרשימה המשותפת (פרט לדבלה) הצביעו נגד. אפילו זחאלקה האתאיסט.

ואי ואי, מהשקרים שהכי קל להפריך בפער.
תמונה
כל אנשי חדש הצביעו בעד
כל השאר התקזזו (כלומר, תרמו את שלהם להעברת החוק), פרט לאחד מהרשימה האסלאמית, שבוא, אף אחד לא ציפה מהם למשהו מלכתחילה.

וד'ך אגב, ד'ך אגב, כל מפלגות הקואליציה הצביעו נגד. אפילו שטייניץ האתאיסט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 09:13 
סטטיסטיקה היא רק סטטיסטיקה (נזכיר את הבדיחה על הפרופסור שטבע...), ובנוסף תלוי מה רוצים לחקור.
אלימות זה לאו דווקא רצח. החברה הישראלית, האזרחים הנורמטיביים, הרבה יותר אלימים ממדינות אחרות, לפחות מה שאני מכיר: הורים בבתי ספר, תלמידים בבתי ספר, נהגים בכביש, בתי חולים, אלימות של שוטרים כנגד אזרחים (כאשר הם כלל לא מבינים שתפקידם ומהותם היא לשרת את האזרח), אזרחים בתור לכניסה לאיצטדיון כדורגל... אין סוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 09:19 
אדום מטלי כתב:
סטטיסטיקה היא רק סטטיסטיקה (נזכיר את הבדיחה על הפרופסור שטבע...), ובנוסף תלוי מה רוצים לחקור.
אלימות זה לאו דווקא רצח. החברה הישראלית, האזרחים הנורמטיביים, הרבה יותר אלימים ממדינות אחרות, לפחות מה שאני מכיר: הורים בבתי ספר, תלמידים בבתי ספר, נהגים בכביש, בתי חולים, אלימות של שוטרים כנגד אזרחים (כאשר הם כלל לא מבינים שתפקידם ומהותם היא לשרת את האזרח), אזרחים בתור לכניסה לאיצטדיון כדורגל... אין סוף.

אני לא סובל את ערסיאדה במדינה, ויש פה הרבה אלימות
אבל אם אתה חושב שזו תופעה שמאפיינת רק את המדינה אז אתה טועה בהחלט.
הרבה יותר בטוח להסתובב בתל אביב ב 2 לפנות בוקר מאשר בפריז,לונדון,ניו יורק,ברלין וכו ....
אז עוד פעם ההשוואה שלך היא על בסיס תחושות בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 09:25 
סמל אישי של המשתמש
איך התלהבתם מזה שלא היה לי זמן לתקן משהו שכתבתי. קטעים ממש
הנה מסמך שמשווה את האלימות במגזר הערבי והיהודי. אכן בערבי הוא גבוה יותר, אבל זה רחוק מלהיות הסיבה המרכזית לסטטיסטיקות האלימות הגבוהות בישראל.
הערבים אחראים לכ 30% מהתקיפות.
https://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m04164.pdf
תמונה

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 09:30 
אדום נחמד כתב:
metal כתב:
וד'ך אגב, ד'ך אגב.. אם אתה חושב שמנהיגי הרשימה שונים מהם אני מזכיר לך שלפני כמה ימים היתה הצבעה כלשהי בזכויות של להטבים. כל חברי הרשימה המשותפת (פרט לדבלה) הצביעו נגד. אפילו זחאלקה האתאיסט.

ואי ואי, מהשקרים שהכי קל להפריך בפער.
תמונה
כל אנשי חדש הצביעו בעד
כל השאר התקזזו (כלומר, תרמו את שלהם להעברת החוק), פרט לאחד מהרשימה האסלאמית, שבוא, אף אחד לא ציפה מהם למשהו מלכתחילה.

וד'ך אגב, ד'ך אגב, כל מפלגות הקואליציה הצביעו נגד. אפילו שטייניץ האתאיסט

אני זכרתי לא נכון ולא טרחתי לבדוק. פאק שלי. מה שכן, זחאלקה עלה לראיון ברדיו לפני כמה ימים והסביר למה הוא לא יכול לתמוך בחוק הזה.

ההתנגדות של הקואליציה החילונית היא דוחה ללא ספק.אבל יש לציין שהקואליציה לא התאבדה על ההתנגדות לחוק והיו המון התקזזויות.

אה כן ושטייניץ סמרטוט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
אתה בטוח שאתה סתם בור ומרוב שזלזלת בנו לא טרחת לבדוק?
כי אולי עשית פה פוקארה וכתבת משהו שאתה יודע שהוא שגוי מתוך תקווה שאף אחד לא ישים לב.
עכשיו אנחנו צריכים להחליט לבד אם אתה דביל או רמאי? לא פייר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 09:58 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
אני זכרתי לא נכון ולא טרחתי לבדוק. פאק שלי. מה שכן, זחאלקה עלה לראיון ברדיו לפני כמה ימים והסביר למה הוא לא יכול לתמוך בחוק הזה.

ההתנגדות של הקואליציה החילונית היא דוחה ללא ספק.אבל יש לציין שהקואליציה לא התאבדה על ההתנגדות לחוק והיו המון התקזזויות.

אה כן ושטייניץ סמרטוט

אני לא חושב שזכרת לא נכון. אני חושב ששמעת משהו ממישהו ששמע משהו ממישהו אחר, וזה התאים לך לאג'נדה אז לא טרחת לבדוק.
ועד כמה שזכור לי, זחאלקה הסביר שהמאבק למען הלהטבים בחברה הערבית הוא חשוב, אבל החברה הערבית נמצאת בתחילת דרכה ולא בשלה לשינויים רדיקליים. אפשר להתווכח על האם זו עמדה לגיטימית או לא (אני נוטה יותר לכיוון הלא), אבל בשורה התחתונה כשעולים חוקים - המפלגות הדמוקרטיות ברשימה *לא מתנגדות*, כשבפועל מדובר בקיזוז עם הקואליציה (שהמשמעות שלו היא הצבעה בעד החוק כשהקואליציה מצביעה נגד, בניגוד לאיך שניסית לצייר קיזוזים). כלומר, לא בגללם חוק שמגן על זכויות להטבים נפל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
אדום מטלי כתב:

הרבה יותר בטוח להסתובב בתל אביב ב 2 לפנות בוקר מאשר בפריז,לונדון,ניו יורק,ברלין וכו ....

1. וואלה?
אני תמיד מאוד אוהב את החד משמעיות שלך.
תמיד.
אני בטוח שגם כמו תמיד אתה צודק.
תמיד.
הצג לי בבקשה שלל מהנתונים הרבים שאני בטוח שיש לך שמבססים את העובדה הברורה הזאת.
2. מטלי אגב, לא דיבר על זה,
אני יכול להשוות את ישראל רק לשתי מדינות אחרות שאני מכיר טוב, ויחסית אליהן הוא מגה צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 10:15 
אדום נחמד כתב:
metal כתב:

אה כן ושטייניץ סמרטוט

אני לא חושב שזכרת לא נכון. אני חושב ששמעת משהו ממישהו ששמע משהו ממישהו אחר, וזה התאים לך לאג'נדה אז לא טרחת לבדוק.
ועד כמה שזכור לי, זחאלקה הסביר שהמאבק למען הלהטבים בחברה הערבית הוא חשוב, אבל החברה הערבית נמצאת בתחילת דרכה ולא בשלה לשינויים רדיקליים. אפשר להתווכח על האם זו עמדה לגיטימית או לא (אני נוטה יותר לכיוון הלא), אבל בשורה התחתונה כשעולים חוקים - המפלגות הדמוקרטיות ברשימה *לא מתנגדות*, כשבפועל מדובר בקיזוז עם הקואליציה (שהמשמעות שלו היא הצבעה בעד החוק כשהקואליציה מצביעה נגד, בניגוד לאיך שניסית לצייר קיזוזים). כלומר, לא בגללם חוק שמגן על זכויות להטבים נפל.

אני שמעתי מה שכתבת.. זחאלקה אמר שזה אמנם חשוב אבל החברה הערבית לא מוכנה לזה. אני לא מקבל את זה כמובן.
את החלק האחרון לא הבנתי. זחאלקה וטיבי התקזזו כדי לא להצביע בעד ומצד שני התקזזו איתם כץ וחזן (נניח) כדי לא להצביע נגד.
החוק עבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 10:18 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
אדום נחמד כתב:
metal כתב:

אה כן ושטייניץ סמרטוט

אני שמעתי מה שכתבת.. זחאלקה אמר שזה אמנם חשוב אבל החברה הערבית לא מוכנה לזה. אני לא מקבל את זה כמובן.
את החלק האחרון לא הבנתי. זחאלקה וטיבי התקזזו כדי לא להצביע בעד ומצד שני התקזזו איתם כץ וחזן (נניח) כדי לא להצביע נגד.
החוק עבר

קיזוז אינו שונה מהצבעה. כשטיבי וחזן (נניח) מתקזזים, זה שקול לחלוטין למצב בו שניהם באים ומצביעים כפי שכתבת. קיזוז אינו חוסך מהמקזז אחריות על ההחלטה שלו.
כשחוק לא עובר, האחריות היא על מי שהצביע נגד, ועל מי שהתקזז עם ח"כ שרצה להצביע בעד. באופן שקול לחלוטין.

*אני חושב שראוי שהמתקזזים יצהירו על כך וההחלטה שלהם תתועד. לדעתי זה צריך להיות חוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
נחכה בקוצר רוח לתגובתו של עורך הדין של החמאס
ציטוט:
פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד מחמוד עומר, תושב רצועת עזה בן 20, בגין עבירות של חברות בארגון טרור, אימונים צבאיים ופעולה בנשק למטרות טרור, התפרעות, ניסיון להסתננות, ניסיון לפגיעה ברכוש צה"ל וניסיון להצתה המהווים מעשה טרור. בכתב האישום נחשפה עדותו של הנאשם, ו לפיה מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר שילם 8,000 שקלים להורי התינוקת לילה רנדור, שמתה ממחלה, כדי שיאמרו שמתה משאיפת גז מדמיע.

ארגון הטרור שעורך הדין של החמאס מגן עליו בחירוף נפש,ועורך הדין משווה אותו ללא הרף לצהל.
מחכה לתגובתו :ROSE:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 11:27 
its-sick כתב:
איך התלהבתם מזה שלא היה לי זמן לתקן משהו שכתבתי. קטעים ממש
הנה מסמך שמשווה את האלימות במגזר הערבי והיהודי. אכן בערבי הוא גבוה יותר, אבל זה רחוק מלהיות הסיבה המרכזית לסטטיסטיקות האלימות הגבוהות בישראל.
הערבים אחראים לכ 30% מהתקיפות.
https://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m04164.pdf
תמונה

יש אולי קצת יותר פירוט מאשר תקיפה? הרי יש סוגים שונים של תקיפות.
כשאתה רואה ש60 אחוז מהרציחות בוצעו עי ערבים, . 55 אחוז מנסיונות הרצח ו47 אחוז מהמקרים השוד ניתן להניח שכחצי מהתקיפות בנסיבות מחמירות מבוצעות עי ערבים.

נ.ב
לקרוא את עילוי הפורום מסתבך בסטטיסטיקה פשוטה זה נחמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 11:32 
אדום נחמד כתב:
metal כתב:
אדום נחמד כתב:
metal כתב:

אה כן ושטייניץ סמרטוט

החוק עבר

קיזוז אינו שונה מהצבעה. כשטיבי וחזן (נניח) מתקזזים, זה שקול לחלוטין למצב בו שניהם באים ומצביעים כפי שכתבת. קיזוז אינו חוסך מהמקזז אחריות על ההחלטה שלו.
כשחוק לא עובר, האחריות היא על מי שהצביע נגד, ועל מי שהתקזז עם ח"כ שרצה להצביע בעד. באופן שקול לחלוטין.

*אני חושב שראוי שהמתקזזים יצהירו על כך וההחלטה שלהם תתועד. לדעתי זה צריך להיות חוק.

לא היתה משמעת קואליציונית רצינית. חצי מהקואליציה לא הצביעה כלל. החוק הזה לא כזה חשוב לקואליציה.. הוא כן חשוב למדינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 11:49 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
לא היתה משמעת קואליציונית רצינית. חצי מהקואליציה לא הצביעה כלל. החוק הזה לא כזה חשוב לקואליציה.. הוא כן חשוב למדינה

לא אמרתי שהיתה משמעת קואליציונית. מן הסתם החוק עבר כי לא היתה כזו.
ברוב החוקים המון חברי כנסת לא מצביעים, אבל לא כי לא אכפת להם. הם יודעים מה התוצאה הרצויה מבחינתם, ומחליטים לפי זה. אם חבר כנסת יודע שצריך את הקול שלו, הוא יצביע או יתקזז. אם לא צריך את הקול שלו (נניח, בהצעת החוק של בלד למדינת כל אזרחיה נגדה מצביעים גם מהאופוזיציה) הוא יכול גם להעדר בלי להתקזז.
אבל אני מזכיר לך שאנחנו מדברים על החוק הזה בגלל מה שכתבת על זחאלקה. אני מקווה שכבר הבנת שהטענה שלך לא מחזיקה מים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 12:10 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
ItaiH6 כתב:
metal כתב:
its-sick כתב:
el dudernio כתב:
נ. ב. אני חושב שמחקרים סטטיסטים מראים שישראל לא אלימה יותר משאר מדינות המערב. זה בעיקר שקר שנועד לשרת את ההתנגדות לכיבוש. אני לא חושב שצריך לשקר בשביל להבין שהכיבוש צריך להיפסק.
נשמע לי לא הגיוני אז כתבתי בגוגל "אלימות OECD" ומצאתי דו"ח ממשלתי מ 2014
https://www.gov.il/BlobFolder/reports/m ... 2014_0.pdf
ציטוט:
תקיפה אלימה - שיעור תקיפה אלימה לכל מאה אלף נפש הוא
הגבוה בישראל, ועומד על כ-700 מקרים לכל מאה אלף נפש,
לעומת ממוצע מדינות ה-OECD ,העומד על כ-300 מקרים לכל
מאה אלף נפש.
תקיפה מינית - שיעור עבירות תקיפה מינית בישראל גבוה בממוצע
של כ-%10 משיעורו במדינות הארגון.
לפעמים השקרנים השמאלנים צודקים ממש במקרה

כמובן שהאלימות בתוך המגזר הערבי מעלה את כמות המקרים.
מעניין אם אפשר לקבל נתונים מדויקים על היחס בין המגזרים, אני חושב שזה יסביר כמה דברים.
אחד המקומות הבולטים שבו אלימות באה לידי ביטוי זה אצל אוהדי כדורגל. ובתחום הזה אנחנו כסף קטן יחסית ליוון הולנד איטליה רוסיה וכו'

כנראה שבגלל זה ראשי המגזר כל הזמן מבקשים מהמשטרה להגביר את האכיפה, לאסוף כלי נשק, להוסיף סיורים ועוד פעילויות שאמורות להוריד את הפשיעה האלימה אבל המדינה לא ממש ששה להיענות לבקשות האלה.
אולי כי אם יירדו אחוזי הפשיעה במגזר אז יתברר שאחוזי הפשיעה עדיין יותר גבוהים משאר "העולם הנאור" והפעם לא יהיה את מי להאשים, או אולי כי זה נחמד ליהודים שערבים מחסלים אחד את השני?

כמה דברים. דבר ראשון אתה צודק באופן חלקי, הבית זונות שיש במגזר הערבי הוא מעצבן ומסוכן. הקטע שלנקות תגזרה מנשק זה מבצע צבאי לכל דבר. הרבה הרוגים והרבה ביקורת מעוכרי ישראל, אולי אפילו יותר ביקורת ממה שאנחנו עושים לעזתים ולגדתים, אחרי הכל זה מבצע צבאי מול אזרחים ישראלים.

הנקודה שלדעתי אתה מפספס היא שהמגזר מרשה לעצמו דברים כאלה כי העונשים שיש כאן הם מגוחכים יחסית למדינות שהם אוהבים, עם משפט לפי חוקי השריעה או משהו כזה. עם כריתות תליות סקילות ועוד מטעמים מימי הביניים.

דבר ראשון, בגלל שהם ערבים זה צריך להיות מבצע צבאי לכל דבר? הם אלה שמבקשים לעשות את זה. גם המנהיגים וגם הציבור עצמו שהוא מכיל את עיקר הנפגעים מהאלימות הזאת.
אז לך תדע, אולי יש מצב שאם יתייחסו לזה לא כאל מבצע צבאי לכל דבר אולי זה לא יהיה מבצע צבאי לכל דבר, לפחות לא יותר מבצע צבאי מאשר לפרק את נתניה (או את גבעת שמואל בעבר) למשל מנשק.
דרך אגב, מאותו כיוון דמגוגים מצד שני יוכלו להגיד שסטטיסטית רוב נפגעי האלימות במדינת האפרטהייד הם בני המיעוט.

לא נראה לי שהמגזר מרשה לעצמו דברים בגלל הענישה המקלה אלא יותר בגלל שבכלל אין שם אכיפה.
כנראה שבגלל זה הם כל הזמן מבקשים את הגברת האכיפה למינימום הנדרש בחברה מתוקנת ששומרת על זכויות אזרחיה.

דרך אגב, דרך אגב.. לא הבנתי מה קשור הדבר הזה לנושא הדיון חוץ מזה שנפלט לך קצת הגזען המסריח שמנסה להוכיח לעולם שהבעיה היא לא בו אלא שכל הערבים הם באמת דרעק.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
דרך אגב, מאותו כיוון דמגוגים מצד שני יוכלו להגיד שסטטיסטית רוב נפגעי האלימות במדינת האפרטהייד הם בני המיעוט.

לא רק שאף אחד מהטענות היא לא דמגוגית, הנתונים מראים באופן די עקבי שמגזרים מקופחים\מנוחשלים\מעמדות נמוכים סובלים בין היתר מריבוי של אלימות ופשיעה, גם כמבצעים וגם כקורבנות (למי שחי בסרט, רוב קורבנות הפשע נמצאים בקרבה פיזית לפושעים), ולמעשה הקישור החזק בין עוני לפשיעה הוא גם תוצאה של הפערים המעמדיים וגם כלי לשימורם (למי שלא מבין איך, צריך רק לקרוא את הדברים של המשתמש מטאל כדי להבין גרסה אחת למניפולציה התודעתית שהקשר הזה מאפשר).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

זה כנראה כי הרפרנס שלך להשואה זה אוסטרליה.
מהבחינות האלה אני ממש לא משוכנע שישראל יותר אלימה מרוב המדינות שאינן במזרח אסיה (לא כולל סין), אוקיאניה ומדינות עם צפיפות אוכלוסין אפסית (כמו איסלנד, גרינלנד ואיזורים מסוימים באפריקה וקנדה).
כל אלה הם סימפטומים של התנהגות גועל נפש אבל ממש לא ייחודית לישראל.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 12:26 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
ItaiH6 כתב:

לא רק שאף אחד מהטענות היא לא דמגוגית, הנתונים מראים באופן די עקבי שמגזרים מקופחים\מנוחשלים\מעמדות נמוכים סובלים בין היתר מריבוי של אלימות ופשיעה, גם כמבצעים וגם כקורבנות (למי שחי בסרט, רוב קורבנות הפשע נמצאים בקרבה פיזית לפושעים), ולמעשה הקישור החזק בין עוני לפשיעה הוא גם תוצאה של הפערים המעמדיים וגם כלי לשימורם (למי שלא מבין איך, צריך רק לקרוא את הדברים של המשתמש מטאל כדי להבין גרסה אחת למניפולציה התודעתית שהקשר הזה מאפשר).

ברגע שמשתמשים באחד הנתונים האלה תוך התעלמות מהשני כדי לחזק אג'נדה, נראה לי שזה עונה על התנאים להיכלל במה שכיום מכונה קבוצת הטענות הדמגוגיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
teknoboy כתב:
ItaiH6 כתב:

ברגע שמשתמשים באחד הנתונים האלה תוך התעלמות מהשני כדי לחזק אג'נדה, נראה לי שזה עונה על התנאים להיכלל במה שכיום מכונה קבוצת הטענות הדמגוגיות.

כן, נכון, כשמציגים תמונה חלקית, מעוותת ומגמתית זה באמת דמגוגי.
מקבל את התיקון.

אם כי גם הטענה המאוזנת והמלאה די קרובה לגרסה שהצגת בתור דמגוגיה מהצד השני (כי, כאמור, גם ריבוי עבריינים מעיד על כך שהם נמצאים בצד הלא נכון של היחסים המעמדיים, או לפחות קרובה יותר מאשר הגרסה של המשתש מטאל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 12:47 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
ItaiH6 כתב:
teknoboy כתב:
ItaiH6 כתב:

מקבל את התיקון.

אם כי גם הטענה המאוזנת והמלאה די קרובה לגרסה שהצגת בתור דמגוגיה מהצד השני (כי, כאמור, גם ריבוי עבריינים מעיד על כך שהם נמצאים בצד הלא נכון של היחסים המעמדיים, או לפחות קרובה יותר מאשר הגרסה של המשתש מטאל.

אז תגיד שלא הבנת.
הטענה מהצד השני דמגוגית כשהיא מוצגת בדד על ידי הדמגוגים מהצד השני.
פשוט הבאתי אותה שורה מתחת לטענה של הדמגוג שיש לנו כאן, בגלל זה יש אשליה אופטית של טענה מאוזנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
teknoboy כתב:
ItaiH6 כתב:
teknoboy כתב:
ItaiH6 כתב:

מקבל את התיקון.

אז תגיד שלא הבנת.
הטענה מהצד השני דמגוגית כשהיא מוצגת בדד על ידי הדמגוגים מהצד השני.
פשוט הבאתי אותה שורה מתחת לטענה של הדמגוג שיש לנו כאן, בגלל זה יש אשליה אופטית של טענה מאוזנת.

לא יודע אם הבנתי, אבל די בטוח שלא הסברתי את עצמי נכון.
כל אחת מהטענות בנפרד היא באמת דמגוגית ומטעה (בהגדרה, כי היא מציגה רק את הצד שנוח לה). כשמציגים את התמונה המלאה, מן הסתם זה לא דמגוגי ולא מטעה.
מה שהתכוונתי בסוף זה שהטענה הדמגוגית שהבאת כדוגמה (בניגוד לזאת שמטאל טען בשיא הרצינות) מובילה בסופו של דבר למסקנה דומה לזאת שהתמונה המלאה מובילה אליה.
זה לא אומר שהיא פחות דמגוגית, רק שבמקרה היא מובילה לתוצאה דומה וגו'.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 13:20 
סמל אישי של המשתמש
אני מסכים חלקית, כי אני מניח שאותו דבר יהיה אפשר בעוד תתי חלוקות גם לטעון לגבי מזרחיים בעיירות פיתוח למשל, או כל אוכלוסיה מוחלשת אחרת, ככה שלקחת את הטענה הזאת בשביל להציג את המדינה כמדינת אפרטהייד (בוא נגיד שיש מספיק דברים אחרים שאפשר לטעון לגביהם את הטענה הזאת ברמת צדק זו או אחרת) זאת דמגוגיה פר אקסלנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 13:28 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
אני מסכים חלקית, כי אני מניח שאותו דבר יהיה אפשר בעוד תתי חלוקות גם לטעון לגבי מזרחיים בעיירות פיתוח למשל, או כל אוכלוסיה מוחלשת אחרת, ככה שלקחת את הטענה הזאת בשביל להציג את המדינה כמדינת אפרטהייד (בוא נגיד שיש מספיק דברים אחרים שאפשר לטעון לגביהם את הטענה הזאת ברמת צדק זו או אחרת) זאת דמגוגיה פר אקסלנס.

ברור שאפשר לטעון את זה גם לגבי קבוצות אחרות. יותר מזה, זה מה שכתבתי בתגובה המקורית שלי, שזה משהו שרואים באופן עקבי - כשיש פערים מעמדיים, אחד הביטויים שלהם הוא ריבוי פשיעה (אלימה ואחרת) וריבוי של קורבנות מפשיעה בקרב מי שנמצאים בצד הדפק של היחסים המעמדיים.
ישראל לא המציאה את הקטע של לדפוק חלק מהאוכלוסייה, וגם לא את הקטע של לצפות את כל החרא הזה בגזענות לשיפור הטעם.
אף פעם לא כתבתי שישראל היא יישות ייחודית שאין כמותה ולא היתה כמותה מעולם (וכשמישהו מעז להשוות אז אוכלים לו את הראש גם על זה, ראה דוגמאות למכביר פה באשכול ממש, אבל זה כבר נושא אחר).
אני חושש שאתה תוקף פה איש קש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 13:32 
סמל אישי של המשתמש
א. אני שמח לראות שאני מצליח לעורר כל פעם מחדש דיונים ערכים ועקרוניים.

ב. במקסיקו יש פי 9 רציחות מבארץ (ל100000) בארצות הברית ואסטוניה יש פי 2 אם לא יותר וגם בפינלד ולוקסמבורג יש יותר. באוסטרליה יש פי 5 מקרי אונס ל 100000 92 לעומת 17.5 מישראל. גם בשבדיה איסלנד ועוד מדינות יש יותר מאדר בישראל. בבלגיה יש פי 40 מקרי שוד, בספרד רק פי 30. כל זאת ועוד ניתן למצוא כאן[url]
https://www.google.co.il/url?sa=t&sourc ... zV7yhpN8eg
[/url]
ג. מחקרים מראים שהקשר המובהק ביותר שיש בין אלימות למשהו זה לרמת החינוך. נראה לי שמצבינו במבחני פיזה למינהם מעיד על איכות וטיב החברה בארץ (ומכך גם כפועל יוצא על ההתנהגות שמטלי ציין) הרבה יותר מהכיבוש. אחרת הייתי מצפה שכמות הפשיעה תהיה מאסיבית בהרבה מאשר מוצג וקיים בפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 14:14 
סמל אישי של המשתמש
יש כתב אישום...תהיה מלחמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
אל דוד, נתונים עדכניים מאתר המדדים של OECD:
http://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/safety/
ישראל במקום השני מבין מדינות המערב בשיעור מקרי הרצח (אחרי מדינות דרום אמריקה, מזרח אירופה וארה"ב).
כל המדינות שנכתב פה שיותר מסוכן ללכת בהן לבד בלילה דורגו מעל ישראל במדד "עד כמה בטוח ללכת לבד בלילה".
אלה הנתונים הראשונים שמופיעים בצד ימין ברגע שנכנסים לדף.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 15:07 
סמל אישי של המשתמש
א. זה רק מצדיק את טענתי שאין קשר בין הכיבוש לאלימות.
ב. אנחנו מדברים על מדינות הoesd להתחיל להוריד מדינות לפי איך שבא לך כדי שהסטטסטיקה תתיישר זה לא רציני. ישראל ממוקמת במקום ה 20 מתוך 38 במדינות שמסוכן ללכת בהן לבד בלילה. ובמקום ה 29 מתוך 38 במקרי רצח. זה לא משהו שיש להתגאות בו אבל זה גם ממש לא המדינת מוכת אלימות שמנסים להציג מי שחפץ בכך וזה בעצם כל הענין.
ג. מבחינת אחוזים יותר ישראלים מרגישים בטוחים מאשר אוסטרלים, רוסים, איטלקים, הונגרים ועוד רבים, לכן אני חוזר וטוען שאין לזה קשר עם הכיבוש, וזאת בעצם הדןרה התחתונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
א. זה רק מצדיק את טענתי שאין קשר בין הכיבוש לאלימות.
ב. אנחנו מדברים על מדינות הoesd להתחיל להוריד מדינות לפי איך שבא לך כדי שהסטטסטיקה תתיישר זה לא רציני. ישראל ממוקמת במקום ה 20 מתוך 38 במדינות שמסוכן ללכת בהן לבד בלילה. ובמקום ה 29 מתוך 38 במקרי רצח. זה לא משהו שיש להתגאות בו אבל זה גם ממש לא המדינת מוכת אלימות שמנסים להציג מי שחפץ בכך וזה בעצם כל הענין.
ג. מבחינת אחוזים יותר ישראלים מרגישים בטוחים מאשר אוסטרלים, רוסים, איטלקים, הונגרים ועוד רבים, לכן אני חוזר וטוען שאין לזה קשר עם הכיבוש, וזאת בעצם הדןרה התחתונה.

א. דווקא יש קשר, אבל הקשר הוא לא פשוט, לא לינראי והכי חשוב - יש עוד המוני גורמים שמשפיעים על רמת האלימות מלבד קיומו של משטר כיבוש על מיליוני אנשים במשך דורות (זה בערך הדבר היחיד שמיוחד בישראל, אם כבר עלה נושא הייחוד).
מן הסתם זאת לא פונקציה בינארית סטייל "אם יש כיבוש יש הרבה אלימות ובכל שאר המקרים אין", ואף אחד מעולם לא טען טענה שדומה לזה, ואם זאת הטענה שאתה מנסה להתמודד איתה אז אתה מתמודד עם אחושרמוטה של איש קש (או מבזבז את זמנך).
ב. התייחסתי למדינות קונקרטיות כי הן הוזכרו פה קודם.
ג. כשעושים סקר, ישראלים גם אומרים שהם יותר מאושרים מרוב האנשים בעולם למרות העוני, החרדות הבטחוניות, השנאה ההדדית, הקריסה של השירות הציבורי, התמוטטות התשתיות וכו' וכו' :SMOKE:

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 21 יוני 2018, 15:18, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 יוני 2018, 15:16 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
במקום ה 29 מתוך 38 במקרי רצח.

מהסוף, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 108  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: